Merhaba froto kordsa cemtaş
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Merhaba froto kordsa cemtaş
Aselsan
Bence viop işini sadece hedge amaçlı kullan, ve toplam pozisyon büyüklüğün ana paranın yarısını geçmesin...ilk günlerinden bu yana aktif olarak işlem yapıyorum bu piyasalarda...parasını 2-3 katına çıkarıp sonra sıfırlayanı çok gördüm.
Batmak icin işlerin bir kez ters gitmesi yeterlidir.
Bu kadar volatil günlerde işlem yapılmasını önermem
Yarısıyla işlem yapmak mı allah korusun.. o kadar kolay para kazanamıyoruz ki ipte cambazlık yapalım.
Viopa yatırdığım teminat maliyeti/(hisse+altın+TL likit) %10 altında
Piyasa daha da kötüye giderse, official işsizlik ülke geneli %10dan 30lara doğru ilerlerse..
işsiz kalma ihtimaline karşı hedge oranımı artırabilirim..
YTD
Sizin daha öncede önerdiğiniz kavram güzeldi. Makul getiri.
Cuma sabahı saçma bir sabahtı. Bankalar bile afflaladı. Döviz alım satım makasları yetersiz kaldı. Petkim 4,79 ile 6,31 arasında gidip gelmiş. Bu kadar dalgalı denizde kaldıraçlı işlem oldukça riski bu nedenle makul bir miktarla hedge etmek riski minimize etmek değer kazanıyor.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Petkim başlığı altında Sn Wiseinvestor'a sordum. Buraya da sorayım.
Bu dönemde dolar bazında dip olmamış, mevcut F/K'sı 8-10 aralığında olan şirketler için ne düşünmeliyiz. Yaşanacak bir çıkışta bunların endekse görece hareketleri nasıl olur sizce?
Teşekkürler.
Ortam sakinken hiç merak etmemiştim biraz önce merak edip açtım
dolar 32 yılda yıllık ortalama %37 artmış
resimag.com/p1/404e18c4a8.jpeg
http://www.resimag.com/404e18c4a8.jpeg
Bende dolar hakkında fikrimi belirteyim.Dolar mı hissemi derseniz ben her zaman hisse tarafındayım.Sebebi ise dolarda temettü ve bedelsiz olmayışı.10 yıl önce alacağınız 10 bin dolar 1 dolar bile artmamışken iyi bir hissede 10 yılda alınan bedelsiz ve temettüler portföyü büyütür.Hisse adı yazmakta sıkıntı yok son bilançolara göre soda ve şişecam 4.59 dolar kurundan sonra her %10 luk artışta 100 milyon üzeri kambiyo karı yazacak.Şuanki dolar kuruyla yılı kapatırlarsa yaklaşık 400 milyon kambiyo karı yazacaklar.Zaten bu sebepten diplerde gezdiği dönemde iki hissede tarihi zirvesinde ve ben hala bu durumun fiyatlanmadiğını düşünüyorum.Yatırım tavsiyesi değildir kendi fikirlerim.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ek 19855
Bu şirketin yüklü bir döviz brikimi mevcut bu nedenle bilanço bu şekilde kesinlikte tavsiye kabul etmeyin sadece garipliği görün diye paylaşıyorum.
İhraacat şirketlerine inandığımı belirtmiştim hala inanıyorum ancak devletin problemlere nasıl neşter vuracağı belli değil. Elektrik zammında olduğu gibi yükü şirketlere aktarabilir. Bu nedenle dengeli bir portföy ve tüm ürünleri barındırması önem arz ediyor.
haklısınız, hisse senetlerinin dolara göre bedelsiz ve temettü verme gibi avantajları var. Hele birde cirosunu, özkaynaklarını ve karını dolar bazında artıran şirketleri seçip bunların senetlerine yatırım yapılmışsa orta ve uzun vadede getiiri dolar bazında bile yüksek seviyelere çıkacaktır.
Algyo üretmeyen kasasında dolar tutan bir şirket sanayi şirketleri ile karşılaştırmak elma ile armudu kıyaslamak gibi olur.Elbette kriz ortamında en çok etkilenen borsadaki şirketler olacaktır.Ancak ilk etkilenecekler iç piyasadaki inşaat sektörü ve bunun kollarıdir.Ihracata çalışan şirketlerin kontratları uzun vadeli.Örnek verirsem tofaş 2021 yılına kadar avrupa ile uzun vadeli kontratları var.Iç piyasadan elbette olumsuz etkilenecek ancak bu oran %15-20 bandını geçmez.Önümüzdeki hafta büyük şirketlerin yavaş yavaş pozisyon almaya başlayacağını düşünüyorum.Çalışan sayılarını ve stok miktarlarını düşüneceklerdir.Abd ile kriz sona erse bile kur seviyesi 4.50-4.70seviyesini bir daha görmez.Kurun enflasyona yansımasını daha görmedik.Önümüzdeki ay mevcut kurda ciddi düşüş yaşanmaz ise ise doğal gaz elektirik akaryakıt gibi dolara endeksli ürünlerde %40 civarı bir zam kaçınılmaz.Halkın alım gücünün düştüğü bir yerde dengelemenin kısa zamanda olacağını düşünmüyorum.Siyasi görüşüm yok para piyasalarındada öyle olması gerektiğini düşünüyorum.Sosyal medyada doların yükselişini tiye alan iktidara yakın devlet kadrolarına çöreklenmiş kişiler bol keseden atıp dünyaya kafa tutuyorlar.Doların ýukselişınin ilk vuracağı kesim dar gelirli,özel sektör çalışanları,sanayici ve esnaftır.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doların bu kadar yükseldiği bu dönemde Enka için ne düşünürsünüz? Devase bir döviz pozisyonu var (3,5 milyar dolar diye hatırlıyorum). İşlerin önemli kısmı da Rusya'da yapılıyor. İlerleyen dönemlerde Rusya ile ilişkilerin güçlenme ihtimali yüksek. Rus rublesi de dolar karşısında değer kaybediyor ama yine TL karşısında rölatif olarak o da ciddi değer kazandı. Bu sebeple Rusya'daki işlerden de daha pozitif katkı olacaktır. Kişisel fikrim değerlendirilmesi gereken bir hisse olduğu yönünde. Mevcut döviz kuruyla Matriks verisine göre 3,9 milyar dolarlık piyasa değerinden işlem görüyor. Borçluluk da 2 milyar dolar seviyesinde görünüyor ama bildiğim kadarıyla şirket türev işlemlerle hedge ediyor ama ne kadarını yapıyor bilmiyorum. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum bu konuda.
Rusyaya abd yeni yaptırımlar uygulamaya çalışıyor. Bunun uzun vadede etkisi ne olur bilemiyorum
Sn Dudu'nun önerisi ile takip etmeye başladığım Sn BikmisBroker'ın Twitter üzerinden paylaştığı ve bu başlık altında bahsi sıkça geçen birkaç hissenin grafiği. Herhangi bir yorum ve tavsiye içermemektedir.
Hektaş Grafiği
https://pbs.twimg.com/media/DkVcIHVX4AcxiLS.jpg:large
Tüpraş Grafiği
https://pbs.twimg.com/media/DkVcqAiW0AMwPP4.jpg:large
Petkim Grafiği
https://pbs.twimg.com/media/DkY-bxgX0AAn5gi.jpg:large
Kaynak: https://twitter.com/bikmisbroker
Reis "oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz" dedi. Yarın USD/TRY nasıl tepki verir yorum yapacak olan var mı?
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
reis az bile soylemis...papaz sokugun ucu cektikce gelir....gelmesine bile gerek yok hersey asikar.....adamlarin bir dedigini yaparsak sirayla hepimizin don lastigini indirir bu coniler....birlik olursak kendi kendilerinin don lastiklerine yonelirler...adamlar gucluler , korede bunlari kurtardik diye bunlar boyle yapiyor..amerikayida kendi derin devleti ele gecirmis...bu coniler japonyaya attiklari bombalarla 240 bin insani yaktilar. bunlardan dost olmaz..en iyisi cin ve rusyayla birlik olmak..ipek yolu guzergahini kollamak..gavurun dolarindan uzklasmak.
Neyse polemik olmasın..bu başlık önemli [emoji16]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Erdoğan konuşmasında, "Milletimiz müsterih olsun. Özellikle sanayicilerimize sesleniyorum. Bankalara saldırarak oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Battık, bittik, işi sağlama alalım gibi yolllara tevessül etmeyin. Ederseniz yanlış yaparsınız. Bilesiniz ki bu milleti ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değil, sanayicinin tüccarın da görevidir. Aksi takdirde B planını C planını uygulamak zorunda kalırım bunu da böyle biliniz" dedi.”
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar başlıkta bu tür konulara girmeyelim, yazacak çok şey var da, sonu gelmez bu yorumların.
Dolartl ne olur, ne desek boş artık, sadece defansif olmak ve her ihtimali göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Eşek öldu mu bilmem, ama 80-90 bin araliginda dip beklentimi aylar öncesinden yazmıştım...ancak kur zıvanadan çıktı, tl bazlı sağlam dursak da, dolar bazlı tarihi diplerdeyiz..1,5 cent eski tabirle uzun vadelilerin kalesi...kolay kolay kırılmaz.
Dünya borsaları ciddi bir düşüş trendine girerse tekrar durum değerlendirmesi yaparız..ama kısa vadede 1.5 cent altı demek başka bir dünya demek...umarım o noktaya gelmeyiz.
Reisin elinde doları durduracak hiçbir şey yok gözüküyor.
Harcanabilir rezerv 30 milyar usd, ecevit 20 milyar sattıydı şimdikinin 3 te biri olan piyasada bi işe yaramadı.
Faiz arttırımı da teknik olarak kısa vadeli bir etkiye sahiptir.
Borç bulması lazım. Lakin abd nin korkusundan kimse vermez.
Bitti gibi. Artık ip abd nin elinde. Onlar bize hangi seviyeyi layık görürlerse dolar orda olacak. Reis ise tek bildiğini yapacak, yıllardır başarılı olduğu şeyi.... suçu başkasına atıp farklı bir gerçek yaratıp bağıra çağıra siyaset yapacak.
Tahminin kısa süre içeridinde dolar 7-10 tl arasında biyerde çıpalanacak. Sonrasını allah bilir.
"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle
reisin elinde herşey var
1-) Merkez ne karar alırsa destekleriz faiz artırımıda dahil diyebilir
2-) Kanal istanbul konusunu bir daha açmayabilir.
3-) Kendi harcamalarından tasarruf yaparak dışarıya gayet net bir tasarruf mesajı verebilir
4-) İtibarlı 1-2 ekonomisti baş danışman yapıp mesaj verebilir
5-) Politika anlamında soyut kavramlar üzerinden devam eden tartışmaları yumuşata bilir.
6-) Yerel seçimi kaybetmek sıkıntı değil zira başkanlık seçimini yeni kazandı
Unutmayın para yatıranlar sadece getiri istiyor bizde onların parası ile daha çok kazanmak istiyoruz. Bir nevi kazan-kazan yatırımcılara güven vermek çok kolay.
Bu konu dağılmasın diye siyaset ile ilgili başka birşey yazmak istemiyorum.
Topic sahibine özürlerimi sunarım.
Maalesef bunları yapmayacaktır. Yapacak olsa yapardı.
Müjde usd 7.18 www.bloomberg.com
Usd 7.22 tl oldu. Ekmek de bu kış 2 tl olur.
dolar 7,22
euro 7,32
kabus devam ediyor..
Şu anda $ 6.81₺ ama bu bile çok yüksek.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
Karamsar olmayin swap islemlerine kısıtlama getirerek ilk aksiyonu aldilar bu bize zaman kazandirir ,
Firmaların fazla zarar görmemesi için önlemlerde alacaklardır
Yatirimini sepet yapan yatirimcilarinda bir zararda oldugunu sanmiyorum
Böyle günlerde sepetin önemini daha iyi anliyorum
Aksa akrilik
KAMUOYU AYDINLATMA PLATFORMU'NDA (KAP) YAYINLANAN ACIKLAMA ASAGIDA BULUNUYOR:
SIRKETIMIZ, HAMMADDE FIYATLARINDAKI ASIRI YUKSELME VE PAZARIMIZDAKI DARALMALAR NEDENIYLE 16 AGUSTOS 2018 TARIHINDEN ITIBAREN URETIM FAALIYETLERINDE YAKLASIK %20 ORANINDA KAPASITE AZALTIMINA GIDECEKTIR.
315 BIN/TON YIL URETIM KAPASITESINE SAHIP OLAN DUNYA'NIN EN BUYUK VE TURKIYE'NIN TEK AKRILIK ELYAF URETIM TESISI OLAN SIRKETIMIZ SON 5 FAALIYET DONEMINDE YAKLASIK %98,6 KAPASITE KULLANIM ORANINA ULASMIS OLUP BELIRSIZLIKLERIN ORTADAN KALKMASI ILE TEKRAR TAM KAPASITE URETIME ULASMAYI HEDEFLEMEKTEDIR. TAM KAPASITEYE TEKRAR DONULDUGUNDE KAMUOYU AYRICA BILGILENDIRILECEKTIR.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arçelik ben almaya başladıktan sonra şahlandı:) sanırım aşağı yönlü değil de, yukarı yönlü ortalama yapacağız.
Bugün 1,3 cent test edildi...yeni rakamlarla 13000 usd seviyesi...2009 daki büyük global krizdeki seviye..bu seviye şimdilik direniyor...bir uzun vadeci olarak buralardan alım yapmazsam kendime ihanet etmiş olurum...faz1 için ayırdığım 100x tl fonun, 90x tl lik kısmı kullanılmış oldu.
faz2 alımları için endeksin en azından düşüş trendini sonlandırıp yataya dönmesi ya da v tipi yükselişe geçmesi gerek...yoksa 100x tl lik portföyle devam.
Ben demiştim demeyi sevmem ama şaka şaka ben demiştim demeyi çok severim. :)
En yüklü pozisyonum hala Soda. Tüpraş ve Petkim'de ki ciddi toparlanma ile de portföyümde TL bazlı zirve tazeliyorum sürekli, dolar bazlı zarardayım tabi ama uzun vadede doları da yeneceğime inancım tam.