Eline sağlık dostum güzel aydınlatıcı bir yazı..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Eline sağlık dostum güzel aydınlatıcı bir yazı..
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Okadar güzel bilanço dendi hissenin umrunda değil. Dün aselsanın şovunu gördük iç geçirdik anca.
Y.t.d
Aygaz yılın son çeyreğinde geçen senenin aynı dönemindeki 87mn net zarara karşılık 75mn TL net kar açıkladı. 25mn TL tutarındaki tek seferlik erken kredi kapama bedeli dikkate alındığında, Şirketin dördüncü çeyrek net karının 96mn TL olan piyasa beklentisine paralel geldiği söylenebilir. Aygaz düşen borçlanma faizlerinden yararlanmak amacıyla yaklaşık 800mn TL tutarındaki krediyi erken kapatmış ve ortalama borçlanma faizini %20’den %16’ya düşürmüştür. Faaliyet karı
(FAVÖK) dördüncü çeyrekte 157mn TL olurken piyasa beklentisi 156mn TL seviyesindeydi. Diğer yandan, %6,1 seviyesinde oluşan faaliyet kar marjı 2016’nın 2. çeyreğinden bu yana görülen en yüksek marj oldu.
hala karar veremedi düşsem mi çıksam mı diye
tüpraştan bu kadar az kar gelmesine ragmen çok güzel bilanço bence...2020/3 aylıkta kalitesini belli eder bence buralarda kalması uzun vadeciler için iyi...yakında 1 tl temettü açıklar...
*integral yatırım, aygaz için hedef fiyatını 14,12 tl olarak belirledi
Ahlatçı yatırım ise hedef fiyatı 16,55 olarak açıklamış.
Zaten maalesef bu borsada anlayamadığım şey , bir beklenti kar rakamı tahmin ediliyor, doğru veya yanlış, biraz üstünde gelse iyi prim yapıyor biraz altında gelse iyi düşüyor.
Aygaz gibi piyasa değeri 4 mlyarı aşan bir şirkette , çeyreklik kar beklentiye göre biraz ( 15 mln ) düşük geldi diye bir günde 80 mln tl nasıl değer kaybediyor şirket , tanımlaması zor.
Yatırımcı reaksiyonlarını anlamak kolay değil gerçekten.
O yüzden günlük değil orta vadeli bakabilmek daha rahatlatıcı...
Bu arada, şubat Lpg fiyatları hayli yukarıda geziniyor, böyle giderse mart ayında da stok karı gelecek.
Hele şu tüpraş kara geçdin 2020 de , bizi en iyi oradan gelecek iyi haberler hareketlendirecektir.
Hayırlı olsun ortaklar,
Biraz önce Kap a haber düştü.
Şirket 17 martta yani 1 ay sonra % 50 temettü ödeme kararı almış.
Güzel haber ve gelişme.
Umarım yarın iyi bir tepki verir.
bana göre temettü oranı çok düşük gecen yıl bile %109 verdi bu sene %42,5 net verecek ...bir miktar geri çekilebilir bana göre yabancı bu temettüyü begenmeyecektir...
1 lota 0.50 lira brüt temettü net 42.5 kuruş
aygaz habire satış yapan oç kim bilen var mı
Aygaz'ın 2019 yılı son çeyreğinde net dönem karı 74,8mn TL ile hem piyasa beklentisi olan 96mn TL'nin, hem de bizim beklentimiz olan 119mn TL'nin altında gerçekleşmiştir. Tahminimizdeki sapmada, iştiraklerden kaydedilen gelirlerin beklentimizden düşük gerçekleşmesi etkili olmuştur.
Şirketin 4. çeyrek satış gelirleri, satış miktarındaki %17'lik artışın etkisiyle, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,6 oranında artarak 2.566mn TL olarak gerçekleşirken, brüt kar ise 280mn TL olarak gerçekleşmiştir. Aygaz 4Ç2018'de ADG fiyat güncellemesi nedeniyle ayrılan 97,8mn TL'lik karşılık ve aynı dönemde oluşan 80,5mn TL'lik stok zararı nedeniyle sadece 0,6mn TL brüt kar açıklamıştı. Şirket 4Ç2019'da ise 21mn TL stok geliri elde etmiştir. Tüm bunlar hariç tutulduğunda şirketin brüt karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %45 oranında artış kaydetmiştir. Şirket'in operasyonel giderleri aynı dönemde %22 oranında artarken, diğer faaliyetlerden 10,2mn TL gider kaydedilmiştir. Böylece Şirket'in faaliyet karı 114,4mn TL olarak gerçekleşmiştir. (Aygaz 4Ç2018'de diğer faaliyet giderlerinde de ADG kaynaklı 80,8mn TL gider kaydetmiş ve tüm bunların etkisiyle 128,7mn TL'lik net faaliyet zararı oluşmuştu.)
Aygaz'ın FAVÖK'ü de son çeyrekte 157,3mn TL olarak gerçekleşmiş ve yıl içindeki en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Diğer taraftan, iştiraklerin 4Ç2018'deki 86,3mn TL'lik pozitif katkısı 4Ç2019'da 22,4mn TL'ye gerilemiştir. Finansman giderleri ise 58,6mn TL'den 48,9mn TL'ye inmiş ve tüm bunların etkisiyle net dönem karı 74,8mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket bir önceki yılın aynı döneminde ADG kaynaklı bir sefere mahsus giderlerin etkisiyle 86,8mn TL net dönem zararı kaydetmişti.
Aygaz'ın hedef hisse fiyatını, 2019 yılı gerçekleşmeleri ardından, güncellemelere bağlı olarak 14,11TL'den 17,60TL'ye yükseltiyor ve daha önceki "AL" önerimizi ise koruyoruz. Ziraat Yat.
http://imgserveri.com/54165B4951BD4D...C19_200217.pdf
aygaz faaliyet raporunda alıntı:
...yatırımların ilk dört yılının finansmanı için pazar ve satış gelişmelerine paralel ve kademeli olarak, ortakların payları oranında katılımı ile 75mil$ sermaye artırımı yapması ve 80mil$ uzun vadeli kredi ile finansman sağlaması planlanmaktadır....
Bu cümle bedelli sermaye artışından mı bahsediyor?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temettüleri ortaklara nakit değilde sermayeye ekleyerek de ortakların katılımı sağlanmış olur. Bedelli değildir...
Aygaz firmasının 2019 yıllık bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/2sO-EcejDkE
Yıllık bilanço sonrası finansal rapor ve dipnotlarını okurken, dipnotların son maddesinde yer alan ve bilanço sonrası olaylar başlıklı maddeyi okurken kafama takılan bir hususu buradan paylaşmak istedim.
Konu, Yapı kredi bankasındaki italyan ortağın hisselerinin bir kısmının koç grubu tarafından satın alınarak, bankanın çoğunluk hisse ve yönetimine hakim olmasının Aygaza etkileri.
Bildiğiniz gibi 30 kadım 2019 tarihinde kap aracılığıyla kamuya açıklanan ve taraflarca mutabakata varılan alım satım işlemi önceki hafta tamalnarak hisse devir işlemleri bitirilmiştir.
Aygaz ın yıllık rapor son dipnotunda da, işlemin bilanço tarihinden sonra, şubat ayında tamamlanarak, YKB nin büyük ortağı KFS şirketindeki %1,97 olan aygaza ait payın, işlem sonrası %3,93 e çıktığı açıklandı.
Şimdi soru veya merak ettiğim ve ilginç bulduğum konu şu;
İşlemin Aygaz kayıtlarında ve 2020 bilançosuna etkisi.
Bu konuyla ilgili daha önceki sayfalarda detaylı açıklama ve yorum yapmıştım, ama bir detayı kaçırdığımı veya yanlış yorumladığımı gördüm.
Kap a açıklanan işlem bilgilerine göre;
1- KFS kendinde bulunan YKB hisselerinin %32 sini italyanlara, %9 unu koç holdinge yaklaşık 7,5 milyar Tl ye 9 ay vade ödemeyle satıyor, yani KFS nin içi parayla veya alacakla veya hisse satış karıyla doluyor
2-koç holding ve Aygaz , KFS nin %50 ortağı olan italyanların bu paylarının tamamını 6,4 milyara satın alarak yüzde 100 üne sahip oluyor
3-anlaşmayı bozan taraf italyanlar olduğu için, KFS ortakları olan koç holding ve aygaza toplam 570 mln fesih tazminatı ödemeyi, ve tüm işlem masraflarını karşılamayı da kabul ediyor.
4-yine anlaşmaya göre Kps ortaklarının alacakları temettü olarak ödenmesi kararı alınması durumunda, italyanlara olan borçlardan mahsup edilerek , net bakiye 700 mln tl nin italyanlara ödenerek %9 ilave hisse ile %49,5 paya koç grubu sahip oluyor.
Karışık olmasına rağmen işlemin şirket hesaplarına kayıt edilirken , mali tabloları nasıl etkileyeceği?
A-Öncelikle Aygaz ödenecek fesih tazminatından %3,93 payı karşılığı 22 mln tl yi tazminat geliri olarak faaliyet dışı kar yazmalı, bu konu biraz net ve açık. Yani ufrs ilkeleri bunu gerektirir.
B-KFS de aldığı yeni hisse (%1,97 ilave) karşılığı 252 mln tl , 9 ay içinde ödeyeceği yeni hisse alımı olduğu için , eski hisselerin kayıtlı olduğu bilançoda Finansal duran varlıklar kalemine eklenmeli
C-anlaşma ve yol haritası gereği, 9 ayda ödeyeceği parayı, KFS nin içinde ykb hisseleri satıldığı için oluşan kar-nakit in , artık tamamı koç grubuna ait kfs yönetimince temettü olarak dağıtılması kararı ile mahsup yoluyla ödenmesi
D-hisse bedeli olarak ödeyeceği parayı, temettü adı altında alması planlandığına göre.........
Alınan temettüler şirket kayıtlarında iştiraklerden elde edilen karlar veya temettü gelirleri adıyla, bilançoya değil gelir tablosuna kar olarak yazılmalı. Yani en azından spk mali tablo düzenleme ilkeleri bunu gerektiriyor diye biliyorum.
Aynı işlemin daha büyük rakamsal uygulamsı koç holding için de geçerli, hatta etkisi koç holdingte çok acayip büyük.
Bu durumda aygaz için, ykb nin sahibi olan kfs hisselerinin 2 katına çıkarılması işlemi sonucunda:
1-
1-kfs şirketinden temettü kararı yoluyla alınacak olan ve italyanlara mahsup ile 9 ayda ödenecek olan 252 mln tl temettü ile 22 mln fesih tazminat bedeli toplamı, yani 274 mln tl, muhtemelen mart ayında temettü kararı verildiğini varsayarsak, aygazın gelir tablosunda faaliyet dışı karlar veya iştirak karları ya da temettü adıyla kar olarak yazılmaz mı?
2- hisse alımı dolayısıyla ödenecek 252 mln yine, eski hesaba ilave edilere bilançoda finansal duran varlığa eklenmez mi?
Spk mali tabloların düzenlenme ilkeleri bunun böyle yapılmasını söyler...
Ama bu kadar büyük etkisi olacak bir hususun şu ana kadar düşünülmemesi veya atlanması da normal değil, aksi halde şu ana kadar 2-3 kere tavan olurdu hisse.
Acaba nerede yanılıyorum, neyi atlıyorum, yoksa bu senaryolarım mümkün de henüz kayıt yapılmadığı için kimse bakmıyor mu? Bu da çok zor.
Şeytenın avukatlığını yapıp, bir cinlik yaparakneden olmasın diyorum..
Bunun için şirketin yatırımcı ilişkilerini aradım dün, çağrı merkezi düştüğü için konuyu anlatamadım henüz, telefonumu aldılar inşallah bana geri dönecekler...
Bu forumu takip eden aygaz yatırımcısı arkadaşlardan ricam, bilgisi, yorumu veya uyarısı olanlardan görüş bekliyorum, katkı sağlayan olursa sevinirim.
Tabii aynı konu daha büyükbir meblağ ile koç holdingte var ama o topiğe yazmadığım için burada dile getirmek istedim.
Nasreddin hoca göle yoğurt çalmış, ya tutarsa....
Bu arada, petrol fiyatları hızlı yükseldiği için Lpg fiyatları da 50 dolar ton yukarıda, böyle giderse , mart ayında da normal kara ilave olarak ,güzel stok faaliyet karlarıyla desteklenecek ilk çeyrek.
2020 ilk çeyrek beklentisi de pozitif oluşmaya devam ediyor.
Umarım henüz yapamadığı ve yıllardır beklenen çıkışını bu vesilelerle bu yıl yapar.....
Yukarıda meraklı ve ilgili arkadaşların dikkatine sunduğum senaryoya yorum yapan olmadı.
Demekki bu konu veya bu topic pek ilginç veya popüler değil.
Bu arada, şirketin yatırımcı ilişkileri maalesef 4 gün geçmesine rağmen geri dönüş yapmadı.
Ben yine de kafama takılan ve enteresan bulduğum bu konuyu, IFRS İlkeleri konusunda uzman arkadaşlarla tartışma fırsatı buldum.
Oluşan kanaat, konunun çok ilginç olduğu ancak, aygaz açısından KFS ve YKB iştirakleri ve işlemleri finansal duran varlık olduğu ve çok küçük iştirak oranları olduğu için, kar veya iştirak gelirleri değil ama özkaynaklatın altında değerleme yapılabileceği, yani gelir tablosuna kar yazılması yerine özsermaye ve şirketin defter değerini artıran bir unsur olduğu görüşleri ağırlık kazandı.
Ancak, ilginç olan çıkarımımız, aygaz değil ama hakim ortak ve konsolidasyon yapan koç holding şirketi açısından çok ilginç pozitif sonuçlar doğurabileceği kanaati ağır bastı.
Bu görüş oluşunca da, aygaz a ilave olarak koç holding hissesi aldım, henüz oraya bir yorum yazmadım ama sıradışı bir ilk çeyrek koç holding bilançosu için.
Aygaz zaten iyi bir faaliyet karı açıkladı ve 2020 ilk çeyreği de iyi gidiyor.
Ancak, YKB işinden aygaz a pek fayda çıkmayacak görünüyor.
Keşke holding yönetimi, aygaz daki kfs hisselerini alıp, bunun yerine entek elektrik şirketinin kalan % 50 hissesini aygaz a aktarıp bir değişim yapsa. Böylece, sektör ve konu bütünlüğü de sağlanmış olur ve aygaz açısından daha güzel bir alan, ve faaliyet kar artışı sağlanmış olur.
Özetle, italyanlardan ykb nin hissesi ve kontrolünü devralmanın meyvelerini koç holding yiyecek ve biz maalesef paramızı vermemize rağmen seyir i kalacağız gibi duruyor.
Bu yorumdan sonra iyi haber ise, mart ayında lpg fiyatları 55 dolar ton civarında yukarıda uygulanacak görünüyor, kur artışını da dikkate alırsak, mart ayı aygaz açısından ve temel faaliyeti lpg satış karı açısından iyi geçecek sinyalleri veriyor.
Hatırlarsanız geçen yılın ilk çeyreği dramatik kötüydü, son 3 çeyrek ise gayet iyi sonuçlarla kapatıldı. Sıra geldi 2020 ilk çeyreğine ve devamına.
Şimdi ise bu olumlu beklentilerin fiyata yansımasını umuyoruz, ama bir türlü gören olmuyor bunu...
Sabreden derviş misali biz de bekliyoruz, sırası en kısa sürede gelir umarım.
Sürpriz yapıp, tüpraş ta olumlu katkı verirse , arkamıza yaslanıp izlemek büyük keyif verir.
Güzel beklentiler bunlar elbette, ne kadar gerçekleşir???
Umarım çıkarımlarım doğrudur....
Yat. Ilişkileri iyi değil bende mail attım geri dönmediler
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Abcd gardaş,
şimdi ykbn satın alınması sırasında çıkan tazminat gelirinin gerek gelir tablosunda gösterilmesi veya g.tablosuna eklenmeyip çevrim farkları veya başkaca bir hesaba atılması sonucu değiştirmez sonuçta gideceği yer özkaynak karlılığıdır.
Yabancı ortağın hisse tertip değişilik talebinden doğan tazminat hakkı aslında dağıtılabilir tasarruf edilmiş kar değildir, bu ek iskontolu satın alma sırasında bir nevi işlemi satın alma maliyetini düşürücü bir etkendir, böyle düşünmeyip gelir tablosundaki kar gibi değerlendirirsek; bu sonuçta sermaye erozyonuna yol açan makyajlı finansal veriyle fazla kar dağıtımıyla gelecekte şirketin nakit akışı gereğinden fazla problemli hale sokulmuş olunacaktır. Konuya ilişkin güzel örnek çimsadır; yıllarca gereğinden falz miktarda birikmiş karların ana holdingin nakit ihtiyacıyla yüksek oranlı keş temettü dağıtım zorlamalarıyla eritilmesi sonucunda şirket bugün elde ettiği esas f. karının iki katından fazla faiz öder duruma gelmiştir. Bir diğer örnek migrosdur, şirket yüksek olağan dışı temettüyle yabancı fon tarafından içi boşaltılmış bunun sonucunda yıllardır kendisi dışında bankalar yüksek faiz ödeyen cazip müşteri durumundadır.
Aygaza gelirsek; koç holdingin banka hisselerini satın almasından doğan yüksek nakit ihtiyacına rağmen şirket iştiraki tüpraştan temettü alamamasını da dikkate alarak bence çok akıllı muhafazakar yaklaşımla %50.lik bürt temettü vermesi bana yatırımcı olarak güven vermiştir. Tam aksine beklenti olan 1.TL.nin üstünde temettü dağıtım kararı alsaydı bu durumda bu şirkette yatırımcı olarak kalmazdım.
Gelelim bazı arkadaşların ykbnk hisselerinin enerji hisseleriyle değişimine; eğer gerçekleşirse bencede iştigal mevzunun sadeleşmesi ve esas ana işlerde yapılanma açısından daha yararlı olacağı düşüncesine bende katılıyorum, temennim g.kurullara katılacak arkadaşlar bu konuda talepleri şirket y.kuruluna iletmelerinin sonuç almada faydası olacağı düşüncesindeyim.
Yıllık bilançoyla ilgili ek değerlendirmelerim; aslında kar dağıtım tablosundaki formu açıp incelerseniz ( https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/818950 ) şirketin esasında net karının:273 milyon TL. olmayıp aslında 336. milyon tl. olduğunu görürsünüz, aradaki fark spk. ile maliye verilen finansallardaki değerleme farklılığından kaynaklanmaktadır. SPK. konsalide formatı şirketlere ihtiyatlılık prensibi açısından daha fazla ödenmemiş bazı unsurları karşılık, gider ve vergi hesaplamasına izin vermekte bunların bir kısımını mali idare kendisine verilen solo vergi hesaplamasında kabul etmediğinden daha yüksek gerçeğe yakın kar çıkmaktadır. Burada tek fark KKEG. dir, bunun dışında spk. fazladan ayrılanlar geçici mahiyette öz kaynağı bir anlamda koruyucu önlemlerdir. Bu anlatım sonucunda şirketin net karından temettü dağıtımından sonra özkaynağa ilave edeceği olağan üstü yedek akçesi:109 milyon TL. olmayıp 173 milyon TL. olacaktır.
2020 ve diğer yıllarda aygazla ilişkin beklentim olumlu çünkü bende ABCD gardaş gibi gerek petrol gerekse LPG fiyatların daha olumluya gideceğini, tüpraşta 2020 nin daha karlı olmasının muhtemel olduğunu, enerji iştiraklerinden daha iyi bir kaznçlar elde edeceğini, kargoda ve yurt dışı operasyonlarında büyüme hamlelerinin şirketin piyasa değerlerine daha iyi bir yansıma ihtimali olacağı düşüncesindeyim.
Bu görüşlere ek entek elektriginde büyüyeceğini düsünüyorum ceo fırsatları degerlendirecez ama ince eleyip sık dokuyoruz demişti bir ekonoki dergisi röportajında.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://resmim.net/f/89oI65.jpg
haftalık takas
Sn. Dadaş ali,
Takibiniz, değerli katkı ve paylaşımlarınız için teşekkürler.
Bu konuyu kurcalamamın esas sebebi, bizim borsamızda maalesef çoğu kişinin daha ziyade net kar rakamına odaklanmaları.
Hatta net kar rakamının tek seferlik mi, yoksa sürdürülebilir faaliyet karı olup olmadığına bile bakmadan reaksiyonları veya ilgilerini bu kritere göre belirliyor olmaları. Bizim Piyasanın gerçeği bu malumunuz. ben de şirket açısından, özkaynak kalemlerindeki yer değişikliğinin şirket değeri kriterine göre farkı olmasa da, sınıflandırıldığı yer net kar grubu ise, buradan extra bir ekmek çıkabilir mi diye düşünerek irdelemiştim.
Bazen , şirketlerin açıklamaları ve raporlarda yer alan satır aralarındaki detaylardan piyasanın geneli farkına varamadan bir şeyler bulup çıkarabilirsek daha erken yol alıyorsunuz. Bu araştırma , varsayım ve çıkarımlarınız doğru ise ve erken pozisyon almışsanız , başkaları alırken ,artık rahatlıkla ve keyifle satıcı konumuna geçebiliyorsunuz.
özetle, Yakalamaya çalıştığım şey de, piyasadan önce bazı olumlu gelişmeleri ile, bir takım özel işlemlerin olası pozitif kayıt ve raporlama sonuçlarını erken tahmin edebilmek.
Zaman zaman trade amaçlı girdiğim Aygaz hep takibimdeydi. Bu gün Borusan tavandan satılınca, yerine 12.31 den Aygaz aldım. Malum bu düşüşler, sağlam şirketlerde alım fırsatı. Gerek kısa, gerek orta, gerekse uzun vade hiç ürkütmeyen fiyatlarda çünkü.
12,2 nin altına sarkması iyi olmadı şimdilik,
Umarım seans sonuna doğru desteğine sıçrar.
aksi halde piyasadaki trendin aksine durması kolay değil.
Yabancı bugün kararlı ve acımasız satıyor.
kimse kalmadı mı burada ky olarak
hadi 12.05 inşallah en kısa zamanda ytd
4 saatlikler al verdi verecek gibi ytd
abi,uzun zamandır bakıyordum ,sonunda aldım kısmet
pek hacim yoktu bugün
zaten günlük takasta kendini görüyorsan kapana girdin
Akbank vardı...
volatile çok oluyor diye bunla değiştirdim
petrol fiyatları çok düştü
salı genel kurul
temettü beklentisi
daldık işte
kısmette varsa
bi tavuk döner yeriz...
11,90 dan girdim .
burada kimse yok mu yahu
çalı dibinde bekliyoz abi,
ileri ,geri yapıyo bi şeyler...
araya makas koyuyor
yapıyo bi şeyler...
bi tavuk döner beklentim var
kısmetse yeriz...
amrikanın kafaya kürek ilen furdular…
bis de,zopayı aç karenle yicez demektir...
zarlar gene hep yek
bis zati hep simit yiyek
martılardan beter olduk
anan ölsün nazdak...
Bir topik te ne kadar az yorumcu varsa, o hisse toplu demektir. Yani küçük yatırımcı yok gibi birşey.
Bu da, hissenin sağlamlığının işaretidir. Çok hızlı çıkmaz ama çok hızlı da düşmez. Petkim topiğinde şu anda 70 kişi var! Ama topik senelerdir ağlama duvarı... Neden? Milyonlarca lot, bölük pörçük. Küçük yatırımcının kucağında. Büyükler almayınca, gider mi yukarıya?
Diyeceğim o ki;
Aygaz kaliteli bir firmanın hissesidir.
abi,galiba tüpün üstüne oturduk biliyon mu...
bügün de uzun vadeci olduk
artık temettü neyim geçiniriz...
anan ölsün aygız
la insan ,insana bunu yapar mı
abi,petkimdekinler ,kahramanın tayfası...
yoksa topik ondan önce boştu...
eeeee kazanırken iyiydi
kahramana kızmıcan
piyasalar koreno olmasaydı deli petro 10 olurdu
petrolün düşmesi buna ve tüpraşa yarar diye düşünüyorum
ama gavurun gızı öle düşünmüyor
neyse,herkesin bi hesabı var
keserin sapının döneceği zamanı beklicem
sonasını sen biliyon aygız...