Doğru söylediniz günler çabuk geçmiş farkında değilim[emoji106]
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Doğru söylediniz günler çabuk geçmiş farkında değilim[emoji106]
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ŞİŞE grubu birleşmesi üzerine hazırladığım analizi dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/1QWbw7v43yE
Hocam merhaba, videoya hızlı bir şekilde baktım. Trakyacamı biraz hırpalanmış gördüm :) maliyetleri en yüksek firma ve kar marjı en düşük firma olarak öne çıkmış. Ama bu analizde atlanmaması ve akılda tutulması gereken bir konu, trkcm aynı zamanda sodanın ve şişecam madenin müşterisi ve iyi bir müşterisi. Trkcamın yüksek maliyet gideri aynı zamanda şişenin girdisi. Bu açıdan düşündüğünde birleşme sonrası belirttiğin kadar ana hisseyi olumsuz etkileyecek bir durum yaratacak mı?
Değerli arkadaşlar, kendi adıma burada tartıştığımız sorunları kökten çözecek 2 tane çözüm yolu olduğuna inanıyorum.
Bunlardan ilki, Şişecamın bütün cam grubu tahtalarında şirket ayrımı yapmadan alıma geçmesi ve tüm cam grubu şirketlerinin fiyatını Pwc raporunda çıkan adil ayrılma fiyatlarının üstüne taşıması.
Örneğin şişecamın piyasadaki fiyatı 8.10 olsa (pwc raporundaki adil ayrılma hakkı fiyatı 8.04)
Trakya Camın piyasadaki fiyatı 5.50 olsa (pwc raporundaki adil ayrılma hakkı fiyatı 5.45)
Sodanın piyasadaki fiyatı 9,40 olsa (pwc raporundaki adil ayrılma hakkı fiyatı 9.33)
Anadolu Camın piyasadaki fiyatı 7,50 olsa (pwc raporundaki adil ayrılma hakkı fiyatı 7.39)
Denizli camın piyasadaki fiyatı 8.90 olsa (yürürlükteki tebliğe göre ayrılma hakkı 8.85. Pwc raporundaki adil ayrılma hakkı 2,67)
Piyasadaki fiyatlamalar, bu yukarda saydığım değerlere gelse, ne olur ? Bu durumda
1) Kimin ne zaman aldığının bir önemi kalmaz
2) Şişecamın herkesin tek tek 5 aylık ekstresini incelemesine gerek kalmaz
3) Genel kurula fiziki veya elektronik ortamdan katılıp şerh kullanmamıza gerek kalmaz
4) Hiç kimse hak kaybı yaşamaz ve herkes memnun olur.
Bu sebeple biz yatırımcıların yapması gereken ilk girişim, şişecamı (veya iş bankasını) şirket ayrımı yapmaksızın tüm cam gruplarında alım yapmaya ikna etmektir. Piyasa fiyatlamalarının Pwc raporunda belirlenen adil ayrılma tutarları veya üstüne çıkması durumunda eski tebliğ yeni tebliğ 25 şubat öncesi alınmış sonrası alınmış, satılmış tutulmuş bu tartışmalar boşa çıkar ve hepimiz mutlu oluruz. O yüzden çözüm odaklı hareket edelim ve birlik olalım. Ben kendim aşağıda iletişim bilgilerini paylaştığım kişilerin bazılarına mail bazılarına da telefon yolu ile ulaştım. Siz değerli arkadaşlardan ricam, şişecamın konu ile muhatap kişilerine mail veya telefon yoluyla ulaşıp cam gruplarında alım yapmalarını talep etmenizdir.
Görkem Elverici gelverici@sisecam.com
SC_IR@sisecam.com
Hande Özbörçek Hozborcek@sisecam.com Tel: 0850 206 33 74
Sezgi Eser Ayhan seayhan@sisecam.com Tel:0850 206 37 91
İpek iyisan iiyisan@sisecam.com Tel:0850 206 34 17
Sorunumuzu çözebilecek diğer bir durumda SPK nın geçiş hükümlerinde öngördüğü tarih olan 25.02.2020 tarihinin ÖTELENMESİDİR.
Çünkü, 25.şubat 2020 yerine mesela SPK nın tebliği onayladığı (onaylacağı) tarih esas alınsa (atıyorum 15.06.2020 gibi ileri bir tarih mesela) yine bu durumda cam hisselerini şu anki iskontolu fiyatlarından alan, sattıklarını yerine koyan, ek alım yapan kısaca elinde tebliğ onayından önce Cam hissesi olan herkes ama herkes yine bu yeni ayrılma hakkından yararlanabilecektir. Bu durumda biz diğer yatırımcıların yapması gereken diğer bir girişim SPK nın taslak metinde geçiş hükümlerinde öngördüğü 25 şubat 2020 tarihini ötelemesini istemek olmalıdır. Bu tarih 25 şubat yerine daha ileri bir tarih olsa (dediğim gibi mesela tebliğin onay tarihi gibi bir tarih) bu durumda ne zaman almışın satmışın ne zaman yerine koymuşsun, yaptığın ek alımlar bunların tamamı ama tamamı ayrılma hakkına konu edilebilecek.
Bunları kimse ile polemiğe girmek için yazmadım. Yok zaten şöyle olur böyle olur v.s. gibi. Ben kendi yapabileceğim şeylerin bu ikisi olduğuna inanıyorum. Yani şişecamı piyasadan tüm cam gruplarından hisse almaya davet etmek ve SPK nın da 25 şubat tarihini ötelemesini sağlamak. Bu ikisinden herhangi birisi bile sorunlarımızı çözer.
https://www.turkiye.gov.tr/spk-sikayet-ihbar
Saygılarımı sunarım, hayırlı ramazanlar, niyetli arkadaşlarımın oruçlarını Allah kabul etsin.
Güzel yazmışsın emeğine sağlık
genede spk açıklaması olmadan böyle bir yaklaşıma giremezler zira hükümetten çekiniyorlar zaten bu durumda olmamızın tek nedeni korkuları çok temkinliler...bu yüzden bizi sıkıntılı bir 1,5 aylık bir süre bekliyor kanımca senin bahsettiğin 1 olayın olma durumu daha fazla böyle olursa şirketten fazla bir nakit çıkmaz..
2 durum ise son derece iyimser bir durum oda bizim ülkede pek olmaz çimentolarla kıyaslamamak lazım onların özgül ağırlığı postaldan :) bizimkisi faaliyetlerden geliyor ..
ama eline sağlık çok güzel bir çalışma olmuş
rica ederim, bol kazançlar