Komutan logar bir cisim yaklaşıyor geldi yine.
Printable View
Bende sen gibi max korunma modundayım ama bunda enflasyon altı faiz hikayesininde etkisi var..
Şöyleki büyük MB'ları FED hariç yinede hatırı sayılır bir miktar havuza para pompalamaya devam ediyorlar..ayrıca FED'in faiz kararları önemli..fazla hızlı giderse ABD'yi resesyona sokabilir , panik yaratabilir..vede azıtan piyasalarla ilgili bir hop çüşş deme gereksinimi var kanımca..sonucu bende merak ediyorum açıkcası..
İtalyan tahvilleri konusunda haklısın ama güçlü Euro yüzünden(bence spekule edilen) enflasyon rakamları pek iyi gelmemeye başladı..dolayısıyla ECB'nin QE'leri tamamen kesmesi bence zor gözüküyor..Alman baskısıyla kessede, AB'nin dağılmasına izin vermeyeceklerinden İtalya, İspanya vb..tahvilleri için AB içinde başka yöntemler bulurlar kanısındayım..selamlar..
Ayni fikirdeyim. Turkiyeden ornek vermek gerekirse. Lehman Brothers krizinde bizi teget gecti dediklerinde hakliydilar ama bu Turkiye nin ekonomisinin guclu oldugunu degil, tam tersine bir potansiyeli oldugunu gosteriyordu. Para oluk oluk akiyordu ve bu yillar Turkiye icin buyuk bir sansti. Tepemizdekiler yapisal reformlarla ilgilenmek yerine bambaska seylerle ugrasiyorlardi. Yil oldu 2014 ve FED dedi zaman geldi artik. Simdi kara kara dusunuyoruz halimiz ne olacak diye. Cunku para yok, borc girtlaga dayanmis, parayi betona gommusuz ki o da faize cok duyarli. Paramiz desen pula donmus. Peki bunu nasil terse cevirebilecegiz hic dusunen yok.
Her ne kadar Turk Lirasininn deger kaybi yabanci yatirimcilar icin cazip olsa da ulkenin icinde bulunmus oldugu durum buna engel oluyor. Turkiye yi maalesef buyuk bir ekonomik kriz bekliyor ama sonrasinda akilli davranilir ve adam akilli yapisal reformlar yapilir ise Turkiye ileride hic olmadigi kadar ekonomik olarak guclu bir noktaya gelebilir ama bu oyle bir kac senede olabilecek bir sey degil. Sabir ve uzun vadeli planlama gerekir.
Katılıyorum..çoklarımız, daha çok yukarıdakiler dolar burada duruyor, iyiyiz muhabbeti yapıyor ama memleketin altı oyuluyor..detaya inmeyeyim ama gelecek açısından üzücü bir durum:
Alıntı:
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı veirlerine göre öncü dış ticaret açığı Ocak ayında 9.1 milyar dolar oldu
herkese hayırlı geceler......yarın inşallah dolu dolu tekrar okurum değerli yazılarınızı.....enki ve diğer arkadaşlar saygılarımı sunarım.
Sanada iyi geceler sevgili Human..
Fazla abartıda olabilir ama ING'den bir ekonomistin değerlendirmesi aşağıda:
Yüksek büyüme ve Trump'ın vergi indiriminden kaynaklanan ücret artışları dolayısıyla bu yaz manşet enflasyon %3 çıkabilirmiş..böyle bir gelişmede bu sene FED üçü garantiler..:)Alıntı:
Given companies such as Walmart have credited Trump's tax cuts as a way for them to afford higher worker pay we suspect we will see the wage numbers pick-up further. Rising wages and robust economic growth is also supportive of our 3 per cent headline inflation call for this summer.
AB nin QE yi uzatacağını sanmıyorum..
Dün gece verdiğim başlıkda arkadaş yazmış
deutsche bank ın 4. çeyrek zararı 2.75 milyar euro..
Yapısal reform bizim millet göre pek değil..Planlama feedback yeniden planlama , analiz sebep-sonuç ilişkisi , veri toplama yorumlama şu bu gibi bize ters bi ton iş güç gerekir..
Bizim millet olarak tepkilerimiz ve hareket tarzımız iç güdüsel duruma göre dir..Planlı bir millet değilizdir.
Tepkiseliz..
Yapısal reform da sonuç almak 10 seneyi aşabilir..
Hiç bir iktidar hükümet bürokrat şu bu herkes , bu kadar önünü göremediğinden ötürü aman canım günü kurtaralım iskemleyi garantiye alalım da modundadır..
Sevgili enki bilader
Bunlar yumuşak söylemler kanımca
Çünkü daha pozisyon alınacak
Fed in telaşı mart gibi başlayacak diye düşünüyorum
Öngörüsü yüksek üyeler bir an önce sıkılaştırma için bastırıyor
Fakat yellen teyze bu kadar zaman ass büyüttü sadece
Geçti borun pazarı sam amca
Fed, hem borsa düşüşünden telaşlanıyor, hem de enflasyon artışından... Enflasyon artışının ilacı borsaya kötü geliyor, borsa düşüşünün ilacı da enflasyona kötü geliyor. Ne olacak bu Fed'in hali? :)
Pazartesi (5 Şubat), minik bir borsa paniği olursa, Fed faiz artışı muhabbetine devam edebilecek mi? Yoksa, "piyasaları rahatlatıcı" söylemlere mi başvuracak? Yeni Fed başkanına zor sorular soruyorlar! Bu arada, Yellen de tam zamanında gitmiş!
----
ABD'de emeklilik sistemini borsaya bağladıkları için, borsanın düşmesi, emekli aylıklarının düşmesi anlamına geliyor. Durum, "çok ilginç" olmaya başladı! Bakalım neler olacak?!
Dünya 18 trilyon doların(Çin dahil) üzerinde para çoğaltsada zar zor bir büyüme çizgisi yakalamış durumda..Bakma medyadaki büyüme yalanlarına..bu kadar bol parayla gelinen nokta aşağıda..commodity'lerin geldiği seviye eskiyle kıyaslandığında pek bir şey değil (grafikte MAX)..malum dünya sıkı büyüyorsa commodity'lerde alıp başını gider..son zamanlardaki commodity fiyatlarının yüksekliğinde doların güçsüzlüğününde bir katkısı vardır mutlaka..
https://tradingeconomics.com/commodity/gsci
Neyse demem o ki bu işler o kadar kolay değil..bunca çabaya rağmen gelinen seviyede bir çuval inciri berbat etmenin anlamı olmaz..kolay olsaydı, bunca kesiyorum, arttırıyorum, döndürüyorum lafları olmazdı ortalıkta..
Bu sebeple bazen ass büyütmek gerekebilir..ben şahsen ABD'nin resesyon riskinin geçtiğine de inanmıyorum şu sıralar..izleyelim bakalım, yinede çirkin kızların en güzeli ABD gözüküyor..:)
Sağolasın..resesyon sadece ABD'nin sorunu değil..tüm dünyanın sorunu..ancak global bir resesyonla baş edebilecek hangi ülke var dersen gelişmişler içinde ABD derim ben..çünki şu sıralar vergi reformu, altyapı yatırımları kısacası mali reformları yapabilecek tek ülke ABD sanırım..parasal tarafta ise yine FED diğerlerine göre oldukça ileride gözüküyor..
Dün ECB'den Coure ağlıyordu..Bir sonraki kriz vurduğunda ayvayı yiyeceğiz diye..:)
Zaten FED'in hedefide bir sonraki kriz/resesyon ile baş edebilmek için faiz oranlarını en az 3'e çıkartabilmek..bu hedefe en yakında FED gözüküyor..
Güzel yorum
Zaten Göz boyayarak Vakit kazanmak isteyenler Hep kadınları öne sürerler
Neden
Koltukta kadın var diye
En azından şöyle bi ağız tadınnan sÖgemezsin
O kadının ben iktisadin i sinden annadigini dussinmeyyom gari
Neyse Powell hadi koçum
Bu iş i ancah ve kancah sen kotarirsin
Geçmişte kottarelli vardı imf Tr masası şefi
Kotaramamisti
Kuyruğa teneke bağlayıp
Dış hatlarda sırt cantayla yolcu otobusuyle yollanmisti çok iyi hatırlıyom
Powell yerinde olsam tribüne oynamam
Habis ur vs gördümün bas bıçağı loo
Doktor olmasakta Ameliyatımız çok
Gecen Dr arkadaş a ne la ameliyat ekibi is esnasında çifte telli kaktiriyodu evvelden didik
Olur la öyle şeyler dedi
Madem oluyosa bu da olur
Yellen fed için bir felaketti.
Anladılar ama biz dediler sistem ülkesiyiz bize şahıslardan zarar gelmez.
Olayın artık sistemden çıkıp şahsenlere dönüşeceğini düşünüyorum
Zayıf dolar mı güçlü dolar mı
Sıkılaştırma mi
Yoksa erken mi
Kendi içlerinde bile sıkıntı büyük bence.
Ey sam amca dün yediğin hurmalar artık assini tırmalar
Bu topikte akademikvari şeyler yazılıyor yani enki özetle dolar artacak mi diyorsun ..:)
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Lucas ben uzun vadeciyim..yatırımcıda sayılmam..benim derdim bu global ve yerel ortamda paramın, emeğimin değerini korumak..o yüzden dolar artacak mı, çok genel bir soru benim için..ve bu konuda haliyle yaz yazabildiğin kadar..:)
Ancak benim esas derdim mevcut para sistemi ve eninde sonunda bir reset atılma gereği..hiç yoksa ciddi bir enflasyon..o yüzden gelişmeleri ciddiye alıyor ve takip etmeye çalışıyorum kendimce..bir nevi hobi diyebilirsiniz..
Tabiki sonuçta amacım becerebildiğim ölçüde köprüden önce son çıkışta doğru yerde olabilmek..şimdilik çok genel oldu kusura bakmayın ama konu sakız gibi, uzadıkça uzar..saygılar..
Artık $ dan böyle bir hareket bekliyoruz :yahoo:
https://www.youtube.com/watch?v=AVwR5byjnCQ
Sağolasın, teveccüh göstermişsin..ben boş gezenin boş kalfası(taze emekli), okuyup araştırıyorum..bilgi kafada durmuyor, yazıp çiziyorum buralarda sadece..umarım dediğin gibi okuyanlara faydası dokunuyordur..
10 yıllıklar 2.88'e değdi ama 3'e doğru beklediğim panik gerçekleşmedi..
10 yıllıklar büyük oranda enflasyon fiyatladığına göre..şu anki enflasyon durumları öncekiler gibi geçici mi acaba?
Geçici olması muhtemel, çünki halkın tasarruf oranı tekrar yerlerde sürünmeye başladı..Şu an ortamı iyi görüp harcama yapmaları bu gerçeği değiştirmez..malum ABD'nin büyümesinin %70'i halkın tüketimiyle ilgili..
Kaldıki ABD bonolarının yükselmesi mortgage, tüketici kredisi vb. her türlü kredinin maliyetini yükseltiyor..bu tasarruf oranı ile ABD'li tüketicinin tekrar darboğaza girmesi çok mümkün..o yüzden ben ABD'de resesyon riskinin geçtiğine inanmıyorum..tabiki diğer gelişmiş ülkelerin de..hele bir QE'leri iyicene azaltsınlar..:oleyo:
https://i.hizliresim.com/OoEJY3.png
Esas konu bence ABD'nin QT'si ile AB'nin QE'leri azaltması..bu sebeple bugünlerde aylık 50 milyar dolara yakın para eksiliyor piyasalardan..bahsetmiştim, bu miktar ve ileride daha fazla parada eksilme bir gün piyasaların yüzleşeceği bir konuydu..Bu yüzleşmeyide ilk önce kripto paralarda gözlemliyeceğimi yazmıştım..
Esasen hedge fonların veya bir takım spekülatörlerin kripto paraları daha yukarılara taşıyarak, oralardan daha fazla kar edeceklerini düşünmüştüm ama yanılmışım..sanırım globalde para azalmasıyla ilk yüzleşen piyasa kripto paralar oldu..malum bu paralar herhangi bir referans değere bağlanmadığından, ucuz olup olmadığı da bilinebilecek bir konu değil..regülasyon tartışmaları da bu işin cabası..
Neyse kripto paralarda en yükseğinden 400 milyar dolar civarında para yok oldu şu ana kadar..tekrar belirteyim dolar güvenli liman olacaksa yada globalde ciddi bir risk durumunda, kripto paraların pek şansı yok bana göre..
Her ne kadar diğer piyasalar, örneğin borsa gibi, daha sahipli ve bir takım gerçeklikleri yansıtsalarda, geçen bir haftada ABD borsalarında 1 trilyon dolar civarında para yok oldu..bunun yarısı, yani 500 milyon dolar civarında bir miktarda sadece Cuma günü kayboldu, eridi..:)
Demek istediğim şu ki bir takım varlıkların, hatta balonların yükselmesi için bilindiği gibi para girişi şart..ilerde ne olur bilemem ama şu anki MB politikaları itibarıyla piyasalar artık paranın azalmakta olduğuyla artık yüzleşmek zorundalar..en azından eskiye oranla..:cool:
Bu kriptoları piyasadan para çekmek içinde kullanabileceklerini düşünmüştüm zamanında..
Görünen durumda milyarca dolar milletin cebinden buharlaştırılmış gibi..
Bugün çöküş bekleyenler yine yanıldı gibi gözüküyor öğlen itibari ile ne dolarda füzelem ne borsada nede yabancı borsalarda ÇÖKÜŞ yok..
Tepe işaretlendi ise tepe oluşumları bugünden yarına olmaz..Hep diyorum..
dolar borsa btc faiz (tr için) sanki hepsi yere bakıyor..
Nasıl olacak bu iş anlamadım..:)
Düşündüğüm gibi borsalardaki sell off dalgası şimdilik 2 ve 10 yıllıkların yükselişini yavaşlatmış hatta set çekmiş gibi
Yani para borsadan çıkıp devlet tahvillerine yönelmiş durumda..(ŞİMDİLİK)
DOW daki düşüş yüzde 2 yi aştı..
BTC gibi grafik çizmesinde :oleyo:
eurusd de 1.25 tepe olacak gibi bir formasyon çiziyor..
1.25 den bir düzeltme bekliyorum demiştim..Bir kaç gün direndi benide sinir etti ama bugün itibari ile gözüm aşağılarda mesajını verdi..
Global krizin kokularını alıyoruz..
İleride geriye dönüp fişi BTC ile mi çekmişler diyeceğiz acaba???
3,8575 ytd.
KGF nin kalıcı olduğunu ve bunun TL nin daima değersiz olacağının garantisi olduğunu söylemiştim geçen sene.ve ben haklı çıktım. şimdi KGF yi ateşlemek için kamunun tüm kaynaklarını zorluyorlar en son MB para basıp dağıtacak,GÖRECEKSİNİZ. dolar o vakit rekor üstüne rekor kıracak.
US bonolar birdenbire güvenli liman oluverdi..DXY o kadar gitmedi ama yükseldi..
Bugün korka korka coin başlığına aşağıdakini yapıştırdım..sadece bilgi olsun diye..
Yoksa kimsenin zararından mutlu olmayız..
Fakat eldeki kuş her zaman daldaki kuştan iyidir..özellikle bu zamanda..
Sn. Power çalı dibinde mi saklanıyordun..:)Alıntı:
Bitcoin Crashes
- 94% June-November 2011 from $32 to $2
- 36% June 2012 from $7 to $4
- 79% April 2013 from $266 to $54
- 87% from $1166 to $170 Nov 2013 to Jan 2015
- 49% Feb 2014
- 40% Sept 2017 from $5k to $2972
- 60% Jan 2018 from $19000 to 7500
ABD bonoları güvenli liman oldu ama dolar henüz güvenli liman olamadı..:Sad:
Azalsada, piyasada para çok ortalıkta..halazırda 100-150 arasında sürüyorlar fırına..
O yüzden ''no panic in the classroom'' diyorum..ama şimdilik, ha..
Gund, senin borsacı çocuklar ne yapıyorlar, panik yapıyorlar mı?