Bunlarda henüz inşaat 12.000.000 dan başlıyor
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...89241397/detay
Printable View
Bunlarda henüz inşaat 12.000.000 dan başlıyor
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...89241397/detay
https://www.sahibinden.com/satilik-v...ddress_city=10
Bunlarda 3.5-16 milyon arası her keseye göre var
Villa arsaları 300 metrekare civarı yerine göre 1.5 ila 4 milyon arası
seçimi cumhur kazanırsa bu kira konusu karakolda biter. Yani serbest piyasaya uyuşmayacak sert kararlar alınır. Sonunda kiradaki ev miktarı azalır ve kiralar artar. Bu sürecin uzun vadede sonu emlağın büyük şirketlerin elinde toplandığı, onlar tarafından istedikleri fiyata kiraya verildiği bir yapı oluşur.
Nas nas dediler, döviz kurları zıplayıp sonra yataya bağladı.
Şimdi önceki sayfada dediğim gibi insanlar trene atlamış bekliyorlar doların 19'dan 29'a zıplamasını. :)
Oysa ki hiç bir şey yapmasalardı dolar şu an 12 idi.
Bu adamlar (ya da bunlara akıl verenler) sanıldığı gibi cahil veya aptal değil. Aksine çok uyanıklar.
Kiralarda da dediğiniz gibi varmak istedikleri bir nokta var, oraya varana kadar aynı "nas" gibi yapay bir fırtına yaratmaya çalışıyorlar.. Pes eden satar, dayanabilen dayanır..
Bu arada kiracılar hiç sevinmesin. Kiracı olsam bu haberle uykularım kaçardı.
%25 kısıtlamasının nelere sebep olduğunu gördünüz. Ev sahipleri ilerideki muhtemel kısıtlamaları hesaba katarak 5-8 bin liralık evlere "tedbiren" 10-15 bin istediler.
Bu sefer tamamen ilanları kaldırırlar, 20 bine bile ev bulunmaz.
Birçok kez tekrarladım. Ev sahiplerine vurulan her sopa, döner dolaşır kiracının kafasında patlar.
Sonraki aşamada da, yani varılmak istenen yeni düzende de kiracıya biçilen rol pek parlak değil.
Kira artış sınırlaması saçma sapan olaylara yol açıyor. Bizim bir yakınımız yeni eve çıktı. Ama eski evden bazı eşyaları, hobi amaçlı çalışmalarını yeni eve götüremedi. Depo kiralasam çok daha fazla öderim diye, eski evi depo amaçlı kullanıp kirasını ödemeye devam ediyor.
Benim kiradaki evimde ise site aidatı kiranın %45ine yükseldi. Yakında kira ile aynı olabilir.
yalnız ayhan abi ayvalık merkez bölgenin sualtı kirliliği oldukça yüksektir. Bunu Ayvalığın birçok noktasında tüplü dalış yapmış biri olarak söylüyorum. Merkezden tekne ile 30-40 dk uzaklaştıktan sonra muhteşem dalış noktalarına ulaşırsınız ama dediğim gibi merkez bölge açık kanalizasyon desek çok da hatalı olmaz.
aslında bu konuyu çok düşünüyorum, Naci Ağbal'ın görevden alındıktan sonra sanırım 4-5 ay faizlere hiç dokunulmadı. Sonrasında birden ne olduysa! Nas konusu çıktı ve neden uygulandığını anlamadığım bu ekonomi modeline geçildi. Ya ciddi bir büyük plan var ya da beceriksizlik.
1 kez kışın Ayvalıga gittim kanalizasyon kokusu vardi, 1 kezde yaz aylarinda sarimsakliya denize gittim, rüzgar orayada ayni kokuyu getiriyordu, heralde kanalizasyonu denize veriyorlar...
Bir daha da ugramadim...
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehir hayatı virüs gibidir. O virüs kana bir karıştıysa bir daha asla köy, kırsal vb yerde yaşayamazsınız. Özellikle İstanbul gibi metropollerde yaşanlar için Kuşadası, Çeşme, Marmaris, Bodrum gibi yerlerin dışında yaşamak hikaye.. Yapamazsınız boşuna uğraşmayın. Ben çok araştırdım o iş yaş.
Köylerde yaşamak öyle instagram, youtube fenomenlerinin size gösterdiği gibi ciciş bir hayat değil. Öyle doğudaki köylerden bahsetmiyorum, Trakya, egenin iç kesimlerdeki bazı köylerde bile yaşamanız için bazen köy ağalarından izin almanız gerekiyor. Bunun dışında da bir çok zorlukları göze almak isteyenler varsa bir şey diyemem.
Bakın aşağıda linkini gönderdiğim videoda adamın kendi arsasında tinyhouse yapmasına köylüler izin vermiyorlar. Ben videoyu izlerken bile sinirden dayanamadım, o gençlerin yerinde olmak istemezdim.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=wGhF0Fbp4E4
-----------
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir.
Adam mülayim amca modunda...Kadın, tam cadı, köylü kadından az değil, kadının anası babası da, köylü teyze gibidir. Neyse.
Köyde ev vs zordur. Biz kendi köyümüzde kendi akrabalarımızla sorun yaşıyoruz. Sen gel 200m arsa al, sonra tinyhouse yap..yok öyle bir dünya...kimse heves etmesin, köyde büyümüş, hatta şu an yılın 6 ayı köyde yaşayan, ileride 9 ay köyde yaşayacak biri olarak söylüyorum...kendi köyümde zor huzur buluyorum, başka şehirlerde, başka kültürlerde zor oğlu zordur bu işler.
Ama, öyle sosyetik ayaklarla gelip, köy fantezisi kuran tiplere de gülüyorum...Bu tipler ileride havuz da yaparlar tiny haouse un yanına:) Ev alma komşu al konusu, köyde çok çok daha ön plandadır. Sen foseptik çukurunu mesela bana komşu 3-4 m mesafeye açamazsın..ya da çatının suyunu ve benim tarafa doğru veremezsin.
kanun, nizam vs sanki şehirlerde çok işliyor da..köyde kanun nizam arıyor bazıları...köyün kendi genel geçer oturmuş düzeni vardır...bir kere muhtarsız hiç bir iş yapmayacaksın..komşularla görüşüp böyle bir iş yapıyoruz demen lazım nezaketen vsvs.
150 mt2 bir bahçenin ekimi ve bakımı bile günlük bir amelelik iş gerektiriyor....Çünkü bir kaç yüz mt2 lik bir bahçe için makina yatırımı yapamiyorsunuz.....Her şeyi kol gücü ile yapaacaksınız....kendimdem örnek vereyim..150 mt2 bir bahçeyi 2 günde kürekle derin kazısını yaptım......Bu toprağın havalanması için...2 hafta sonra toprağı ufalatmak ve içindeki yabancı otları temizletmek için tekrar bir kez daha kazacağım...ondan sonra mis gibi kokan koyun gübresini toprağın üzerine dağıttıktan sonra içindeki azotun havaya uçmamamsı için toprak altı yapacağım......sonra toprağı tevsiye edip bölümlere ayıracağım...sonra tohum ve fide alıp ekeceğim...sonra sulama sistemi kurulacak....dikey büyüyen bitkiler ve meyveler için çıta yada ağaç dalı dikeceksiniz....sonra periyodik ilaçlamalar, sulamalar, ot temizleme, köklere boğazlama gibi günlük işler son bahara kadar devam eder....
Eğer harcadığın masrafı ve emeği hesaba katıp bahçeden elde edeceğin toplam mahsülü manav fiyatları ile karşılaştırırsanız büsbütün zarardasınız....Fakat işin zevki ve keyfi insanı cezbediyor....
Tiny house mahalleleri kurulmaya başlamış bile. 80’lere geri mi dönüyoruz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
200 m² bahçem var geçen cumartesiden beri ancak %40 ını temizleyebildim. Üstelik 2 ay önce geldiğimde bellemiştim bahöeyi. Yağmurla beraber ot çoşmuş yol ve yeniden belle. Bugün ayvalık pazarından biraz daha fide alıp salatalık domates ve biber ekeceğim. Ama hamlıktan ağrımadık kas grubum kalmadı.
Bodrumun en guzel yerlerinden birinde dolar cinsinden ev fiyatindaki artis son 3 senede
OHA cok pahali bu fiyattan alinmaz dedik dolar cinsinden 2 katina cikmis
Benim esas merak ettigim dolar salliyorum 30 liraya ciktiginda da degerini koruyacakmi?
https://i.ibb.co/wsHY9mh/image001-2.png
CH Pli vekil tabloyu paylaştı! 418 milyar dolar nasıl bulundu ?
CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği 'çalınan 418 milyar dolar'ın nasıl hesaplandığına dair ipuçları verdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığının açıklanmasının ardından ilk röportajını SÖZCÜ'ye verdi.Gazetemizin köşe yazarı Aytunç Erkin'e 14 Mart'ta konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin 418 milyar doları çalınmış. Kim çaldı, nasıl çaldı ortaya çıkacak. Ortaya çıkmakla da kalmayacak; her kuruşu geri alınacak. Yağma düzeni son bulacak, nepotizm, kayırmacılık son bulacak. Ucu nereye gidiyorsa gitsin. Evrensel hukuk kaideleri içinde, kesinlikle ve kesinlikle hukuk içinde kalınarak yapılması gereken ne varsa yapılacak†demişti.
CHP Lİ ERDOĞDU İPUÇLARI VERDİ
CHP İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 418 milyar dolar rakamının nasıl bulunduğuna dair ipuçları verdi. Bir tablo da paylaşan Erdoğdu, şunları söyledi:
* Bu çalışma 418 milyar dolar hesabının alt çalışmalarından birisi. Böyle yüzlerce alt çalışma yapıldı.
* 418 milyar dolar çalışmasının nasıl yapıldığını bir örnekle açıklamak için paylaşıyorum…
Öncelikle şunu söyleyeyim; Bu örnek çalışma bize ait değil. Bir kamu kurumu tarafından yapılmış. Rapor bize ulaştı.
* Biz sonuçlarını değerlendirdik. Proje adlarını gizledik. Çalışma kapsamında İstanbul’da büyük 76 inşaat projesi incelenmiş.
* İnceleme kapsamında yasal imar izninden fazla 11 milyon 435 bin metre kare inşaat yapıldığı tespit edilmiş. Bu fazla inşaat dolayısıyla 2018 fiyatlarıyla müteahhitlerin 240 Milyar TL (yaklaşık 60 Milyar Dolar) haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor.*Bu 60 milyar dolara konu işlemler yatırım değil. Bütçede yok. Nakit varlık değil. Ancak 60 milyar dolar haksız kazanç var.
* Üstelik imar affı ile affedilmiş. Bütün bu sınırlamalar ile bu çalışmayı değerlendirdik. Bu yüzden bu çalışmayı 60 milyar doların çok çok altında değerleyerek raporumuza aldık. Ve tahsilat projeksiyonlarımızda yer vermedik.
* İşte böyle yüzlerce yolsuzluk dosyası üzerine çalışıp 418 Milyar Dolar hesabına ulaştık.
İŞTE ÖRNEK TABLO
İşte Erdoğdu nun sosyal medya hesabından paylaştığı o örnek tablo;
https://i01.sozcucdn.com/wp-content/...4/20/tablo.png
https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonom...lundu-7660573/
Reis adayı Sayın K.K. eğer cenneti dahil vaad edilenlerin kaynağı buysa...
ooo...
bundan bir şey çıkmaz....
mesela
ortağı ile ilgili iddalar vardı ..
Eşi ve oğlu güya ,
İstanbul Büyükşehir İmar komisyonunda namlı mütahitlerin emsal artış taleplerininde işi bitiriyorlardı...
AYRICA
Bütün CHP'li belediylerde A'sından Z'sine böyle imar avantaları örnekleri tonlarca var....
Keşke bu kanuna bağlansa ,bu avantalar direkt devletin kasasına girse...
Fonlayan mütahit ile ,fonlanan siyasetçi olduğu müddetçe bu iş olmaz...
Halktv'de en pahallı konut projelerinin reklamları bangır bangır yayımlanması bunun en güzel örneği...
Eğer bu şekildeyse...
Buna Tek bir şey söylerim...
Reis adayı Sayın K.K.'nın vaadlerinin kaynağı
İçi boş
yani bir Balon...
Bir KÖPÜK'ten ileri gitmez...
sonsöz
Umarım bu 418 Milyar dolarlık kaynak
adam akılılı izah edilebilir
ve
içi doludur.
https://www.sahibinden.com/emlak360/...talya/89/60365
2 yılda dolar bazında yüzde 178...
Maltepe e5 yaninda 3 +1 site icinde arkadas evini satiyor 3200
Evi 2014 de 170 bin euro civarinda almis.. dxy 84 ler su an 100 hemen ustunde dxy.. dolar enflasyonu koyun
Real kira haric bir kar yok
Ama asil olaya gelim
3200 evi satarken ayni sitede 4500 ev satiliyor sahibindeki ilanlari kendinize cok da ref almayin
Dolar 25 olur haziran da faizlerde artarsa real olarak ev fiyatlarindaki artis durur gerileme olur 2 sene icinde olmasi gereken yere gelir dolar bazli evler..
Burda asil olay su.. devletde calisan insanlarin gelirlero dolar bazli fena dustu 10 yilda beyaz yakali iyi zamlar aldi kendi adima 2012 de euro bazli maasima geldim..
Dogru para maliye poli5ikasi izlsnirse Hee sey bir sekilde olmasi gereken yere gelir ama recep kazanir ve bu para politikasi devam ederse
Lubnan arjantin iran gibi dolar kuru olusur arjantinde 2 kat fatk olmus..
Arjanti deki kkm ciler paralarini dolarlarini yari fiyatla devlten geri almislardi
Kkm cile4 dikkat
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kira artışlarını %25 ile sınırlayan düzenleme uzatılacak:
https://www.trthaber.com/haber/ekono...4%B1klad%C4%B1.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erdoğan'ın bugün duyurduğu 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni seferberlik başlattıklarını açıkladı.
Erdoğan, "Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı biz karşılayacağız" dedi.
BAKANLIK DETAYLARI AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Değişikliği Bakanlığı da kampanyanın detaylarını açıkladı.
Buna göre, 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devletten, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.
Kampanya kapsamında 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL devletten, kalan tutara
yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.
DETAYLAR 5 ADIMDA SIRALANDI
Bakanlık 'Yarısı Bizden' kampanyasının diğer detaylarını ise 5 adımda sıraladı.
Buna göre,
ADIM 1; Mülk sahibi 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvuru yapacak.
ADIM 2; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.
ADIM 3; Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.
ADIM 4; Ruhsat alma süreci başlayacak.
ADIM 5; Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10.500 TL taşınma ve aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak.
Tokiler arsalar deprem konutları istanbulda yapılacaklar vs ben sayamadım kaç konut projesi oldu… yapılabilme ihtimali?
Sabırım dışarıdan çimento demir fayans ve bilumum inşaat malzemesini ithal edeceğiz. Ama esas sorun şu anda ülkede yeterince inşaat işçisi ve ustasının olmaması şu anda bile piyasada usta yok. Deprem bölgesindeki inşaatlarda amele bile sıkıntı. Yurt dışında acayip paralar veriyorlar hepsi kaçıyor
Kira artışında sınır için ne gerekiyor. Tabiki kanun. Meclis kapalı. Yeni dönemde çılaracakalr güya nah çıkar o yasa. Kimse bir daha çıkaramaz. Anayasa mahkemesi yakında ilkini iptal eder.