Dostum 3.3 bittiyse (ki bitti 3.4 bile bitiyo) gerisi dip oluşumu diyebiliriz. 3.5 bence başarısız olur üçgen 4 gelir 5 allah kerim...
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Dostum 3.3 bittiyse (ki bitti 3.4 bile bitiyo) gerisi dip oluşumu diyebiliriz. 3.5 bence başarısız olur üçgen 4 gelir 5 allah kerim...
Böyle bir hızlı yassı ile 89300 de düzeltme bitmiş olabilir mi? Şu an 3.1.2 de olabilir miyiz? Hadi artık biraz boğa sayımı çalışalım. Ayı sayımları her tarafta mevcut buranın bi farkı olsun.Ek 21375
devirin beklediği dip geldimi acaba
boğa sayımında bile son kez düşüş olması gerekiyor :), yada son düşüş oldu dediğimiz anda global piyasalar çöker möker ayıların güçlenmesi gerçekleşiverir vs..vs...
kritik zamanlar
ama bu akşam fed başkanı konuşacakmış
piyasalar birden coşabilirde, herhangibir coşku başlangıcında bist nasibini alır bence
ABD de sıkıntılar abartılıyormu? enflasyon ne olacak? haftaya enflasyon verside önemli,
bu arada fonlar teknoloji hisselerine erken daldılar, malum apple Uzakdoğu ile rekabet edemeyecek durumda artık, bir zamanlar Nokia vardı, tıpkı onun gibi bir zamanlar apple vardı diye anılara bakıcaz bundan kaçış yok,
ama zaman geldi ve apple ın pabucunu dama atan ilk kokuyu alan yine finans sektörümü oldu göreceğiz, teknoloji hisselerinin sonu çabuk geliyor bunu kabul etmek lazım, yinede zamanlamayı tutturmak ky nin harcı değil, yazdıklarım kimseye yatırım tavsiyesi değildir.
endeksin 84600 ün biraz üstünde dip yapma ihtimali var...
Dow 23500
İki şeyin sonsuz olduğuna eminim.
Birincisi evren. İkincisi aptallık. Birincisinden aslında o kadar da emin değilim. (Albert Einstein)
__
ben birşey anlayamadım çok cahil kaldık:Sad:
Sayın Devir 2 gece evvelki dolar hareketini reuters gibi haber ajansları 6.44 olarak servis etmiş akabindede borsada bir dip hareketi geldi grafiklerde göremiyoruz bunu konu hakkında bir yorumunuz var mı teşekkürler
hedef 106500.......
gibi......(C) mi?sonra bakarız ona da.
https://i.hizliresim.com/QLMXqk.png
biz tarihsel desteği kırdık mı kırmadık mı beklerken bovespa tum zamanların yukseğini yeniliyor, mayıstan beri 8. ay oldu hala tık yok borsa istanbul cephesinde hem de hisseler bu kadar cazipken, ocak ayında bitse bari bu çile.
Dow çok hızlı yükseldi. Biraz zamana yayılması lazım. O itibarla kaydadeğer geri alış görebiliriz. Hatta bugün yarın başlar diye bekliyorum.
--
yine yukarı döndü endeks avare olduk
84.600 altı halen mümkünmü
Dow iyi bir haberle 24000'e yakın yerlerden aşağı dönebilir. Düşüşün bittiği anonsumdan sonra 2 haftada 2000 puandan fazla aldı. 1000 puanın üzerinde bir geri çekilmenin bizi nereye kadar çekeceğini de bekleyip görmek istiyorum.
--
sayın devir
alım yapmanıza müsaade etmeyen sayımınızı paylaşırsanız sevinir mutlu oluruz
aşağıdaki deve gibi gap derken u100 den mi bahsediyorsunuz
endeks belki yeni dip yapacaksa , bankacılık endeksi ve bazı buyuk bankalar garan Akbank halk gibi yeni dip yapmayabilir mi ?
[QUOTE=DEVİR;3030720]Dow iyi bir haberle 24000'e yakın yerlerden aşağı dönebilir. Düşüşün bittiği anonsumdan sonra 2 haftada 2000 puandan fazla aldı. 1000 puanın üzerinde bir geri çekilmenin bizi nereye kadar çekeceğini de bekleyip görmek istiyorum.
sn Devir
kafanızda rakam mevcut mu.bist için
Ufaktan ED görüntüsü oluşmaya başladı gibi?
C.3 itkiselleşemesin ED şeklinde bir C ile bu eziyet bitsin.Ek 21491
Merkez bankasının faiz kararında değişikliğe gitmemesi Bist 100 grafik açısından da olumlu karşılandı ve endeks bir kez daha direnç çizgisine dayandı.Üçüncü kez uğradığı kırmızı çizgiyi yukarı yönde kırmayı başarırsa yukarı yöndeki ilk ciddi direnç 98.000 bandı olacaktır.
https://www.tradingview.com/x/ch9HTxEV/
şöyle de olabilir...
https://i.hizliresim.com/nQjZXB.png
geçerli değil...şöyle olabilir...
https://i.hizliresim.com/r56rQB.png
Soru şu : Bistteki düşüş bitti mi ? Yeni zirveye mi gidiyoruz, Yoksa bu yaşanan Kaç aydır süregelen yassı kalıbın C atağı ve sonra düşüşün ikinci bacağı mı görülecek ?
Ben %60 yassı kalıbın C atağı yaşandığını düşünüyorum, Bu atak bizi seçime kadar piyasayı iyi gösterecek bir süreç gibi gözüküyor.. 89100 ve 92100 deki gapların bu atak sonrası kapanacağını düşünebiliriz.
%40 ihtimal verdiğim düşüş bitti senaryosu var ise zaten, çok fırsatlar verecektir.
DJI endeksindeki yükselen takozun daha sıkışacak yeri kalmadı.. Gelecek hafta kırılır..
Esas biz bu süreçte nasıl etiketleneceğiz ve nasıl evrileceğiz, yassı C atağı hedeflerine ulaşmadan 92100 deki gap kapanırsa sağlıklı bir süreç olur, yoksa bu gaplar sonraki günlerde can yakar.
DEVİR Hocam'dan da bir yorum alsak harika olurdu..
ED şeklinde C dalgası ihtimali kanımca 1 kaç gün içinde çöp oldu.
Şu an yaşanan dalga bir 3. dalga karakterinde ve bir itki olarak gelişiyor. Üstteki resimdeki B dediğim yere daha önce 1 demiştim. Tekrar o sayıma dönüyorum. Zaten hazırlığım buna yönelik idi. Şu an yaşanan dalgayı 3.1 olarak düşünüyorum. Gelecek olan düzeltmeden sonra son anatrendimizin en sert 3.3 dalgası gelecek diye düşünüyorum.
Mart gibi bu 3 bitmiş olur bence en az 130K da. Daha sonraki düzeltme 4 dalgadan sonra kanımca uzatma yapacak bir 5 ile anatrendimiz bitecek diye düşünüyorum.
Bankaların 3. dalgada olduğu çok açık ve o şekilde de sayılabiliyor. TOBO'Lar realize oldu. Burda kafa karıştıran endeks oldu. Özellikle sanayi tarafında Bazı kağıtlar bence hüsran olacak orada çok canlar yanacak. Bazı kağıtlar ise 1. dalgalarına yeni başladı. onlar 5. dalgada daha çok getiri yapar bence.
Endeksi sürükleyen kağıtları her fırsatta alıp paketleyip ufak tahtalarda yaptıkları gibi toplayıp bugünler için hazırladılar. Bu manipülasyon oldukça merkezi şekilde ve çok yüksek makamlarla işbirliği içinde yapıldı. Bu amcaların bir planı var. Bu plan ufak çaplı bir borsa balonu oluşturup yığınları borsaya çekmek suretiyle halka arzlara hazır bir piyasa oluşturmak. Reel piyasaya hareket gelmesi için piyasaya para sürmeleri lazım bunu ise DOLARA gitmemesi lazım. BU ise ancak daha cazip bir alternatif ortaya çıkarmakla olur.
Bu TR'den çıkamamış develüasyon yemiş yabancı için de bir exit ralli olarak düşünülüyor. Sıkışmış holding ve borçlu şirketler için ise ikicil arz vs. şeklinde hafifleme aracı olacaktır. Patronlardan ortak satışları da beklerim son aşamada. Yani özetle böyle bir borsa balonuna herkesin ihtiyacı var.
Son olarak da bu trendin sonunda eskiden YO'ları yaptıkları gibi, hafif kağıtlarda günlerce süren tavan serileri ile kitleleri büyülemeye yönelik hareketler görülecek. İşte o zaman satıp çıkıp bi daha da uğramamayı düşünüyorum.
Burda böyle yazıyorum arkadaşlar lütfen ukalalık olarak algılamayın. Kafamdaki ana plan DEVİR hoca sayesinde şekillendi onun 1 yıldır anlattıklarını çok iyi kavradığımı dşünüyorum. Ben de 21 yıldır burada para kazanmaya çalışan bi adamım. Kendi deneyimlerimle DEVİR hocanın yazdıklarını harmanladığım zaman bu fikirler ortaya çıkıyor.
DEVİR hocam, eski zamanlarda bir ara bir PACMAN oyunu benzetmesi yapmıştınız. Orada bahsettiğiniz bir konu vardı. Birileri Canavara yakalanana kadar TR'de uygulanan politika ile çeşitli fikirlerden sistem dışına itilen aslında geleceğimiz olan kaybetmekte olduğumuz insanlar... Bunu günbegün yaşıyor ve TR'nin nasıl içinin boşaltıldığını görüyorum. SÜreç de oldukça ilerledi hani tabuta son çivinin çakılmasına fazla kalmadı...
Hiç aklımdan çıkmıyor bu.
97 bine gelmiş bist için balondan söz edebilirmiyiz? Bist'in f/k sı kaç? Kimi şirketler hisse fiyatını düşük gördükleri için geri alım yapıyorlarken ortak satışları beklentisi taban tabana zıt değil mi?
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=vbulat;3062226]97 bine gelmiş bist için balondan söz edebilirmiyiz? Bist'in f/k sı kaç? Kimi şirketler hisse fiyatını düşük gördükleri için geri alım yapıyorlarken ortak satışları beklentisi taban tabana zıt değil mi?
[/QUOTE
Balon ruhu 150K-200K endeks aralığında.
C olmaz ise 1 sayarız
1 olmaz ise C deriz
ED mi yoksa 3.3 ü mü
SAY SAY DUR
7 ocak da AL veren klasik TA ya uyan millet bu arada malı götürdü