Ben mi yanlış anladım...?
114 tl lik hisseyi 228 tl den mi devretmişler?
:he:
Printable View
Ben mi yanlış anladım...?
114 tl lik hisseyi 228 tl den mi devretmişler?
:he:
Ben de anlamadım, anlayan biri açıklayabilir mi
Holding içi şirketler arası Ülker hissesi devirleri, patron, gördüğü lüzumlar üzerine kendi şirketleri lehine operasyonlar organize ediyor...bilançoları rahatlatılıyor.....228 i zaten 2025 yılının ilk 6 ayı içinde geçecekti, o yüzden yatırımcılar lehine çok değişen bir şey yok..
Aylardır, hisse senetleri arasında dikkat çekecek ölçüde korelasyon farkı yaratacak hisse sayısı çok çok az...Ayrışmaların çoğu sonradan yine dengeye oturtuluyor..
**holdinge, yaklaşık 155 milyon euro nakit girişi olmuş...
**GODİVA nın faizi ile 250-300 milyon euro yu bulacak vergi cezası vardı (kesinleşti mi?)...buraya mı ödenecek?...
**godiva nın bağlı ortaklıklarının çoğu epey zararda ve üçü de negatif özsermayeleri (borca batık olma durumu) vardı. Bedelli sermaye artırımlarına mı gidecek??
**peyderpey CCC nin hisselerini alıyor, oraya mı gidecek?...
Continental Confectionery Company (sakız-şekerleme)
--MARİNA ları da satışa çıkardıklarına göre, nakite ihtiyaç haddinden fazla demektir...10 sene önce 100 milyon euro lafı konuşulmuş, ama satılmamış(alan mı olmadı?)...şimdi bu fiyatları veren olur mu?...
yıldız holding pladise 19,50 TL den ülker sattığında yıl 2016 mı 2018 miydi bilmiyorum.
ama bildiğim bir şey var: ülker 2022 de 15 TL idi...
bu tespitten ne sonuç çıkar bilmiyorum.
YTD
geçenlerde bir arkadaşım:
Tahtakaledeki döviz büfesinden doları 35 e almak varken, büfenin önündeki seyyardan 70 e almış...
Arkadaşıma merakımdan sordum: 35 e almak varken doları 70 e niye aldın?
El cevap verdi: doların katlayacağı söylentileri vardı, önceden pozisyon aldım nasıl olsa 70 olur...
YTD