Şahsım adına söyleyim.
Herkesin fikrine saygılıyım bir kaç marjinal ve hakaret eden dışında ve kimsenin fikrini değiştirmeye kalkmıyorum.
Özellikle merak ediyorum bazı şeyleri.
Printable View
Bu arada biraz kişisel bir özellik.
İnsana özgü yaşama özgü şeylerden tiksinmem. Dışkı, bok, sümük, koku, fakan beni etkilemez. Kan bazen tutuyor, bazen tutmuyor.
Ama ********lik, riyakarlık, muhbirlik, ve en çokda adaletsizliğe bilerek göz yumma konusunda biyolojik olarak oldukça naifim.. dayanamıyorum..
Mesela oğlum da benim gibi sosyalist sayılır. 😂(bence değil) ona vasiyetim nasihatim, hiç bir aidiyet seni insanlıktan çıkarmasın.. ve hiç bir zaman hiç bir dava uğruna yanında bulunduğun insanları ihbar etme ..
Davan için olsa bile asla adaletsizlik yapma olmuştur.
Diyorum zaten...
Silahlı şiddet ile bu meselenin çözümü artık gereksiz ve mümkün değildir diyorum. Hele ki ABD ile kucak kucağa hiç olmaz diyorum. ABD nin çıkarlarını koruyarak başarı elde etseniz bile bu doğru değil ve bundan halklarımız için esenlik çıkmaz diyorum..
Hikmetinden sual olunmaz herkesi yaratırken bir amacı vardır mutlaka..
Zavallı mahlukat...
Muhtemelen bazılarınıda ********lik abidesi olarak yarattı bakın görün de böyle olmayın diye örnek göstermiş olmalı insanoğluna
Terliksi hayvanları muhatap almıyorum... İlacını iç defol yat zıbar..
Tekrar soru? Şiddet/Silah meselenin çözümü için artık gereksiz demişsin. Dün mesele neydi bugün mesele ne?
Silah şiddet çözmez diyorsun da İyi de bunu diyorsun da ne yapıyorsun.
Git üç çocuğu kurtar. Maşası olmasın ABD-İsrailin.
Ak parti denedi olmadı hatta oy bile kaybetti bu yüzden. Olamadı.
Nasıl olacak, kim yapacak? Ne zaman yapılacak? ve TEKRAR mesele NE? ABD taşeronluğu mu?
İsrail'in Taşeronluğu mu? ARZ-I MEV'UD mu?
Diğer topic sakin güzel oldu. Lakin burası da pembe dizi gibi, okumadan yapamıyorum gene[emoji23]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Güçlünün dediği olur
bunu yazdık kaç defa
güçsüzsen adalet ararsın, oysa güçlünün umurunda bile değilsin işte
güçlenmeye bakacaksın, sosyalizmle falan olmaz, geçmişte çok büyük bir imparatorluk devleti olduğumuzda güçlü olmak için geçersiz değerleri baştacı etmedi bu millet.
sosyalistleride gördük, dağıldı gittiler, kendilerine hayrı dokunmadı birde dünyaya yaymaya kalktılar, tarihte çok büyük devletler ve uzun yaşayan devletlere baktığımızdada sosyalistlerin değerleriyle yakından uzaktan ilgili icraatları olmadığını görürüz, sosyalizm ütopya olarak kaldı, silindi, değerler manzumesi dediği şeyler aslında zaten tarihte büyük devleterin yada insanlığın bildiği şeyler, adaleti onlar icat etmedi, adaleti sağlamak için gerekli güce kavuşamaycak bir yapısı var, kuru kuruya istemekle olmuyor nasıl bir icraatla yapacağını göstermesi lazımdı gösteremedi bitti sondü gitti, ruhumu eksikti insanı düşüneyim derken düşünemedimi artık ne olduysa günümüzde denemeye tabi tutulmuş ama yok olmuş bir ideolojiden başka bişey değil, başarısız ütopik ideolojileri bi haltmış gibi bahsedenleri günümüz dünyasında geri kalmış ülkelerde görüyoruz, artık dünyada yeri olan ilerlemiş saygın ülke olmaya çalıştığımız için bu tiplerin tarihin tozlu sayfalarında başarısız denemeler olarak yer aldıklarını öğrenmelerini sağlamak görevimiz olmalı...
Akp nin bu sorunun çözümünün kendi işine yaramayacağını düşündüğü anda bundan vazgeçtiğini düşünüyorum.
Biliyorsun Dolmabahçe mutabakatı imzalanmıştı. Masayı deviren reis oldu. Davutoğlu da Arınç ta bunu söylemeseler de ima etiler..
Şiddeti ortadan kaldırmanın tek yolu siyasetin önünü açmaktır.
Ama özellikle seçim süreçlerinde kısa vadeli çıkarlar için bu yok sayılmaktadır.
Bir de artık ABD fazla yerleşti bölgeye.. Onlar varken asla ortadoğuda barış olmayacaktır..
https://i.hizliresim.com/6N5qbv.png
Lütfen medeni olalım beyler.
Birde RONİN'le vicente usluplarını bozmadan görüşlerini yazabilmeyi başarabilseler aslında topik güzel olacak,başka bir yerde yazmıştım, benim en samimi arkadaşim çok iyi bir kominist , çok saf çok temiz evime girip çıkıyor hayatı paylaşabiliyor, türkiyeyi ve dünyayı tartışabiliyoruz kırmadan ,dökmeden
Silah yığını yapan kimdi? Hendek siyaseti yapan?
İki polisi uyurken öldüren?
Tanıdıklarım vardı doğuda PKK silah yığıyor diyorlardı. Barış silah yığarak mı olur Gömerek mi?
Hatta halka baskı yapıyorlar diyorlardı.
Dün bir fırsat vardı.
Bizim sorunumuzu ancak biz çözebilirdik. Ama olmadı.
Yine siyonizm'in ekmeğine yağ sürüyorlar/sürdüler.
Artık her KÜRT-TÜRK YETER demeli ve PKK=HDP'ye karşı çıkmalıdır. ABD'ye ve Siyonizme DEFOL demelidir.
HDP veya HDP'ye oy verenler bunun siyonizmin oyunu olduğunu görüyorlar mı?
Bazı forumdaşlar bilmedişi konhlarda hazmayı alışkanlkk haline getirmişler.
Dünya da insanoğlunun yaşadığı en uzun dönem kömünist dönem olmuştur. İnsanlkm tarihinin %99 u komünizmle geçmiştir.
İlkel komünal toplumu araştırsınlar google da buara yazmak günler alır..
Sonrasında üretim araçlarınjn gelişmesi ile birlikte üretim ilişkileri de değişti.. ve sınıflı topljm ortaya çıktı.. köleci feodan kapitalist. (ATÜT var mış nedir diyene kızarım) bu da bir 5/6 bin yıldan beri var..
Şimdi ebu cehil-i cuhela Sosyalist toplumlar tarihte uzun erimli olmamıştır diyor..
La bunun ortaya çıkması için zaten objektif koşullar yani kapştalizm daha kaç yüzyıllık bir süreçtirki kendi alernatifinin iktidarı oluşsun.. kaç çeşit feodalizm var kaç kere kılık değiştirmiş..
Futursuz cahillik.. cahillişe kızmıyorum. Bunun nedenş hepimiziz ama fütursuzluğu affetmem.,
Öğrende gel.. fütursuz dingil,
Komünist parayı bulana kadar komünist
kapitalist bir ayağı çukura düşünceye kadar kapitalist
Ateist uçak sallanıncaya kadar ateisttir
demiş birisi
Türkiyedeki ( güya) koministler (solcular olduklarını sanıyorlar) kapitalislerdir, koç, eczacı başı ,sabancı, bilimum başında çağdaş isimler olan dernek kurucu ve üyeleri
Forumdaki ateistler de başlarına kötü bir şey geldiğinde (uçak sallandığında, 7 şiddetinde deprem olduğunda vs.) Allah demedikleri ni söylüyorlar
hemen hakaret, bahsettiğin toplum yaşayışı dediğin gibi ilkel ve devlet değiller
oysa insanlık geliştirdi toplumsal yaşayışını ve günümüzde devlet idaresi var ,epey zamandırda tarihte bakarsanız büyük devletler kuruldu yaşadı, bunlar ilkel toplumların değerleriyle idare edilmedi, bunu ayrıntılı bahsetmekmi lazım...
günümüzde devlet yönetimini ilkellikle yapamazsın, güçlü olman şart yoksa yokolursun, devleti yönetenlerde devlette devamlılık ilkesi gereği güçlü politikalar üretmek zorunda, ilkellikten bişeyler çalıp monte edemezsin, dingil bile güçlü olmazsa yük kaldırmaz kırılır ama ilkel ve zayıf tekerlek dingil sağlam olsada hemen kırılır, tekerleği icadetmek işe yaramamış dingili icadetmek geliştirmek çare olmuş...kırılan tekerlek dedik ya sosyalizm icadedilmiş başarılı tekerlek değildir ilkellikten feyz almaya çalışan başarısız tekerlektir, ilkel insan devlet kuramadı devlet yönetimi oluşturamadı zaten, yapacak bişey yok sonuç ortada..sonuç tarihin tozlu sayfalarında yerini aldı ...
Sn RONİN valla bravo size, ilgiyle takip ediyorum.
Siyasal islam nedir?
Kim siyasal islamı temsil ediyor günümüzde?
Kendine Siyasal islamı temsil ediyoruz diyen kim?
Ya da islam siyasal olmalı mı?
Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.
Haklısın.
Hacı amca bir gün bankaya gitmiş banka görevlisi kıza sol elinle yeme günah demiş. Kız da Hacı Amca sağ elimle senin alacağın faizi hesaplıyorum demiş? Bunlardan çok varda.
Sen gel gerçek müslüman gibi yaşa (tabi sen gerçek müslümandan neyi anlıyorsan ) seni örnek alalım kardaş.
Kitapçı doğru konuşan insan farklı görüşten bile olsa onj düzeyi ile cevap verdiğimi görüyır olmalısın..
Ama birsi kalkıp filancalar şöyledir diye hakaret ederse ona da hakkını vermezsen doğru konuşanlara haksızlık etmiş olurum..
Bak doğru konultun ona gmre cevap aldın. Bilmem necidir diye hakaret et bak nasıl cevap alacaksın.,
Kaç gecedir öpdenemedşysen vaktim var tekrar yapalım..
Hakaret et cevaba bak
Normal tartış cevaba bak..
Böyle yaşayarak kaç seferde öğreneceksen artık. Ben belletmeye hazırım..
Yeterki dialog kurabilelim.
Dialog için fedakarlığımı görüyorsun değil mi..
İstediğin yerden başkayabilşrsin ister hakaretten insan insani dialogdan bekliyorum..
🤣
ha şunu diyebilirsin, ben iyiyim doğruyum dürüstüm, devletlerin hiçbirisi olmasın, ilkel zamandaki gibi insanlar birbirini sevsin ufak aile toplumları olarak birbirine zarar vermeden yaşasın böyle dünya istiyorum, din olmasın siyaset olmasın devlet olmasın ama insan ilkel insan olsun..
tamam istediğin gibi olsun ama bunu bu saatten sonra istemek ve gerçekleştirmek için bile güçlü olman lazım maalesef, o möt de zayıflarda olmadığına göre ütopik düşünceyle yaşamak hayal etmekde neyin nesi oluyor demezlermi adama?:kahkah:
Kürt halkının talebi nedir?
Adaletse benim de talebimdir? İnsanca yaşamaksa benim de talebimdir? Hizmetse benim de talebimdir? Demokrasi, İyi eğitim, sağlık, medeniyet...
Talep var mı yok sa ABD gibi pazarlamacılar tarafından mı oluşturuyor?
Sen PKK=HDP'nin kürtlerin taleplerini savunduğunu mu? söylüyorsun.
O zaman PKK neden kürtleri-genel manada da insanları öldürüyor.
Kim söyledi ya bu dediğini?
Gerçekten haksızlık ediyorsun.
Ben müslüman ateistim diye söyledim. (Hırıstiyan ateistte vardır.)
Sende özelden mesaj yazdın bana..
Ateist olmama rağmen Birisi öldüğün de Allah rahmet eylesin dediğimi başjnız sağolsun dediğimi, hayır olduğhnda veya bir ibadet yapıldığında Allah kabul etsi dediğimi. Hazdım burada daha önce Din aynı zamanda sosyolojik ve psikolojik te bir olgudur diye de yazdım..
şimdi FORUMdaki diyerek bir de iftira atıyorsun.
Ayıp sana..
Mahkeme salonu gibi oldu burası adamı bi rahat bırakın sorgulamayın .
HDP yasal bir parti isteyen O partiye verir oyunu isteyen başka bir yasal partiye verir.
Hem demokrasiden özgürlükten söz ediyorsunuz hemde neden oy verdin diye sorguluyorsunuz.
Okumuş adamsın hem müslüman hem ateist olunmaz, hem hıristiyan hem ateist olunmayacağı gibi, ALLAH ya vardır yada yoktur,hem var hem yok olmaz, olamaz...
EMLAK'a sormuştum başına çok kötü bir şey geldi mi, geldiyse o an ne yaptın diye, o da başına kötü bir şey geldiğini ama allah hiç aklıma gelmedi dedi..
Alıntıladığın yazının cevabı bu mu?
Bak kızacam ha..
Senin de benim gibi samimi olmanı istemem çok mu fazla bir şey..
Ben burada hata yaptığımı kabul ederek kaç kişiden özür diledim,
Neden samimi olmuyorshn ki. İlla bir tartışmayı kazanmaya çalışıyorsun. Kazanmasan da bir şeyi öğrensen karşjndakine belki kısmen hak versen ne kaybedersin. Yanlış anlama.. senden bir şey istemiyorum..
sadece tartışmaya girereken ikna olabikeceğini de göze almanı istiyorum. Bunu yazmasan bile daha sonfa zihninde yaşayabileceğini düşünerek tartış diyorum..
Sen öğrenmek kendini geliştirmek için tartışmıyorsun. Tek amacın galip gelmek bunu sağlayamayacağını düşündüğünde ise komik çarpıtmalar yapıyırshn. Az önce DR ile yaptığım tartışmadan ben bir şeyler öğrendim. Belki ki oda öğrendi.. bilemem.. Ama seninle saatledce tartışsak sen bir şey öğrenemegeceksin sanırım.
o değilde sosyalistlere gerici dendiğinde kızarlar bide
tarih yazıyla başladı adam tarih öncesinden bahsetti iyimi
yani bu kadar geriyi düşünüp hareket ettiklerini tasavvur etmiyor ve gerici demiyordum yahu
Allahım sen aklıma mukayyet ol, gericiliğin bu kadarınada pes
neyseki seçimden yeni çıktık hükümet icraatlarıyla yol köprü okul medeniyet inşa etmeye devam edecek, yoksa taş bile yontup teker yapma zahmetine kalkışmadan patika ile idare etmeye çalışan gerici zihniyetler devleti ele geçirebilirdi, ALLAH korudu bu toplumu yine iyiyiz çok şükür, daha kimbilir neler varda açılsalar öğrenecez işte..öğrendikçede ağzımız bir karış açık kalacak muhtemelen:kahkah:
özür dilediğini görmedim atlamışım , özür dilerim
Sayın kitapçı değerli forumdaşjm.
Ben sosyolojik olarak müslümanım müslüman bir toplumda doğup yaşadığım için muslüman gibi tepkiler veriyorum ve onların inançlarına saygılıyım dedim. Bu arada da kimliğimi saklamıyorum..
O tartışma da biraz derin bir konu.yani Allahın var olmadığına inananlarla
Allahın var olduğuna inanmayanlar felsefi okarak ayrı değerlendilşrler..
Bı konuya kesinlikle girmem.
Yani senin alışık olduğun terminoloji şe söylemek gerekirse
BÜYÜK RESMİ GÖRMEK KAZIM. sonra tartışılır.. 😂
Herkese iyi geceler.
Bir tepkiniz var biliyorum, müslümanlar müslümanca yaşamadıkları için,yalnız bu ateist olmak için mazeret olamaz , siz müslüman olun doğrusunu siz yaşayıp örnek olun, Kur'an'dan mealden bi haber değilsiniz alıntılar yapıyorsunuz, 70 yıllık bir ömür(ondan sonrası bir halta yaramaz yakınların ölümünü beklemeye başlarlar) için hiç bir şeye değmez, hiç bir şey mutlu etmez insan oğlunu ( kalpler ancak ALLAH'(cc) yi anmakla mutmain olur)