bilerek satıyor, cünkü brunson salıncak...sadece 3-5 kişi biliyor onu..mb 6,4dan satıcak alttan alır sonra.
Printable View
Bu arada viop’da dolar short yapıp sonra faiz arttırmıyorum diyecek merkez bankası olmaz .. Faiz artmazsa adama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi ?
SAYAÇ SON HIZLA SAYMAYA DEVAM EDİYOR....
Tik tak ....
Tik tak ...
Tik tak ..
"PPK TOPLANTISINA 4 BORSA SAATİ KALDI..."
Tik tak ....
Tik tak ...
Tik tak ..
saygılar/başarılar
https://resmim.net/f/okIbvW.jpeg
PPK toplantısı öncesinde çok heyacanlıyım çok
Aynı zamanda çok endişeliyim çokkkk
Ülkem için yanlış bir karar alınmasından çok korkuyorum...
Çocuklarımızın geleceğini kaybetmek istemiyorum...
Geleceğe dair bir parça kalan umudumu kaybetmek istemiyorum...
Çok endişeliyim ve çok korkuyorum...
Buda beni gergin yapıyor...
Tef/Yay gibi gerilmiş durumdayım....
saygılar/başarılar
Birazda eski krizlerden sonra mudilerin durumunu ibretle inceleyelim, günümüzde mevduata devlet garantisinin 100binTL ile sınırlı olduğunu akıllardan çıkarmayalım:
haber tarihi şubat 1999: http://www.milliyet.com.tr/1999/02/15/haber/hab00.html
haber tarihi temmuz 1999 http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/8...ilyon-39090986
1999 yılı temmuz ayındaki 13milyar TL nin günümüze enflasyon uyarlaması yaklaşık 200binTL, ancak 1994 yılında TL'lerin dolara çevrilmesinden sonra dolar enflasyon bazında değer kaybetmişti oradan da kayıplar var.
Valla herkes der oyle olursa :)
Enflasyon açıklanır acılanmaz hemen bir yazılı açıklama yapar , ppk’da gereken yapılacak der ve faiz arttırmazsan bundan sonra alemi cihan gelse merkezin hiçbir açıklamasını kimse takmaz ve o dolari kimse tutamaz hatta iş işten geçtikten sonra dilediği faizi arttırsada o dolar durmaz .. Ha dolar çıksın istiyorlarsa o ayrı :)
dolar 6.34
piyasa manyak bir faiz artirimi bekliyor 500 bps falan
Bu faiz artışı ,ovp falan hintlilerin çarpım tablosu gibi.Her şey ortada,paramız yok,borcumuz çok,döviz üretecek turizm dışında bişi yok,amerika kurt kuzu işine döndürmüş işi,iranla rusya bizi dolandırmaya çalışıyor,allem kallem 2 milyon suriyeli daha geçirilecek bize,inşaatçıları korumaktan ve kanal istanbul gibi zihnisinir projelerinden medet uman bir ikltidar var ve bu kadar adam oturmuş merkez neden faizde sihirli rakamı tam zamanında bulamıyor neden merkez bulduysa o rakamı iktidar neden uygulatmıyor falan diye saatlerce düşünüyoruz heyecanla bekliyoruz falan:)))))))))))Bir arkadaşın yazdığı muhteşem entrydeki gibi vatandaşı olmasan türkiye eğlenceli ülke de vatandaşıyız maalesef:)))))))))))
artik Turkcesini Ingilizceye kim cevirdiyse?
Okulumdaki siniftan TR den gelmis ogrenciler vardi bir kismi Merkez Bankasindandi. O zamanlar yani 90 larin sonundaydi bu. Cocuklarin hepsi Mason ailelerdendi bizle konusmazlardi bi hava bi hava. Biz gariban tabi ustumuz basimiz dokuluyo. Onlar sosyete.
Bunlarin arasinda Ingilizce bilen yokmuymus hayret
Neyse oyle aklima geldi.
Yarın bitcoin gibi duruma göre 10 barem yukarı 10 barem aşağı giden bir dolar kuru olur,çoğunluk neye oynadıysa tersi yapılır bizde vay merkez faiz artırdı bu dolar neden artıyor veya merkez faiz artırmadı dolar neden düşüyor falan o konuları bile konuşmak zorunda kalabiliriz.Babalar milletin paralarını vıop mıop çarparlar ,sonra gene matematik devreye girer faizler kur altın falan kolkola hep yukarı gider.Bence maalesef durum böyle arkadaşlar.
Toplantıya kadar usd aşağı yonlu baskılanir
+300 faiz artışı
Bir süre 6.60 / 6.90 bandı salınım
Ardından 7 üstü
Kişisel tahmindir
SM-J200F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MB söyle bir yol izleyebilir:
Piyasa beklentisinin altında faiz artışı ile dolar alevlenir. Birkaç gün sonra rahip salınır. Geçici bir iyilik hali ile, endeks coşar ve dolar düşer.
Bir sonraki PPK toplantısında dolar durumuna göre faiz artışı yapılır...
Ben de faiz artışı olmayacak diyenlerdenim😎
Faizde yükseliş kaçınılmazdır.nokta
Faiz artacak diyenler şort,
Artmicak diyenler pijamamı giyecek.
Malum yaz bitti önümüz kış.
Sayın Tengri, benide faiz arttırılacak listesine eklermisiniz....ne şiş yansın ne kebap oranı artık o neyse....sonra bolca geyik...yok efendim piyasa şartlarına göre her an herzaman arttırabiliriz muhabbeti bolca geyik salata açıklamalar falan filan