Originally Posted by
YATIRIMCI-X
Bazı arkadaşlar ne yazık ki strateji yerine taktik uygulamalarını baz aldıklarından hisselerin bir kaç kademe fiat dalgalanmalarına takılıp kalırlar..Ben bu hisseyi 22 mart 2017 de 1350 den aldım ve hisse defalarca 1560-1500-1480 -1280 aralıgında dalgalandı durdu..Elbette bu sürede bir kaç kez al sat yaparak da para kazanabilirdim...Bu durum bazı şirket senetlerinde yapılabilir..Ama bir şirketin bilançosunda bazı şeyleri görmüşsem bu taktiği yapmam...Emkel i de büyüyen bir şirket olarak görüyorum ve er geç karını artıracağını düşündüğümden şirketin senedini tutmayı yeğliyorum..Gerek üç aylığı,gerekse 6 aylığındaki bilançosu beklentilerimin dışında değildi..Yalnız ben 3 ve altı aylıkta daha fazla kar bekliyordum..Bu kar gelmeyince stoklardan kaynaklanan bu gecikme 9 ve 12 aylığa kayacağını düşünüyorum...Böyle düşününce de bir kaç kademe oynamaları kaale bile almam..Burda strateji yerine taktik uygulamaları kaale alan bazı arkadaşların bıkıp fiyat dalgalanmalarından kazanma yoluna giittiklerini gördüm.Örneğin bugün 1390 dan verip belki 1360 dan yada daha aşağılardan yerine koyarım düşünenler üzüldüler...Ya da bazıları şu an 1480 den satıp 1400 den yerine de koyabilirler. ya da hisse 1700 e de gidebilir bu sefer 1480den satanlar üzülecek...ama bir stratejiniz varsa bu durumu yaşamazsınız...Şayet hissede motor güç değilseniz hissenin nereye çıkacağını ve nereye düşeceğini bilemezsiniz..Satığınız yerden ileri yada geri gitmesi şansınıza kalmış bir şeyden öteye geçmez...Siz satınca düşerse bu sizi haklı kılmaz ya da siz satınca çıkarsa bu sizi haksız göstermez...Bazıları ben satınca düştü diyerek bilgiçlik taslarlar,, bu doğru değildir..çünkü aynı kişi başka bir hissede satınca hisse çıktığında her zaman kendisi gibi piyasanın işlemediğini anlar..Hepimiz benzer şeyleri defalarca yaşıyoruz borsada...Ya Keskin Ali gibi alldığınız hisseye inanacaksınız.. ya da inanmıyorsanız satıp çıkacaksınız..Borsada para kazanmak istiyorsanız fiyat hareketleri yerine şirketin geleceği hakkında fikir yürütmeye çalışın..Aselsan 10 yılda bunca kazandırmışsa şirkket durmadan büyüdüğündendir..Yerinde sayan yada gerileyen şirketlerin senetleri ileri geri oynar durur..(YTD)