Madem bugün haftasonu, biraz ekonomiden uzaklaşalım ve bilim şeedelim diyorum.
Canlı nedir? diye başlıyalım.
Taş canlımı.?
Taş canlı olsaydı, bizim gibi aya giderdi.! Ayda taş varmı.? Var. Demekki canlı.
Yarında başka konuya dalarız.
Printable View
Madem bugün haftasonu, biraz ekonomiden uzaklaşalım ve bilim şeedelim diyorum.
Canlı nedir? diye başlıyalım.
Taş canlımı.?
Taş canlı olsaydı, bizim gibi aya giderdi.! Ayda taş varmı.? Var. Demekki canlı.
Yarında başka konuya dalarız.
human bilim hepimize lazım. :28: Atatürk ne demiş "oyarım olm hepinizi, keçi hariç." demiş. fetullah ne demiş. "genç beyaz erkekler kalsın, kalanı niye geldi." hükümet ne demiş "bilo, vakıfa yeni depo yap, kasa gibi barnaklayıp gireyim. Dibinde de ingiltereye kadar hızlı tünel olsun ama japona yaptır."
Poşet satışı mantıklıydı ama amaç marketlere kıyak yapıp çalışanın sırtına yıkmak olduğundan kızmıştım.
Bakan açıklamış içecek poşetlerine depozit gelecek diye.
Bak buna kızmam çünki markete kıyak gibi görünmüyor. Vatandaşada kıyak değil yük. Ama mantıklı bir karar.
Markete kıyak değil. Tüm içeceklere ambalaş zammı yapacaklar, geri getirirsen o zammı geri sana verecekler. Getirmezsen cebe indirecekler, ancak geri alımda personele yük olacağından, markete pek faydası olmayacak. Yinede geri getirilmeyen çok olur, biraz kazançları olur.
Vatandaşada yük, hem ambalaj zammı yiyecek, belki tüm içecek ambalajlarları Cam'a geçecek, taşıması zor olacak, satış düşecek. Hemde geri getirme derdi var.
Ama karar mantıklı. Buna kızamam.
Bu karara marketler itiraz ederse, bakın nasıl geri alacaklar. Vatandaş itiraz ederse, maaşını ödediği coplu polisler karşında.
Çetin Ünsalan isimli ekonomi yazarı, USD ortadan kalkarsa mahvoluruz diye bir yazı yazmış. Yani CIA para verse ve bizim çıkarlarımızı koruyan, bir yazı yaz dese, ancak böyle bir yazı yazılır. Belki kendisi yahudidir, kendi sürüsünün geleceği için gönüllü yazıyordur.
Para ile yazan yada ülkenin değilde kendi sürüsünün çıkarını düşünerek yazan çok yazar var. Çoğu ölçüyü kaçırmıyor ve kolay saklanıyorlar. Ama iğrenç ötesi yazılarla ölçüyü kaçıranlarda var. 3 tanesinin adını yazdım. 2 tanesi habertürk gazetesinden.
Çin büyümesi, alıştıklarının çok altında geldi. Bizim son dönem yetiştirdiğimiz devlet adamlarını gönderelim, kaç istiyorlarsa ona göre büyüme rakamı çıkarsınlar.
Çin in düşük büyümesinin bize bi faydası yada zararı olurmu.? Çinle enerji yada başka konuda pek bir bağımız yok. Onlara karşı büyük ticaret açığı veriyoruz. Görünürde bi zarar görünmüyor.
Avrupada sorun yaşanırsa bize etkisi olur. TVlerde kötü etkileniyoruz deniyor ama şüpheliyim. Avrupalı harcamayı keserse, ilk nerden kesilir. Lüks maldan. Avrupada üretilen maldan. Ucuza yönelinir. Yani bir şansımız olabilir, ama böyle bir yönetimle geleceği konuşmak çok saçma, ne yazabilirimki.? Avrupa ucuza yönelirse, asya ya yönelir. Bizede gelirlerde biz at pazarlığına gireceğimizden, birbirimizi soymaktan, durumu fark edemeyiz. Daha ormanları yağmalayacağız. Sonra gölleri filan...
BISTin geldiği seviyede artık iş ciddiye bindi. 100 bini geçirmek ciddi bir karar.
Balinalar el atmazsa, 100bini geçemeyiz. Geçmek için ekonomik ve politik, umut verici bir gelişme yok. O sebeple iş büyükler, yani balinalara kalıyor.
Eğer geçirmeye niyetleri varsa, önce bir tartacaklardır. 100bine yaklaşınca ne kadar satış yeniyor.?
Ortamı analiz edip, sora kendilerine en kârlı gelecek şekilde geçireceklerdir.
Yok eğer henüz geçmeye niyetleri yoksa, yüksek hacimle biraz mal dağıtıp, BISTI kendi haline bırakacaklardır. Çobansız kalan sürü korku ile hareket eder, hali ile satışlarla aşağı.
Geçermiyiz geçmezmiyiz NET fikrim yok. Uzun vadeci olduğumdan konuyu ciddi düşünmedim. Ciddi gibi görünen alışlarla buraya kadar geldiğimizden, geçme ihtimalimiz var. Hissi olarak geçecez gibi geliyor. Tabi hacim grafiğinide dün incelemiştim, oradada geçecez yazıyordu.
Kalıcı olurmu.? Geçerse olur gibime geliyor.
Her Salı günü çarşı iznine çıkıyorum, söke starbaksa. Bi kaç haftadır hayrete düşüyorum.
Bugünde börgır king müşterileri ile doluydu. Orta sınıf aile çocukları doldurmuştu. Söke ilçesi beni kovalamaya çalışıyor sanırımsa.
Hani okullar tatil olmuş olsa, o çocuklar yine starbaksa gelmez, börgır king e gider. Sakatat dan yapılma kırmızı boyalı köfteleri ile kanserojen ketçaplarını höpürdetirler. Yada hormonlu tavuk etlerini yutarlar. yanında da bol alışkanlık verici maddeye bulanmış içeceklerini hüpletirler.
Hiç düşündünüzmü, ays tii denen ve üzerinde ice tea yazan poşet sular neden bu kadar içiliyor diye.? Bildiğin su.
Ben düşündüm.
Etiketinde yazmıyor ama, içine bişey koymuşlar, içtikçe içesin geliyor. Tat yok, ama içmek istiyorsun.
Ne anladınız.?
Hiç bişey. İşte keçiler bu yüzden var, sizin yerinize analiz edip yazıyorum ama yinede nafile.
İçine çin tuzu denen, gübre bile yesen, tekrar yeme isteği veren madde türü bişey katıyor olmalılar. Formülü, mono sodyum glutamat.
Patates ve mısır cipsi paketlerini okuyun, tüm markalarda var. Ama bence pek çok yiyecek ve içeceğede katıyorlar ve etikete yazmıyorlar.
Japonların, deniz yosunundan ürettiği bu çin tuzu denen madde yani E622 yada monosodyum glutamat, bildiğim kadarı ile kendisi direk zararlı değil, kanser filan yapmıyor. Ancak sürekli yeme isteği uyandırdığından, hem obez oluyorsunuz, hemde içine katıldığı şeyler kanserojen olabiliyor.
Etiketlere mutlaka yazılmalı. İsteyen alır. Ama millette şuur, ,rade yokki. Eğitim versen yinede tam kurtarmaz. Alın SSCB, toptan üniversite eğitimliydi, ama yahudiler içten çürütebildiler. Sonunda battı. O kadar eğitime rağmen neler döndüğünü anlayamadılar.
Her neyse...
Nooluyor bu söke starbaksa aakedeş.?
Bu arada sanırım bardakların boyunu %15 kadar küçültmüşler.
Starbaks son 6 ayda 2 kez küçük zamlar yaptı. Yinede Türk marka kahve satanlardan daha ucuza, daha çok kahve veriyordu. Bardaklarıda küçülterek üçüncü bir zam daha yapmış oldular. Belkide küçültmemişlerdir ben yanılmışımdır ama sanmıyorum. Her neyse, kahve miktarı için değil, kendi yanlızlığımda sakin kahve içip saatlerce huzur dolu vakit geçirmek için gidiyorum. Ama söke bozuldu...
Umarım geçicidir.. Yaw kışın ortasında böyle kalabalık olursa, havalar ısındığında ne olacak acaba.?
Starbaks harici bana uygun yerde yok.? Taşınmanın zamanı gelmiştir belkide.?
BIST de ne oluyor.?
Kontrolum dışında bişey yok. O sebeple fazla piyasaya bakmıyorum.
Önceki BIST yazımda ne yazmıştım. Çıkış ciddiye benziyor, 100bini geçme ihtimali var. Devamında ne yazmıştım.?
Büyükler 100bin gibi önemli bi direnci nasıl geçirir. Kendilerine en avantaj sağlayacak şekilde.
Önce oraya gelinince endeksle oynayıp, alış satışları analiz ederler.
Geçrimeye karar verirlerse, bi kaç kötü haber eşliğin de aşağı hamle yapar sora düşük hacimle bile geçirebilirler. medya önemlidir.
103 bin 105 bin aralığında üzerine gelecek malları niye 98binde 99 binde almasınlar değilmi.?
Önce besleme ekonomi kanallarına kötü haberler yaptırırlar. 100 binden aşağı salmış gibi yaparlar, millet satar. hepsini yan ceplerine koyarlar.
Kötü haberler ekonomi kanallarında devam eder. Küçük hacimle gösterişsiz bi şekilde 100 bini geçirirler, sora hacme başlayıp yeşili yakarlar.
Canlanan yerliler lan geçti galiba deyip 103binde mala saldırır. 103 - 105 aralığında, 99 ortalama ile aldıkları malları geri verirler. o arada endeks düşer gibi olunca, 104 ortalamalaı mal alanların bir kısmı lan düşüyor tuzağamı geldik diye 101 civarı malları geri verir filan feşmekan..
yani sürüden olabildiğince faydalanıp öyle geçmek varken, neden dümdüz yüksek hacimle geçsin.
BIST de paralı çok giriş yokki herkes kazansın. Mevcut sürü de zor bir sürü ve sinekten bile yağ çıkarmak zorundalar. Normal yatırımcı bırakmadılar BIST te ve tek suçluda BIST yönetimi.
Geriye kumarbazlarla, mecburi kurumsallar kaldı.
Herhalde %80 böyledir. kalan %20 de, amatör ve işini iyi yapan küçük ve orta büyüklükte yatırımcılardan oluşuyordur.
BIST de büyüklerinde küçüklerinde kazanması çok zor... o sebeple grafikteki her çizgi, entrika ve bizans oyunları ile şekillenmiş.
Uzun vadeci olduğumdan ve iyi bir temel analist olduğumdan, fazla etkilenmiyorum. Şunuda belirteyim, benim temel analizden anladığımla sizinki farklı olabilir. Kafaya takmayalım. hayat kısa hepimiz öleceeez...
Bana hala BIST 100 bini geçecek gibi geliyor... en fazla 2 hafta içinde BENCE geçeriz. İhtimali %60 civarı görüyorum...
Tabi bu arada hükümet yeni bi numara icad etmezse. Allahtan yerel seçime yaklaştık ve pek artislik yapmıyor. Biraz kendini tutuyor...
Ali Cemal bitli misin ?
Yumurtacı mı ? yoksam paşa popçuuu [emoji4] hayyy aksi yaa klavyem sürştüü topçu olcaktı oo çarşı izni nedir Abi yaa [emoji28]
İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
S.Alışık
ey özgürlük topiğin bağımlısı oldu. yaw sen ya çok kazanıyorsundur, yada çok kaybediyorsundur.
Arası yoktur.
yılmaz özdil, Atatürk ü kullanarak malı götürmeye devam ediyor. Toplamda kazancı en az 10 milyonu geçmiştir. DinCİ yobazlar ellerinde kuran milleti soymaya çalışıyorlar. Tabi onlar cahil olduklarından yöntemleride cahilce ama başarılı. Kaç tane holding kurdular.
yılmaz özdil in içinde bulunduğu eğitimli sınıf ise, nitelikli. Uzmanca soyma yöntemi buluyorlar. Kaz gönüllü soyuluyor.
%10 nunu bağış yaptım diyor. Bağış yaptığı kurumun zaten paraya ihtiyacı yok, her yıl milyonlarca doları basketbol takımına harcayan darüşşafaka. Yöneticisi arkadaşı olmalı.
ermeni odaTV.com sitesi ve habertürk sitesinde haber okuyunca bazen dayanamayıp yorum yazıyorum.
odaTV de, ermenilere ve yahudilere dokunmayan bazı yazılarım onay alıyor. Çoğu onay almıyor.
habertürk sitesinde ise hiç bir yazım onay almıyor. Sadece tek kelime "meraba" yazsam bile onay almıyor. Ama yinede yazma hastalığı var yazıyorum, rahatlatıyor.
Az önce habertürk sitesinde delikanlı yazılar yazan fatih altaylı nın, yılmaz özdil i kitap konusunda koruduğu yazısının altına bi kaç cümle yazdım. Orada onay almayacak, burayada asayım.
"yılmaz özdil'in kitabına fiyat koyması önemli değil. İsterse 10bin TL fiyat koysun. Problem, ezilen bir kesimin koruyucusu gibi ortaya çıkıp, sonra çevresine topladığı kalabalıkları paraya çevirmesi. Millet kitabı değil kurtuluşu satın aldığını sanıyor."
Yazmadan edemicem.
hükümetin damadı, devletin USD hedefini 5in üzerinde koymasa, iddia ediyorum, şu an USD nin fiyatı 5 in altındaydı. Şu an inmese bile bi kaç ay içinde inerdi. Ekonomi iyi olduğundan değil. USD kısa sürede anormal yükseldiğinden. dört-altı yılda çıkması gereken yere zart diye çıktığından.
Ama hükümetin tepesindekilerin tek derdi, kendi cepleri olunca, sadece onda başarı gösteriyorlar. Ben ne kadar çok koyun gütme heveslisi isem, bu hükümetde o kadar devleti yönetme heveslisi. Tek odaklandıkları konu kendileri. Geri kalan herşey angarya ve vızıltı.
Halkın işleri ise rasgele gelişiyor. oyuncak oluyor millet.
Zabah biraz bizim padişahların resimlerine baktım. İlk bikaç padişah hariç, hiç birinde Türk tipi yok. Anlaşılan Kuzey İran, Kuzey Irak ve Anadoluda, melezleşmişler.
Fakat detaya girmedim. Normalde hangi padişahta ve neden Türk soyundan uzaklaştılar anlamak istiyordum. Zamanla Türkleri katledecek dereceye kadar geliyorlar.
Bir kaç haftadır hiç keyif yok. Nedenini tam olarak bilemiyorum. Vitamin eksikliğindendir. Hastane ve doktora gitmekten nefret ettiğimden, çok mecbur kalmazsam işlerimi hep eczane ve aktarlardan hallediyorum.
1 yıldır aile hekimine gidip ilaç bile yazdırmıyorum. Eczaneden para ile alıyorum.
Bizim Aile hekimi Hakan bey, 30lu yaşlarda iyi biriydi. 2 yıl kadar önce kısa devre yaptı, kısa yoldan para kazanma yoluna girdi.
Önceden hastanede bana hangi ilacı yazmışlarsa aynı markayı yazardı. Son 2 yılda başka markalar yazmaya başladı. O zaman ilaç firmaları ile komisyon karşılığı anlaştığını ve anlaştığı ilaç firmalarının markalarını yazdığını anladım. Bir müddet katlanmaya çalıştım. İnsanların %80 i böyle, kaçamazsın, kabullenmek ve hazmetmek zorundasın, yoksa dağlarda gezen yanlız keçi olursun. Zamanla efsaneleşirsin, ve genç kızlar hallaya dururken, yaşlı erkekler hikayelerini anlatmaya başlarlar. "bir tos vururdu, 3 deniz öteden toklaması duyulurdu"
Dur yaw, efsane keçi olmakta fena değilmiş... en iyisi dağlarda yannız gezmeye devam ediyim. Hangi kızlar halaya durdu acaba.?
Doktorların ilaç firmaları ile komisyon karşılığı anlaşmalarının ne kadar kötü bişey olduğunu yazmıştım diye hatırlıyorum. Ama buradamı yazdım başka yerdemi bilemiyorum.
Yinede kısaca hatırlatayım.
Şimdi sen isviçreli ilaç firmasısın. Bilim adamlarına yüksek maaşlar verdin çalıştırıyorsun. 2 yılda bir merhem ürettiler, senin bu arada milyonlarca dolar masrafın oldu. merheme İS markasını koydun, fabrikada seri üretmeye başladın satışa geçeceksin. FİYAT belirlemen lazım.
Patenti sana ait, milyonlarca dolarlık AR_GE masrafın var. fabrikada üretim maliyetin her bir merhem için 10 TL ama AR-GE maliyetlerini ve rakipsiz olduğunu düşünerek fiyatı 35TL karşılığı isviçre frangı olarak belirliyorsun. Buradan elde edeceğin yüksek kâr ile yeni araştırmalar yapıl çok yüksek maaşlı AR_GE bilim adamlarına yıllarca para ödeyeceksin.
Buna orjinal ilaç deniyor.
Orjinal ilaç patentleri 10 yıl geçerli, senden izinsiz kimse bu ilacı üretip satamaz. Aslında bu yıl olayı değişiyorda net bilmiyorum diyelimki 10 yıl.
10 yıl dolunca diğer firmalarda aynı formülle bu kremi üretip farklı marka ile satabiliyorlar.
Urfalı bir Türk ilaç firması olduğunu düşün.? İsviçrede üretilip ithal edilen İS markalı merhemin formülünü aldın ve üretmeye başladın. AR-GE maliyetin yok. Hammadde Türkiyeden. Merhem üretsin diye bi kaç uzman çalıştırıyorsun, maaşları isviçreli AR-GE uzmanlarından en az 6 kat daha düşük.
Sana bir kutu merhemin maliyeti 2 TL. Vergiydi taşımaydı %33 daha koy, kutu başına 3TL maliyetin var.
İsviçreden ithal edileni 35 TL. Sen şimdi eşdeğer ilaç diye kendi merhemine fiyat koyacaksın kaç TL koyarsın.?
Şimdi orjinali ile aynı fiyatı koysan maliyetin 3 TL, satış 35 TL korkunç kâr edersin. AMA SATAMAZSIN.
orjinali varken kimse senden eşdeğerini istemez.
O zaman fiyatını daha düşük tutmalısın zaten maliyeti 3 TL. 30 TL desen yine olmaz. Millet orjinalini 35 e almayı tercih eder. 25 de riskli. Normalde 10 TL ye satsan ihya oluyorsun 7 TL temiz kâr kalıyor, çok güzel para.
Fiyatını 17-20TL filan belirlersin. Biraz reklama pazarlamaya para ödersin o zaman merhem başına maliyetin 6-7 TL ye filan çıkar, reklamına göre çok değişir.
Yani 20 TL ye çok güzel para kazanırsın. Çokda satarsın. O zaman ne olur. orjinali ilaç satışı düşer. orjinal ilacın satışı düşünce sahipleri fiyat kırar. 30TL ye veya daha aşağı çeker.
Ne olur.?
Ülkede fiyatlar düşer, çalışanın cebinden daha az para çıkar, YİNEDE ÜRETEN FİRMALAR GÜZEL PARA KAZANIR.
orjinali ucuzlayınca sen 20TL fiyatı 17 ye çekersin, orjinali de çeker sen çekersin netçede biyerde dengelenir. orjinali 20 TL olur sen artık tanınmışsındır 14 TL ye bolca satarsın ve maliyetin 7 TL ve %100 kârla satış yapıyorsun.
Halk kazançlı, ucuza ilaç alıyor.
Üreten kazançlı %100 kâr ediyor.
Devlet kazançlı vergisini alıyor ve SGK olarak ilaç firmalarına az para ödüyor.
Şimdi buraya kadar olanı, devletin hırsızlığa batmamış sa geçerli.
Bizim ülkede Urfalı firmanın merhemide 35 TL. Ben alıyorum, orjinalide 35, Urfalısıda 35.
Ama o zaman Urfalının satamaması lazım.?
Gidip doktorlarla anlaşırsan satıyor. Reklamada gerek yok. 3 TL maliyetle fabrikadan çıkıyor 1 TL pazarlamacı parası 4TL. Satış 35TL. kâr 31 TL ve sen bu parayı ilacı yazan doktorlarla paylaşıyorsun.
SONUÇ.
Halkın cebinden 2 kat para çıkıyor. Halk fakirleşirken, doktorlarla ilaç firmaları haksız kazanç elde ediyorlar.
15TL ye alacağın ilaca 35TL veriyorsun.
Sadece ilaçta değil TÜM PİYASA BÖYLE. Rekabet ortamı, kapitalist yada liberal sistemlerde YASAK OLAN anlaşmalarla delinince. ÇALIŞANLAR KAYBEDİYOR, HIRSIZLAR ZENGİNLEŞİYORLAR.
Maaş yetiştiremiyorsun. 20 yıl sonra bakmışsın, ucuz gıda ürünleri almak zorunda bırakılmışsın. Ucuz gıda ürünleride kanserojen katkılarla yapılıyorlar. Sürekli ailecek hastasın. Doktora git, yine soysunlar...
Bunu her yerde yazdım. Sağlık bakanlığına yazdım... tek bir RESMİ kişi çıkıpta, bu sistem soygun sistemi demedi.
İşin acı yanı, o doktorlar halkı soyup fakirleştiren kesimdeler. Ama fakirleşen halk dilenci durumuna düşüncede onları makarnacı kömürcü diye aşağılıyorlar... Bu durum keçiye çok koyuyor. Acı çekiyorum abicim. Size bişey olmaz keçi değilsiniz. Çok şanslısınız.
Bu durum tamamen insanların maymun doğasından kaynaklanıyor. yani bu soygun doğal bir durum. Sakın doktorlara saldırmayın. Sakince cüzdanınızı masada bırakıp uzaklaşın. Bu sizin doğanızda var... adamı sinir etmeyin.
Bakın kızdım yine... biraz nefes alayım.
Maalesef para piyasasında paran varsa haber takip etmen gerekiyor.
Az önce Türkiyede ÖNDE GELEN 2 ekonomistin yazılarını okudum. İkiside ülkenin 2 farklı sorununa çözüm yazmışlar.
Ege Cansen abim her zaman olduğu gibi patronları rahatlatacak çözüm üretmiş. Pazarcıların vergisini artırın demiş. Kötü niyetmi, doğasındamı var, yoksa körlüğündenmi bilemiyorum. Aptal olmadığı açık.
Diğeri Murat Muratoğlu, oda Türkiyedeki ilaç sorununu zam yapılmamasına bağlamış. Zam yaparsak herşey düzelecek.
Bu ikisini gebertsen, verdiğin maaşı kurtarırsın. Ülke kayıp değil kazanç yaşar. Ama yerlerine yine bu ikisi benzeri kişi gelir. uzun vadede kazanç ve kayıp birbirini götürür.
Maalesef bizim ekonomist diye AYDIN olarak halkın önüne sürdüğümüz ekonomistlerin genel durumu bu. Ki bu ikisini yahudi uşağı yada beslemesi olarakta görmüyorum ama detay bilmiyorum tabi. Birde direk yahudi veya yahudi uşağı kanal ve ekonomistler var. Her gün TVlerde seyrediyorsunuz. Onlar görevini yapıyor, onlara laf söyleyemem. Direk yargılayıp vatana ihanetten asacaksında, bu 2 ekonomist farklı...
her neyse yaw... işime döneyim.
Yarın, aylık kazancımdan artan kısımla altına takviye yapacağım.
Aslında tamda senetler yükseliyor ve ons altınla TR USD düşüyorken altın almak size mantıklı gelmeyebilir.
Yazınca banada mantıklı gelmedi...
Neyse yaw, yarına vakit var, zaten küçük bi para... yarın karar vereyim...
Elimdeki portfoy eskisi gibi %34 TR altın, kalanı BIST senet.
samsung cep teline 4 kamera koydu satıyor. baktı millet kamera delisi. başkası 8 kamera koyar satar. En son biri çıkar, 12 kamerayı tek kamerada birleştirdik diye, yine tek kameraya dönülür. Sora başkası çıkar, kamera sayısı değil zoom önemli, 60x optik zoom bizde der, hoppalaaa zoom olayına gider.
Aslında ayna ile telefonu uzunlamasına kamera için kullansan, zoom miktarı çok artırılabilir.
Neyse ana konu fiyat. Elektronik mağazalarda 3000 TL fiyat koymuşlar.
Ama 99 TL ye bu telefonu alabiliyorsunuz.
Çanakla TV seyrediyorsanız, uydu kanallarında bu telefonu 99 TL ye satıyorlar.
samsung galaxy A9 diye reklamı var ve görüntüde bu telefon.
Dolandırıcıdan alırsanız 99 TL.
Bu dolandırıcılar 10 yıldır kanallarda ben görüyorum.
BAŞLANGIÇTA tedbirliydiler.
OT'ları kutulara koyup, kutusunu 60 TL ye her derde deva diye satıyorlardı. DEVLET SEYRETTİ.
Sora alıcılar bitince kutu oldu 30 TL. DEVLET SEYRETTİ.
Alıcı bitince bedava diye satmaya başladılar. Ama kargo 20 TL. 10TL maliyet olsa 10 TL kargo parasından yine karlı iş.
Sonra telefona geçtiler. Marka kullanmadılar ama marka izlenimi ve sagte görüntü kullandılar. S5 129 TL. DEVLET SEYRETTİ.
Alıcı azalınca markada daha cesur oldular. Galaxy S5 129 TL. DEVLET SEYRETTİ.
Baktılar yıllardır ceza alan yok. Artık azdılar, direk markayı toptan kullanıyorlar.
Samsung galaxy A9 99 TL... Süper değilmi.?
Aptallar alıyor diye düşünüyorsunuz. hayır hepimize giriyor.
akp nasıl başa geçebildi sanıyorsunuz. Devlet ezileni korumadığı için. peki akp nasıl başa geçebildi.? Siz seyrettiğiniz için halk ezildi. Kurtuluşu akp de aradılar, tarikatta aradılar.
Ne oldu. akp hepimize geçiriyor.
Yani 99 TL ye mal satanı seyrettik. Hepimize geçti. Aptallar almadı, hepimiz aldık yani hepimiz aptalız.
Kim hariç. Her ne kadar biz desemde efsane keçi hariç.
Ben 10 yere şikayet ettim ama polis ne dedi. Önce soysunlar seni sonra gel...
Adam TV den bağıra bağıra ben dolandırıcıyım diyor. Polis önce soysun ...
her neyse...
Suçlunun ceza almadığı toplumlarda, uzun vadede herkes hırsız olmak zorunda kalır. Hırsızlık doğal, dürüstlük anormal olur...
AAAAA biz zaten öyle değilmiyiz...? Bak ya...
Bu ayki gelirden artan nakiti ne yapacağım konusunda karar veremedim. BIST endeks ve Tr altın fiyatları seviye olarak orta da.
2 tarafada biraz yolları var. Bekleyip fırsat kollamayı düşünüyorum.
Günlük repoya koyayım dedim, benim bankanın internet işlem sitesinde repo seçeneği bulamadım. Tüm seçenekler banka soygunu üzerine. Repoyu bi şekilde gizlemişler. Eskiden bu seçenek olurdu. Belki devlet bankalarının sitesinde vardır.
repoyada koyamayınca para nakit olarak bekleyecek demektir. Ama bankayada faydası olsun istemiyorum, benim gözümde hırsızlar sürüsü hepsi.
Her neyse..
Durum eskisi gibi. %34 TR altın, kalanı BIST hisse. Çok azda nakit.
Geçen yılı enflasyon hariç %4 artı kapadım ve bilançoyu sıfırladım. Yılbaşını maliyet olarak aldım.
2019, yılbaşından buyana Son durum %8 artı.
Senetde gelecek beklemediğimden, bu seneki planım, yıl içinde bi yerde senetleri satıp, senet parası ile faize geçmek.. Altın büyük ihtimalle kalır.
Tabi imam hükümetle bu plan çok değişir o ayrı konu. geçen seneki planda değişmek zorunda kalmıştı. Yıl sonu senetleri satıp... her neyse yaw... durum bu işte...
herkese bol şans...
Bugün haftasonu. Biliyorum benden zihin açıcı bilim yazıları bekliyorsunuz.
Geçen hafta sonu yazdığım şahaser, bi kişi hariç herkesin beynini yufka misali açmıştır.
Açık beyinle borsada kaybetmezsiniz. İtiraf edin, bu hafta hepiniz az yada çok kazandınız.
Beyinlerinizi açmaya devam edeyim.
Bugünki konumuz "fırtına niye oluyor kardeşim?"
Özellikle Antalya ve Karadeniz sahillerini hortumlar vurmaya başladı. Ege ve Marmara sahilleri ise ben bildim bileli fırtınalıdır.
Temel ders ile başlayalım.
Isınan hava yükselir. Örnekle açalım biraz.
Gaz çıkardığınızda ne oluyor.? Vücuttan çıktığı için sıcak. Nereye gider.?
Sıcak olduğu için yukarı.
Peki burnumuz nerde? Maalesef yukarda.
Demekki akıllı uslu canlılar değilmişsinizki, Tanrı sizi bu şekilde cezalandırmış.
Peki fırtına ne zaman kopuyor. Çevrenizde insanlar varsa.
İşte durum bu kadar açık. Akdeniz, Ege ve Karadenizdeki insanlar, tıpa ile gezseler, ne hortum olur ne fırtına.
ons altın 25 kuruş birden opladı. 1300 ü sonunda devirdi. İlk hedefi 1350. Sorasını bilmiyorum. Normalde yukarı devam etmesi gerekir.
dow ise, son omuzumu yapıyor yoksa sadece tepki mi.? Henüz belli etmedi. Bir kaç ay içinde yataya sarmaya başlarsa, son omuz demektir.
Tabi tüm dünya zorba trump a teslim olursa, dow yukarıda devam edebilir. İlk teslim bayrağını açan, zaten uzun süredir yahudilerce yönetilen Fransa. Sarı yeleklilerle güzel burnunu sürttüler macron un. Merkel e el vermenin cezasını çektirdiler. ispanya da trumpa eteğini kaldırdı ne varsa gösterdi. Şaşırtıcı değil, ispanya 500 yıldır yahudi kontrolunde. ingiltere malum zaten tam eğitimli kaliteli uşak.
TR USD düştüğünden TR gram altın almanın şu an için kazancı yok. O sebeple acele etmiyorum. seçimlere kadar biraz daha düşer gibi. Seçim sorası muallak. Yukarıda gidebilir, aşağıda. USD stoklayanlar zararda edebilir kazançda. Her halukarda bu ülkeye epey zarar verdiler. Tabi asıl zararı verenler siyasetçiler, usd alanlar ya CIA güdümündeki büyük şirketler yada çocuklarına verdiği zararın farkında olmayan cahil halk, siyasetçilerin ÜRÜNÜ.
Bu yıl işler iyi gidiyor gibi, ama geçici.
BIST 104 bin üzerinde bi yerden realizasyon görür. Benim grafik 104.400 diyor ama asıl olan fon yöneticilerinin kullandığı grafik. Döndürecek olan onlar. Nerde başlarlarsa orada dönecek. Zaten hepsi aynı yazılımları kullanıyorlar.
Aynı yazılımları kullandıkları için sürü'ler, ama sürü olduklarının farkında değiller tabiki.
100ü %60 geçer, geçersede kalır demiştim. Kalacak gibi görünüyor. bence sakıncası yok.
Hızlı bi çıkış beklemiyorum. Sanırım bir kaç ay 100 - 110bin aralığında hazmetme çalışmaları yapılır.
Bugün starbaks günümdü, döndüğümde endeksi üçyüz beşyüz yukarda yada aşağıda bekliyordum. Endeksi yukarda buldum ama tahminimden biraz fazla.
Dünki sıradışı kırmızı hareketin sebebini bilmiyorum, uzun vade için önemlide değil, bu yılki planımı bozmaz. Ama japon kurum nomura nın adını duydum. Sanırım nomura biraz TR varlığı satınca doviz yukarı kıpraşmış. Doviz yukarı kıpraşıncada bizim SÜRÜ doviz çıkışı başladı diye hücum etmiş.
Bi türlü eğitemiyorsun bu sürü yü. Eğitemezsinde.
Genetik bir süreç, 100bin yılda belki kendi çocuklarına kurşun sıkmanın zararını öğretebilirsin, ama bu 100 bin yıldada bedeni terk etmiş ruhlar dünyasında olurum. Tabi garanti değil.
MB geçen yıl güzel kazanç sağladı. Kazancın %20 si inanılmaz ama yahudilerin cebine girdi. 35 milyarın %20 si ne eder, 7 milyar.
7 milyar, hiç çalışıp terlemeyen yahudilerin cebine girdi. 1 yılda.
Yılda 7 milyara ben bu ülkenin tüm fakir çocuklarını süper eğitir, hırsız ve tecavüzcü olmalarını engellerim. Uşak olma potansiyellerini yok ederim. hem de tüm ülke garibanlarının.
Ama şeytanın yarattığı dünyada bu para hiç bir emeği olmayan yahudilerin cebine girerken, o yahudiler, hırsızların nerden çoktığını bir türlü anlayamıyor. Lan sen soyduğun için çıkıyor ....
Acaip depresifim. Acaip hakaret etmek içimden geliyor.
Ama maalesef, ülke yahudi ürünü. gerçeği söylersen erol14 gibi kara cahiller seni şikayet ediyor ve mahkemelerde sürünüyorsun.
Anlat anlat, 40 sayfa yaz, aylarca emek ver... Sora biri çıksın "yahudileri çok büyütüyorsun" desin ve karalar bağla..
O zaman genetiği hatırlarsın. Anlatmanın hiç bir işe yaramadığını tekrar tekrar kafana vururlar ama yinede anlatmaktan vazgeçmezsin. Senin yapın bu çünki. Şeytan senide acı çekesin diye yaratmış.
Depresif yazıyı unutturabilmek için biraz fizik yazayım.
Keneviri yazayım ama kenviri yazarsam yine yahudilere girmem gerekecek yazmayayım.
Dolanıklığımı anlatsam. Ağır olur kimse anlamaz.
organ üretimine gireyim. Labaratuvarlarda, kök hücreleri kullanarak insan organı üretiyorlar iyimi.? İyi.
Tabi uzun yaşamıyorlarmış, 3-5 ayda organ mevta. Ama üretiyorlar.
Kök hücre nedir. Oda ilginç bir mavzu.!
Normalde insan kaç hücreden oluşuyor. Valla 50 kere okudum ama 50 kere unuttum. Diyelimki 1 trilyon.
İşte o bir trilyon hücre, sadece 2 hücreden çoğalıyorlar.
Ann ve baba ya ait birer hücra, kadının rahminde birleşiyor ve çoğalmaya başlıyorlar. Çoğalan hücreler, organları oluşturuyor.
Yaw 2 hücre, nasıl farklı organları oluşturur.? İşte hücre bi şekilde karar veriyor, ben kalp olacağım, ben göz olacağım diye. Çoğalıp gözü kalbi oluşturuyorlar. İşte gözü oluşturacam diyen ilk hücrelere kök hücre deniyor. O hücreleri alıp, organ üretiyorlar.
Normalde 1 trilyonluk bir hücreler grubunun toplamıyız her birimiz.
Peki ben kimim kardeşim? Bu sotuyu her 10 kişiden 2 kişi yaklaşık 30 yaşlarında kendine sorar. geri kalan 8 kişi sormaz. Sormayanlar şempanze ve makaktan evrilenler.
Peki kimim olm ben. O 1 trilyon hücrenin toplamımıyım.?
Değilsin.! Her bir hücre bağımsız kaar verebilen bir canlı. senin vücudundan alıp başkasının vücuduna koyarlar oradada yaşamaya devam eder.
Peki organlardan birimiyim sadece. mesela kalp yada beyin, ne diyon.!
Onlarda değilsin. kalbi al, başkasının vücuduna koy, orada yaşamaya devam eder.
Beyin.? Beyni bütün olarak aktarmadılar henüz, ama beyni oluşturan hücrelerden bir kısmını alıp başka yere götürdüler, oradada yaşadı. Ve sen olduğun yerde kaldın. Aslında beyni daha detaylı açmak gerekir ama kim uğraşacak.
Kestime söyleyeyim.
Beyni oluşturan hücreler değilsin. Onlarında her biri bağımsız birer canlı. Birer birer al götür, sende değişiklik olmaz. Ama toplu alırsan sende değişiklik olur.
Demekki beyinim.!
Değilsin. beyin değil, beyin hücrelerinde yüklü elektrik içindeki bilgisin. Ama bedeni sadece beyindeki elektrik yükü yönetmiyor...
Yaw kimim ben.?
Yaw ben ne yazsam bi kaç yıl sonra başka yerden duyuyorum.
3-5 yıl önce biz elektriğiz yazdım. kendi analizimdi, herhangi bi yerden okumamıştım. Ama geçen gün filmin birinde biz elektriğiz diye bi cümle geçti. Benim yazdığımmı yayılmıştı şu internet dünyasında yoksa ilk bulan ben değilmiyim.?
İşte kendi buluşlarımın çok çabuk yayılma ihtimali olduundan, pek çok buluşumu internette yazmaktan vageçtim. Mesela 3 maymun grubundan evrilmişiz hikayesini yazmaya başlayalı bi kaç yıl oldu. Bakın 5 yıl sonra pek çok yerde duyacaksınız bu 3 maymundan evrilmişiz olayını. Ama kimse analizin benden çıktığını bilmeyecek, hali ile egom tatmin olmayacak.
O sebeple pek çok şeyi yazmıyorum. bu 3 maymunuda yazmayıp, tüm analizlerimi bi kitapta toplayıp yayınlasam iyi de, uğraşması zor be anacım...
her neyse... depresif yazıyı unutturabildimmi bilmiyom. Biraz daha uzatırsam yeni bi depresif yazı ortaya çıkacak.
Bu arada fizik dedim ama biyolojiye girdik. Tamda biyoloji sayılmazda... her neyse...
Biraz robotik'e gireyim.
Dünyada bilinen en korkunç robotları üreten firma ABD li boston dynamics.
Firmanın robotlarına bakıyorsun müthiş. Dersinki bu firma korkunç kazanç sağlıyordur.
Onu bilmiyorum ama bu firma son 5 yılda 2 el değiştirdi. Şu anki sahibi eğer yanlış hatırlamıyorsam google firması.
Madem bu kadar gelişmiş bir robot firması neden durmadan satışa çıkıyor.?
İşte o pek net değil.
Gerçek olan, firmayı yabancıya satmıyorlar, hep yahudi siyonistlerin elinde sahiplik değiştiriyor. Şu anki fiyatının 100 katını ver, zannımca sana satmazlar. Ancak siyonist yahudi isen alabilirsin diye düşünüyorum.
Ama biz tank paleti fabrikamızı devletten aldık, özele bedava verdik. Üstelik o özel değimiz firmada ne idüğü belirsiz.
Haberleşme firmamı Türk Telekomu da suudi kralın sahip olduğu, lübnanlı haririnin göstermelik yöneticisi olduğu firmaya sattık. Satın alan haririnin ilk işi, 7 ingiliz istihbaratı çalışanını Türk telekoma yerleştirmek oldu.? Peki biz öküzmüyüz.?
hayır canım, nerden çıkarıyorsunuz.
Öküz değiliz. Öküz bile değiliz abicim...
du yaw, depresife gidiyorum, bugünlük keseyim...
Bildigim kadari ile firma her ne kadar ucuk kacik gibi gorunen, bizim hayallerimizi zorlayan isler yapsada; amerikan ordusu urunleri asiri gurultulu buluyor ve onlarla calismiyor, urunlerini de satin almiyor. Simdi kafamda deli sorular:
1-Amerikan ordusunun begenmedigi urunler bunlarsa ise neyi begendigi?
2-Bizim dibimiz bunlarin robotcuklarina dusuyorsa, begenilenlerin ne seviye de olduklari?
3-SASA yi ne zaman satmam gerektigi :)))
Selametle
Detay bilgi için çok sağol torwais.
BIST e geleyim. Dün yükseltenler, önceki gün düşürenlere, endeksi biz belirleriz sopası çekmiş görünüyorlar.
Biraz haber okuyup, ekstra bişey varmı bakayım. :cool:
Bu kenevir olayı çok ilginç. 100 yıl kadar önce(yılı biliyordum unuttum belki 80 yada 120)
Çelik ve petrol ürünleri üreten abd deki 3 yahudi firması, abd nin askeri ve ekonomik gücü sayesinde, abd ve dünyada kenevir üretimi ve satışını yasaklatıyorlar.
Kenevir ucuz ve çelikle petrol ürünlerinin alternatifi. Müthiş bir yem özelliğide var. Tüm dünya bizde dahil buna uymuşuz.
Bazen su ile çalışan motor ürettiler diye haberler okuruz devamı gelmez. Demekki gerçeklik payı olabilir.
Dünyanın en değerli tütünü bizim topraklarımızda üretilir ama yinede yahudi tütünü ithal ederiz bizim tütünü ekmeyiz.
Çünki gazeteler TVler seni bu yöne hazırlarlar. Yahudilere hizmet ettiğinin farkında bile olmazsın. Besleme doktorlar, gazete ve TV yorumcuları seni sabah akşam doldurur. Bi bakmışsın yahudi uşağısın ve 100 yıl geçse farkında değilsin.
Bunun gibi çok örnek var.
Keneviri 2 gün önce okudum ama detayları aklımda kalmadı. Öz doğru ama detayda hata yapmış olabilirim. 3 siyonist yahudinin yasaklattığıda doğru.
Dünyanın %85 medyası yahudilerin elinde.
10 yıl kadar öncesi bizim tüm önde gelen gazete ve TVler yahudilerin kontrolundeydi.
Her neyse...
ons altın çıkıyor.
TR deki altın fiyatını belirleyen TR USD de düşmüyor. Sanırım millet seçim sorasında USD den büyük kazanç bekliyor.
Ons altın çıktığı, TR USD de pek düşmediği için, kenarda bekleyen nakitlede TR altın FON alım emri verdim. Yarın gerçekleşir.
Bu arada yeni vergiler koymuşlar.
Geçen yıl enflasyon dahil edince %26 zarar ettiğim halde, portfoy değiştirirken yaptığım satışlardan ortalama binde 8 vergi almış devlet. Kazançlı satarsan, kazanç miktarına göre vergi alıyor. Yıl sonunda toplamda zararda etsen vergin alınmış oluyor.
Bu sene yeni vergiler konduğundan, ödenen miktar artacak. Yabancılar ödemiyor diye biliyorum.?
Paranı akp liler ve yahudiler gibi dışarı çıkarıp, yabancı ülke parası gibi girersen vergi yok.
Vergi vermek sorun değilde, o paranın gittiği yer adamı deli ediyor. Geçen yıllarda bilal oğlan dahil akp lilerin kurduğu vakıflara, bu milletin 800 küsür milyon TL si hibe edilmiş.
Senin vergini alıp, direk birinin cebine koyuyor. özal ailesi ile başladı bu. Vakıflar kurarak halkı hafifletme olayı. vakıf yöntemi çıkmasaydı başka yöntemle alacaklardı yani vakıflar kapanırsa kurtulamıyorsun...
Derin nefes alayım... bugün delirmeyeyim...
Altın alınınca portfoyumdeki altın ağırlığı yaklaşık %37 küsüre denk gelecek. 37 diyeyim.
Portfoy yılbaşından bu yana %11 artı yazmış. Tabi geçici. Buralardan bi realizasyon gelsin, kazanç iner %8 lere. Altın epey destek oluyor.
Bu arada USD düşmüyor deyip altın alım emri verdimya.? Büyük ihtimalle SÜRÜ içinde hareket ettim. Benim gibi binlerce kişi aynı anda USD düşmüyor deyip bişeyler yapmaya karar vermiştir.
Yanlız hareket ettiğimizi sanırız ama aslında büyük oranda SÜRÜ İÇİNDE hareket etmişizdir. O sebeple, sattınız yada aldınız, o andan sonra piyasada beklemediğiniz bir hareket olur. "tüh ya, benim satmamı bekliyormuş" deriz. İşte bunun sebebi kendimizi birey olarak hareket etti sanmamız, halbuki sürü içindeyizdir.
Gördüğünüz gibi bende sürü içinde hareket etmiş oldum büyük ihtimalle. Yani bu sürü teşhislerine filan alınıp hakaret ettim sanmayın. her yazdığım tesbit ve analizdir. hakaret değildir.
İnanamıyorum sayın seyirciler.
3 yıl önce istanbulda kurulan bir teknoloji şirketi, kenevirden X_RAY cihazı üretiyor ve 144 ülkede patentini alıyor.
Niyetin varsa, Türkiyede teknoloji üretmek bu kadar kolay.
KOÇ HOLDİNG.
Vehbi koç 1917 de Ankara da bakkal dükkanı ile işe başlıyor.
1928 de batıdaki yahudilerin parası ile yürümeye başlıyor. İçerde destekleyen dönemin tepe adamı ismet inönü.
ABD nin yahudi teknoloji ve petrol devleri bu BAKKAL'a para yağdırıyor. meşhur edison un general elektriki ve petrol devi mobil.
1928 - 2019 arada kaç yıl var.? 90 küsür yıl.
90 yıldır ülkenin kanını emiyorlar, rakipleri hep engellenerek büyümeleri önleniyor. 90 yıldır bu ülkenin diğer yahudi firmaları ile beraber yediler.
3 yılda üretilen bu X_RAY cihazı gibi 1 tek lider teknolojik ürürnünü gösterin.? 91 yıl ve 1 tek.
Üretmediler.
Para verip yürüten yahudiler, sizi içerde büyüteceğiz, sizde teknolojiyi bizden ithal edeceksiniz. Bu ülkenin emeğini yüzyıllar boyu yiyeceğiz...
Ne güzel değilmi.?
Şu an azına ettikleri Aselsan, Tusaş(TEI-TAI), havelsam, roketsan ve bağlı kuruluşları. 40 yıl önce kuruldular ve dünyada lider teknoloji üretiyorlar...
koç ailesi 91 yıldır yediler yediler, bu ülkeyi ayaklarından bağladılar. gelişmesine diğer yahudi aileleri ile beraber engel oldular.
kendilerine hizmet edecek gazeteleri TVleri kurdurdular, kendi partilerini kurdurdular. 90 yıldır ülkeyi arka planda yöneten, içerdeki adamları sayesinde dışardaki yahudiler...
Meclisteki geçmiş tüm partilere bakın. Hepsi yahudi vakıflarından direk yardım almışi yada okullarında okumuş... istisna yok...
İnsanın aklı almıyor arkadaş... 1938 den beridir koyun gibi güdülüyoruz, ama cenap uyuyor...
ermeni sabancı aileside aynı...
köklü yahudiler, eczacıbaşı, boyner, profilo, anadolu grubu(efes migros) alarko, doğuş, ciner, doğan, simaviler, dinç bilginler... yaz yaz bitmez...
3 yılda KENEVİRDEN, dışarı radyazsyon yaymayan X-RAY cihazı. Şimdiden anlaşmalar yapılmış ihracata başlıyorlar...
inanılmaz abicim yaw...
ey özgürlük topiğin bağımlısı oldu. yaw sen ya çok kazanıyorsundur, yada çok kaybediyorsundur.
Arası yoktur.
Cümlene itafen Ali Abi [emoji4]
Petkim'de muazzam bi karın üzerinde oturuyorum,Kristal'de kolbastı oynuyorum [emoji28]
Benjo sigorta [emoji6]
Anlıyacağın abi çobanın ufku keçi dötü kadar hatta bi tık ötesi moku kadar keçi dedim bak sensiz saadet olmuyo kii ahahaa[emoji28]
İyi insan olmanın da ,hoşgörünün de , sevmenin de sermayesi bedava.. Sevin lan birbirinizi !
S.Alışık
hay allah yine özgürlüke yakalandık. Yazısını tam anlamadım ama bu sefer çakmamış sanki.?
trump olayı ilginçleşmeye başladı.
Normalde abd yi yöneten yahudi şirketler, seçimlerde yarışan 2 partininde üst kesimlerine, kendilerine biat etmeyecek insanların çıkmasına izin vermezler. CIA, pentagon, merkez bankaları, finans kesimi toptan, silah sanayii, petrol sanayii, en önemlisi gazete ve TVler i oluşturan MEDYA hep yahudilerin kurduğu yönettiği sahibi olduğu kurumlar.
Yani yahudi, devletin kontrolu elinde tutabileceği tüm kurumları kendisi kurmuş ve sahibi, devlet kurumlarınında kontrolu elinde.
Buna rağmen kendilerine biat etme hevesi olmayan trump, bu sistemde abd nin başına geçebildi.
Nasıl olduda sıyrıldı.?
Adamın ailesi abd nin zenginlerinden, ve adam emlak işinde çok başarılı olmuş, çok zengin. Ayrıca çok seyredilen TV kanalında her hefta "your fired" diyen programı yaparak ekran ünlüsü haline gelmiş.
Para var, ün var, popülarite var. Bizim cem boyner yada cem uzan gibi, küçük cebe indirmeleri bırakıp, büyük cebe indirme yapayım deyip siyasete atılıyor.
Sanırım adam aptal görüntüsü verdiği için siyonistler önemsemiyor. Anladığım kadarı ile adamı kullanışlı aptal olarak görüyorlar.
ABD deki krizle beraber adam başa geçmeyi başarıyor.
Derin devlet denen yahudiler, adamla başa geçtiğinden beri uğraşıyor. trump baktı işler sakat yahudiye biat eder gibi yaptı. Her isteklerini onların istediğinden daha fazlası ile yerine getirdi. Mesela kudüsü israile yarar bişey yaptı. Neydi yaw o. Yahudinin adamı obama bile yapamamıştı, trump yaptı.
cahilin özelliği, yaptığı olayların sonucunu hesaplayamadığından CESUR olmasıdır. trump da çok cesur.
Adamın başında yahudi sopası sürekli var. her ay yeni bir dava açma tehdidi ile yaşatıyorlar.
Ama trump güçleniyor. Yakınlarındaki siyonist yahudileri teker teker işten atıyor.
Tüm dünyayı tehdit ediyor, bu sayede kısa vadelide olsa abd de ekonomik veriler düzeliyor. Bir devletin kısa vadesi günler aylar değil yıllardır. Yani trumpın dünyayı tehdit ederek sağladığı başarı birkaç yıl yada üç beş yıl sürebilir.
Ekonomik başarı ise trumpı dahada cesaretlendiriyor.
FED i tehdit etti ki FED in sahibi direk yahudi aileler. FED boyun eğdi.
Yahudilerin kuyruğunu kıstırdımı acaba.?
40 sene önce olsa trump çoktan mevta idi. Kenedy yi öldürdükleri gibi trump ıda kolayca öldürürlerdi. Kenedy, yahudilerin istemediği işe soyununca suikaste kurban gitti.
Ama internet ve TV çağında, bu suikasti yapamıyorlar. Çinde adam sırtını kaşısa, aynı saniye abd de, türkiyede haber oluyor. Ucuz haberleşme çağında, iyi bilgide, kötü bilgide çok hızlı herkese ulaşıyor.
trumpı öldürmek, çok büyük risk almak demektir. Ama yinede yapabilirler. Uçağı düşer kaza olur, dünya anlar suikast olduğunu ama trumpın verdiği zarar, içinden çıkılmaz hale gelirse yapabilirler.
trump, dünya başını eğdikçe, dahada cesaretleniyor. Olacak şey değil ama venezuela devlet başkanını tanımadı ve venezuela nın abd deki 7 milyar dolarının kontrolunu muhalif siyasi parti liderine verdi.
Bu hareketin sonuçları abd için korkunç olur.
kendinizi fransa, hollanda, almanya yerine koyun. Bunlar abd nin dünyada ortağı. "trump zorbalığı artırıyor, yarın bizede benzer bir şey yapabilir" diye düşünecekler.
Tüm dünyanın, abd nin yakın dostlarının bile abd siz bir gelecek planlamaya başladıklarından eminim.
trump ın zorbalıkları arttıkça, abd ile köprüleri atmayı öne çekecekler, maliyetlerine katlanacaklardır.
trump ın zeka seviyesi çok düşük. dünya ortalaması 72.
72 demek geri zekalı demek, normal zeka 80 den başlıyor.
trumpınki 72 dende düşüktür.
Buda demektirki, eli güçlendikçe, zorbalıkta sınır tanımayacak. Dünyanın kara kara düşündüğünden eminim...
BIST e gelince, şaşırtıcı şekilde istikrarlı yükseliyor.
104 -105 binaralığında realizasyon yapar dedim. Dün bi iniş çıkışlar oldu, realizasyonu sanırım gün içinde halletti. FEDin kararıda destek oldu. 105 i kolay geçmiş görüntüsü veriyor.
Ama bugün yeni alıcı gelirse, realizasyon yapıp, yeniden 100 bini gösterme ihtimalleri düşük değil.
Bana fazla hızlı gibi geldi yükseliş. Olurda millet yükselişe inanmayıp kenarda beklemeyi sürdürürse, nereye kadar yükselir.? Dünya ticareti düşüyor, ülke sanayileri yavaşlıyor. Çin PMI yı 50nin altına düşmüşki mucize gibi bişey. Avrupa yavaşladı.
Tamam 90bin BIST için düşüktü ama BENCE 120 bin bile bu yıl için pahalı gelir.? Neye göre pahalı.? Bu göreceli. herkesin kendi fikri olur ve doğrudur. BIST geleceği yansıttığından, gelecekte iyi olacak dersin 120bin endeks normal gelir, gelecek kötü olacak dersin 105 bin endeks pahalı olur. Yani göreceli ve tüm tahminlerede yanlış diyemezsin.
Baştan beri dediğim gibi, buralarda endeksin ucuz, 120binlerin normal olabilmesi için, trumpla bizim hükümetin kucaklaşması lazım. Hoş suriye olayında kucaklaştılar. Soradan ortaya çıktıki bizim hükümet kucaklaşmaktan çok kucağa oturmuş. ABD ne isterse kabul etmiş. trump savaşarak kazanamadığı şeyi masa başında kabul ettirmiş.
Kucağa oturma tamam ama bizim hükümet sık kucak değiştirdiğinden, güven verecek bi hareket yapmalı. kucağa tam yerleşirse, 105 binler ucuz hale gelir... bizim cahil millet ve uyanık piyasa yöneticileri, "tamamdır, kucağa yerleştik Türkiyeyi güzel günler bekliyor" deyip BIST i uçurup kaçırabilirler.
Sonuçta bizim cahil millet mezbahaya gider, piyasa yöneticileride cepleri doldurup geldikleri gibi giderler...
Her neyse...
105bin seviye BIST için ucuz değil. Pahalıda değil... ortalardayız... Seçime kadar 110 bin üstü, BENCE belirsizlik sebebi ile pahalı demektir. Ama 110bini seçimden önce geçecek gibi duruyor. Tabi büyük oyuncularda mantık aramayacaksın. Ceplerine parayı indirmenin yöntemini biliyorlar ve yaparlar. Mantıklı iş yapsalar zaten kazanamazlar.
Millet alışa geçmezse, büyük oyuncular, milleti alışa geçirene kadar yükseltebilirler...
90bini pahalı bulup 70 bine inecek diye bekleyenler, 120 bin üzerinde ucuz diye alışa geçebilirler.
Büyük oyuncuların, kalabalıkları alışa geçirebilmesi için, medya desteğindeki haberler ile, geleceği parlak göstermeleri ve algıları değiştirmeleri lazım... Bu iş göründüğü kadar zor değildir, zaten yükselen borsayı her dakka seyreden insanlarda, yükselişi mantıklı göstermek kolaydır. Faizler %10 ken sana %50 kazandıracam diyen insanların peşinden giden yüzbinlerce insanı düşünün. jet fadılı düşünün, adamı bilmeyen yok ama her kurduğu yeni işe binlerce insan para yatırıyor.
Sürü, akıntı yönünde gitmenin kolaylığını ister. Terse yüzmeye ölümüne korkar. Şelalenin sesini duysa bile, grubun içinde ölmeyi, tek başına tersine yüzmeye tercih eder.
KY de algının değiştiğini nerden anlarız.? VOB topiğndeki shortçuların, kemikli ve coşkulu longcu olmaya başlamalarından anlarız. Arada orayı ihmal etmeyelim.
Ayrıca yahudi ekonomi kanallarındaki (ntv, bloomberght,cnnTürk) ekonomist etiketli beslemelerin yorumlarındanda anlamaya başlayabiliriz. "FED in faiz artırmaması, gelecekte Türkiyeye ucuz para yağdıracak." gibi şeylerle algıları kolay değiştirirler.
Abi bende anlamıyorum zaten [emoji4]
Her yol Mahmut'lara cikiyo Petkim'de bi Mahmut Kristal'de bi Mahmut öldürecek misin güldürecek misin Mahmut 5 bilinmeyenli denklem gibiii[emoji28]
Allah çarsimiza pazar versin,Rast gelsin[emoji6]
S.Alışık
Sanada rast gelsin özgürlük.
İmdi işler karıştı.
VOB tarafında yazdığına göre, IMF ile anlaşma yolu aranıyormuş. Bizim hükümet haftalardır, kapılar arkasında aman diliyormuş.
Siyasetçi IMF yi neden istemez.?
Çünki kısıtlamalar koyar ve devletin yani bizim paramızı har vurup harman savutturmaz. Siyasetçi parayı dilediği gibi kullanamaz. Emir eri haline gelir.
IMF koyduğu kısıtlamaları halkın iyiliği için koymaz. Sömürgeci ülkelerin iyiliği için koyar. Verdikleri paraları geri alabilmek, ve ülkeyi tam sömürge hatta köle ülke haline getirebilmek için koyar.
Siyasetçi neden IMF ye mecbur kalır. Harman savuracağı para kalmamışsa, IMFnin koyacağı, "para harcama kısıtlamaları" etkisiz kalır.
Buraya kadar ne öğrendik. Siyasetçi ülkenin parasını bitirdiyse IMF ye mecbur kalır. IMF ise sömürgecilere çalışır.
IMF para verir, karşılığında senin ülkenin tüm haklarını, sömürgeci ülke şirketleri adına almaya çalışır.
IMF ile anlaşırsan, sömürgeci ülkeler, "aferim, çok iyi şey yaptın" demek için, ülkeni rahatlatır, kısıtlamaları kaldırır. Londra piyasasında seni rahatlatacak TL fiyatlamalarına gider. Ama diğer yanda ülkenin kaynaklarının tapusunu, kendi şirketleri adına alır.
IMF yi suçlamak ise geri zekalılıktır, kötü niyettir.
Sen ailenin parasını hovardaca harcayıp bitirmişsen, tefeciye muhtaç hale gelmişsen, tefeci senin hayrına para vermez, kendi çıkarını düşünür. Hovardaya talancıya para veriyorsa, karşılığını isteyecektir. BU DOĞAL. Evinin tapusunuda ister, arabanın anahtarınıda.
Ama milletin unutmaması gereken şey ise, IMFnin aldıkları, halkın evinin tapusudur. Siyasetçi evlerine ev katmaya devam eder. Yani giren hep vatandaşa, çalışan ve savaşan kesimedir. Siyasetçi her şartta zenginleşmeye devam eder.
Suçlayacağın kişi, ülkeyi IMF ye muhtaç hale getirenlerdir. Yani hırsız soysuzlardır. Artık bunlar kim ise.
Peki işler neden karıştı.?
Eğer imf ile anlaşma olacaksa, bu yılki planlarım temelden karışır. Yeni plana ihtiyaç olur.
Bu yılki planım neydi.?
Yıl içinde bir yerde, senetlerden faize geçmek, altınları korumak.
Peki IMF ile anlaşma neyi getirir.?
USD düşer, faiz düşer borsa yükselir. USD düşeceği için TR altın fiyatıda düşer. Yani üstteki planla kalırsam bu sene hiç bişey kazanamam.
Peki IMF haberi ciddi olabilirmi.?
Olabilir.
Zaten geçen aylarda IMF benzeri kuruluş mak kinsey ile anlaşmışlardı. Ayrıca londra piyasasında yüksek faizle devletin harıl harıl para aradığı da sık sık haber olarak çıktı.
IMF ye dünden razılar ama tükürdüğünü yalamak istemiyor. Halbuki başka konularda 10 kere tükürdüğünü yalamış yutmuş.
pkk ile anlaşmış, anlaşmadım diye TVlerde yemin etmiş, sonrada anlaştım demiş ve güllerle pkk yı sınırlarda karşılamış, Türk bayrağını her yerde yasaklamış bir adam.
Atatürk posterlerini, her sıkıştığında çıkarmış, rahatlayınca geri depoya kaldırmış, sıkışınca yine çıkarmış, bunu 3 kere yapmış bir adam.
esad ile ailecek tatil yapmış, sonra esada abd ile ortak saldırmış bir adam.
putin ile anlaşmış sonra putine sırt çevirip abd ye dönmüş ve bunu 2 kez yapmış bir adam.
fetullahla, gül ile, parsel parsel ortak yürürken, düşman olmuş bir adam.
abd ile kapışmış 2 kez yine abd ye dönmüş bir adam. falan filan. ilk dakkada akla gelenler bunlar.. düşünsen dahada çıkar.
Yani adamın fıtratında tükürmek ve yalamak var. Doğası bu.
İmdi, IMF olayının ciddiyetini bir araştırayım. Sora "IMF olacaksa" ya göre yeni bir plan geliştirmeye çalışayım.
IMF anlaşması olursa, para kazanmak çok zor olacak.
borsa kazandırır ama yönetenler aynı olunca nereye kadar. Şirket sahipleri ülkeden kaçıyor, eğitim sistemi imam hatiplilerce dolduruluyor, ülke değerli şirketleri nin teknolojileri çalınıp çember sakallılarca paylaşılıyor, halk fakirleşiyor harcayamıyor, harcayamayınca şirketler kazanamıyor filan...
Yani borsa başta yükselir ama çok sıkıntılı olur. Bu karanlığa getiren adamların yönettiği ülke borsası ne kadar yükselebilirki. Çok çık-in yapar. Oda ancak spekülatörlere para kazandırır.
Birde kötü bir taraf var. Geçmiştede IMF ile anlaştık bişey olmadı diyenler olacaktır. Bişey olmadıysa niye bu hale geldik.
Geçmişte olanlar, bugünün yapı taşlarıdır.
Tabi suç IMF de değil, onu suçlayanlar kötü niyetli insanlar. Gerçek suçlu, bu ülkeyi IMF ye muhtaç hale getirenler. Burası çok önemli.
Ayrıca geçmişte, 450 milyar dolar borcumuz yoktu. Halk gırtlağa kadar borçlu değildi. Madenler, arsalar, ormanlar, limanlar yabancıya satılmamıştı, devlet şirketleri hala halkın malıydı yabancıya ve içimizdeki sömürgecilere satılmamıştı.
IMF anlaşmasına en çok içimizdeki sömürgeciler sevinir, çünki gelecek olan IMF parası, onlar arasında paylaştırılacak. IMF parası halka inmeyecek. ABD dede aynen böyledir. FED de basılan trilyonlar, üst tabaka yahudi şirketlerince paylaşılır, halka kırıntı iner. O sebeple enflasyona baskı olmaz.
İmdi, IMF haberinin doğruluğunu araştırıp, her ihtimale karşı IMF li plan geliştireyim.
Abi selam, kasanın başında 1 kişi daha fazla olması vatandaş açısından iyidir ...Hiç olmazsa aleni hırsızlık yapılamaz...Bana en çok koyan bu biliyon mu abi, görüpte sineye çekmek; stentlerimi attırıyor o derece...
ne kadar mehdi gelip kafanı uçuracak olsada
2 aydır dediklerin büyük ölçüde tuttu
düşecek ne olsa girmiyorum topa diyenler aval aval baktı küçük ralliye
bundan sonra ne olacak varmı tahminin ?
yetkisiz, sorun IMF de değil bende. Benden daha iyilerine layık.
ukc ne olacağını yazmıştım. Seçime kadar 100 - 110 aralığında dolanır. Uzun vadeci olarak benim bu kadarını bilmem yeterli.
100 ve altında hisse artırırım, 110 a yaklaşırsa azaltırım.
İstisna durumu var.
IMF ile iş ciddiye binerse. hükümet ve damadından, IMF ile olabileceğine dair sinyal yada açıklama gelirse, o zaman seçimden önce 110bin geçilir, USD 5in altına gelir, yıl içinde 4.50 nin altı bile görülebilir.
seçim sonrasına bişey diyemem.. 2 ayda bizim hükümet çok kucak değiştirir. hali ile bizide yanında taşır. Tabi gerçekte kucakta olan siyasiler değil biziz, yani çalışıp üretenler. Oturacağımız kucağa karar veren siyasiler.
Bizdeki en büyük sorun, YILLARDIR güdülen koyunların dönüp aynaya bakmadan kendisini güdenlere koyun demesi...Çok muhtemelen bu durum insanların kendi seçmediği otoriteye boyun eğmeme içgüdüsünden kaynaklanmakta...İçgüdü ise tamamen hayvanîdir...
Henüz okumamış olanlara Jose Saramago'nun "Körlük" romanını tavsiye ediyorum...Hayata bakış açınızı değiştirme potansiyeline sahip gerçek bir başyapıt...Nobel ödüllü...