Hah bravo iste boyle ...
Endeks -1,7%
Hlgyo -3,6%
iki katini da gecti bu sefer meymenetsiz [emoji19]
Bedelsiz sonrasi fiyat ayarlamasi ile %4 e yakin daha dusecek.
Hosgeldin 0.9x'li fiyatlar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
Yaw arkadaş Ne bahtsızmışız yaw.. şu borsadan ekmek yemek nasip olmayacak anlaşıldı. Ekmeği de geçtim. Daha sermayeyi kurtaramadık 7 yıldır. Portföy 7 yıldır %25 ekside. Endeks 110 bin olmuş bizim kayıp artmis. Nasıl kurtulacağız bu işten.
Kurda kuşa yem oluyoruz devamlı. Önce aracı kurum çalışanına kandık izocam aldık zirveden 45 den şimdi 24..
Sonra bir borsa kocuna kandık bucim kutpo aldık battık. Onu kurtaracağız diye bir sahte kahramana kandık bu uyuz HLGYO yu aldık KV 1.20 olacak dedi diye.. 3 ay oldu bir cacık olduğu yok.
Dedik bu işi beceremedik batı UVY olalım dedik SODA aldık. Oda 5.90 dan 5.35 e geldi.
Bahtimi seveyim.
Hadi bakalim cikisi goremeden doya doya yasa dususu...
Allahin faydasizi seni :)
Lanet kağıt hemi de lanet ötesi
Hadi bi gayret bisey kalmadi 0.9X 'lara ...
Endeks artidayken bile -%2 dusmeyi basariyor. :ok: efsanesin efsane ..
Nasil bir kagit yapmislar ya , hergun insan bi kere daha sasiriyor. :cool:
BIST 100 hisselerinde bu yıl
https://i.hizliresim.com/OLPo6D.jpg
HALK GYO resmi internet sitesinde IFM merkezi kısmında şantiye videosunu eklemişler. Bunlar inşaata başladılar mı , finansmanı nasıl sağladılar , daha bono arzını yapmadılar. Ayrıca bununla ilgili kapta açıklama var mı? bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
Bu sayfa kadar bilginin olmadigi hic bir temele dayanmayan yorumlarin yapildigi baska hisse sayfasi yoktur. Kimse mi arastir miyor?
Hayrina yine tek basima yazayim
Sn Man94
Istanbul finans merkezi toplam 1 milyar tl mal olacak.
Bunun 150 milyonu cevre duzenlemesine gidecektir. 3.yilda odeme yapilacak. Kaba insaat YDA tarafindan 750 milyona yapiliyor. 100 milyonda asansor vs gibi odemeler tutacaktir. Bu 100 milyon yapan firmalarca leasing ile odenir...
YDA insaata 2016 sonunda basladi. 2019 temmuzda bitirme plani var. Anlasmaya gore en gec 2019 sonunda bitirmesi gerekiyor.
Simdiye kadar YDA ya 50 milyon odendi.
Finansman konusunda ise sirket kira gelirleri, stoktaki sattigi dairelerden 500 milyona yakin 3 yilda nakit akisi olucak...
100 milyon leasing ile uzun vadeli finansman olucaktir.
500 milyon bono ihraci ise hem nakit akisi gelene kadar ifm odemelerini yapabilmek hem de acik kalan borcun yayilmasi amaclaniyor.
Sirket ifm icin nakiti Halk banktan uygun faizle karsilayabilirdi. Ama en dusuk faiz %15-16... bono faizleri ise %12 13. Bu nedenle bu yolu tercih ettiler.
Sayın yatırım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Fakat piyasa değeri 800 milyon tl civarında olan bir şirket 500 milyon tl borçlanmayı arkasında halkbank olmasa yapabilir mi? Tek proje değeri 1.000 milyon tl olan bir şirketin piyasa değeri çok ucuz değil mi ? Benin anlayamadığım bu çelişki
Ödedigin para fiyat, aldiğin ise değerdir.
Borsalar bu ikisini ust uste getirmek icin vardir.
Hlgyo da deger ile fiyat arasi acik. Buffett ifadesiyle guvenlik marji yüksek. Ucuz mu? Bence ucuz degil verilerine gore ucuz.
Kisaca 3mulku kiraya verilmeyi bekliyor.
Biri otel1.7 milyon eurrodan € dan kiracisi hazir tadilat bu yil bitecek ve kira baslayacak.
Biri sekerpinar projesi 5 milyon kira getirecek saglam kiraci araniyir.
Digeri ise bagdat caddesinde simdiden hazir kiracisi var. Kentsel donusjmdr bir binasi var.
Ilave 21 binasi daha var ve yilda 50 milyon kira aliyor bunlardan...
Konut projeleri yapiyor bakirkoye yapti %95 ini satti
Eskisehire yapti %80 ini satti
En buyuk olan aydos projesinde 1000 konuttan 750 aini satti daha devir 2018 de simdiden
Erzurumda 625 konutluk projenin yarisindan cogunu teslimden bir yil once satti.
Kasada hem kiralardan hemde bu projelerden 3 yilda beklenen para 500 milyon...
Bu sirket bu haliyle bile bu pd alamazsiniz. Ve bu durundaki sirkete herkes her krediyi verir cunku net nakiti cok devletin kurumu arkasinda halkbank var. Zaten kredi icin incelemsi a plus...
Devlet kurumu olunca ifm de arsayi nerdeyse bedavaya aldi. Sinirsiz kat imari ile 450 bin m2 insaat hakki yani ranti tanindi. Buradan senede alacagi kira tahmin edilemoyor ama siradan ofislere gore kiralada en az 250 milyon bugunun kirasiyla alicak isgyonun ayni bolgede daha kotu konumlu projesine gore 360 milyon kira alicak. Var mi boyle rant. Yaptigim masrafi 3 yillik kira ile cikarmak.
Ama sayfaya baksan hic bir sey yok.
Ben fiyati artmadigina cok sevinenlerdenim. Aylik azda olsa butcemden arttirdigim ile uygun daha dogrusu bedava alabiliyorum. Bakisim boyle yani hem sirketim islerinin cok iyi gitmesine hem de fiyatinin artmamasina seviniyorum.
Son olarak bu sirket kira gelirlerine ipotek koydursa 2 milyarda kredi alabilir. 500 milyon cok az bir rakam
Ifm de kaçıncı kata çıkmışlar ki?
Zemin alti 10 kat var 3 ayda zemine ulasicaklar yani 10 kayi bitecek
Kısa vadeli bir yatırımcı değilim 2 yıl önce 1,01-1,03 aralığından almaya başladım ve sayın yatırımcı üyenin yaptığı gibi her ay almaya da devam ettim.2 defa temettü aldım . Ama sorun bence şu ; tamam 2018-2019 yılında büyük gelirler elde edecek , fakat endeks 70,000 küsürlerden 110,000 gelmiş , en azından endekse paralel bir getiri getirmesi lazımdı. Daha kötü kağıtlar %100-200 arası prim yaptılar. Biz 2 yıldır taşıyoruz fakat 1,30 halka arzdan alanlar ne yapsın.
Endeks artisinin yarisi kadar artacaksin unutma , bakiyorum ara ara heyecanlaniyorsun , yapma oyle.
Tabii dususte de 2 kati duseceksin.
İFM ete kemiğe bürünene kadar toplamaya imkan verecek olan bir hisse olduğunu düşünegeldim..Küçük yatırımcıya her ay bir kenara attığı para ile biriktirme olanağı veriyor doğrusu...
arkadaşlar hissedeki beklenti nedir açıklayabilen olurda sevinirim.çoook uzun süredir sanki yataya bağlamış gibi görünüyor.hedef fiyat öngörüsü olan varmı
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Allah bin belasını versin demek geliyor içimden ama................................
Yarım saat işlem hacmi 4 milyon lot HLGYO için çok fazla fakat hepsi aynı basamaktan 1,05
3 ağustos da 1.11 zirve görmüştü , bakalım orayı kırabilecek mi? Işlem hacmi gayet iyi
Aq kağıdında bu 1.10 neyse bir türlü kırdırtmıyorlar, 2 oldu yine yakalandım 1.10 u kıracak diye. Tüm açıkçılar toplanıyor kağıda. Bu kadar tepesine baskı yiyen başka bir kağıt yoktur herhalde
Ohaaaa aq 1.10 a 5 milyon lot koydu!
1.10 dan 2m. Lot alındı. Umarım bu aq evladının bütün mallarını alırlar...
yaw arkadaş ne lanet bir hisedir u yaaw 1,07 olmuş anında. ne biçim işbu yaw kafayı yedirtecekler bize anlaşılan.
lanet hisse 1,07 ne la..
Ha haaa piston aşağı!
Bu aq evladı işini iyi biliyor!
hiç inanmamıştım zqten bu harekete gene verdiler milletin eline 1,10 dan.
bedelsiz miş temettüymüş tükürdüğümün lanet hissesi. ulan dur iki dakka çıktığım yerde be anında güm pat çatm. lanet olası lanet hisse
31 milyon lot işlem ağırlıklı ortalama 1,081 kağıt 1,06-1,07 işlem görüyor . bu kağıda yorum yapacak birşey yok başladığı yere döndü
Milletin canina tak etti ☹️
Kacan kurtuluyor.
Vkgyo gitmeden bu gitmez, Ekgyo gitmeden Vkgyo gitmez!
Bu tahtanın kralı H.Ö dür. Yabancı payı %50 olmadan gitmez!
Ulan lanet hisse 1.10 dan 1.05 e geri dönmüş. Lanet hisse. Açığa satış yasaklansın arkadaş. Bu ne yaw. İyice mındar ettiler. 1.10 ben satsam 1.20 olur. Bize ne aman nasip olacak arkadaş
Açıkçılar yerine koydu ve 1.08 oldu. 1.10 denemesi yaparsa 1.20 de alır ama bu ihtimal zero!:)