Eski bankaciyim..şu anda proje uzmanıyım..Ama aylık gurbette kira vs 10 bin TL masrafım var ..Ailemin yanında bu masraf olmayacak ..Ayrıca doktorayi da bitirme şansım olacak .[emoji2]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Habertürk'ten Ahmet Kıvanç bugün beni destekleyen bir yazı yazmış, 2023 te emekli olacaklar, 2022 ye göre %10 daha az emekli maaşı alacak diyor.
EYT yasasını uzata uzata neden 2023 e sarkıttıkları şimdi belli oldu.
https://www.haberturk.com/dilekceyi-...554359-ekonomi
Sosyal güvenlik uzmanlarına her sene hangi tarihde emekli olmanın avantajlı olduğunun sorusu 10.-11.-12. aylarda yöneltiliyor.
Özgür Erdursun ve diğerlerinede bu tür sorular yönetildi ama enflasyon ve büyüme oranı belli olmadığından dolayı net cevab vermekten kaçındılar, sadece bu sene emekli olmak yeni seneye göre avantajlı olacağını ama Aralık enflasyon verisi olmadan avantajın ne kadar olacağını tahmin edemediler.
2021/2022 yılında Aralık/Ocak ayında emekli olmak 2022/2023 yılına göre tam tersi olmuştu.
Türkiye´de emeklilik sisteminin vatandaşların kazanç/prim/gününe göre ne kadar emekli maaşı alacağını kendisinde anlayacağı/hesaplayacağı şekilde seffah olması için yeni düzenleme (reform) gerekiyor.
Ben anlamıyorum neyi tartıştığımızı, EYT liler 2022 de zaten isteseler de emekli olamıyorlardı. Avantaj olsa ne, olmasa ne
Sadece EYT liler değil, emekliğine ne kadar az kalmışsa o kadar fazla olmak üzere, iyi bir kazık oldu bu oranlar.