28-30'a doğru dediğimde haftalıklara bakmamışım
yolda 23.5 - 24 civarı da önemli seviye
ikincil düşeni aşmışız, yatay bandı da yukarı kırarız herh/umarım :)
Printable View
https://i.hizliresim.com/20krcu6.png
haftalık grafik, 23.5-24 bölgesi önemi => 14 haftadır kırmızının üstünde hafta kapatamadı. btc tarihinin tek ayakta en uzun ayı dönemlerinden biri muhtemelen :)
:) kimbilir.
izleyenler hatırlar belki, 69'dan dönüş belli olduğundan beri master dip için 18+- ve 11+-'den birini seçeceğiz gibi yazıyorum.
18'le kalacaksa bile önceki dönemler şöyle oldu : yukarı yaptık, maliyetler yükseldi, yükselişe nerdeyse inanıldı ve tekrar ikili dip için geri dönüldü. birçokları için çok acı oldu tabi. öyle olursa, o arada kısa süreli 11+-'ye sarkışlar da olmaz denemiyor ne yazık ki. 2019 sonu 2020 o aralar güzelce dibe yakın pozlanmışken böyle bir sert dalış bizi kandırıp boşa düşürmüştü ve sonra da kalktı durmadan gitti - 10 bin üstünden geri alabildim ancak :) tabi aynı şeyler tekrarlanacak diye bir şart yok ama karakter böyle geçmişte. yanlış hatırlamıyorsam önceki master cycleda da uzunca aralı ikili dip var aynı şekilde.
18'i çok ciddiye almakla birlikte, bu kalkışa relief rally gözüyle bakıyorum şimdilik (demiştim zaten). yüklü bir şekilde de katıldım ama "heeyt gidiyoz" hissinden özellikle kaçınacağım. ola ki devam ederse daha ciddiye alınacak yerler baya yukarılarda. buralar oyun alanı, "vay be süper gidiyo" deriz, şıp diye bitip tekrar b.ka sarabilir. yaşayıp düzenli analiz ederek yürümek en iyisi.
bu arada, ETH dünyası ilgi çekici bir yere gidiyor gibi görünüyor.
ben daha teknik/fiyat bazlı bir adam olduğumdan o kadar odaklanamıyorum.
yakın izleyen varsa bilgi verse de hazıra konsak :party:
hem deflationary bir varlığa dönüşme, hem de masraflarda çok ciddi düşüş potansiyeli vs vs. bir sakatlık çıkartmadan planlananlar gerekleşirse neler olacak acaba? :)
piyasa daha tık dedi ether %50+ yaptı dibinden, btc %30+ filan herh.
btc 22+-'ye kadar çekilme ok
altında kalacak olursa çıkarım
üstüne dönerse tekrar girerim
tekrar altına inerse tekrar çıkarım
tekrar üstüne çıkarsa ... :)
23 üzerinde kalırsa 33-35 arasına gider . oradan geri gelir . sonrası ya nasip.
dow hareket hoşuma gitmedi, 19.5'ları buradan kaçtım
daha ümitliydim ama gelişmelere bakalım
not : btc 24k+- üzerinde kısmi geri alımlar var
dayanamayıp eth'lerin yarısını hafif aşağıdan geri aldım :)
gerisine dow paralelinde bakacağım
dow fut pozitif kaldı hatta iyileşti - hala 32.5 deneyebilir
buna karşılık kripto negatife sarktı
23.5-24'ü geçememenin yorucu etkisi olabilir, dow da tekrar sarkacak olabilir, kripto tekrar toparlayacak olabilir vs vs. sadece kriptoya baksam negatif bulurdum, bakalım
btc 22 üstü tekrar pozitifte, dow fut zaten negatife inmedi
mesele dow fut 32.4-32.5'ta ne yapacak
20k seviyeleri beni baydı, 36k üzerini isterim en kısa zamanda:)) yıl sonunda halvinge son 1 buçuk sene kalmış olacak
Bu arada orta vade trade için ethereuma olan kıllığımı yendim, bitcoin’den çok daha sert aşağı yukarı hareket ediyor… kolay değerlendirilir gibi görünüyor.
Bitcoin cüzdanda, ethereum borsada al satta mutlaka durmalı imiş…
Hareketler keskinleşince eth killer tabir edilen avax, solana’ya da kısa orta vade al sat için şans vereceğim.
Beklenen faiz artışı gelir ve bitcoin yeşil... rahmetlilerin bile bildiği artışı tınlamadık gibi
Şu abuk dönemin dibini buradan çekip yolumuza bakar mıyız? İşte bütün mesele...
savaş var :) - haftalık
https://i.hizliresim.com/oitc09t.png
dow fut 32.5'un üzerinde + btc haftalk ve günlük pozitif bölgede (23.5+- üzeri)
bu durum bozulmadıkça en az ana düşen çizgiye kadar gideriz (grafik önceki msjlarda var). bozulursa yapacak bişi yok, umarım korunur :)
çok iddialı olmayayım ama
muhtemelen "faiz daha da artınca ne biçim daha da düşcez"cileri yakaladı rendeliyor dow tarafı :)
Rsi ile negatif uyumsuzluk var. Stoplu gitmek en iyisi
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
n'apmış etmiş son gün son saatlerde haftalık kritiğin altına dönmüş
çok sarkmamış ama prensip olarak hiç hoş değil
dow şimdilik pozitif ama epey koştu bi soğumak isteyebilir
yönde borsalara koreleyiz ama düşüş ve tepki miktarlarında kriptonun durum içler acısı
13.Haziran'da ETH almaya başlamışım, 900'lere kadar artırarak aldım.
O sırada BTC de 18 hedefini gördü.
Arada Amerika bi sallandı %50+ primde sattım, toparladı hemen geri aldım.
Dibine göre %100'ü geçti sıpanın primi şu an itibariyle.
Seviyoruz, levlüm Ether :)
önemli not : Dow fut 33.75-34.1+- max yapıp satış yiyeceğini düşünüyorum (sanıyorum) bu arada. ha çıldırır da 35.2'ye kadar koşar mı bilemem. ama dikkatli olmak lazım artık, normal hedefe yaklaştı o taraf. kripto daha fazla düştüğü halde geri alımda baya geride kaldı.
dow çekiçlemiş gibi
24.5 civarlarından çıktım dışarı çıkmadan
hala bir aşağı, biraz daha yukarı olabilir gibi ama değmez gibi şimdilik
yukarı yolu daha açarsa tekrar bakarım
dow fut 34.1 üzerine geçmiş
biraz kalırsa bakalım
kripto durum içler acısı olmaya devam
Bu kripto denilen olay ileri de ne olur bilinmez ama şimdilik çok riskli bir kumar , hiç bir kriteri yok
grafik falan da hikaye
Bitcoin 25 lere tırmanınca yeah eski yerine gidiyor diyenler çok olmuştur , Basmışlar 21 e kadar
Dow Fut 11. Ağustos'tan beklentim > sonuçta 34.2'den dönüp çakıldık (34.1 = fibo 61.8).
Buralardan bir tepki aranır muhtml ama yeni bir dip arayışına girip girmeyeceğine daha bakmak lazım
https://i.hizliresim.com/c604ey4.png
18k altına gelirse soğuk cüzdana ekleme yapıcam.
Yine kimsecikler kalmadı, 2018 - 19 gibi.
BTC 11.505 ile 9.681 gibi. YTD.
2016 dan beri eth taşıyan ve 2 bin altında tümünü satan amcaoğluna, btc ye girelim mi tekrar diye sordum, hala pahalı 10 bin altına gelirse gireriz dedi.
Bakalım gelecek mi?
18 kırılırsa dediğin için yazdım. Dayanamayıp başlayan bile parçalı alsa daha iyi o durumda.
Uzun süre kırılmama olasılığı var bu arada, hatta master dip bile olabilir yazmıştım. Şu an 10 civarı bekleyen yüzbinlerce insan vardır, gelmez sanki. Daha ümitler tükenmiş, "bu iş bitti alınmaz" filan kafası oluşmuş bir noktada olabilir ... ki aklına esen dipten toplayamasın :)
Ayrıca 69-18 düşüşünün yukarı düzeltmesi bu kadar olmasa gerek. Yani yukarı (belki de epey yukarı) bir dalga gelip,
ondan sonraki düşüşte de görebiliriz tekrar 18 ya da 10-12. Bakacağız. // BTC en az 37+-, en çok 49.5+- olabilir bu ara koşu.
Amerikan borsaları vaziyeti var kenarda. Düşüş devam ederse Dow Fut max max 25 düşebilir gibi görüyorum.
Öyle olacaksa orantılı düşecek yerimiz kalmadı pek kriptoda. Kripto ölmüyorsa bir ara pozitif bi ayrışma gerekebilir :)
dow fut 31.7 üzerinde kuvvetli pozitif olmasa da pozitif olacak
Dıkşın dıkşın
Bir şeyler oluyor hadi bakalım :)
yakından ...
https://i.hizliresim.com/2n6r7j2.png
dow fut 31.9 üzeri, btc 21 üzeri hala pozitif
ancak > zayıf pozitif demiştim, ciddileşmek için daha birkaç fırın ekmek yemeli ikisi de
ya 18'de ikili (üçlü) dip, ya muhtemel yeni dip arayışı
dow havlu attı atacak gibi duruyor ama daha atmadı
korelasyon vs de hesaba katılınca çok bilinmeyenli denklem :)
19.5 - 24.5 tradeinden gelen primin de şımarıklığı ile yarım porsiyon geri aldım - sırf btc, eth. buradaki dip eksi 500 dolara kadar (17.250 gibi) bakar daha aşağı zorlarsa iade ederim