İşte bu noktada az bişi işin içine şans faktörü giriyor,ben de zaten o yüzden borsaya kumar gözüyle bakıyorum,hiç bir şey garanti değil,biraz kısmetli olmak da lazım.
Printable View
İşte bu noktada az bişi işin içine şans faktörü giriyor,ben de zaten o yüzden borsaya kumar gözüyle bakıyorum,hiç bir şey garanti değil,biraz kısmetli olmak da lazım.
Patron MKK'den herkesin soy ağacına kadar bulur, kimin ne kadar malı var kaç maliyetli hepsi bilinir. Dünyanın hiçbir yerinde kolay para yok. Burasıda dünyanın parasının döndüğü yer burada hiç hiç yok. Aynı şey tahta yapıcı içinde geçerli. Onların işi ise bunlara kafa yormak ve insanların psikolojilerine yön vermek.
He bu demek değil 3 5 lota kadar hesaplıyorlar. Kendi elindeki mal haricinde piyasadaki malın düşük maliyetli olmasını ve tepeden mal yedirirken kendine sorun çıkarmayacak mal olmasını ister. Örneğin 100.000 lot 1 maliyet yerine 2 maliyet olması tercihidir.
Giderde birisi halka açıklığın binde 5 yüzde 1 ini dibe yakın alırsa da adamların dikkatini çeker.
He bunu yapacak adamda gider 10 farklı kişi adına alım yapar, kendini gizler diyebilirsiniz. Bunun yasal olmamasi ortaya çıkması gibi ihtimallerde farklı olasılıklar tabi.
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelsiz açıkladığı için olabilir mi .
Birde 6.80 değilde o bölünmüş fiyatıdır .
Yaptığı işlemlerde yanılıyorsa bir insan ya demans ya mitomanidir .
Sizce bence o hastalık var geçmişte bir hisseyi aklınızda geçirip aldığınızı düşünüyorsunuz sanırım grafiklere bakarak .
Yoksa 40-45 tl hisse arkadaşlarım alırken 7 tl altında alabilmek ayrı bir yetenek olsa gerek bu yetenek bende yok yoksa paraya başka bir ad takardım sanırım .
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hey allahım buna hangi kelimelerle cevap verebilirim bilmiyorum cidden.Demans falan ha:)))))))))) Yıllardır takip ettiğim kağıdın bölündüğünü bilmeyeceğim ya da bu olgunun daha mantıklı bir açıklaması fiyatın bölünmüş fiyattan oransal olarak daha kolay olsun diye o şekilde örnek verildiğini anlıyamayacak kadar sıkıntılı bir zekanız ya da okuma özrünüz var.Elbette geçen yıl kağıt 6.80 falan değildi,bedelsiz öncesi rakamlar yazdığın gibiydi.Bir daha meşhur birine anlatır gibi yazarım.Burada genelde yazıp çizenlere o kadar ayrıntılı yazmaya gerek kalmaz ama sizin için artık daha ayrıntılı yazarım.Aklınıza bir şey takıldığı zaman önce özelden bana sorun açıklıyayım burası ortak sayfa milletin kafasını karıştırmayalım.
Kağıt 6.80 den 17 lere gitti,bunu 45 den bedelsiz oranında çarpıldığında kağıdın kaça gittiğini de hesaplayabilirsiniz.Belki kafan karışır diye bunu da yazayım aslında biraz karışık bir matematik işlemi ama biraz üstünde düşünürsen olayı çözersin eminim.
Arkadaşlar hiç bir kağıt bedelsiz verdi diye yükselmez.Bedelsiz kağıt üstünde matematiksel anlamsıza yakın bir iştir.ALGYO da önce önce kırklı rakamlardan doksanlara yüzlere gitti ,daha fazlasını takip etmedim kağıdın tahtasına bakmak canımı sıkıyordu, sonra bedelsiz verdi.Tabi grafiklerdeki rakamlarda ona göre değişti.Bende40 lı rakamlardan aldım.Bilmem herkes anlamışmıdır özel olarak anlatmam gereken biri varmıdır ki.Yok yok sanmam anlaşılmıştır sanırım.:)))))))
Aynen sn şef zaten ben de tahtadaki yorumları okuyunca sıkıldım sattım.Herkes patronun oyuncu olduğunu onun oynadığını yazıyordu,baktım bu arkadaşlar yıllarca beklemiş ekmek yiyememişler bana da zor ekmek yedirir dedim ama yanlış demişim:)Ha ben 60 ı bile beklemedim kırklı rakamlardan aldıklarımı aynı yerlerden verdim o da başka.
30 yildir araci kurum sahibi bir arkadasim var.
Bana dedi ki bedelini odeyen tc kimlik nosu bazinda islem yapildigi anda hem de kimin yaptigini gorebilir.
Syg,
Ayni arkadas dedi ki: bir kagitta operasyon patronun bilgisi olmadan mumkun degildir.
Tabii bu patron da bu ise dahil demek olmuyor ama patron izin vermedikce olmaz demek.
Bnp/Teb gecen yaz bir Hekts raporu yayinladi ve fiyatda yukari yonlu sert hareketler olmaya basladi.
Hekts yonetimi tabii Oyak da dahil olmadan olmaz bedelli sinyali gonderdi ve kagidin dengesini bozabilecek boyle bir hareketin hemen onunu aldi.
Kagit teb/bnp raporundaki hedef fiyati gecti ama zamana yayilmis bir sekilde, kimseyi magdur etmeden.
Syg,
Algyoyu bende o video sonrası inceleyip almıştım. :) Video 30mayıs2019da youtubea yüklenmiş.
Ekstreye baktım 18 21 28 haziran 2019 tarihlerinde almışım 42-44fiyat aralığından ozaman bölünmemişti şimdinin 6.8- 7 lirası
Benim alma sebebim kasasında yüklü dolar var ve ilginçtir piyasa değeri kasasıdaki dolardan daha düşüktü +taşınmazları var. (Defter değeri 0.2 0.3arasıydı) elbet ederini bulur + gyo şirketi olduğu için kasasıdaki doları bir projeye dönüştürür katalizör etkisi yapar idi. Proje bekletim gerçekleşmedi ama ucuz olduğu için Hisse ağustostan sonra yukarı ivmelenmeye başladı. Yani videoyu izleyip hemen aldıysanız 2.5 3ay sonra kara geçmeye başladınız. Ee 2.5ayda çokmakul bir süre sonra şubat ayında 19u görüp 16.5a düştüğünde sattım. Defter değeri 0.7 idi
YTD
Ha 2.5 ay uzun değil diyorsunuz ,elbet değil de takibimdeki tek kağıt algyo değildi ki geçen yıl değişik zamanlarda işyat güneş sigorta ,albaraka,sekura hepsini aldım karla sattım.Baktım bu hisseyi beklerken fırsatlar kaçacak,bekleseymişiz iyiymiş tabi.
Amerikan borsalarında 55 yaş üzeri tüm varlığın %75ine sahipmiş
40 yaş altındakiler 1990 yılında %13 şimdi %4.
İnternet çağında ben tam tersi tablo beklerdim.
YTD
https://i.hizliresim.com/pbl1cT.png
Uzun süre görece değişik bir kavram,öyle yıllar, zamanlar var ki borsa bazen öyle hareketli oluyor ki uzun süre bazen bir kağıtda günler bile olabiliyor.Bir bakıyorsun takibindeki bir kağıt çok ucuzluyor ,kağıt değiştiriyorsun.Geçen yıl borsa öyle hareketliydi ki genelde sık kağıt değiştirmeyi sevmeyen bana bile değişik kağıtlara girme fırsatı verdi.
Borsa, sabırsız insanların sabırlılara para transfer ettiği bi yerdir. Sürekli şerit değiştirerek sürdürülebilir kazanç sağlayamazsınız.
Dükkana girdin cebinde yüz lira var ,bir baktın beş altı reyon birden dampinge girdi,insan karasız kalıyor elbet:)))))))
#DEVA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07261108030105
Gider daha...
En azindan benim gordugum bu...
Syg,
#DEVA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07261109527607
#DEVA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07261110223389
Kagit toplu...
Keske Hekts da bu kadar toplu olaydi...
Bu kagit gitmeyecek de kim gidecek??
#DEVA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07261111327140
Her sey 4x4 gorunuyor...
Satis kosullari olusmadan satmamak lazim...
1. Sirketin rekabet avantajini kaybetmesi
2. Karliliigin dusmesi
3. Yonetimin bariz bir hata yapmasi
Bu kriterlerden biri veya bir bir kaci olusmadan satmamak lazim...
Allah sahibine bagislasin Cauti abim..
Syg,
Paranın zaman maliyeti vardır.Bizim borsanın dolar bazında grafiğine bakarsanız çok uzun süre bekleyerek çoğu sağlam kağıtda da para kazanılmadığını görürsünüz.O kedi buraya gelecek denmez,olmuyorsa olmuyordur ,fırsat görülürse ben temeli sağlam olsa bile daha iyi fırsat olacağını düşündüğüm kağıda geçmekten çekinmem.Olay bence hep matematik, hep olasılık hesabı.Matematiğine aklım yatarsa altına da geçerim, gümüşe de, emlağa da ,eurobonda da başka kağıda da illa sabırla bekleyeceğim diye düşünmem.
#DEVA #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...07261114284175
Halka acikligi dusuk.
Temel verileri kuvvetli...
Syg,
https://i.hizliresim.com/ILJR21.png
Lokum lokum...
Bayildim..
Kem gozlere sis, elemterefis..
Masallah...
Syg,
Tum konusanulanlara bende 2 satir yazmadan edemedim. Benim borsada yatirim tarzim yillardir growth odakli hisselerdir. Cok sabirli oldugumu soyleyemem, ama asla kisa donem dusunmem. Ama sonucta hepimiz insaniz, ve bazen icimdeki canavar cikabiliyor. Malum sebeplerden dolayi bir yilbasi milli piyango veya devreden sayisal loto vs zevkimiz bile elimizden alindi. Onun icin herzaman borsa portfoyumun max %3uyle keyif yapar risk alir zevk alirim. Cogunlukla taraftarim oldugu takimin hissesiyle bu isi yaparim ya da bazen diger hisselerle. Kumarim hovardaligim yok, bu da benim zevkim. Ama dedigim gibi tum yatirim portfoyunun degil, sadece ve sadece borsa portfoyunun max %3uyle
Herkese bol kazanclar. Bir cok yonden cok zamanlardan geciyoruz. Ltf mesajim yanlis anlasilmasin. Sadece icimizdeki canavari yenmek icin gereksiz riskleri almamaiz gerektigini anlatmaya calistim. Herkese saglikli ve bol kazanclar
Bunu becerebilecek irade, bilgi, tecrübe varsa ve en önemlisi zaman varsa ne mutlu size. Dudu bey’in sevdiğim bi sözü var “uzun vadede hepsi birbirine yakınsar. “ Temeli düzgün, sahibi dürüst hissede göstergeler bozulana kadar sabretmek, bu sırada hayatın tadını çıkarmak varken sürekli grafik takip edip gitmeyenden çıkıp gidene binmeye çalışmak bana göre değil. Bu stresi yönetemem ben. 3 kuruş daha fazla kazanabilirim ama bu hayatı tekrar kazanamam.
Ayrıca Cauti Bey’in dediği gibi önce kendi işimize önem vermeliyiz. Etrafımda çok beyaz yakalı görüyorum; matriksler satın alınmış, derinlik bakmalar başlanmış, güya çalışıyor ama kafa sürekli grafiklerde. Piyasayı çözdüğünü sananlarla, spek hisselerde cirit atanlarla doldu piyasa. Sonları hayır olur insallah.
dudu hisse pazarlıyor sandım ard arda okuyunca (:
Büyük resim lafını çok seviyorum. Ama olaylara bu gözle bakmazsak yanılırız. Beyaz yakanın günde 3-4 saatini bu işlere ayırması, ülke açısından milli kayıptır. Ben ne ülkem adına, ne de kişisel bazda kimseye anlık piyasa takibi önermem. Akşamdan akşama bak yeter, genel değerlendirmeyi de haftada bir yap.
Hep söylüyorum, belki yeterince anlaşılmıyor. Hedef enflasyon üstü ve düzenli +%10-20 getiri olmalı. Fazlası biraz kumar, biraz aşırı risk, biraz da mesai saatinin heba edilmesi olur. Yok emeliyseniz ve totonuza güveniyorsanız, istediğiniz gibi takılın, 10 ekran açın, her saniye piyasayı takip edip, daldan dala konun.
Ben hektas yerine potasyum sülfat yatırımı olan alkim i tercih ettim.
Hali hazırda düzenli temettü veriyor diye de.
Ytd.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
“There's nothing in this world, which will so violently distort a man's judgment more than the sight of his neighbor getting rich.”
- J.P. Morgan, 1907
"Bu dünyada bir insanın muhakemesini komşusunun zengin olmasını izlemekten daha şiddetli bozan bir şey yoktur." demiş JP Morgan 1907de..
hisse senedi çılgınlıkları her cycle sonunda olur. küresel hareketlerdir. burada adam gidip rtalb alıp zengin olmaya çalışır, abd'de robin hood fonu gider iflas eden hertz şirketini alır. adamlar 1'e 10 kazandı galiba. hertz de bedelliyi patlatmış tabi sonunda :) bu kumarı oynayanlar 2'ye ayrılır. 1.'si hemen zengin olmak isteyen saf ky, 2.'si kumarı duygusunu tatmin eden günlükçü tayfa. en tepede de kumarı oynatan masa (tahta) sahibi. sonuç olarak bu işin içinde kimsenin birbirine üstünlüğü yoktur. bunu yapan adam salak, aptal değil henüz kazığı yememiştir. başkalarının yediği kazıktan faydalanan adamlar zaten toplumun %0.0424 bilmem kaçını oluşturur ve eninde sonunda finansal piyasalarda başarıyı elde ederler. ancak en güzel ders yaşanılarak elde edilir o başka.
piyasada önemli olan ise kazanmak değil kazandığını vermemektir. o yüzden ne kazandığın değil kazançlarının %kaçını koruyabildiğin önemlidir. şimdi muhtemelen 2020 sonları ve 2021 senesi içinde yaşanacak tufanda herkes sele kapılacak. servetler el değiştirecek. pandemi düşüşü zaten bu tufanın ufak bir simülasyonuydu. şimdi hepimiz kazanıyoruz sorun yok. tahsilat zamanı geldiğinde sığınaklarınıza sığının.
bu arada hektaş ve deva 2 yılda nerdeyse %700 gitmiş. bundan sonra belki %300 daha giderler, boğa piyasasındayız. fakat bana göre küresel satışta diyelim tüpraş 1 düşerse bu arkadaşlar 5 düşeceklerdir.
hissenin tahta yapıcısı 10 sene hapis cezası yer ne hikmetse cezası bitipte duşarı çıktıktan hemen sonra devasa karlar açıklayıp temettü
Canavarı oluyorlar yersen kırşen işte .
Herkesinde temettü uzun vade hisselerine giriyordu birde .
Diyorum ben ürküteceğim sen berkiteceksin arkadan olay kısaca bu özetle yoksa kazanç oluyor .
En azından 6 ,7 haneli ve üstü girişlerde portföylerde
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok haklısınız sayın Wshark ben de internet üzerinden level atlamalı role playing game denilen oyunlara yöneliyorum bazen.. maliyetim güzelken ve işlem yapmadan olduğum pozisyonu korumam gerektiği zamanlarda özellikle ...
kimi maç seyreder iddiaa oynar kimi at yarışı izler ganyanı takip eder , bu dürtüyü bir şekilde bastırır diye düşünüyorum...(online kumar bağımlısı bir gencin videosunu izlemiştim mesela bu dürtünün dizginlenmediğinde neler yaptırabileceğinin canlı örneği gibiydi... internetten oynanan sadece sunucunun kontrolünde olan bir oyuna maaşını katlayan kredileri yatırmış arkadaş malesef)
sayın cautionary nin çok güzel bir ifadesi vardı... aldığımız pozisyon asla tersi çıktığında bizi dönülmez yollara sokmamalı... örnek olarak da altından bahsetmişti.. tüm dünya borsalarının çakıldığı dönemde güvenli liman dediğimiz altın da gerçekten büyük zarara yol açtı... o ortamda altın almak gerçekten çok doğru ve çok mantıklı bir hamleydi.. ancak ilk başlarda çok önemli zararlara yol açtı ... o an yapılan doğru hamlenin sonuçlarını gördük görüyoruz... yeter ki pozisyonumuz bizi ters bir dönemde tamamen batırmasın ..
tüm arkadaşlara mutlu huzurlu pazarlar dilerim ... saygılar