Sahibi soyadı öyle ama öbür türlü bir vukuatını duymadım.
Üşenmedim babamı aradım, işletiyor dediğim modern aile işletmecisi imiş, patronu tanımıyor imişiz.
Yine de baklavası ateş ediyor o ayrı :D
Printable View
Bir Borsa Spekülatörü'nün Anıları adlı kitapta, ''20 yıl önceki manipülasyon yöntemleri değişti.'' diyordu.
100 yıl önceki tarihte geçiyor.. Ben de artık aynı cümleyi kurabiliyorum.
Eskiden bilgiye ulaşmak zordu, bizim aracı kurumda istatistik ve fizik mezunu personel çalışıyordu.
Seans salonlarında bulunan kişiler bilgi paylaşırdı, biz sorardık, bize sorarlardı.
Yeni gelenleri krediye girme diye uyarırdık.
Bir şey bilen yoktu...
İyi de biz bilgiye nasıl ulaşacaktık?
İnternet yoktu.
Bir Faaliyet Raporu'nu müdüre söyleyeceğiz de o da İstanbul'dan isteyecek de unutmazlarsa 10 güne kadar gelecek.
Dergiler var, parayla şirketler yazdırılıyor, manipülasyon orada ayarlanıyor.
Şimdi tweeter'da ayarlanıyor.
Para kazanmak için bilgi ve tecrübe gerekiyor. Çok akıllı olmaya gerek yok.
Tecrübe zamanla oluşacak ona yapacağınız bir şey yok.
Geriye tek bilgi kalıyor.
Biz ulaşamıyorduk.
Şimdi herkesin elinde internet var, yani her şey var, her şey, her şey...
Hisse söyle alalım diyorlar.
Başkası söyleyecekse git fon al işte.
Kararları kendim vereceğim diyorsan da BİLGİ sahibi olman lazım önce.
2011'e kadar forumu biliyordum ama nadiren hisse başlıklarına bakıyordum.
Varant'ı icat etmişler, sirküler ve izahnameyi okudum, bu ne dedim yaa, Türk bebelerini çarpacaklar dedim.
Varant nedir topiğini bulunca bu niki aldım.
Milleti uyarmak için ilk mesajlarımı oraya yazdım.
3-5 kişiyi batmaktan kurtarmışımdır, amacım oydu.
Sonradan bu topiği farkettim.
Birkaç gün göz attım, bilgi düzeyi çok düşük, çok şaşırdım.
Mutlaka bilgili kişiler vardı da, ortalama düşüktü.
Tweeter'a da sonradan girdim, orası da aynı.
Maalesef orası da toplum genelini yansıtıyor.
Orada paylaşım yapmam.
Muğlak bir konu ve bilgisizlik de fazla olduğu için Şeyh'ler türemiş orada.
Manipülasyon cezası alıp yazmaya devam ediyorlar.
Ekonomi okudum, bu işle de fazla uğraştığım için bilgim ortalamadan yüksek mecburen.
Verdiğim yanlış bilgi olursa da bilen düzeltsin, her şeyi ben bilirim iddiam yok tabi ki.
Herkese bildiklerimi aktarma şansım olmasa da, suya yazı yazıyormuş gibi olsam da bildiklerimi sadece bir kez yazayım dedim.
Birileri bulur okur faydası olur.
Epey teşekkür eden oldu, o yeter.
2011'den beri tüm mesajların amacı bu.
Büyük birkaç hisseyi örnek olarak söyledim, küçük hisse konuşmam, yön konuşmam.
Ben de forumdan faydalandım, sağolsun Deniz Hoca sayesinde devalüasyondan kurtuldum örneğin.
Uzun yazılar diye rahatsız olan olursa, okumasın beni engellesin, bu imkanı var.
Son mesajlar ama yazdıkça yazacak şey çıkıyor.
Şunu da söyleyip bu yazıyı bitireyim, sonra devam ederim.
Manipülasyon (Yapay fiyat) ve insider (İçeriden bilgi ticareti) hırsızlıktır ve suçtur.
Bunları hiçbir zaman aramayın, ben hiç atamadım, farkettiğim an satıp çıktım.
Yarar gelmez, tüyo en son size gelir, para alsan bile hayır gelmez.
Bunlara ihtiyacınız yok, bilgi lazım size sadece, o da önünüzde var...
İşe yarar özet bilgi malesef az ya da bir bilgi çok değerli ama bilgi veren inandırıcı olmadığından atlanabiliyor. Bilgi yığınları içinde ayıklamak gerekiyor.
Ben de zaman zaman borsada olmasa da hayatta işe yarayabilecek basit bir bilgi veya görüş aklıma geliyor, malesef bazen duvardan vs ses geliyor, çekiniyorum vaz geçiyorum. Burada da çok defa yazdım yazdım sildim gibi şeylere zaten rastlıyoruz.
Çok klişe bilgilere de çok çok dikkatli yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum. Ying Yang denen bir felsefe var, hayatı siyah ve beyaz güçlerin rekabeti olarak yorumluyorlar diye anladım.
Şu bilgiyi yazayım derken duvardan ses geldi ama yine de yazayım. Microsoft Edge ben sildikçe bir yerlerden ortaya çıkıyor, normalde 2 farklı Firefox(TR ve ENG) ile Brave kullanıyorum, bazı siteler var ilginç ve vakit geçirici sayfalar sürekli karşıma çıkıyordu ama Firefox ile girer girmez pişman oluyordum, şimdi fark ettim Brave ile girince reklamlar bloklanıyor ve merak uyandırıcı şeylere bakılabiliyor.
Bu Microsoft bir tarafın adamı, muhtemelen Firefox ve Brave diğer tarafın adamı bence.
Komşu kozmetik olarak çok iyi ama donanım olarak çok kötü bir laptop'ını verdi buna bakabilir misin dedi. 1 haftadır onunla uğraşıyorum, bir hafta daha sürer.
Bu süreçte bir kaç şey fark ettim.
1- İnsanlar kimin kullanacağı belli olmayan çok işe yarar bilgileri internete koyuyor.
2- Google'da önceden aradığını bulabiliyordun, şimdi çok aranan her şey için sahte siteler yapılmış, öncelikle onlar geliyor.
3- Birileri internette sürekli bilgi siliyor ya da bu tip işe yarayan bilgilere ulaşılmasın diye sahte siteler kuruyor. Tersi de var, birileri de arşivliyor.
4- Kendim ile ilgili olarak da bir konuya takıldığım zaman olumlu ve olumsuz sonuç almadan bırakmadığımı anladım, bu hem iyi hem de kötü bir durum, normalde 100 liralık bir şey için 1000 liralık zaman geçirmemek gerekiyor. Demek başarı isteği önemli bir motivasyon ve borsadaki zararların/karların önemli bir nedeni. Baştan gerçekçi başarı başarızılık kriteri koymak gerekiyor, zaten stop loss ve kar al hedefini koyun deniyor.
Resmi Gazete'de yayımlandı: Bankaların net döviz pozisyonu öz kaynaklarının yüzde 5'ini aşamayacak https://sputniknews.com.tr/20221210/1064406895.html
511 den alıp 546 ya getirdi..
2 gün öncede tersi olmuştu..
Long, short Fark etmez, pozisyonları azaltmalı.
Selçuk gönençler bundan böyle bu hareketlerin haftada
1-2 görüleceğini normal buluyor..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben zamanında paradan sıfır atılmamıştı maaşım 3500 tl idi bir gecede kaybım olduğu gün oldu düşünü yorumda eğitimsiz bir şekilde gelip Vadeli opsiyonda serserice hareketler yapmışım yine de demiyorum ki Viob yapmayın psikoloji ve eğitimini aldıktan sonra şartlanmadan elbette işlem yapılabilir ...