Aynı benim gibi...
Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördü.
Printable View
Aynı benim gibi...
Atlanta Fed Başkanı Bostic, bu yıl için sadece bir faiz indirimi öngördü.
Deniz hocam ülkemizin enflasyonu sadece yüksek faiz ile çözebilmesi mümkünmüdür. Devletin vergi gelirlerini artırmadan kayıtdışı ekonomiyi çözmeden en önemlisi devlet gereksiz harcamalardan tasarruf yapmadan lüks ihtişamdan tasarruf yapmadan sadece faizi enflasyonun üzerinde artırması süreci daha da çıkılmaz hale getirmez mi. Bu süreçte batan fabrikaların yerine bir kişi istihdam etmek için 100 bin dolar yatırım gerekiyor diye biliyorum.
https://10haber.net/yazarlar/baris-s...asi-mi-389227/
Bu para politikası mı kur politikası mı?
Kulağa absürt gelecek fakat pratikte yaşanmaya başladığını düşündüğüm bir şey söyleyeyim. İmkansız 3’lüden biri olan faizi diğerlerinin de hatalara batmış olması durumunda belirli bir seviyeden yukarı artırmak enflasyonu ve kuru beklenmeyen şekilde ve öngörülemeyen zamanlarda artırır.
Tuesday March 26 2024 Actual Previous Consensus
03:30 PM
US
Durable Goods Orders MoM FEB 1.4% -6.9% ® 1.1%
04:00 PM
US
S&P/Case-Shiller Home Price MoM JAN -0.1% -0.3%
04:00 PM
US
S&P/Case-Shiller Home Price YoY JAN 6.6% 6.2% ® 6.7%
Seçimlerden sonra "yeni anayasa" gündeme geliyor,piyasalar için olumsuz!..
https://www.aa.com.tr/tr/politika/tb...ecegim/3175127
TBMM Başkanı Kurtulmuş
"Bayramdan sonra nasip olursa partilerimizi de ziyaret edeceğim. Bundan da hiç çekinmem. Tek tek hepsiyle görüşürüm, inisiyatif alırım. Mühim olan partilerimizin kendilerinin anayasa değişikliği konusunda hazır olabilmesidir. Hazır olan partiler var, sürece ihtiyacı olan partiler var. "
"Numan Kurtulmuş, Anayasa'nın ilk dört maddesi konusunda siyasi partiler arasında anlaşmazlık oluştuğu belirtilerek, "Bu konuda herhangi bir gevşeme ya da herhangi bir esneme söz konusu olabilir mi?" sorusuna, "Önce ittifak edilecek hususların gündeme getirilmesi lazım. İlk dört madde konusunda partilerin bir ittifak halinde olmayacağı aşikardır. Dolayısıyla tartışmalı olduğu belli olan bir konunun gündeme getirilmesi lüzumsuz yere gündemi işgal etmektir. Onun için ilk dört maddenin bu tartışmalarda gündeme alınmayacağı aşikardır." karşılığını verdi."