Bir gün uykusuz kalıp zengin olan var mı?
Printable View
Brüt ten nasıl çıkar bu kağıt ? Kriterleri karşılama şansı varmı.
Pay Alım Satım Bildirimi
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
16.11.2020
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Açıklamalar
02.12.2020 tarihinde SEKER FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. payları ile ilgili olarak 4,35-4,46 TL fiyat aralığından 0 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 1.004.541 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca/ortaklıgımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte SEKER FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 02.12.2020 tarihi itibariyle %48,09 sınırına ulasmıştır/asmıştır/altına düşmüştür. İşlemin detaylarına ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır.
Şimdi sorulması gereken sorular..Böyle sığ bir tahtada 1 milyon lot anlaşma olmadan satılabilirmi..Asıl önemli olan ise satıştaki amaç ne ??
Yaklaşık 8-9 milyon Tl lik mal karşılanmış iki günde...Herhalde bu malı karşılayanlar 4 lirada kağıdı tutup tuşusunu kurmak için almadı az para değil....Bu adamlar bu malı karşıladıklarına göre bizim bilmediğimiz neyi bliyor ? Acaba herkesin dilinde sakız olan şu satış hikayesinin sonuna mı gelindi...Bu kısım tabiki beyin fırtınası tamamen sallama...Yatırım tavsiyesi değil kesinlikle....
kimbilir belkide bu satışlar alt pazardan çıkmak için yapılıyordur...bürütten kurtulmak için olabilir...
Halka açıklığı yüzde 30 civarı normalde .Alt pazardan çıkmak için halka açık payların değeri 30 milyonu geçmesi lazım seker finans da geçiyor aslında ama .Çözemedim ben bu olayı..sekfk niye alt pazarda bilen varmı....Acaba yüzde 30 gözüken halka açık payları şirket geri aldığı için düşmüşmüydü açıklık oranı...Şimdi satarak o kriteri mi karşılıyorlar...
Ticari Ünvan Pay Oranı(%)
Şeker Finansal Kiralama A.Ş. 8.17
Şeker Yatirim Menkul Değerler A.Ş. 11.35
Şekerbank T.A.Ş. 54.13
Şekerbank Taş Pers Mun Sos Güv Yard San Vakfi 9.1
Şekerbank Türk Anonim.Şirket Pers.Sos.Sig.San.Vakf 8.11
Diğer 9.14
Daha güncellememiş iş yatırım bu şekilde gözüküyor...Yüzde 9.14 eski hali sanırım ...Son satışlarla halka açıklığımız artmış olmalı...
günaydın, bence burada büyük bir oyun dönüyor, yakında ne olduğunu hepimiz öğreniriz, satılan o satışları ky yatırımcı karşılama imkanı yoktur, sonuç olarak % 50 altına patronun hisse oranı düştü, yıllarca topladılar ancak piyasanın çok iyi olduğu durumda göreceli olarak çok düşük fiyattan satıyorlar, bu grubun yakında çözüm bekleyen sorunları netleşecek diye düşünüyorum, birde telegram üzeri daha aktif paylaşımlar yapılıyor bir grup var ise bende dahil olmak istiyorum
Gedikten de aynı şeyler oldu... Rahat olun, üst lige çıkacak bence amaç bu
Bugün tavan yapacak gibi bir tavır var
Valla dostlar, sizleri bilmem ama ben en az yaza kadar beklerim ve 2 katından erken çıkmam...
YTD..
Kendi fikrim..
ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Lanet spek...
Yine basıyor aşağıya..
Valla bu sefer yeminliyim..
Ne yaparsan yap saymıyorum...
Düşürürsen yine alırım...
Dün 2 milyon satmışlardı, bugün için bir haber göndermediler..
Anlamadığım konu şu, pay oranı % 48 e düştü ve %50 lik oy hakkını kaybetti.
Şimdi borsadan hisse toplararak %52 ye ulaşan şirketin buyuk ortağı mı oluyor..
Şirket böyle bir hatayı neden yapar ki..?
Yanlışım varsa düzelttin lütfen..
sizin söylediğiniz imkansız gibi bir şey o kadar hisse toplanması.... lot larını satmayanın elinden zor alamazsınki...
Tamam ama halka açık bir şirket neden % 50 nin altına inerek böyle bir riske girsin..
Galip Öztürk van gıdayı borsa yoluyla ele geçirmişti..
Yakın zamanda pegyo da hissedarlar çoğunluğu ele geçirip şirket sahibi M. Kutman ı yönetimden çıkarmışlardı. Epeyce tantana olmuştu.
Şimdi şekerbank böyle bir riske neden girer anlamadım...
Başka bir hesap mı var bilmediğimiz... ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haftalık grafik bu mum herşeyi anlatıyor...
https://i.hizliresim.com/AXapWM.png
Yani.....? ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
haftalıkta düşeni yukarı kesmiş...DÜK olmuş....
Hadi hayırlısı bakalım...
Yolumuz uzun..
Kimsede hisse kalmadı galiba..
Spek amacına ulaşmış sanki..
O zaman yukarı doğru harekete devam...
Ytd
4.35 le başladığımız haftayı 4.72 ile kapadık...%8.51 kazançç
Twetter de bu hafta prim yapacak popüler hisseler arasında gösteriliyor.. Umarım doğru çıkar..
https://twitter.com/TraderFero/statu...341833729?s=19
Düşerse alırık sevepsızce yukselirse spegin kafasına çakarım 48 bın lotu...gerçi alışıktır o...milyonlarca lotu yedi bana mısın demedi...ytd
Tüm gözler bu hissenin üzerine dönmüş...
Güzel bir hafta diliyorum...
YTD
Şekerin kapa attığı ve satacağı lot miktarını bugün tamamladı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi güzel de bu kadar çok lotu ky almadı herhalde..
Tavan dan hisse devri yapılıyor..
Kim niye alıyor ve ne yapacak bu kadar lotu...
Asıl hedef nedir..
tavandan milyon lot işlem oldu...herkes 5.19 dan malıyetlendi...satışla birlikte tahtaya derinlik geldi.... iyi tarafı satışlar bitti...kötü tarafı bolca ky mallandı...
bu şirket sabıkalı yönlendirme babında değil kişisel görüşüm yakında 5.00 altında yeniden barfiks çekmeye başlar gibime geliyor...inşallah ....burada ki arkadaşlar uzun süreden beri bekliyor kar elde ederek çıkarız hep birlikte
Dünkü satışlar, bugünkü hareketler çok ama çok ilginç şeyler oluyor. Dün 4,7 milyon lot satıldıysa bunun tamamını ky almış olamaz. İşin içinden ne çıkacak meraklr bekliyoruz. 4,40 yukarıya kırdıktan sonra hareket agresifleşti. Uzun süredir hisse baskı altındaydı. Bu akşam da acaba şekerbank gene 5 milyon lot sattım mı diyecek? Yoksa borsada şirket el mi değilştiriyor? İlgisi olan yabancıların olduğu söyleniyordu ancak bu sadece söylenti. Ugünkü hareketler ky korkutmak için mi , yoksa şekerbank satışlrını daha ucuzdan kapmak için mi? Bunu bu akşam göreceğiz muhtemelen.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. Ky muhabbetidir
En sonunda devreyi de kestirdiler . Dur bakalım durum ilginçleşiyor. 4,40 dan aylardır toplayan şahıs sadece bu hareket için toplamış olamaz. Hisse şekerbank satışlarını da deli gibi kaldırdı. Dün 4,7 milyon lot sattı. Bugün ne sattı bilmiyoruZ. Bakalım hele
Çok zor bir psikolojik savaş var..
Bunca malı %15 lik bir hareket için mi topladılar..
Sanmıyorum..
Daha başka hesapları vardır..
Ama önce ky nin korkutulması lazım..
YTD..
Bu kagıttan yapılan saatıs bedeliyle yarın başka hisse alabiliyormuyum...yoksa T+2 yı mi beklemeliyim
Yarın alırsın
yükselen trend bozulmuştu...trende girmiş durumda...
https://i.hizliresim.com/aL6XR6.png
Bizi de salak zannetme. Aylardır 4,40 seviyelerden mal topladın. Daha gen gün şekerbank ın sattığı 4,7 milyon lotu muhtemelen sen karşıladın. Şimdi bize bu kadar mı demek istiyorsun. Allah aşkına bu kağıttan para kazanmadan çıkmak yok. Şirket ile ilgili ne tür bir gelişme var inanın hiçbir bilgim yok ve olma ihtimali de yok zaten. Ky olduğumu her fırsatta iletiyırum. Ama 30 senelik tecrübem böyle uzun süreli dirençlerden kopuşların bu kadar ufak şeylerden kaynaklanmayacağını öğretti bana. Bu yüzden de ben kendi şahsıma bekliyorum.
Saygılar.
Not: yazılanlar alım satım tavsiyesi değildir. 30 senelik devam eden küçük yatırımcı muhabbetidir
Ben de aynı şekilde düşünüyorum...
Hedefim daha yüksek ve uzun vade..