Abey birde senin 2 tl alti beklentin vardı iki gün önce cok degil
Şimdi 2.80 beklentin:) Papaz seni cok terste bırakıyor
Printable View
Sevgili kardeşim yorumumu dikkatli okursan benim aslında böyle bir beklentim olmadığını, Papazın dipten hisse toplamak için olası her senaryoyu deneyebileceğine vurgu yapmaya çalıştım... Sanırım anlatabilmişimdir...Selamlar, sevgiler...:yes:
Bugün içinde 2.80 dedim ama 2.78 den döndü... Kapanış sanırım önemli olacak...2.73 ÜZERİ KAPATMASINI DİLİYORUM..:)
Eyvallah abi, gözümden kaçmış
izmdç hisse başı 8tl ciro yapıyor. ancak kar marjı çok düşük eregli ve isdemire göre. ayrıca enerji şirketi ithal kömür kullanıyor ve enerji desteklerinden faydalanamıyor, dolayısıyla zarar yazıyor. 2008 krizinden bu yana özsermayesi bileşik olarak %6 büyümüş. 2008 kriz dibi ortalama hisse fiyatı 0,50 tl dir %6 lik yıllık sermaye büyümesini bileşik olarak hisse rakamına eklerseniz hisse fiyatı 0,85 tl eder. yani şirket bu yıl mutlaka artık ciddi karlar yazarak ya da borç ödemesi yaparak özsermayesini arttırmaya başlaması gerekir aksi takdirde hisse fiyatı düşüşten kurtulamaz düşüncesindeyim.
Zurnanın zırt dediği yere geldik grafik olarak, bu hafta yön belli olur diye düşünüyorum. Hayırlısi olsun ne diyim, Hayırlı olmasından yanayım
Şirket zar-zor kazandıklarıyla bundan böyle kur zararlarını karşılayabilirse iyidir...Durumlar hiç iç açıcı değil!:notr:
Burkay abi bilanço beklentin nedir?
Buyuk sözü dinlerim ben abey
[QUOTE=Fıght clup;2105752]Burkay abi bilanço beklentin nedir?
Buyuk sözü dinlerim ben abey[/QUOTE
selamlar, sevgiler...
İlk çeyrekte kar beklentim olsa da bunu hisseye pek hayrı olacağını düşünmüyorum....
Hissenin bu geldiği fiyatlarda bile kimse gelip haklı olarak mal almıyor...hisseye iyi gözle bakmıyor sanırım....
BEN elimdekileri ağırlıklı olarak 2.7x lerden satmıştım... Şu anda çok az miktarda hissem var... o da önemsiz...
Bu hisseye bulaştığım güne lanet olsun diyor, elinde olanlara da allah kolaylık versin diyorum.:wave:
Eyvallah abi selamlar saygılar bizden
Benimde kar beklentim var
2.40 üzeri kaldıkça pozitif, altına atarsa 2.20,,2.00
2.40 uzerinde 2.76 görülebilir
2.76 üzerinde hacimli kapanışlar yaparsa adam olur
Ben girmek icin 2.76 üzeri bekliycem
Bilanço gelmiş.. - 20 milyon neredeyse..
Geldik, gidiyoruz..
Hasılat 50% artmış, brüt kar neredeyse aynı.. Zarar on katı..
Geldik, gidiyoruz..
Bilanço dansözü yine yapmış dansözlüklerini. Sektörde kar marjları düşse idi bu kadar hasılata rağmen net kardaki düşüşü anlardım ancak bu çok saçma. Bilançoyu biraz kurcalamak gerekiyor. Bu yamyama inanmadım ben
İsterse 1.75 ile tarihi dibine kadar aşağı sürsün kağıdı ben bu dansözlüklere inanmıyorum. Oraya kadar da indirse almaya devam edeceğim. Senin ben yakanı bırakırsam ziksinler spek oğlan. Senin de o yamyam patronunun da yakasını bu ayak oyunları ile bırakmayacağım. Demir-Çelikçilerin karlılıkları ve fiyatlar bu yıl da devam edecek diye düşünüyorum
Sıradaki alım kademelerim 2,15-2,07 ve 2,00 Gel bakalım aşağı aşağı gel
Ahh be ortak, dipten verdin dediğin yerde kökünü verseymişim keşke :)
Gerçi dayanamaz 2.65 de tekrar alırdım da..
Geri dönmediği sürece ucuz diye almam taa ki 1.8 lere kadar.. Çünkü daha önce her düşerken alışımda bana kaçtı.. 10-15 kademeye satma adetim yok..
Bilançoyu detaylı incelemedim ama finansal borç ve kur farkından girmiştir muhtemelen.. Bakarsın - hem de şu ortamda - bu sefer ters tepki verir de şaşırtır :)
Geldik, gidiyoruz..
İstediğini yapsın. Gittiği yere kadar. Demir-Çelik sektöründeki karlılıklar devam ettiği sürece almaya devam edeceğim. İstediği kadar salsın paşam. Bende bin varsa onda milyon lot var. Sürsün bakalım aşağı nereye kadar sürecek. Ben her yerde söylemişim. Kıl bir speği vardır. Açık olayını sever, sabır çürütmeyi sever, kısacıları yolmaya bayılır, lot sayar. Patronları borsa seven bir çok hissede bunu görürüz. Yapsın yapacağını bakalım.
[QUOTE=BURKAY;2106103]Saflığıma bakın ki bu şirkete yine de güvenip kar beklentim olduğunu dile getirmişim!
3 aylık dönem sonunda doların 3.93 tl olduğunu düşünüp, sektördeki pozitif havayı da hesaba katarak en azından 15-20 milyon civarında bir kar açıklayabilir diye düşünmekteydim.... Ama gel görki beklentim üzerinde 24 milyona yakın zarar açıklamış!
PES!!!
Yıllar önce, elektrik üretimine başlamasıyla birlikte şirketin kendini hızla toparlayarak 2016 dan sonra hızla büyüyüp büyük karlar elde edeceği hayallerimiz uçup gide dursun 6-7 yıl önceki o günleri arar hale geldik!
EN son elimde 1500 lot kalan hissemin 600 lotunu da sabah açılışta vermiştim...elimde 900 lot mal kaldı...Çünki KREDİLİ YAPTIĞIM İŞLEMLERDE 2 GÜN ÖNCE %35 sınırının altına düştüğüm için bugün aracı kurumum alış emirlerime yasak getirdi..İyi kide öyle olmuş...
Aksi halde bugün 2.30 lu seviyelerden bir miktar mal alabilirdim...
Uzun lafın kısası bu şirkete olan kısa-orta vadeli düşüncelerim tamamen negatife dönüştü! Hisseye gelince. ağalar kafalarına göre hareketlerini eski alışkanlıkları doğrultusunda sürdüreceklerdir...:yes:
Niye aşağı vermiyorsun spek oğlan. Buradayım ve bekliyorum ama lütfen. Hadi bebeğim. 2,15 vedin hani nerde 2,07 ve 2
kuserali
bence bekle gör politikası uygula, dibini gördüğünden emin ol
evet hisse çok ucuz. 187 milyon dolara indi toplam değeri şu an
şahin koç 2005 yılında bu fiyatlara almıştı
13 yılda 1 kez 10 kuruş temettü verdi
onun dışında şirketten hiç para çıkışı olmadı
üstüne limanı büyüttüler
üstüne izdemir enerjiyi kurdular
üstüne profil haddehanesi kurdular
toplamda 700-800 milyon dolar yatırım yaptılar.
ne kadar ucuz olduğunu sen hesap et
ama bu hissede garip bir durum var
demir fiyatları tarihi zirvede
yurtdışı ve iç piyasa satışları zirvede
ama birisi şirketi düşürmek için elinden geleni yapıyor
hisse başını kaldırdımı yoğun bir şekilde satıyor
borsa düşüşe geçince hissenin düşüşünü izliyor
bunu yapanlar belli ama spk'nın öyle bir derdi yok.
Kardemird 5 lira oldu
İsdemir 8.50 lira
Ereğli 11 lira
Sanırım borsa hayatımdaki en büyük yanlışımı yaptım. Paramın da yarısını kaybettim
Demir çelik fiyatlarının zirve yaptığı bu dönemde 4,30 dan kağıt 2,22 ye kadar düştü.
Vicdansız herifler.
Küçük yatırımcının malına göz dikmiş ş...... yönettiği
böyle rezil bir şirketin ne işi var borsada.
Grafikle pek işi yok ama 180dk lık grafikte pu var, macd yukarı dönmüş, normalde de yüksek olmayan hacim iyice düşmüş.. Bunlar olumlu olsa da dikkatli olmak lazım, çok benzer çizgiler mart ayında da oluşmuş o zaman aşağı yürümüş..
Ek 18817
Bu seviyelerde iyi tutunuyor. 10 puan kv iskontolu olabilir
1,5 milyar döviz açığında yakalanmasına rağmen ısrarla kredi çekerek yeni çelikhane yatırımı yapmanın ne anlamı var acaba
izdemir enerjiye 350 milyon dolar yatırdında ne oldu
bütün şirketlerinin değeri 170 milyon dolara düştü
Papaz efendinin bu kiliseye faydası var mı?
kağıt %15 artı ama zerre kadar heyecan duymuyorum.
Kurun hala bu kadar yüksek seviyelerde seyrettiği, Blançosunun önümüzdeki çeyrekte çok daha kötü olabileceği düşünüldüğünde hissenin bu fiyatlardan yeni mağdurlar yaratma olasılığı çok yüksek görünüyor... Yeni hisseye gireceklere lütfen dikkat diyorum...:yes:
Değerli kardeşim bu hisseye ben 2011 yılının başında girip beklentilerimiz alt-üst olduktan sonra bizlerde uzun vadede kazanabiliriz düşüncesiyle yllarca bekledik! Ne oldu? Bilançolarında istikrarlı bir düzelme olmadığı gibi bir arpa boyu yol alamadı maalesef...
Zaman-zaman altan topladıkları hisseleri yukardan küçük yatırımcıya pazarlamak ve can yakmak dışında bana göre hiç bir varlık göstermedi... BU YAPILAN HAREKETİNDE diğerlerinin bir tekrarı olduğunu düşünüyorum... Umarım yarın en çok düşenlerin başına geçmez...Ben elimde olanları da verdim... Ağalar tepe-tepe kullansınlar diyor, sizlerede bol şans, bol kazanç temenni ediyorum...:yes:
Kardemirler gibi mi acaba???
bugün bu hisseyi yükseltenler ile 3.30'da iki kez bilanço açıklandıktan sonra basanlar aynı kişiler
hissenin değerini 170 milyon dolarla dibe vurdurdular. şimdi alttan topluyorlar ve spk buna seyirci kaldı
tabi birde şu var.
çelikhane yatırımı için 100 milyon euro kredi almaya çalışıyorlar.
bu kadar borç varken 170 milyon dolarlık bir şirkete 100 milyon euro kredi çıkamayacağına göre
şirketin değerini yükseltmek zorunda kalmış da olabilirler (kredi için)
7 ağustos 2017 endeks 109000 idç 4,16 dolar 3,53
29 mayıs 2018 endeks 105000 idç 2,60 dolar 4,54
daha 10 ay önce 1 hisse 1,20 cent iken bugün 0,57 cent
10 ayda yatırımcıların paralarının yarısı buharlaşmış
7-8 sene geriye giderseniz tam bir batış. mecburi uzun vadeli yatırımcılık diye buna denir
ben bu seviyeden girmek istiyorum çok can yakar mı sizce yoksa burası alım için uygun mu yardımcı olabilir misniz?
Kimse gir veya girme demez.. Biraz geriye doğru okuma yaparsan kafanda birşeyler oluşur..
Hisse yıllık getiri bazında primsiz ve ucuz görünmekle birlikte, tek pozitif tarafı da bu sanki.. Sadece fiyatı ucuz diye hisse alınır mı??? Özsermaye değerinin yarısında işlem gören hisseler var..
Şahsen bana zarar ettirdi ancak elimde bu fiyatlardan inadına satmayı düşünmediğim bir miktar hâlâ mevcut , trendi ve beklentisi olan hisselerde zarar olasılığı daha düşük.
Bulaşırsanız mutlaka çıkış planınız olsun ve parçalı girin..
Gün içinde iyi prim yaptığında hemen malı kucağa verirdi önceden, bu sefer değişiklik yapıp bir gün sonra verdi :) "Sanki bu sefer dönmeyecek!" dedim, ama..
Bakarsınız haftaya 3 olmuş yada 3 ay miskin miskin üç aşağı beş yukarı takılmış.. Hisse sahipleri ne isterse o..
Geldik, gidiyoruz..