*tcmb: Toplam tüketici kredileri, 410,7 milyar tl (önceki 411,5mlr)
*tcmb: Bankacılık sistemi toplam menkul değerleri, 371,1 milyar tl (önceki 364,6mlr)
*tcmb: Bankalardaki tl mevduatı, 1 trilyon 12,9 milyar tl (önceki 1,6t )
Printable View
*tcmb: Toplam tüketici kredileri, 410,7 milyar tl (önceki 411,5mlr)
*tcmb: Bankacılık sistemi toplam menkul değerleri, 371,1 milyar tl (önceki 364,6mlr)
*tcmb: Bankalardaki tl mevduatı, 1 trilyon 12,9 milyar tl (önceki 1,6t )
*tcmb: Bankalardaki yabancı para mevduatı, 816,1 milyar tl (önceki 792,9mlr)
*tcmb: Bankalardaki toplam mevduat, 1 trilyon 829 milyar tl (önceki 1,799t )
*tcmb: Bankalararası dahil toplam mevduat, 1 trilyon 927 milyar tl (önceki 1,895t )
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi stoku 39,6 milyar dolar (önceki 40,8mlr)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki dibs stoku 24,7 milyar dolar (önceki 27,1mlr)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki repo stoku 1,8 milyar dolar (önceki 1,9mlr)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki özel sektör tahvil bonoları stoku 835,5 milyon dolar (önceki 876,9mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki hisse senedi net değişimi(piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) -72,0 milyon dolar (önceki 28,8mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki dibs net değişim (piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) stoku -637,9 milyon dolar (önceki -230,9mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki repo net değişimi(piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) stoku -26,2 milyon dolar (önceki -24,8mln)
*tcmb: Yurt dışında yerleşik kişilerin portföyündeki özel sektör tahvil bonoları (piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış) -41,5 milyon dolar (önceki -5,8mln)
*ecb tutanakları, "büyüme riskleri genel olarak dengeli, büyüme hala güçlü ve geniş tabanlı"
*ecb tutanakları, "talepte zayıflamanın daha fazla ifade ediliyor olması göz ardı edilemez"
*akp beyannamesi: Cari açığı kalıcı düşürmeyi hedefliyoruz-bloomberg ht
*akp beyannamesi: Temel prensip enflasyonun tek hanede tutulması-bloomberg ht
*ak parti beyannamesi: Maliyet baskısını azaltacak tedbirleri hayata geçireceğiz-bloomberg ht
*ak parti beyannamesi: Firmaların döviz kurunu yönetebilmeleri için mekanizma oluşturulacak-bloomberg ht
*ak parti beyannamesi: Dalgalı döviz kuru rejimi sürdürülecek-bloomberg ht
Ak parti beyannamesi: Gerektiğinde döviz likiditesi araçları kullanılmaya devam edilecek-bloomberg ht
*erdoğan: Dışa açık, rekabetçi, serbest piyasayı öne alan ekonomik yapımızı daha da güçlendireceğiz
*erdoğan: Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler içine taşımaktır
*erdoğan: Uluslararası düzeyde de hizmet verebilecek mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeye devam edeceğiz
*erdoğan: Savunma sanayinde önümüzdeki dönemde türkiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, dünyanın önemli ülkeleri arasına girecektir
*erdoğan: Enerji ve gıda güvenliği alanında uluslararası standartlarda en düzey tedbirleri hayata geçireceğiz
*kuzey kore, "nükleer test sahasından radyoaktif madde sızıntısı yok"
*kuzey kore, "nükleer testlere devam edilmemesi global nükleer silahsızlanmaya doğru önemli bir ilerleme"*kuzey kore, "nükleer testlerin devam ettirilmediği konusunda şeffaflığı sağlamam için kuzey nükleer test sahası tamamen söküldü"
*abd'de haftalık işsizlik başvuruları 11 bin ile 234 bin (beklenti 220 bin)
*abd'de işsizlik başvuruları 4 haftalık ortalama 219.750 (önceki 213.250)
*abd'de devam eden işsizlik başvuruları 4 haftalık ortalama 1,752mln (önceki 1,707mln)
*usda net ihracat satışları: Mısır 17-18 dönemi 854.300 ton, 18-19 dönemi 273.400 ton
*usda net ihracat satışları: Soya 17-18 dönemi -139.500 ton, 18-19 dönemi 6.900 ton
*usda net ihracat satışları: Soya küspesi 17-18 dönemi 239.500 ton, 18-19 dönemi -42.600 ton
*usda net ihracat satışları: Soya yağı 17-18 dönemi 17.700 ton
*usda net ihracat satışları: Pirinç 17-18 dönemi 29.600 ton, 18-19 dönemi 5.100 ton
*usda net ihracat satışları: Pamuk 17-18 dönemi 50.700 balya, 18-19 dönemi 152.200 balya*usda net ihracat satışları: Buğday 17-18 dönemi 112.300 ton, 18-19 dönemi 340.000 ton
*erdoğan: Mali disiplin ve finansal istikrar konusunda en ufak bir taviz vermeyeceğiz
*erdoğan: Enflasyonla mücadele konusunda yeni ve çok ciddi önlemleri seçimden hemen sonra yürürlüğe koyacağız
*erdoğan: Enflasyon sorununu ülke gündeminden çıkarmakta kararlıyız
*erdoğan: Cari açığı yapısal bir sorun olmaktan çıkarıp, kalıcı olarak düşüreceğiz
*erdoğan: Ihracatçılarımızın rekabet gücünü artıracağız
*erdoğan: Petrokimya alanında ülkemizin ihtiyacını karşılayacak yeni tesisler kurulmasını teşvik edeceğiz
*erdoğan: Teknolojik dönüşümü arkadan takip eden değil bu dönüşüme liderlik eden yatırımlara öncelik veriyoruz
*erdoğan: Altay milli tankı seri üretim aşamasına gelmiştir
*erdoğan: Uzay ajansını bu yıl kuruyoruz
*erdoğan: Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarımızı mümkün olan en üst seviyede değerlendirmeyi düşünüyoruz
*erdoğan: Yerli kömürü elektrik üretiminde en iyi şekilde değerlendireceğiz
*hollanda maliye bakanı, "italyan hükümetin büyüme, bütçe disiplini üretmesini diliyorum"
*hollanda maliye bakanı, "ab bütze kurallarının borçlanmayı sınırlaması ab vatandaşlarının çıkarına"
*fransa maliye bakanı, "italya, euro bölgesi'nin önmeli bir ortağı"
*fransa maliye bakanı, "almanya ile euro bölgesi entegrasyonu konusunda haziran zirvesine kadar ortak bir pozisyon bulmaya kararlıyız"
*erdoğan: Abd ile yaşadığımız sorunları aşarak müttefiklik ruhuna uygun ilişki zemini arayacağız
*erdoğan: Polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız
*güney afrika merkez bankası, faiz oranını değiştirmedi, %6,50 (beklenti %6,50)
*güney afrika mb başkanı, "türk lirası, güney afrika randı'nın performansını etkilemiyor, hareketleri dolar yönlendiriyor"
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 307 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 250 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,76882, en düşük 4,74530, en yüksek 4,79277
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,76053
*euro bölgesi'nde nisan'da conference board öncü göstergeler endeksi %0,5 (önceki %0,6)
*euro bölgesi'nde nisan'da conference board rastlantısal endeksi %0,0 (önceki %0,1)
*brezilya'da nisan'da cari işlemler dengesi/gsyh %4,0
*brezilya'da nisan'da doğrudan yabancı yatırımlar 2,6 milyar dolar
*brezilya'da 12 ay doğrudan yabancı yatırımlar 61,7 milyar dolar
*rusya/novek, "opec ve opec üyesi olmayan üreticiler şu an için cari üretim anlaşmasını yürürlükte tutmayı planlıyorlar"
*rusya/novek, "eğer opec ve opec üyesi olmayan üreticiler haziran'ra petrol piyasasında denge görürler ise, petrol üretimine sınırlamalar yumuşak şekilde hafifletilebilir"
*trump, "kim ile singapun'da yapılması planlanan toplantı gerçekleşmeyecek"
*trump, kim'e kendisi ile bir gün bir araya gelmeyi çok istediği ifade etti*
trump, kim'e fikrnini değiştirmesi halinde kendisini aramasını veya yazmasını söyledi
*abd'de nisan'da 2.el konut satışları -%2,5 ile 5,46 milyon
*abd'de nisan'da 2.el konut satışları beklentisi 5,55 milyon
*abd'de 2.el konut stok/satış dönemi 4,0 ay
*abd'de nisan'da ortalama 2.el konut fiyatları %5,3 ile 257.900 dolar
*tcmb, 2018'in 2. çeyreğinde ihaleler yoluyla oluşacak vadeli döviz satım pozisyon tutarı mevcut 6,15 milyar abd dolarından 8 milyar abd dolarına ulaşabilecektir
*tcmb: 2018 yılı boyunca vadeli döviz satım pozisyon tutarının ulaşabileceği üst sınır 10 milyar abd doları olarak belirlenmiştir
*fed/bostic: Trump-kim zirvesinin iptali sürpriz oldu, sonuçlarını bekliyorum
*fed/bostic: Ticaret ve jeoplolitik belirsizlikler abd işletmeleri için derinleşebilir
*fed/bostic: Bu yıl toplam 3 fazia artışı bekliyorum
*abd'de haftalık doğal gaz stokları 1629 milyar feet küp (beklenti 1628mlr, önceki 1538mlr)
*abd'de haftalık doğal gaz stokları değişimi 91 milyar feet küp (beklenti 90mlr, önceki 106mlr)
*abd'de mayıs'ta kansas city fed bileşik endeksi 29 (önceki 26)
*abd'de mayıs'ta kansas city fed 6 aylık görünüm bileşik endeksi 26 (önceki 31)
*abd'de mayıs'ta kansas city imalat üretim endeksi 41 (önceki 33)
*abd'de mayıs'ta kansas city fed 6 aylık imalat üretim görünüm endeksi 32 (önceki 44)
*japonya tokyo'da mayıs'ta tüketici fiyatları yıllık %0,4
*japonya tokyo'da mayıs'ta tüketici fiyatları aylık %0,0
*japonya'da 13 haftalık bono ihalesinde en düşük fiyat 100,0345, faiz -%0,1383
*japonya'da 13 haftalık bono ihalesinde ortalama fiyat 100,0357, faiz -%0,1431
*japonya'da 13 haftalık bono ihalesinde satış y3,533t, teklif y15,986t
*japonya'da 40 yıllık tahvil ihalesinde satış y399,4 milyar, teklif y1,567t
*japonya'da 40 yıllık tahvil ihalesinde faiz %0,865
*güney kore'de nisan'da sanayi üretimi aylık %3,4, (beklenti %1,0)
*güney kore'de nisan'da sanayi üretimi yıllık %0,9 (beklenti -%1,0)
*güney kore'de nisan'da öncü göstergeler endeksi 100,0 (önceki 100,4)
*japonya'da nisan'da sanayi üretimi aylık %0,3 (beklenti %1,3)
*japonya'da nisan'da stok/nakliye rasyosu aylık -%2,9
*japonya'da nisan'da nakliyeler aylık %1,8
*japonya'da nisan'da stoklar aylık -%0,4
*japonya'da mayıs'ta sanayi üretiminin aylık %0,3 olması bekleniyor