lütfen biraz örnek ile açıklarmısınız...
Printable View
lütfen biraz örnek ile açıklarmısınız...
Ben kendi sistemimi once ideal'de sonra da mql'de gelistirdikten sonra bu form'u okumaya basladim. Gercekten forum'da eskiden (sizin zamaniniz) cok guzel bir iletisim, dostluk ve arkadaslik varmis. Suan forumdaki iletisim biraz daha farkli. Gergin bir ortam var. Tiberius'un ustadligini eskileri okuyanlar veya eskiden beri burada olanlar cok iyi bilir ama burada yaptigi seyi ben de dogru bulmadim. Insanlarin bilmedigi birseyi 2 ay sonra anlaticam diyip gitmesinin insanlarda (ozellikle tanimayanlarda) tepkiye yol acmasini, tepki gosterirken kullandiklari uslubu dogru bulmasamda dogal karsilayorun acikcasi. Soylediklerim asla satasma falan degildir, fikrimi soylemek istedim.
SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kusura bakmasınlar da ben hiç doğal karşılamıyorum,ortaya bişey koyan yok, fikir sunana da gelip laf ediliyor. Google denen bişey var eminim hiç kimse z dönüşümü veya z-score yazıp ne çıktığına bakmamıştır.Önceki paylaşımlarda z-score var. "z-score ideal hisse net " yazıp aratın demek gerekiyor sanırım. Bende "Chebyshev's Teoremi" hakkında 12 ay sonra açıklama yapacam :halay:
Eski forumda paylaşım çoktu evet ama o kadar ahlak yoksunu insanlar türedi ki her yolu denediler hala daha da deniyolar. Özellikle bir kaç isimsiz için defalarca yazdım, hangi yola başvurursanız başvurun isminizde çapınızda belli. Ne halt yemeye çalıştıysanız önünüze gelecek hepsi.
Neyse kendi adıma açık kod veya yardım maksatlı kod paylaşmaya bu nedenle son verdim. İş veya sosyal hayatımda muhatabım olamayacak ezik tiplerin burada ismini gizleyerek benimle seviye ölçüşmesine izin veremem.
https://i.hizliresim.com/7DzY1Y.jpg
https://i.hizliresim.com/RDMXpR.jpg
Bende pavlov's dog deneyini piyasalara uyarladım seneye ekime açıklayacağım..
bende müzik dinletiyorum .. verim artıyor
AlgoTrading_Tr
Red list varmış, konu dışı yazanları , gürültü yapanları engellemek lazım.
Ortamın kalitesi çok düştü.
2 hesabı banladım.
millet köşeyi dönmüş bizde ne çıkartırız diye saga sola bakıyoz.......
biz daha fiyat şunu geçerse al şunun altına düşerse sat diye sistemlerle uğraşaduralım.
transform ne ola ki?
arabadan robota, robot tan arabaya dönüşen sistemleriniz mi var?
Transformer'lar; araçlara veya hayvanlara dönüşme yeteneğine sahip olan canlı, insana benzeyen robotlardır.
lütfen; ilimsel ve kullanılabilir bilgi paylaşırmısınız. burada birisinden bir şeyler öğrenip kendimizi geliştirmek istiyoruz.
ekran görüntüleri güzel daha çok kazanın inşallah. ama bize fayda vermeyen fotoğraftan öteye geçmiyor.
sayın ümit; z-score gibi tanımların anlatımını FİYAT ile nasıl bağdaştıracağız
Z puan normal dagilimdan gelir. Ortasi aldiginiz orneklemdeki ( sistem icin periyot) degerlerin ortalamasidir. Ortalamanin sagina ve soluna uzakliklar standart sapma olarak ifade edilir. Bu standart sapmalarin istatistikte sabit yuzdeleri vardir. Mesela ortalamanin 2 standart sapma saginda ve solunda sanirim degerlerin yuzde 95'i bulunur. 3 s.s. saginda ve solunda 99.7'si idi sanirim. Aslinda bollinger band'larindakine benzer mantik. Bir degerin Zpuani = sayinin ortalamadan farki/ standart sapmadir. Burdan sonrasi bu degerleri nasil kullanacaginiz size kalmis sisteminizde. Ben kendim ortalama yerine regresyon denklemini yazdirip, regresyon degeri uzerinden hesp yapiyorum. Dahasi regresyon denklemini geriye dogru da kullanip periyotu da buluyorum
a - saldım çayıra mevlam kayıra
b - istatistiksel yöntemler
c - DSP (digital signal processing , sayısal sinyal işleme)
Türk yatırımcı genelde "a" şıkkını kullanıyor. Yurtdışında çalıştığım kurumda "b" ve "c" şıklanırını kullanıyorduk.
Uydudan gelen TV sinyalini ayıklayıp görüntüye , cep telefonu sinyalini konuşmaya çeviren yöntem DSP'dir.
Sakallı suratından yüzünü teşhis eden FaceID, parmak izi okuyucusu, retina tarayıcısı DSP'nin alt dalı olan digital image processing kullanır.
Sinyaller frekans domaininde işlenir, bunu sağlayan matematik yönteminin adı z-transformdur.
Bunları anlamaya çalışmakla boş yere zaman kaybetmeyin,
Internette
"digital signal processing in trading" veya "z-transform in trading" yazın, bulduğunuz kod parçalarından veya tool-kitlerinden yararlanın.
Devamı haftaya...
Paylasim icin tesekkurler, bir cok kisi icin faydali olabilecek bilgiler var.
dsp icin yollar genelde john ehlers e cikiyor, ehlers in indikatorleri ne kadar verimli, bunlari kullanarak degisik bir konseptle calismak mi gerekir bilemiyorum. sizce ehlers bu isin neresinde. efsane mi yoksa kitabimi yazarim isime bakarim mi diyor kendisi epeyce de yasli sanki.
C++
https://www.jjj.de/fxt/doc/bpol-doc.txt
http://mathworld.wolfram.com/Z-Transform.html
yani 1987 den itibaren yazılan çizilen şeyleri neden yeni bir okmuş gibi gösteriliyor.
tabi bizim aylık 25 k ortalama yapıyorum kasıyorum diyenlerin hali komik oluyor geri kalmışlık konusunda :he:
varacağınız son şey ( bütün teoremleri topladığınızda denediğinzde) yine ya polinominal yada MA dır indirgeme olarak.. yada H-L toplamlarıdır.
onuda 3 senelik grafik açıp ortalama üzerinde oynadığınızda ( ki bu opta giriyor zaten ) : )))
mikemmel sistemler fotosunu sizde çekebilirsiniz.
ha sonra birileri gibi 2 sene müzikte dinletirseniz sağımda bi yere kadar diyip yeni sistemlerle yine gelirler buraya .
diğerini çöpe atıp :D:D
emlak selam
bu topikte yazan son 10-15 kişinin kaçı çift nicklidir, yönetime bir Dm atsan da incelense, sen ve bende dahil.
Benimde dikkatimi çekti yenilerin hepsi son 10 günde kayit olmuşlar foruma , bir amaç için gelmişler ama bu amacın paylaşım olmadigi kesin
2 ay 5 ay 1 sene sonra açıkarım dedikleri şeyin kitabını 1986 da yazmışlar.
eh artık ne içiyolarsa..
çift nick olayıda ayrı zaten kimliksizler kimse çıksın ortaya ;)
önce çakma nick alıyorsun
sonra twiiterda signal işine giriyorsun
sonra şakşakçı lazım onu da buluyorsun
tüm komedi budur
kimliksiz meselesini bilmiyorum
forumun yarısı nick name li
ayrıca hasan hüseyin ayşe fatma desen doğruluğu belli mi
scan mı istiyor forum,
yada muhtardan onaylı belge
orasını anlamadım.
ehlers iyidir, ancak son durak değildir.
adam non-linear filtre arayanlar için oturmuş yapmış.
boş bir vaktimde uzunca bir yazı hazırlayacağım.
http://i.hizliresim.com/RDMP3j.png
durun kategorize edelim önce..bende meslek hastalığı..
ilk grup; başlıkta yazdığı gibi, sistem karşılaştıranlar.
daimi üyelerden oluşuyor, forum sakinleri, efendi insanlar.
fikrin öfkesine gem vur, fikirsiz öfkeden uzak dur diyenler.
ikinci grup; sistem karşılaştıranlarla dalga geçenler.
bir kısmı daimi üye, bir kısmı ayıp olmasın diye yan nickten vuranlar, bir kısmı da gerçekten yeni üye, twitterdan duyup gelenler gibi duruyor. hoşgeldiniz:)
bunlar beyaz adam mucizelere sahip olduğunu söylerse, ona okumu ya da baltamı fırlatırım. sözünde doğruysa, kalbi bile kırılmayacaktır; yalancıysa ölecektir diyenler.
üçüncü grup; dalga geçenlere tepki gösterenler.
bunlarda dalga geçilenlerin kendisi, dalga geçilenlerin yan nickleri ve dalga geçilenlerin twitter takipçilerinden oluşuyor.
yan nickler çok belli etmişler ve kim olduklarını herkes anlamış zaten. yan nicklerin ve destekçilerin sakire çay veren çaycıdan farkı yok.
dördüncü grup: suskunlar.suskunluğunuz asaletinizden mi yoksa aklınıza bir şey mi gelmiyor diye sormak istiyorum.
herkesi ilk gruba davet ediyorum.
biz evrende bir toz zerresiyiz, dert ettiğimiz şeyler ise, toz zerresi bile değil.
bırakın insanlar repaint yapsınlar, bırakın 50k toplasınlar takılmayın böyle şeylere yahu.
kolpa ise size bir zararı yok. doğru isede olmaz.tr da milyar tl dünyada trilyon dolarlık piyasa var.herkese yeter.
sosyolojiyi biraz da matematiksel kafa yapısının vermiş olduğu bir yargıyla "toplumsal fizik" ismini takan comte'nin mezar taşında şu yazıyor.
"İlke olarak aşk, temel olarak düzen, amaç olarak ilerleme"
herkesin amacı ilerlemek olsun, herkes düzene uysun.
Orhan Hocam cok guzel yazmissin. Parti kur oy verelim :)
sayın Andromeda ;
Epsilon alt ve üst tanımlarında j=0 bar başlangıcımı yoksa sinyal oluşunca değer rakamını mı ifade eder.
n: tanımı sayılı bar içerisinde ölçüm sınırlamasını mı sağlar,,
basitçe
ma5 >ma21 long
ma5 < ma21 short örnekleme yapma imkanınız var mı ?
tşk
Bir de çalıştığı kurumun topikine ilgi olmayınca burayı mundar etmek isteyenler var, şahsen tanıdığım insanlar.
Malesef bunu başardılar.
Üyelerden biri sınıf arkadaşımdır, aile sorunları yüzünden yurda döndü, bulaşma dedim ama bulaşmış.
Türkiye piyasalarını incelemesini ben rica ettim. Sağlam kütüphanesi var.
Eski tayfanın bildiği gibi biz dostluğa saygıya önem verirdik. Bir çok şeyi menfaat beklemeden yaptık.
Yetiştirdiğimiz insanlar şu an piyasada yüksek rakamlara transfer teklifi alıyor.
Aşağıdaki linkte bir üye para teklif ediyor, işimizi bırakıp onun talebini yaptık, sorun bakalım para almışmıyız.
Linkte çocuğun sistem detayları var. Orayı kırpıp göndericem.
https://vimeo.com/294315410
No more HISSENET
Şirket devir işlemleri bitince forumu eski günlerine çevirir miyiz diye düşündük, malesef imkansız.
Başka çözümler üzerinde düşüneceğiz.
Önerisi olan varsa buyursun gelsin.
forumun belki tek seviyeli kısmı burasıydı, ağır toplar burasını boş bırakınca durum bu hale gelebiliyor. forumun blog kısmı var, orada ideal başlığı ile blog açılabilir; okuma herkese açık, yazma sınırlı üyeye açık olabilir. yada okuma ve yazma herkese açık olmayabilir.
Twitter'dan kitli hesap ile tanidiginiz ve uslubunu begendiginiz kisilieri ekleyip istediginiz ortami saglayabilirsiniz. Fake olmayan pek cok hesabin Twitter'da kullandigi nick'de ayni zaten.
sayın Tiberius
özellikle sezai bey ve size , yardıma ihtiyacımız olduğunda hiç bir menfaat beklemeden yanımızda olduğunuz için yardımınızı esirgemediğiniz için teşekkürler , allah razı olsun
directfn ile ilgisi olmayıp forumda sorulanlara hiç bir menfaat beklemeden yardımcı olmaya çalışan bearbull - y koç -orhan akdoğan - kosa -çağlar -cihangir nick li arkadaşlarada teşekkür ederim onlardan da allah razı olsun
ideal ekibinden kendisine yardımcı olmadıkları düşünen arkadaşları metatrader in türkiye ofisini aramalarını onlardan metarader de bir indikatör ve expert yazmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz diye talepte bulunmaya davet ediyorum :)