2016 mayısından bu yana doalr alıyor satıyorum son dönemlerde sadece faizi ile yetiniyorum
halimden mennunum yarışmacı arakadaşlara balşarılar diliyorum.
Printable View
2016 mayısından bu yana doalr alıyor satıyorum son dönemlerde sadece faizi ile yetiniyorum
halimden mennunum yarışmacı arakadaşlara balşarılar diliyorum.
"2013 te dolar aldım ve hala pozisyonumu tutuyorum" demedim. "İlk yatırıma başladığım tarih 2013 ve o tarihten beri dolar yatırımı yapıyorum" dedim. İki cümle çok farklı. Son 6 yıldır sürekli pozisyon büyüterek yatırım yaptım haliyle maliyetlerim o denli karlı değil ama faize göre daha karlı Fakat bu durumdan memnun değilim çünkü zirvesinden %30 düşen bir yatırım aracının en azından garanti olan banka fazinden 2-3 katı getirisi olması gerekirdi...
Memnun değilseniz satıp kurtulun. Yeni bir araç bulun. Ya da başka bir şey.
Bu sizin özeliniz.
Bu kadar uzatmaya gerek yok.
Geriyor ve tartışma ortamı oluşturuyor.
Ben de EREGL 20 TL, TUPRS 500 TL olsun istiyorum ama olmuyo :he: Yapacak bişey yok...Sabırla bekliyoruz...
Aslında anlatmak istediğim şey Dolar-TL yatırımının Sharpe Rasyosunun düşük olması. Yani aldığımız her bir birim riskin karşılığında elde edilen getirinin maalesef çok düşük olduğudur. Bir yatırım aracında %30 zarar etme potansiyeli varsa ve ortalama %15-%20 kar ettiriyorsa sharp rasyosu düşük sayılır ve yatırım için uygun bir enstrüman sayılmaz.
Konuyla ilgili: https://www.investopedia.com/terms/s/sharperatio.asp
Bu ülkede başka bir yatırım aracı olsa satar kurtulurdum zaten satmadığıma göre kendimce ehven-i şer olarak gördüğümden ötürüdür. Bu arada daha önce size yapılan eleştiriyi haklı çıkarıyorsunuz. Yani kimin nasıl konuşmasını siz belirleyemezsiniz. Dilediğim gibi yatırım araçlarını sorgular ve tartışırım.
Siz bir de borsadaki riski görseniz dolardakine risk bile demezsiniz...Hele Türkiye gibi bir ülkede...Hele ki şeffaf olmayan ve baskıcı bir ülke yönetimi ve şirketler varken...
Sonuçta herkes ama alın teriyle çalışarak, ama çalıp/çırpıp, peşkeşlerden, avantalardan, imar aflarından , barışlardan, yapılandırmalardan, yandaşlıktan elde ettiği birikimlerini korumaya değerlendirmeye çalışıyor...