Bu kadar borç varken dusmesi iyidir.bu arada toplayıp ödemeler dengesini iyileştirmek şart.enflasyon farkına göre dusmesi kolay değil.ytd.
Printable View
Bu kadar borç varken dusmesi iyidir.bu arada toplayıp ödemeler dengesini iyileştirmek şart.enflasyon farkına göre dusmesi kolay değil.ytd.
https://www.youtube.com/watch?v=Vpy-NZH_28g
Batırel hoca ile çok dalga geçildi ama.... :hah::hah: . haklı çıkacak böyle giderse.
dolar mevduatcılarının doları ne güzel bankada duruyor. :whistling:
Bugün 2 kişi aynı kadınla evlenmek istiyorsunuz ama o sizi sunduğunuz şartlara göre değerlendirecek diyelim.
1. aday olarak, alıp eş adayını yaşatacağınız eve götürüyorsunuz. Ev tek katlı dış cephesi boyasız, sıvalı olsun. İçinde de kimi bekarlıktan kalma kimi bütçenize göre yeni eşyalar var ve annenizle birlikte yaşayacaksınız. Ortalama bir geliriniz var ve borcunuz yok. Kızı bahçeye çıkarıp bir hevesle evi göstererek zamanla üste kat çıkarız diyin. Sonra bahçede fırında kendi ürettiğiniz tuğla vb falan gösterin ki inansın. Garajda mutfak dolabı için aldığınız suntalem,mdf vb malzemeleri gösterip istediğin modeli sen tarif et ben yaparım diyin. Arabada yok ama para arttırdıkça toplayıp alırız 95 model elden düşme birşey. Yeter ki ayağımız yerden kesilsin.
Sonra kız 2.adayın şartlarına baksın.
2.adayın evi görece lüks site içinde kira. Dışarıda güvenlik var. Ev full dayalı döşeli, en kalitesinden ankastre setli mutfağı hazır velakin 2.adayın geliri kira ve sabit giderleri zar zor karşılıyor. Evi döşemek için bankadan krediye gömülmüş ama senin aşkın yeter bir şekilde öderiz diyor. En olmadı köyde dededen kalma tarlayı falan satarız zaten senede 10binlira icar getirisi var bi boka yaramıyor. Gelecek düğün altınlarını da peşinata basıp 0 arabayı çektik mi her pazar kahvaltısına başka bir yeşillikteyiz güzelim, yaşatıcam seni diyor. Evde anası manası da yok ailesine karşı dik duruyor karısını ezdirmiyor :kahkah:
Bu devrin hatunları hiç şüphesiz 2. damat adayının şartlarını beğenip onu seçiyor. Bilmem anlatabildim mi? :D
Sonuçta kızın düşünceleri şöyle;
1.aday kıçındaki dona bakmadan benim değerli şeyime talip olmuş, patavatsız ******** anasına hizmet edecek enayi arıyor. Yetmezmiş gibide olmayan şeyleri yapıcaz diyip hayal satıyor.
2.aday girişken, benim şeyimin değerini bilip gözünü karartmış. Herşeyin en iyisini sadece vaad etmiyor direkt yapıyor. Borçsa borç dedesinden kalma da tarlası varmış. Başkasına kaptırmadan kapağı atmak lazım.
[QUOTE=Tinaz;3636097]Bir de 10 MİLYAR dolar girdi palavrası var.
Borsa düşüyor, dolar düşüyor, tahviller düşüyor.
Nereden geldi ? kimse bilmiyor, bilginin kaynağı ne? bilen yok.
Bakan çıktı, geldi dedi.
Sonuç ,bunlara inanan güvenen bozsun dolarını.
Tv kanalından bakanına hiçbirine zerre güvenim yok.
Dolar toplamaya devam.[/QUOT
Turizmden giren paradır. Yada katarlilarin
Arkadaşlar kurallarını artık bilmediğimiz bir oyunun içindeyiz.Oyun içinde o kadar çok bilinmeyen var ki.Bizim hükümet belli oldu siyasi önemli kararların arefesinde ,ekonomi stabil gitsin diye her şeyi yapıyor ve yapacak.Eh bizim memlekette ekonomi stabil demek dolar stabil demektir.Bu oyunu da nedendir bilinmez iç dış hiç bir oyuncu bozmuyor,bozmak isteseler 3 günlük işi var.Hadi allem ettin kallem ettin dolar yarattın muhasebesel olarak.Ya bu dolar sade iç taleple artmıyor ki,bizim dünya kadar dış borcumuz gavur 3 ay borcumuzu yeni boçla çevirmese ,ver bakalım eski borçları sana artık yeni borç yok dese battık gitti,hiçbir abrakadabra bizi kurtaramaz,ama nedense gavur bunu demiyor.Gavurun aklında bir tarih vardır bombanın pimini çekeceği,o tarihte bence tüm dünyada finansal kıyamet kopacak.İsrafil sura üflediğinde oyunun kuralları değişecek,o zamana kadar dolarda pek bir şey olmaz.O tarihte de ben altın dışında yatırım tanımam.Ha bu ara az bişi gene borsaya daldık serde kumarbazlık var ,inşallah oynadığım kağıtlarda üç beş bişi kazanıp dolar pozisyonumdaki zararımı kapatır veya nötralize ederim:)))))))Hadi ben emekliyim uğraşıyorum finansal piyasalarla,ya mesaisi olan arkadaşlar nasıl yapıyorlar acaba,bir göz dolarda bir göz borsada,bir gözde altında diyeceğim ama allahtan topu topu iki tane gözümüz var,böyle de hayat olmaz ki.Bu nasıl memleket arkadaş,genci yaşlısı,çalışanı çalışmayanı,emeklisi herkes trader olmuş:))))))))))
Okuduğum onca yorumlara ve izlediğim videolara bakıyorum da ülke olarak Dolar müptelası olmuşuz . Gerçek olan sadece ALTIN diyorum . Bir ülkenin ekonomisine güvenerek o ülkenin parasına yatırım yapmak hiç akıl işi değil . Bunun örneğini 2007 / 2008 yıllarında başlayan başta Amerika ve Avrupa'da ortaya çıkan daha sonra tüm dünyaya yayılan Küresel krizde Doların halini gördük .
Kısacası ALTIN almak varken , insanlar bir ülkenin para birimine yatırım yapmakta ısrar ederler ki ?
Altın ve gümüşü teminat gösterip ucuz faizli kredi temini mümkün mü ?
https://lendborrowtrust.com/
Ne kadar altın var, de ki 700 gram.
Bunun %75'i kadar, yani 525 gramı kadar, nakiti, % 6 yıllık faizle CAD olarak 1 yıl kullandırıyor.
Canada'da en ucuz CC faizi % 16.
Goldmoney is a precious-metal-focused company that safeguards $1.8-billion of assets owned by clients located in over 150 countries.
The company's activities include: sale and purchase of precious metals and their storage through the Goldmoney website, on-line jewellery retailing through the Mene website, coin and bar sales, and purchases through the SchiffGold website, and gold and silver collateralized lending and borrowing through the LendBorrowTrust website.
Bu Goldmoney TSX de işlem görüyor.
Ticker XAU
Hisse değeri,
https://www.stockwatch.com/Quote/Det...l=XAU®ion=C
---------------
Bunları neden yazıyoruz.
Altın almanın makul bir nedeni olmalı.
Fiziki altını aldın, evinde ya da banka kasasında muhafaza ettin.
Bunun, ne sana ne milli ekonomiye kuruş faydası yok.
Peki, bankada gram altın hesabına altın aldın, bunun milli ekonomiye katkısı var.
Orada da gerçekte altın filan yok, sadece altın fiyatına sabitlenmiş TL.var, alıp satıyorsan ne ala, yoksa sana yine bir faydası yok.
Eğer altın, yukarda yazdığımız gibi, kredi teminatı olarak kabul edilse ve bankalar kredi verse diyeceğim ama vermez. AB ye kaçacak halin yok, nasılsa kümestesin.
Ya da Ihtiyac Kredisi faizi de ki yıllık %20, banka belki full teminatı aldıktan sonra % 19 dan verir.
Kümestesin ya, gelen yolar giden yolar.
Yazıyoruz ki, neler yapılabilir konusunda fikrin olsun.
Gün başladı
5,5540 %-0,10
Bu Goldmoney şirketinin büyük ortaklarından biri Türk.
Web-sitesinde yazıyor.
Şimdi bizim maliye bu şirketle işbirliği yapsa, hem yastık altındaki altın güneş yüzü görür, hem de dürüst iş adamının kredi talebi büyük ölçüde karşılanır.
Yok ben altın teminatı filan koymam, devletten geçinirim diyen çoğunluk ne yapar bilmem ama bu devlet bu çakal takımını çok uzun süre taşıyamaz.
Biz Ün.de okurken 70 li yıllar, nüfus 65 Milyon civarındaydı.
Şimdi nüfus 90 milyon ve büyümeyen bu pastayı kemirmeye çalışan insan sayısı her geçen gün artıyor.
Suriyeli filan davet ediyoruz sofraya.
Bu süreç çok uzun sürmez.
Aslında şu an da sürmüyor ama bizim insanın yaşam telakkisi ilginç.
Yaşamadığı halde yaşıyorum sanıyor.
Saat 10:30’da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası , Enflasyon Raporu'nu açıklayacak .
5.532 ytd
Yerel secimlerin kaybedilmesinin sorumlusu olarak %70 dolar, %30 Suriyeliler bulundu galiba. Dolara karsi topyekun saldiri gelirken, Suriyelilere de kısmi, aba altindan sopa gostermeler var. Ama daha secimlere var, erken basladilar yatirimlara :)
Hangi yabancı bu seviyelerden dolar satıpta tahvil veya hisse senedi alıp kar etmeyi düşünüyor çok merak ediyorum.
Bir haftadir dususlerin hep ogleden once 9-10 gibi sert bir sekilde dusmesinin bir anlami var mi? Niye ogleden sonra bir hareket olmuyor da sabah yasaniyor kurdaki hareket?
Demek ki 625 baz puan indirim yerinde olurmuş. Elini korkak alıştırdı 425 indirim yaparak.
Olağanüstü bir toplantı ile telafi etmeliler bence.
KOntrollü hareketler
9 olunca başlıyo 3 kuruş çakış
Macd dibe vuruyo
Yanyan gidiyo fiyat macd yükseliyo
Bi daha 2 kuruş vuruyo
Yine yan yan gidiyo
Her gün tastamam aynı hareket
2017 yazında ki düşüşü hatırlatıyor bu bana..
Bakalım nereye kadar düşecek..
https://i.hizliresim.com/1pL9L1.png
Son dakika! Dış ticaret açığı Haziran'da 3,18 milyar dolar oldu.
Saat 9 oluyor banka memurları yerine geçince basmaya başlıyor
2. posta 11 gibi geliyor..
13.30 da şubeler açılınca bir daha basıyor ondan sonra ertesi sabaha kadar yataya bağlıyo
Yabancı işi değil bu bizim kiler bu..
Bu ekonomi ile bu kadar oynamanın bedeli çok ağır olacak insanlar yıllarca ekonomiye güvenmediği için yastık altı altın yatırımcısıydı.
1940 yılından beri hane halkı kimseye güvenmedi ve bu güvensizlik 1999 yılında zirveye ulaştı. Devlet ve bankalar üzerindeki kötü algıyı kaldırmak ve vatandaşın birikimlerini tekrar mevduata çekmek için büyük adımlar atıldı. Hatta son 15 yılda yastık altı altının bankalara yatırılması için çok büyük çabalar sart edildi.
Geldiğimiz noktada ülkede tasarruf yapıp birikim yapan insanlara terörist muamelesi yapıpıp enflasyon altı kazanç hatta zarar ettirme konusunda hırslanmış durumdalar.
Bu mevcut yatırımcıları eskisi gibi küstürük kaçırırlarsa birdahada o yastık altından paraları geri alamazlar
Sabahtan beri Bankalar Arası Piyasa'da en iyi satıcı QNB.
her gün dolar swap artarken bugün 0 :)
https://www.borsaistanbul.com/verile...sanli-verileri
böyle kalırsa işin burada döndüğüne emin olacağım..
dip aramaktan yorulmadınız mı her havuzun dibi aynı
3.53 ler kırılmaz deniliren ağustos ayında tam da bu şekilde tıpatıp aynı grafiklerle 3.38 e kadar verdiler idi..
3.38 de iken gün içi bir bakan çıktı..
Değerli tl DE istemiyoruz dedi..
Daha da aşağısı gözükmedi idi..
6,20-5,20 gelirse %17 yani 9 aylık eski hesapla faiz geliri gitti. Tekrar 6,2'ye gidecek olan bu kadar hızlı geri gelmemeliydi. Düşünmeye yada pozisyon almaya fırsat vermeden geriliyor. Bazı twiter ustaları kama çizmiş, kama formasyonu çalışırmı izlemek lazım. Ama çizimleri eleştirmiyorum, çizimler haklı, sadece karar vermek zor. En son 5,3 den alarak 5,5 dan verdiğimde yaşadığım pişmanlığı unutamadım. Şimdi alım için doğru yer mi bilmiyorum. Senet gibi bakıyoruz yukarıda en son 6,2, %15 gerilemiş, fırsat da olabilir, terside. 5,6 güçlü destek ise 3 gün izleyeceğiz, en somut delil bu destek.
5.5189 vurdu çekti.
Bayramda sığ piyasada danaya girer gibi girer şimdi kamu bankaları.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
benzer şekilde tim başkanı mı başka biri miydi ihracat konusunda önemli biri de çıkıp tl çok degerlendi ihracat zarar görecek diye aciklamalar yapmıştı o ara, aynı açıklamaları geçen aralikta dolar 5.13 gördüğünde de yapıldı. doların dibi oralar oldu.
ben tatildeyim basını takip edebilen arkadaşlar ihracatçılar ın böyle bir demeci vb. olursa lütfen burada paylaşsın, bence takip edilecek en önemli haberlerden biridir ihracatçıların sizlanmalari.
Piyasa sıg alanda kendileri satanda kendileri bu iş ya herro ya merroya dönmüş.
kriz döneminde algı yönetimi çok önemlidir, bizim toplumda krizin en önemli gostergelerinden biri de dolar. hükümet inisiyatifi yakalamisken bırakmıyor, başını ezmek istiyor dolarcilarin. dolar faiz enflasyon şer üçlüsünü düşürdün muydu, bol medya tantanasiyla birlikte krizin psikolojik kısmı çözülür.
Yine siradan bir gun ve dolar dusuyor [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez Bankası Baskani Uysal Enflasyon raporu sunumunu yapıyor .