7. 8. Ay dan sonra dedim fikrim hala değişmedi. Arada londra da liman, yuksek faiz, ortadoğudaki gelişmelerle sıkıştı. Tahtaya bakarsanız satıcı kısmı kuru çeşme gibi kupkuru. Tahtayı gören anlar. Hukumet in ovp sinden sonra çarşı pazar belli olur.
Printable View
7. 8. Ay dan sonra dedim fikrim hala değişmedi. Arada londra da liman, yuksek faiz, ortadoğudaki gelişmelerle sıkıştı. Tahtaya bakarsanız satıcı kısmı kuru çeşme gibi kupkuru. Tahtayı gören anlar. Hukumet in ovp sinden sonra çarşı pazar belli olur.
Sayin beşiktaşk 0.8 dolar derken dolarin düsecegini de tahmin ediyordunuz 31 lere falan gelir diyordunuz çünkü yaz geliyor ülkeye fazla döviz girer demistiniz sanirim turizm bu sene çok iyi degildi galiba bu nedenle aksine döviz artti 34 lere geldi
hedef degismedi hala 0.8 dolar diyorsunuz demekki tl bazli degissede döviz bazli degisim olmuyor
teşekkürler reis
Öncelikle doların 31 lere gevseyeceği ama yıl sonu için daha yukarısı rakam verdiğimi belirteyim. aradaki dönemde grafiklere bakacak olursanız dolar 32x lere salmasına rağmen hukumetin ihracatcıyı kollamak amacıyla ağresif sekilde dolar alması sebebiyle (bunda rezerv artırmanında payı var) dolar beklediğimden biraz yukarda ama rahatsız etmeyecek seviyede gidiyor. yinede yuzde 65 enflasyon olduğu yerde 33.9x lı dolar kuruna dolar arttı diyemeyiz. yinede .50 cent duvarında bekleyen global için buralar gecilmeyecek yerler değil ve gecilecektir. bunuda göreceğiz. diğer konuya gelince turizm de bu sene iyi değildi demek biraz havada kalmıs bir acıklama zira turizm artmakla kalmıyor rekorlarla devam ediyor.
https://www.turizmekstra.com/haber-d...-66abe317e6f32
Heee ben yine diyorum ağırlıklı olarak bu ortadoğudaki gerilim olmasaydı borsanın geneli bir tık daha yukarda olabilirdi. bir kaç gune OVP acıklanacak ordan sonra buyuk abiler yatırım kararlarını vererek bir kısım parayı borsaya kanalize edeceklerdir.
saygılarımla
Bir kere daha aşkitom beni teyit etti. Dedikten sonra. 50 cent cırt diye cizilebiliyormuş bir kere daha sahit olundu. 053x usd cent beni umutlandıran bir yerdir gevseme yapılsa dahi tahtacı yukarıyı istiyor dusus lerde sınırlı yukselişlerde daha atak. Sonuç. Hele Bi su ovp de cıksın ortaya duruma göre tahtacı daha cesur olacaktır.
Saygılarımla
grafikte bugün attıgı iyneyi bu hafta yeşil mum olarak iyne boyunca doldurabilirse çok şık olur ...kısada 22 tl nin hissede önü açılmış olur...
terc çekiç formasyonumu diye sorulmuş...
evet ama yalnız bunda şöyle bi durum var hisse tavana sürülürken alım geri çekilirken satış namına pek bişey olmamış 80 k lot ...bence önemsiz...
yarın önem arz etti ..hareketini izliyecez ...ytd
grafikte bugün attıgı iyneyi bu hafta yeşil mum olarak iyne boyunca doldurabilirse çok şık olur ...kısada 22 tl nin hissede önü açılmış olur...
terc çekiç formasyonumu diye sorulmuş...
evet ama yalnız bunda şöyle bi durum var hisse tavana sürülürken alım geri çekilirken satış namına pek bişey olmamış 80 k lot ...bence önemsiz...
yarın önem arz etti ..hareketini izliyecez ...ytd
Selamlar.. Bu hisse özelinde hisse fiyatından daha önemli kafamı kurcalayan konular var. Mesela;
1- GpH londra borsasından çıkarılma kararının alınmasında ana etken ne olmuştur, ya da kimler?; kısaca hangi güç olmuştur.
2- Olası Gph satılması durumunda eğer Glyho diye bir şirket borsada işlem görecekse lokomotif sektör ne olur.
Son olarak bir konu hakkında görüşümü söyleyip bitirmek istiyorum. Bu hissede 1 hisse dahi olsa bu şirketin ortağıyım. Bu şirkette yatırımcı olduğum süre içerisinde vücudumun her yerine işlemiş baskıyı her platformda görüyorum. Şahsi görüşümdür ki bu baskının nedeni burada yazılan sonuçlar asla olamaz. O zaman aklıma şu geliyor; Sayın patronu ve tahta yapıcıyı bu şekilde oyunu oynamasına iten beklenti nedir? sanırım eğer bu hissede yatırım yapan yatırımcıların bunu düşünmesi gerekir. Saygılarımla...