Dolar inş buralardan firlamaz
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Dolar inş buralardan firlamaz
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
enpara 0.25 bi düşüş daha yapmış,sanırım caktırmadan düşüreyim diye böyle yapıyor ama yemezler..yakında cıkmayı planlıyorum enparadan
Sayın trion o işler dedigimiz gibi kolay degil malesef çiftçilik ve bahçe ile ugraşmaktayız yıllardır ailece 2 adet traktör var en az olan 60 litre mazot ile 8 saat zor dayanıyor şuan 381 tl doluyor geçen sene aynı motor 290 tl doluyordu ha en basitinden tarla icarlarına gelelim geçen sene 100 120 tl olan icarlar donum için bu sene kriz var die tarla sahibleri 150 180 oldu mesala geçen sene aldım bugday tohumu 1250 tl tonu bu sene en ucuz 1690 tl gübre 1280 tl den 1900 tl oldu bugday fiyatı halen alım da 1 tl biçerdöver donüm ücreti 30 tl tanıdıgım arazi zengini olmayan çogu çiftçi sektör degiştiriyor etrafa bi bakın satılık traktör den bol bişey yok keza hayvancılık da aynı çogu hayvancılıkla ugraşan kişi yemleri 1/2 alıyor bu sene kısmetse bende emekli olucam 3 kuruş için çabalamaya degmiyor çiftçilik ve hayvancılık herkez için dışardan güzel kolay para görünuyor ama işi döndürmek için nakit para şart egerki bu işi kredi ile yaparsan batman an meselesi zaten sadece size fikir vermek için bukadar uzun yazdım bahçe işi güzel mesala yetişdirdigin ürünün ihtiyacı kadarnı kullan fazlası sat ama hayvancılık ve çiftçilik öyle degil malesef.
bu arada bizim burda köylerde su depoları var kaynak suyu 15 tane damacana 19 lt dolduruyoruz 10 tl ücret veriyoruz.
ben durakta beklerken tır geçiyodu karşı yoldan.otostop yaptım mevduat tırına bindim umarım tırcı niyeti bozmaz 😁
Enflasyon ile faiz karşılaştırmak yanlış .
Biri geçmiş 12 ay hakkında bilgi verirken diğeri gelecek 12 ay bilgisi vermiyor mu ben mi yanılıyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Temdit 5.5 3 Çin de
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Hayırdır yeni moda mı?Forumda herkes şifreli konuşmaya başlamış...
Yıl sonu yaklaşıyor malum bizim işler yoğun olacak. Artık piyasaları takip etmeye çok vaktim olmuyor hayırlısı dedim Fiba da %27 den 182 gün bağladım. Dolar bu saatten sonra al-sat da para kazandıracak gibi duruyor açıkçası benim bu aydan sonra Nisan ayına kadar işlerimin temposunda bu takibi yapacak zamanımda yok. Azı karar çoğu zarar dedik artık. Evet bazı şubeleri 26,5 üzerinde vermiyor İstanbul'da düşünen olursa özelden şube ve MT'ye yönlendirebilirim.
Şükürler olsun ki küçülen firmalarımız mevcut ama Konkordato & iflas ve tasfiye sürecine girecek müşterimiz olmadı. Bu firmaların da küçülme sebebi kredi hacimlerinin büyük olması ve kredi maliyetlerinin üretim maliyetlerini yükseltmesinden kaynaklı. Evet bizler burada yüksek faizi konuşuyoruz ama gerçekte ticaretle uğraşan insanlar bu faizlerin altında eziliyorlar.
Acı çekecekler ki belki hesap sormayı, onları bu hale getirenlere oy vermemeyi öğrenecekler...
Fiba'nın 7 kasım tarihinde banka bono ödemesi vardı muhtemelen bu nedenle oranları diğer bankalara göre yüksek gitti ayrıca yıl sonu bilanço kapama kapışmasına girmeden bugünden yıl sonunu geçen tarihlere de diğer bankalara oranla daha yüksek veriyor ve önümüzdeki günlerde oranlarının düştüğünü göreceğiz.
Aralık ayının 18-19-20 si en iyi oranların alınabileceğini ve bilanço hedefi erken kapanmış olacağı için sonraki günlerde oranların gevşeyeceğini söyledi Şekerbank mt arkadaş ,bu öngörüyü not düşelim bakalım dediği gibi mi olacak?
yıllık 28 diyolardı fibaya o bitmiş mi
syg,
Fibabank iyiymiş Ama birçok ilde şubesi yok
USD zamanı başladı sanki bu hafta artık...5.48 üstü...Kartopu yavaş yavaş büyümeye başladı...Çığ haline geldiğinde zaten yapacak bişey yok...
Vatandaş Bankadan Kredi Çekerek Para Kazanıyor!
Hürriyet Gazetesi Yazarı Sefer Levent "al bankadan ver bankaya" başlığı ile yayımladığı yazısında çok ilginç bir konuya değindi. Bazı vatandaşların düşük faizle kredi veren bankadan kredi çekip, yüksek mevduat faizi veren bankaya yatırdığını ve bu yöntemle para kazandığını belirtti.
09 Kasım 2018 Cuma 07:59
Vatandaş Bankadan Kredi Çekerek Para Kazanıyor!
Hürriyet Gazetesi Yazarı Sefer Levent "al bankadan ver bankaya" başlığı ile yayımladığı yazısında çok ilginç bir konuya değindi. Bazı vatandaşların düşük faizle kredi veren bankadan kredi çekip, yüksek mevduat faizi veren bankaya yatırdığını ve bu yöntemle para kazandığını belirtti.
Sefer Levent yazısında " Bankaların kredi faizleri ile vadeli mevduat faizleri arasında ilginç bir tablo ortaya çıktı. En düşük faizle kredi kullandıran bir bankadan alınan para en yüksek faizle mevduat toplayan bankaya yatırıldığında kâra geçiliyor. Bazı kampanyaları değerlendiren vatandaşlar kullandığı krediyi aynı bankada vadeli mevduatta çevirirse üste bir de para kazanıyor." ifadelerine yer verdi.
Yazar Sefer Levent tüm bankaları gezip faiz oranlarını incelediğini belirterek sonuç olarak ortaya bir tablo çiziyor.
25 BİN LİRA KREDİ İLE 100 TL KAZANIYOR
Tüketici kredisi:.. 25.000 TL
Faiz aylık:............. % 2.35
Aylık taksit:......... 2484,68 TL
12 taksit:............... 29815,68 TL
Dosya+Sigorta:... 350 TL
Toplam ödenen: 30.165 TL
Vadeli mevduat:..... 25.000
Faiz yıllık:................ % 22
Faiz getirisi:............. 5.253
Toplam alınan: 30.253 TL
100 BİN LİRA KREDİ İLE AYDA 1000 TL KAZANIYOR
Tüketici kredisi:.. 100.000 TL
Faiz aylık:............. % 2.67
Aylık taksit:......... 10.168 TL
12 Taksit top.:...... 122.027 TL
Dosya+Sigorta:... 1200 TL
Toplam ödenen: 123.227 TL
Vadeli mevduat:..... 100.000 TL
Faiz yıllık:................ % 24.5
Aylık getiri:............. 2013 TL
Yıllık getiri:............. 24.156 TL
Toplam alınan: 124.156 TL
bu dangoz da ne yazdığını bilmiyor bide hürriyet yazarı
bu sefer midir nedir bi de hürriyet gazetesi ekonomis servisinin başında yazıklar olsun
Gidip yapmayı bi denesenize o Hürriyette yazan adamın yazdığı olayı :he:
Adamın işi yok 100k kredi çekecek ayda 1000 lira için :) iddaa kuponu oynasın daha çok kazanma şansı var ! mevduat faizi yüksek demek için ne yapacaklarını şaşırdılar
Celladına aşık olmak gibi bişey...
celladına aşık olmuşsa bir millet,
ister ezan ister çan dinlet.
itiraz etmiyorsa sürü gibi illet,
müstehaktır ona her türlü zillet.