Korona ortada oldukca, ABD secimleri yaklastikca Global Pala'dan pek medet ummamak lazim bence. 1 senemiz gitti yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1039427317.png
Printable View
Korona ortada oldukca, ABD secimleri yaklastikca Global Pala'dan pek medet ummamak lazim bence. 1 senemiz gitti yine.
http://share.matriksdata.com/Images/...1039427317.png
göçmenlerin durumu gerçekten çok acı verici. kaybedecek bir şeyi olmayan insanlar her şeyi göze alıyor.
çok yerde 3 mart mahkeme olacak diye biliniyor, 31 marta ertelendiği kesin değil mi.
Kesin .
Bugün dünya borsaları yükseliyor ama %20' ye yaklaştırmış düşüşü global piyasa yapıcı...
Ve virüs,pmi vs. korkularından düşen fiyatların şiddetinden dizlerin bağları çözülüyorken kynin, yukarı ralli öncesi %20' yi aşağıya kırıp güzel bir ayı tuzağı yapmadan bırakır mı piyasa yapıcı?...
Neyse ilk andan moral bozmayayım, gittiği yere kadar tepkinin tadını çıkaralım...
Trump: Bugün beyaz saray'da bir aşı ve tedavi konusundaki ilerlemeler hakkında büyük ilaç firmalarıyla buluşuyorum, ilerleme kaydediliyor 02.03.2020 15:29
Teşekkürler 666
3 sene oldu, sinirler bozulmayı geçtik.koronavirüsten sağsalim dünya kurtarırsa paramızı yiyebileceğiz.
Bence en büyük sıkıntımız koronavirüs.
Hızlı yayılıyor.
öyle senaryolar yazılıyor ki insanın tüm varlığını satıp yiyesi geliyor.
Bu süreçin uzaması , banka endeksini yukarı taşıyamıyor.galiba seçim sonucundaki başkana kalacak siyasi dava.
Bu adam'ın bir yazısını da buldum birşeyler yazıyor.süreç kolay kolay bitmez gibi.yazılarını piyasa yanlıs anlamadı.yani İran'ın suçlu çıkması gerekiyor.hakan Atilla suç dediklerini kabul etmedi, kabul eden Reza.
Esas suçlu Reza, işi yapan Reza .
Ambargonun delindiğini bilen de reza.
Kastı suçu olan da Reza.
Halkbankasının kandırılıp bu ceza oyununa sürüklendiği görülüyor.veyahut göz yumulmuş.
Amaç ülkenin ve bankanın itibarını zedelemek.
Fakat 100 milyar dolarlık ticaret , halkbankası davası kapanmadan başlamamalı.herhalde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BIST başkanımız Hakan Atilla bunu gözönüne almış olması gerekir.
Adamımız (Halkbankasının ABD'deki avukatı) : Andrew C. Hruska
Partner @ King & Spalding
Uzmanlık alanı: Special Matters and Government Investigations (özel meseleler ve hükümet kaynaklı soruşturmalar)
Tel (New York): +1 212 556 2278
e-posta: ahruska@kslaw.com
Hem bankanın hem de biz hissedarların geleceği için çok önemli bir yeri var Hruska'nın.
Hruska'nın CV'sine bir göz gezdirdim. Bence bu adamı tutmakla Halkbankası çok iyi bir karar verdi. Kamudan gelme kendisi. Üst düzey kamu görevlerinde bulunmuş. ABD Adalet Bakan Yardımcısı Larry Thompson'un Kıdemli Danışmanlığını yapmış. Manhattan (New York) Bölge Savcılığında yardımcı bölge savcılığı görevinde bulunmuş. Ayrıca Doğu New York Bölge Mahkemesinde başsavcı yardımcılığı yapmış (not: Bizim duruşma Güney New York Bölge Mahkemesinde görülüyor). 2017 yılında ABD'de "Yasal süreci en iyi yöneten Yılın Avukatı" seçilmiş. Daha iyi bir avukat bulamazdı Halkbank.
Andrew Hruska'nın CV'sini İngilizce olarak aşağıya geçiyorum, dil bilenler okuyabilir. Kurumsal dolandırıcılık, menkul kıymet ve banka dolandırıcılığı ve bunlarla alakalı kamu soruşturmaları üzerinde tam bir uzman kendisi. ABD'nin en büyük 500 şirketindeki üst yönetim kademelerinin kriminal savunmalarını üstlenen elit bir savunma ekibinin üyesidir kendisi. ABD Adalet Bakanlığı, ABD SPK'sı olan SEC, ABD kamu kurumları ile çok yakın ilişkileri var.
Andrew Hruska (Drew) focuses on criminal and regulatory litigation and investigations, complex civil and bankruptcy litigation, and internal investigations. A partner in our Special Matters and Investigations practice, Drew represents major financial service and industrial companies in enforcement investigations and other matters.
Drew represents a variety of financial services clients, including securities, commercial banking, insurance, insurance brokerage, hedge funds and private equity funds, along with major industrial companies, in enforcement investigations by government agencies, including the U.S. Department of Justice, the Securities and Exchange Commission, state attorneys general, and many others. Matters under investigation typically involve securities, foreign corrupt practices, banking regulation, international trade sanctions, false claims, taxation, data, privacy and security, antitrust and immigration restrictions.
In addition, Drew consults with numerous multinational companies on a range of criminal and regulatory compliance issues. He has also conducted numerous internal investigations concerning allegations of securities fraud, bank fraud, healthcare fraud and foreign corrupt practices for Fortune 500 companies.
Before ****ing our firm, Drew served as the Chief Assistant U.S. Attorney for the Eastern District of New York, where he supervised the criminal and civil divisions. He also had oversight of the office’s corporate fraud offensive, including investigations of Computer Associates and Symbol Technologies. In another high-profile case, Drew was appointed Acting U.S. Attorney for the prosecution of the New York Racing Association on tax conspiracy charges. He also led the criminal investigation of the Staten Island Ferry crash of October 15, 2003, that resulted in a manslaughter conviction for New York City’s Ferry Service Director.
Previously, Drew served as Senior Counsel to U.S. Deputy Attorney General Larry Thompson, and as an Assistant District Attorney in the Manhattan District Attorney’s Office, where he prosecuted major securities, bank and insurance fraud cases as a member of the Frauds Bureau.
Drew has been named a “U.S. Litigation Star†in the 2017 Benchmark Litigation guide. He was also recognized in 2016 by Legal 500 U.S. for White-Collar Criminal Defense.
Dağhan Özdemir den alıntı.
Teknik bir analiz değildir. Halk Bankası dünyada 128.480 milyon ₺ aktif büyüklüğü ile en büyük 159. bankadır. Türkiye'deki kamu faaliyetlerinin finanse edilmesinde çok büyük bir role sahiptir. Kısacası Türkiye'deki en eski ve büyük kamu bankalarından biridir. Ancak 2013'te çıkan para aklama fiyaskosu, hisse senetlerinde inanılmaz sert satışlara sebep oldu. İran Para Aklama Operasyonun basitçe şöyle işlemekteydi: 1- Çin’de paravan firma kurdular. 2- Bu firmalar adına Türkiye’de açtıkları banka hesaplarına, İran’daki bankalardan ihracat ödemesiymiş gibi havale yaptılar ve bu işlemler için sahte evrak düzenlediler. 3- Çin’den gelen paraları bekletmeden Türkiye’de kurdukları paravan veya gerçek firmaların hesabına ihracat ödemesi olarak aktardılar. 4- İran’a göndermek üzere altına dönüştürecekleri paralarla ilgili gerçek firmaların Halk Bankası’ndaki hesaplarını kullandılar. 5- Döviz olarak fiziken İran’a çıkartılacak paralar ile ilgili diğer bankaları kullandılar. 6- Toplanan külçe altın ve nakit paraları kuryeler aracılığıyla havalimanından İran’a veya İran’a göndermek üzere Dubai’ye yolladılar. 7- Halkbank’ı kullandıkları işlemlerde de gerçekte olmayan ihracat belgeleri kullanıldı. Operasyonun deşifre olması ardından ABD'deki İddianamede Halkbank'a yöneltilen suçlamalar şunlar oldu: - ABD'yi dolandırmak için komplo kurmak - Uluslararası BSE:ACIL Ekonomik Güç Yasası'nı ihlal etmek için komplo kurmak - Bankacılık dolandırıcılığı - Bankacılık dolandırıcılığı yapmak için komplo kurmak - Kara para aklamak - Kara para aklamak için komplo kurmak Ancak şu bir gerçek ki Halk Bankası ENİNDE SONUNDA aklanacak. Şu ana kadar davalara çıkmayı kabul etmeyen Halk Bankası artık davalara çıkmayı kabul etti ve ilk duruşma Mart 2020'nin başında gerçekleştirilecek. Son zamanlardaki ABD-Türkiye yakınlaşması düşünülürse kapalı kapılar arkasında ya anlaşıldı ya da artık yüzleşilmek isteniyor. Türk Lirası ne kadar uzun zamandır değer kaybetme trendinde olsa da 2013'te yaklaşık 11USD olan hisse senedi son 3 ayda 30.000 puan artan endekste bile yaklaşık 1USD kaldı. Kısacası bu anlaşmazlık da ELBETTE çözülmek zorunda ve endekse göre inanılmaz ucuz kalmış durumda. Yatırım tavsiyesi değildir.
Hruska zamanı ve yeri geldiğinde uzlaşma zemininin temini için gerekeni yapacaktır. Böyle bir uzlaşma zeminini ortaya çıkarıp mümkün olduğunca asgari bir hasar ile bu süreci atlatmak hususunda prosedürün nasıl işlediğini çok iyi biliyor olmalı. Üst düzey kamu görevlerinde bulunmuş, ABD Adalet Bakan Yardımcısının Kıdemli danışmanı olarak görev almış, 2017'de "Yılın Avukatı" seçilmiş.
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin NATO aracılığıyla istediği hava desteğinin ABD tarafından sağlanmayacağını belirtti.
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, İdlib konusunda Türkiye’ye hava desteği sağlamayacaklarını duyurdu.
Esper, “Suriye’nin İdlib vilayetinde Türkiye’ye hava desteği sağlamayacağız†dedi.
Washington'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Esper, ABD yönetiminin Türkiye'ye insani yardım teslimatını artırmak istediğini dile getirdi.
Esper ayrıca Avrupa’ya sınırların açılmasının Türkiye’nin alacağı bir karar olduğunu belirterek konu hakkında detaylı bir yorumda bulunmadı
Halkbank davası yarın, 31 Mart diyerek algıya oynuyorlar. Bunu bir arkadaş yazmış. Dava yarın olursa , sonuç önemli değil, söz bu adama 500 lot helalinden virman yapacağım. İnanmak başarmanın yarısıdır, arkadaş işi yarılamış.
Mahkeme dosyasina 607. nunmaradan girmis artik Berman imzaladi 31 Mart diye.
https://www.amerikaninsesi.com/a/hal...mpaign=dlvr.it
Ameriganın sesi dava yarın diyor .
Belki o 31 Mart erteleme talebi yarın onay ile karşılık görecek. Bu arada faiz indirimi fed de beklenti olarak yükselmiş.
Herkes o gay katipten aliyor. O da Trump'i kotulemekle mesgul, Halki unuttu.
Ben ne yapayim, dava dosyasina o verdigim 31 Mart tarihine ertlenedigi kabul edildi diye girmis.
Neyse oteki arkadaslarin da dedigi gibi bu dava arada kaynadi artik koronadan bozayidan.
[QUOTE=666;4193446]Mahkeme dosyasina 607. nunmaradan girmis artik Berman imzaladi 31 Mart
Cuma karanlık odada biraz mal alıp bugün açılışta verdim. 6 lira altı trade için makul diye düşündüm. Sonra bankacı aradı. Drexty bey kesin bilgi teyid ettik mahkeme 31 marta ertelenmemiş. Yarın yapılacak malı yerine koymak istermisiniz dedi. Eften püften bir aracı kurum değil garanti yatırım. Ben mümkün değil bermanın yazısını kendim okudum benimki duyum değil dedim. Israrla bizde öyle biliyorduk teyit edip bilgiyi paylaşıyoruz dediler. Hayırdır inşallah. Aklıma gelen tek şey non guilty ifadesini değiştirmiş olabilirler mi? Belki uzlaşalım demişlerdir. Ama böyle olsa fiyatlama farklı olmazmıydı?
Son bir kaç gün şu yorumlarda bulundum:
1- Corona artık etkisini yitirmiştir ve kontrol altına alınmak üzeredir. Dünya Sağlık Örgütünün "maksimum risk uyarısı" yapması da bunu teyit ediyor çünkü genelde kurumlar iş işten geçtikten sonra böyle "azami risk" türü uyarılarda bulunurlar.
2- Dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası şişik görünse de göreceli olarak oldukça ucuzdur. ABD borsasının baş rakibi gösterge tahvilin F/K'sı 83 iken ABD borsaları 20-25 arası F/K'lardan işlem görüyor. Dolayısıyla küresel çöküntü beklemek yersizdir.
3- ABD 2. dönem Başkanlık seçiminin olacağı bir yılda küresel kriz beklemek doğru değildir.
4- FED başta olmak üzere tüm dünya merkez bankaları piyasaya ciddi likidite pompalayacaklar, faiz indirimine gidecekler.
5- Sonuç olarak da son 1 haftadır aralıksız süren ciddi satış dalgası artık sona ermiştir.
ABD piyasaları benim yukarıdaki beklentilerimi bugün itibariyle satın almaya başladı, darısı BİST'in başına.
Merakla bekliyoruz hangi tip bir geri dönüş olacak diye: V tipi mi W tipi mi yoksa Y mi veya U mu veya da L tipi mi. Bunlardan biri olmazsa o zaman "Sıçtı Cafer bez getir" türü bir şey olur.
Bizimkiler drone surusu kullanmislar itleri vurmak icin. Tech sitelere haber oldu. Helal olsun be. F-16miz 2 tane de Assad'in Su-24 ucagini indirmis.
Doktor daha once nasil "ne bilancosu, daha buyuk belalar var" diyerek mahkemeden bahsediyorsaydik..
simdi de mahkemeden daha buyuk global bela cikti. Mahkeme pek kimsenin umrunda degil su ara. Ilerde bakacagiz ona.
Ben 31'i diyorum. Orda 5'ine kadar AUSA ile durusma konusmalarini falan anlassinlar diyordu Berman. 3'unde ne var bilmiyorum.
[QUOTE=TRENDHOUND;]Halkbankasının sadece bankacılık lisansı bile şu anki piyasa değerimiz olan 1.25 milyar dolardan fazla eder. Ne günlere kaldık, 469 milyar tl lik aktiflere karşılık sadece 7 küsür milyar tl lik bir piyasa değerimiz var. 469 nere 7 nere. Buna bebeler bile güler.
Sayın TH. Piyasadan, virüsünden ve starejik gelişmelerden huylandığımı yazıp yüzde 75 le nakit girip , İŞC yi takip edeceğimi en son yazmıştım. Bugün hisse için ayırdığım pozisyonun tamamı ile yüzde yüz pozisyon aldım. Halk Bankasının payı yüzde 50 oldu. Halk sayfasında yazmıştım. 1 ay öncesi Halk Bankası ile bugünkü Halk Bankası çok farklı. 1. Rusya'nın hikaye ve haydut bir devlet olduğu tarih okumayanlar da anlamıştır herhalde. İlgililer ayıkmıştır. 2. Halk Bankası karar vericileri nihayet manasız ve zarar veren pozisyonunu değiştirerek duruşmaya katılmaya karar vermiştir. Bu konuda BİST 100 arkadaşada aşırı iyimserliğinden dolayı sitem etmiştim. Şimdi yazabilir. Piyasa en kötü 2. kötüyü görmüştür. Halk Bankası şimdi pazarda 3 parça ipliğe satılan satılan elmas hükmündedir.
Tüm samimiyetimle derim ki; yazılarınızın bilgisel donanımı kadar, edebi , mizahi bir yönüde var. Yabancı - Yerli Sermaye piyasaları ve yatırımcı algılamaları hakkında bir kitap kitap yazmanızı çok isterim. Çünkü , ülke gençliğinin, finansal ensrümanlar konusunda bir ilgisi uyanmış fakat son derece bilgisiz ve ders kitapları haricinde kaynak sıkıntısı var. Benim sizden istifade ettiğim kadar, istifade edeceğim bir kitap bulamadım evladlarımıza bırakacak.. Rahmetli Yaşar Erdinç bu konuda istisnadır. Selamlar.
Not : Yaptığım traderlikten yaptığım karları yani yüksekten verip alttan yaptığım pozisyonlanmaları tesadüfe birazda eski bir askerin önsezilerine bağlıyorum. Bende şaşiriyorum ; ben trader olmuşum haberim yok. . .
[QUOTE=TRENDHOUND;4193543]Son bir kaç gün şu yorumlarda bulundum:
1- Corona artık etkisini yitirmiştir ve kontrol altına alınmak üzeredir. Dünya Sağlık Örgütünün "maksimum risk uyarısı" yapması da bunu teyit ediyor çünkü genelde kurumlar iş işten geçtikten sonra böyle "azami risk" türü uyarılarda bulunurlar.
2- Dünyanın lokomotif borsası olan ABD borsası şişik görünse de göreceli olarak oldukça ucuzdur. ABD borsasının baş rakibi gösterge tahvilin F/K'sı 83 iken ABD borsaları 20-25 arası F/K'lardan işlem görüyor. Dolayısıyla küresel çöküntü beklemek yersizdir.
3- ABD 2. dönem Başkanlık seçiminin olacağı bir yılda küresel kriz beklemek doğru değildir.
4- FED başta olmak üzere tüm dünya merkez bankaları piyasaya ciddi likidite pompalayacaklar, faiz indirimine gidecekler.
5- Sonuç olarak da son 1 haftadır aralıksız süren ciddi satış dalgası artık sona ermiştir.
ABD piyasaları benim yukarıdaki beklentilerimi bugün itibariyle satın almaya başladı, darısı BİST'in başına.[
Sevgili dayıcım maliyet düşürmeye hala karsımısın...
Bir taraftan bozayi, bir taraftan korona. Su meteor da dusse de kurtulsak artik.
Filmde evi almaya gidiyor birisi. Emlakci anlatiyor anlatiyor evin ozelliklerinie, ama eve ucak dustu, ilgilenmezsiniz herhalde diyor. "Tammam hemen alayim, bir kere dusmusse istatistik olarak bir daha dusmez en azindan" diyor imzaliyor kontrati.
Kim bu QUOTElari kapamadi ilk acaba. 3 sayfadir herkes yanlis kisiin alintisini yapmis gibi oluyor.
EDIT: Baktim, doktor sabote etmis forumu!