sanırım inşaat sektörü satış yapmadıkça ellerindeki emlakların taşıma maliyetlerini de yansıtarak devam edecekler. bu balon elbet birgün patlar.
İnşaat maliyetleri artti.bi milyon maliyet var 100 m2 de.dalga dalga geliyor maliyetler.
Dünyada dijital göçebe sayısı 150 milyon civarında. 2035 e kadar 1 milyar kişinin dijital göçebe olacağı tahmin ediliyor. Hal böyle olunca yaşam kalitesi yüksek ülkelerde gayrimenkul fiyatları artacak ama çağ dışı, çok kalabalık ve özgürlüğün görece daha az olduğu şehirlerdeki gayrimenkul fiyatları düşecek.
İşin daha da ilginci dijital göçebe sayısı arttıkça kiralama talebi artacak ama satın alma talebi azalacak.
Şimdi hala pandemi olduğundan dolayı digital nomad akımı sekteye uğramış olsa da artık işyerinde çalışmaktansa evden çalışmanın da yapılabileceği öğrenildiği için virüs sonrasında dijital göçebe sayısında kuantum sıçrama yaşanmasını bekliyorum. hal böyle olunca da bizim gibi beton sevdalısı ülke de bile betonlar gelecekte reel anlamda kazanç-getiri vermeyebilir.
GM her zaman kazandirir...
Hic zarar ettirmez de derler buyuklerimiz..
Buyuk sozu dinleyin....:)
Syg,
Gm 100 yilda degerlenir.o da dogru yerde alirsan.likit degildir.kira sorunludur.
Size tam olarak katılamıyorum. Çünkü döviz, mevduat ve emlak yatırımcılarının neredeyse tamamına yakını borsa yatırımcısından farklı ve garanticidir. Borsa da yükseliş beklentisi için TL ya da döviz mevduatını bozan ya da emlağını satıp hisse alan oransal olarak çok az. Bunu merkez bankası TL, döviz mevduat miktarlarından da takip etmek mümkün.
Gayrimenkul mis gibi yatırım aracıdır. Alan bir pişman ise, almayan bin pişman. Ah ulan Beylükdüzü'nden bir daire kapatmak vardı zamanında şimdi emekli olmuştum. ah ah ahh. :(
Bu beylikdüzü nerede ki ? Hergün okuyorum çok övmüşler. Oysa Ağadüzü ve hanımkavağı hiç konuşulmamış. Yine de konuşulmasın , bakir kalsınlar.