solomon outdoor botu geçen sene 450 ye almıştım bu sene 800 lira civarı ve bakıyorum arada dolar düştüğü halde indirim yok
Printable View
Aslında enflasyonun yüksek çıkması gerek fakat çıkartılacağıni sanmam ....peki neden yüksek çıkması gerek yapılan zamların %95 i geri alinmadi zam yapilmaya devam edildi ...elektrik ve gaz zammı nin etkisi hala olur....ha su marketlerdeki 50 fiyatı düşen kraker bisküvi gofret cikilota çocuk şekeri gibi ürünle enflasyon dusecekse ona da birşey denmez artık....halkın genelinin kullandığı ürünler değil bu 50 ürün ....çocuklara hitap eden yiyecekler....bazı coklu subeli marketler afis yapmış 50 ürünü enflasyonu düşürecek hiçbir şey yok kapsamında.
5,50 den baslayarak asagi dogru kademeli olarak dolar alinabilir kanaatimce..
Syg,
Dolar a noldu dün bu saatte yukarı şimdi aynı saatte aşağı biri mi konuştu haber mi var ne iş Atilla yesilada haralde bilecek yıl sonu 5.50 yi .
Dolarda alim seviyem 4.90-5.20 bandidir..sayet buralara gelmessede tok aliciyim..buralari halen pahali...bu benim gorusum...
Dolarda o seviyeler mumkunmudur mümkündür ABD İran ambargo konusunda Türkiye tamamen petrol almaya devam eder ayrıcalıklı derse ABD ile Avrupa ile ilişkiler daha duzeltilirse enflasyon eksiler gelmeye baslarsa ..munbicte ABD izinli bir askeri operasyon olursa o seviyeler mümkün olabilir ....2018 Ocak başı 3.80 di bu yıl enflasyon %25 desek 4.75 eder.....hani ekonomi iyi olsa siyasi gelişmeler olmasa belki de enflasyon oranı kadar artacakti ...
4.80-5.00 aralığı dolar almak için uygundur ... şahsi görüşümdür..
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Emeklilik sisteminde aylık bağlama oranları değişti. 2008 öncesindekiler %75 iken şimdi %60 birkaç yıl sonra %55 e çekileceği konuşuluyor. Bu nedenle insanlar özel emeklilik peşindeler. BES türü oluşumlarla insanların hayalleri de sömürülüyor. Çalışırken yatırılan primleri normal banka mevduatı üzerinden değerlendirseler dahi şu anki gelirden fazlası çıkar.
Kesinlikle katılıyorum
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar 4.90 olduğunda mevduat faizi kaç olur acaba ?
memurun ne alacağını sadece bir aile belirleyecektir. Onlardan başkası bilemez. Belki biraz ileri olacak ama memura da hak be kardeşim. Ben de emekli memurum. bazen dernekte konuşulanlara dayanamayarak kalplerini kırıyorum. Yaşlılarımız ''ALLAH devlete zeval vermesin, hiç para vermeseler ne yaparız '' diyorlar. Bu adamlarda bu kafa oldukça ben olsam zam felan yapmam.
Memleket zorda, ekonomik savaş veriyoruz, sizden fedakarlık bekliyoruz dendiğinde, elindeki ekmeğin yarısını veren bir halk '' iyi de benim zaten kuru ekmeğimin yarısını istiyorsun ama, sen yaş pastadan neden vazgeçmiyorsun '' demedikçe her yıl bir bahane ile yoksullaşmaya devam eder.
Emekli maaşınız bana biraz düşük geldi, zamlı maaşınız benim zamsızın yarısı kadar çünkü. Yazılarınıza bakarak sizi kafamda ortaüstü çalışan profili olarak canlandırıyordum. Bu durumda ya yöneticilerine dahi asgari ücretten bordro çıkaran bir şirkette ya da kendi işinizde çalıştığınızı tahmin edebiliyorum. Hangisi doğru?
Cevap vermezseniz önemli değil, soru biraz fazla kişisel kaçmış olabilir. Saygılar..
Ikincisi..
15 yil kadar istege bagli kendi primimi odedim bagkur'dan.
Hedefim yuksek bir maas degildi, ozel saglik sigortalarina guvenemedigimden saglik hizmeti alabilmek icin sistemde minimum prim yuku ile kaldim.
Yine de 25 sene yani 9000 gun prim odedigim halde karsiligini pek alamadigimi dusunuyorum.
90 yasina kadar yasarsam bana 40 yil emekli maasi oderse o baska tabii.. :)
Syg,
Şahsen 10 yılda aldığım maaşlarla ödediğim primleri amorti etmiş durumdayım. Hedefim emekli maaşımı daha uzun yıllar alarak karımı maksimize etmek. :)
İçki ve sigarayı 10 yıl önce bıraktım, haftanın 3-4 günü kardiyodayım, kilom 30 sene önceki ile aynı. Yani hedefim doğrultusunda sağlam adımlarla ilerliyorum. Muhalif geçinen tayfanın yarısı benim yaşam tarzımı benimsemiş olsaydı (daha az ötv daha çok yıl maaşla) şimdiye kadar bütçeyi ve özel olarak SGK'yı çökertmiş olurduk. Kılışlar'ın SGK macerası bile unutulurdu.
size de 90'nı devirmek nasip olur inşallah, içerde alacağınız kalmaz böylece. :) Syg..
..
Sen bu kafayla anca çorumda nehir kenarında köy kahvaltısı yaparsın zaten..Aman çıkma yurtdışına aman ..
Paylaşım yapıyoruz, fikir beyaz ediyoruz.Ben dedim diye kimse al sat yapmaz zaten.
Ha 6.50 lerde iken düşecek dedim diyede burda şok cihazı yemiş gibi yazanlar vardı 8-9-10 lar konuşuluyordu .
O zaman nerelerdeydinde şimdi çıktın ???
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sayın Ressam,
SGK'nın işverene tabi sigortalı çalışanlar için prim ödenen hizmet dönemleri itibarıyla Emekli Aylığı Bağlama Oranları:
(Bir tanıdığımın e-Devlet SGK 4A Emekli Aylık Bilgisi sorgulama sonuçlarına göre)
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı % 62.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı % 45.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı % 33.28
2000 yılı öncesi hizmet süreleriniz ne kadar fazla ise emekli aylığı o ölçüde yüksek olmaktadır.
Zaman geçtikçe 2000 yılı sonrası hizmet sürelerinin toplam hizmet süreleri içindeki payı (ağırlığı) giderek artacağından yakın gelecekte 4A'dan emekli olacakların alacakları emekli aylıklarının, 2000 yılı öncesi emekli olanların aylıklarının kabaca yarısı kadar olacağı ifade edilebilir.
mevduat oran %30 olur İNŞA'ALLAH AMEN,
Kararsızlık yok sn.Short
Kademeli alım var .4.80 gelirse alacak kadar tutarı bir kenarda tutmak lazım maksat ortalama düşşün ..
Ha şuda var elim buralardan gidip gidip gelmiyor değil 5.50 den al diye ama biraz daha sabredeceğim ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bu son dediğiniz en mantıklısı bence de. tl nin bir kısmıyla "dolara girmeye niyetlenenler!" in bir yerden sonra dibi bulayıma bakmamasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. kademeli alış da bunun mantıklı yolu.
ama adettendir.. yatırım tavsiyesi olamaz bu dediklerimiz.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...03#post2803403
yeni başlık........