Betonu yada 3-5 yıl sonra teslim edileceği ! söylenen betonun sertifikalarını`da halka IRZ dan almak lazım dimi !... :(
Printable View
Dostum sende amma takıntılıymışsın, hala halka arz'dan bahsediyorsun, sektörün genel bir sorunu var, muhtemelen ezbere araştırmadan parayı gömdün,şimdide çatacak yer arıyorsun,al sana gönlünü rahatlatacak bilgi, yanlış araştırmamış isem arsa fiyatları 1439tl metrekare fiyatı, eğer 90m2 daireye gömdüysen parayı, arsa payı herhalde hatırladığım kadarı ile 55 olması lazım. 79145 tl eder, daire başı masraf, dairenin maliyeti yaklaşık 250K civarı(sitede olduğu için), yani muhtemelen 300-350k maliyet olması lazım her bir 90m2 dairenin şirkete. adamlar yaklaşık 150k kar ile hesap edip halka arz etmişler, algısı vergisi derken muhtemelen 100K bir kar potansiyeli var şirkete, bu kadar hayıflanmana gerek yok, eğer sektör düzelirse teslim tarihinde dairen 700K olur. tek kaybın 2020'ye kadar kira kazancın olmaz. HAYAT HAYIFLANMAYACAK KADAR KISA. KEŞKELERİN OLMASIN. ytd saygılar
yanlış düşünüyorsun diyorsanda sen bir
yanlış düşünüyorsun diyorsanda sen bir hesap yap bizde öğrenelim, Topik'i ağlama duvarına dönüştürmüyelim. bilgi paylaşalım öğrenelim. YTD,Saygılar
01.08.2017 tarihli yeni Kap raporları mevcut.Sertifikaya konu bölümlerin ilerleme durumu % 19.84.Park mavera 3 genel ilerleme durumu % 15.254 şekliinde belirtilmiş.
Aşağdaki linkte de inşaat firmasının kendi sattığı (sertifikadan ilgisi olmayan)dairelere ait fiyatlar bildirilmiş. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/621930
Henüz parayı HAYALE gömecek kadar akıl sağlığımı yitirmedim merak etmeyin siz . Ha ! birde maliyet filan deyip hesap yapmayın ortada henüz teslim edilmiş bir şey yok. Bir son nokta ,bu ülkede sonradan pişman olmamak için parayı peşin peşin verirken çoook ama çook iyi düşünmek gerek. Hadi hayırlı işler...
Madem sen bizim zararda olduğumuzu biliyorsun;
adamın dalga geçer gibi 28-29 lu rakamları telefuz etmesine düşüş yazmasına birşey demiyorsun
ben loser dediğim için bana laf söylüyorsun aklınca.
Zararda olduğun için kızgınlıklamı bana söyledin yoksa elinde sertifika yokken adamı haklı gördüğün için mi söyledin ?
farkındaysan karşılık verip hakaret edip dalga geçmek için yazmadım seni anlamaya çalıştığım için yazıyorum.
neden loser dediğimi zamanı gelince anlarsın.
biraz diğer yatırımcılara saygın olsa dalga geçer gibi 28 yazmazdın değil mi.
okuduğunu anlayamadığını algılayamadığını düşünüyorum.
madem 28den alıp yukarıdan satacağına %100 eminsen adamlara iban bilgini ver sana edeceğin kar'ı eft yapsınlar adamları yorma.
Ben aldım parayı verdim ev almak amacıyla, almayada devam diyorum. Bunda seni rahatsız eden nedir anlayamadım.
Bilge, Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.
Şöyle bir çalışma yaptım zamana göre satılabilir daire sayısının azaldığı görülüyor.
Satılabilir sertifika sayısının azalması fiyatı gerçek değerine doğru harekete geçirebileceğini düşünüyorum.
http://i.imgur.com/ULUxeU3.jpg
Konutta zaten vergi vardı, oranları yükseldi bu da normaldir herşeyin fiyatı artarken dairelerin fiyatı artarken devletin maliyetleride artıyor.
Alkolde vergi zaten var ve diğer ürünlerden daha yüksek, yurt dışı rakamlarının 2 katına geliyor.
Projede 1+1 ve 1+0 daire var. Sadece 5+1 daire alanlar faydalanabiliyor bildiğim kadarı ile.
Real bigiler paylaşacaksan dinleyelim senide, eğer pilav ile ilgili paylaşımlar yapacaksan instagram yada twitter hesabı aç oradan takip edelimde sana bir faydamız dokunsun :oleyo:
Neşeniz bol olsun çünkü zaman geçtikçe neşeli olmaya ihtiyacınız olacak. O zamanlar geldiğinde burada olursanız bende gelip sizin neşenize ortak olurum. Hadi iyi işler beton umutlarınız gerçek olur diyelim .... Son bir not ;bakın lüküs ! Proje Sarphan finans park projesinin arkasında da Emlak konut vardı gidin araştırın betonlarını teslim almayanların durumu neymiş öğrenin ki boş boş buralarda gülmeyin.
Loser sana şöyle söyleyeyim 36 dan aldın aldın alamadın arkasından bakarsın. :yes:
42 geçip 52 gördüğünde 60ı solladığında 72ye ulaştığında burada olmayacağına eminim. :oleyo:
Hayal kurmak güzel şey, mesala yemek sektöründede bazı standartları oturtsalar büfeleri hijyenik olmayan yerleri, gdo'lu ürün satan firmaları sürekli denetleseler %500 ceza kesseler, daha sağlıklı yemekler yiyebilsek güzel olmaz mı.
Örnek olarak şekerli ürün satanlar, mısırcılar, pilavcılar, et/tavuk satan büfeler... :oleyo:
pilavcıda kendi çapında yorumda bulunuyor.25 bine gelir gelmez bilemem.ama elimden geldiğinizde almaya devam ediyorum.twitter dan da bu hisseyi almayı öneren kişilere bol bol yazıyorum.bazen yanıt veriyorlar bazen hiç oralı olmuyorlar.ama lobi yapmaya devam etmek lazım.
Yarin bir gun belki ikiniz de komsu olursunuz😂
LG-H735 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
valla miss gibi yatırım...
bakmayın pilavcılara..
nohut koyun üstüne..
ohh miss
1 nisanda işleme başlaması da müthiş..
alanı uçurur derim.. :yes:
http://666kb.com/i/dlhfkv489lkclfcth.jpg
şu grafikte trend çizgisi bile belli ediyor durumu.
Merhaba Herkese;
http://parkmavera3.com/finans-3?f=86...d-4e18223f179e İnşaat şirketinin satış sitesinde Peşin Daire Fiyatı: 489.250 TL (Daire Özellikleri: Proje: PARK MAVERA 3 Daire Tipi: 2+1 Blok:B3 Kat: 2. Kat Daire No: 11 Yön: KD Brüt m2: 124,93 m2) olarak yazmakta. Borsadan almaya kalktığımızda ise aynı daireyi 535.000 TL civarında yapıyor. Anlamadığım KAP'a yapılan açıklama ile firmanın sitedeki fiyatları arasındaki farklılık. Konu hakkında bilgisi olan var mıdır?
B3 borsaya kote değil yani sertifika toplayarak B3 ten daire alamazsın. B2 den alabilirsin.
Karşılaştırdığın daireler aynı değil.
Örnek olarak karşılaştıracaksak B2 daire 23 alan 124,93 m2 setifika adedi 12.002
Fiyat olarak 36 tl dersek ( Borsa dediğin için ) 432.072 TL ye denk geliyor.
Yani daire borsada 535.000 tl değil ayrıca karşılaştırdığın peşin 489.250 ye göre borsadan almak 57 bin küsür lira ucuza geliyor. :one:
Hatta hesaplama yaptığım dairenin fiyatını kendi sitesinde buldum sertifika olarak
http://parkmavera3.com/finans-3?f=98...b-484481a7006f
Daire Fiyatı Gayrimenkul Sertifikası
437.412 TL 12.002 Adet Gayrimenkul Sertifikası
Ben 432 bin hesaplamıştım sanırım borsa fiyatını günlük kullanıyorlar. :yes:
Peşin Daire Fiyatı: 489.250 TL dedikleri Toplam İndirim: 24.905 TL yaptıkları fiyattır.
Şöyle söyleyeyim borsa fiyatına bakmadan arttırıyorlar 3 gün önce baktığım
12 ay vadeli fiyatı 489 bin iken şimdiki fiyatı 490 bin. düzenli takip ediyorum.
Sürekli yükseldiğini gözlemleyebiliyorum.
Satış ofisi borsadan değilde piyasa verileri ile hareket ediyor. ( kredi faiz maliyet vs.. )
Borsa fiyatı da satış ofisi değerini görmesi muhtemeldir.
Dostum, hiç keşkelerim olmadı, uzun zaman önce kağıtta kazanmak kadar kaybetmekte olduğunu anladım, piyasada kimse sürekli kazanamaz,yada kaybedemez, yanlız kafama takılan konu, almamışsın, inanmıyorsun, betona yatırmam diyorsun, hayal diyorsun vs vs olabilir kendi görüşündür, ama neden bu kadar çok şikayetçi olduğunu anlamadım? ya dediğim gibi gömdün paranın tamamını :rules: ayak yapıyorsun, yada ne? lüküs proje, sarphan, emlak konut ne alaka onuda çözemedim? menkul kıymet neticede, inerde,çıkarda, nedir şikayetin tam anlayamadım? elindekileri sat al yap, bu sayede trade edebilirsin, biraz zarardan kurtulursun :kmk: YTD
neyse benden sana tavsiye, paranın tamamını asla bir kağıda gömme, portföy yap, buradan zararını diğerinden çıkarırsın. :ok: YTD
Park Mavera projelerini sürekli takip ediyorum. 1. etaptan daire almıştım. 2 günde projenin neredeyse tamamını satmışlardı. ikinci etapta da nispeten daha az talep olsa da satmakta zorlanmadılar.
bugün radyoda gelirken reklamlarını dinledim. ilk defa makro projelerinin reklam bütçesini kullandığına şahit oluyorum. Bu da kötü proje olduğundan değil piyasada talep daralması olduğundan kaynaklanıyor. Diğer projeler müşteri bulamazken bunlar çatır çatır sattılar bugüne kadar. Bence yakın zamanda emlak konut projelerinde yeni bir kampanya olabilir. Stokların erimesi lazım zira.
Bence sizin gözlemleriniz de doğru makro istese de fiyatı tek başına düşüremez. Satış arttığında kademeli olarak fiyatları yükseltmek durumundadır. Dolayısı ile fiyat indirimlerinde emlak konutla anlaşmak durumundadır. Buda tek bir proje için olmaz toplu yapılır.
Proje sahasında ciddi bir çalışma var. İki gün önce geçtim. Makro kaliteli konut üretiyor. ilk etabı ay sonunda teslim edecekler. inşaat kalitesi ve işçilikle ilgili tanımayan arkadaşlarımın bir endişesi olmasın.
Her ne kadar arz fiyatını yüksek bulsam da oturmak için daire alan arkadaşlarım asla pişman olmayacaklar. Bölge şehir meydanı, botanik park metro ve bağlantı yolları kavşağında olması ile birçok + yı barındırıyor.
birde borsadan daha ucuza alabileceğini bilmesine rağmen gidip satış ofisinden daire alanlar var. Dolayısı ile borsa deyince halkta güven problemi ve bilinmedik uçsuz derya manaları oluşuyor sanırım.
Değerli bilgilerin için teşekkürler kardeşim.
Borsacılar içinndede yatırımcıları günlükçüler fiyat hedef verenler hala bu kağıdı borsa şirketi kağıdı gibi muamele yapmaya çalışıyor yorumlarıda bu yüzden hatalı kağıttaki hareketleride bu yüzden mantıksız.
Borsa dışındaki adama borsadan alınıyor dediğinde borsa çok yukarda zirveden dönese kağıtlar düşer diyor anlayamıyor.
anlaşılması anlatılması zor ve ilk olan bir sertifikaya yatırım yaptık :yes:
inşallah hepimiz için kazançlı bir yatırım olur.
Büyük firmalar malzemeden çalmaz. Ama çoğu küçük yeni yetme müteahhit malzemeden çalıyor son zamanlarda.
Karlılık düştüğü için en kötü malzemeyi kullanıyorlar. Nereden biliyorsun derseniz bunu yapan ve çok marifetmiş gibi hikaye edenler var arkadaşlarımdan. Ayıp ya ayıp.
arkadaş dün pilavcıydın bugün müteahhit mi oldunda malzemeden çaldıklarını biliyorsun.
Bu tarz söylemleri boşuna yapma kendini kandırıyorsun. senin dediğin olaylar 2010 öncesinde yaşanmış olayların bir kısmı ve şehir efsanesi şeklinde dolaşan laflar. Gerçi hoş pilavcıdanda ne bekliyorumda yanıt atıyorum o da ayrı hata...
kötülemek istiyorsan kendi işinden başlaman toplumun yararına olur. :rules: