Hakikaten bu bölgede fiyat destek buldu. İstediğim formasyon olursa dalacam işleme...
https://r.resimlink.com/CKXiAMl.png
Printable View
Hakikaten bu bölgede fiyat destek buldu. İstediğim formasyon olursa dalacam işleme...
https://r.resimlink.com/CKXiAMl.png
Selim bey bende toplamaya başlar 1793 den çıkardım.
Fx in %80 i sabır bence. Gerisi kolay. Biraz teknik yeter. Sermayeye cok gerek yok.
Sabir sabir sabir..:kalp:
Gunlerim guzel geçiyor islemsiz. Cok geriliyordum. Uzaktan arada takip etmekte guzelmis:yes:
Bugun eurusd uzerinde çalıştım biraz. Cok durağan ya. Bir yere gittigi yok. Kisa aralikta trade yapacak sistem geliştirmeye çalıştım. Birkac periyotta ayni anda izledim. Fibo kullanmadan sadece bant hareketleriyle biseyler çıkarabilir miyim diye.
Fikir guzel. Ama uzun süre pariteyi izlemem lazım. Gidecek cok yol var. Bir solucan deliği bulursam haber vericem:)
Geceniz guzel gecsin:)
Sesli güldüm :) Siz kopamıyorsunuz...
Resimdeki kalın beyaz renkteki Yükselen Trendline. Normalde, sırf trendline ile trade ediyor olsak, şu an gayet ideal bi satış bölgesi olurdu. Gerçi satış yapılsa bile SL seviyesi baya yukarıda olur.
Ve siz de sanırım 1793 derken tepeye kadar olan mesafenin %23 ünü falan hedef olarak görüyorsunuz. Mantıklı valla...
Ben şahsen garantici olmayı tercih edecem. Formasyon oluşmasını beklicem.
https://r.resimlink.com/AtyS5Tgd.png
EURUSD ben ilk FX ile çalıştığımda böyle değildi. Günde 100-120 piplik ortalama hareket oluyordu. Şimdilerde neden böyle oldu anlam veremiyorum. (Şu an baktım, 14 günlük ATR değeri: 52 - Pes diyorum). Bence EURUSD ye harcayacağınız emeği daha volatil piyasalara dökün. EURUSD vakit kaybı. Spread 0 ise...hmm, M5 grafikte bişeyler yapılabilir belki de...
Selim bey ben fiboyu anlattığınız gibi yani herkesin kullandığı sekilde kullanmiyorum:)
Bolinger bantlarda bir oluşum meydana geliyor. Onu baz alarak bir fibo çiziyorum. 3 adet bolinger bant bu arada.
Dow da cok guzel isliyor.
Bakin mesela 33600 e kadar düştü ya. Tekrar 33870e kadar cikacak diyor. Benim sistem:)
Dönersem sadece dow da islem yapicam kendime sozüm var. Hatta tum pariteleri silicem.:)
Eursud den cok şey çıkar bence. Bu duraganlik risksiz kazanc demek:)
Henuz test aşamasındayim oyle tam odaklanmadim. Cok izlemem lazım. Huyunu suyunu iyice öğrenmeliyim. Bantlardaki davranışlarını beynime kazımali ve oyle bir model geliştirmeliyim. Acelem yok tadını çıkartarak ilerlicem :kalp:
Amacim ortalama yapmadan altin vuruş yapmak. Bu sadece eurusd de olur düşünceme gore. :yes:
Black Miror dizisini izlediniz mi? Cok tavsiye ediyorlar. Ona başlayabilirim sense8 bitince.
Bu sense8 de cok abartti yanliz. Olayi iyice baska biseye cevirdi. Rahatsiz edici boyutta. Koptum biraz.
Iyi geceler :wave:
Şimdi baktım...Sense8 2 sezon sürmüş. Bitirmeye yaklaştınız mı Allah için? Aman Allahım...
Black Mirror hiç duymadım....google da baktım, bilim kurgu falanmış. Siz bili kurgu çok seviyodunuz dimi...yanlış mı hatırlıyorum?
Ben pek yabancı dizi izlemiyorum. Hatta neredeyse hiç. Ama herkes bana tavsiyede bulunuyor. Ve genelde "he izlerim" diyip izlemiyorum. :)
En son full izlediğim yabancı dizi "Sons of Anarchy" ve harikaydı ve sanırım +18...kan gövdeyi götürüyor.
Vurdulu kırdılı dizileri sevmem normalde, oyüzden baya önyargılı başlamıştım. Tavsiye eden arkadaşım ilk 6 bölümde sıkılabileceğimi ve bunun normal olduğunu söylemişti. Dediği gibi de oldu. Dizinin güzelliği İLERLEDİKÇE ARTTI. Normalde ilerledikçe bozulur.
Altın işlemini kapadım ya, sanki günlerden Cuma oldu bi anda :)
Beklediğimiz seviyeden beklediğimiz tepki geliyo. Gece 3 e alarm kuracam, duruma göre ALIM girecem.
İyi Geceler herkese
Önce ilgimi çekti sonra distopya filan icim karardi:)
Simdi gokyuzunu izliyorum. Yildizlar harika.
Dizilerden daha guzel.
Yıldızlı geceler herkese :)
Bugün bu şarkıya dadandım:
https://www.youtube.com/watch?v=-5mmCdEeBxQ
Sizin diziye de baktim. Sons of Anarchy..
Tam erkek dizisi. Benlik degil:)
Tesekkur ederim.
Şarkı çok guzelmis.
Duygulandım ya gece gece:):)
Portakal ve kivi yiyip bu sarki eşliğinde yildizlari izliyorum.
Harika:)
Anı bozmayalım..
Sevgiler..
Emin ol o dizinin cinsiyeti yok.... ve genelde kızlar daha çok beğeniyo başroldeki herif çok yakışıklı diye...
Olay bi grup motosiklet çetesiyle alakalı. Durmadan mertlik, sadakat, aile kavramlarına vurgu yapıp geçimlerini silah kaçakçılığı ile, blimum yasa dışı işlerle sağlıyolar. Ama o kadar namuslular ki uyuşturucu işine hayatta girmiyolar. (O camia için bu çokkkkkkkkkk namuslu bi yaklaşım). Kaskatı kurallar var çeteye dahil olmak için. iş gittikçe aile meseleleri haline dönüyo ve aile intikamı dizinin merkezi haline geliyo...yalanlar, dolanlar ve tuzaklar....yeri geliyo Jack (başroldeki herif) 'in hamlesini önceden tahmin ediyosun - ve o bambaşka bişey yapıyor ve defalarca oha diyosun...
Dedim ya, ben çokkkkkk önyargılıyım yabancı dizilere karşı. Ama bu başkaydı ve ilk 6 bölüm çok sıkıcı (dizinin genel mantığını anlamak açısından izlenmesi yine de gerekli)
İyi seyirler - 90 ların şarkıları çok güzel...
https://www.youtube.com/watch?v=Xu2OY2qSRzk
Ara sıra hesaba para yollayıp trade yapmak fena olmazdı. Guzel sinyallerde. Hem hayatını yaşa hem trade yap. Ekran başına kitli olmadan.
Ama altinda şunu öğrendim. Bogalar hep kazanıyor. Bu yuzden 3.sinyalimin alis yonunde oluşmasını bekleyip gireceğim. Altına özel
Kendimi çok kaptırmadan. Insan bir anda kopamiyor:)
Fakat su hayattan zevk alamama olayını kırdım cok sukur :kalp:
Birde merhaba tabi ki:yes:
Günaydın
Mutlu 23 Nisanlar
Mutlu Ramazanlar
Bu akşama belki birileri iftar için mantı yapmak ister: https://www.nefisyemektarifleri.com/...isirme-tarifi/
Gelelim XAUUSD 'ye
Benim için genel durum şu şekilde:
Haftalık Grafik - ALIM YÖNÜNDE
Günlük Grafik - ALIM YÖNÜNDE
H4 - SATIŞ YÖNÜNDE
Para Babaları: SATIŞ YÖNÜNDE
Sentiment - %58 ALIM - %42 SATIŞ
Gece 3 'te istediğim dizilim oluşmadı ve işleme girmedim. Ama Saat 6 da beklediğim dizilim oluştu ve ALIM işlemine girdim. Fiyat adet gereği bir gıdım öteye gitmeden geri geldi ve daha demin 12: 00 de ALIM işlemini zarar ile kapatıp SATIŞ tarafına döndüm, ve sanırım yine terse yatırılacam. Robot gibi kalmaya devam edip saat 3 e kadar müdahale etmiycem.
Eğer SATIŞ pozisyonum hakkaten doğru ise TP seviyesi 1770 olacaktır; zira o seviye hem EXPANSION 100 seviyesi, hem de Daily Range seviyesi. Yani güzel bir "rastlantı".
Hayırlısı Olsun
https://i.hizliresim.com/o4uc7f.png
Mektup yazmış.. Cok uzun ama okudum sonuna kadar. Borcumu ödeyeceğim diyor. Samimi ise Allah yardımcısı olsun. Zor bir savaş verecek. Umarim kazanır. Ve zarar gören herkes mutlu olur..
https://eksisozluk.com/thodex-kurucu...?a=popular&p=1
Günaydın
Dore Hocam, siz kopamazsınız :)
Empati kuruyorum, evet durmadan ekran başında olunca bu iş çekilmez. Ama en azından sorun belli: "Ekran başında kilitli olmak". Bu da demek ki, ortadan kaldırılması gereken şey bu.Yanlış mıyım?
Yine galiba terse düşüyoruz ALTIN 'da :) Kendimi ternde karşı işlem yapmış gibi hissettim şu an :)
Selim bey noktayı iyi yakaladınız.:yes:
Ekranda kilitli kalmak hayattan alıkoyuyor insani.
Ben altinin 1793 e çıkacağını dusunuyorum. Su an ters taraftayiz fikren:)
Günün sonunda siz doğru çıkacaksınız biliyorum :) ben yarıda falan vazgeçip sizin tarafa ikna oluyorum :)
Mektubun da 1/3 'ünü falan okudum. Evet samimi, ama samimiyeti o kadar insanı haklarının helal etmeleri gerektiği anlamına gelemez. Ve eminim hiçbiri verdikleri parayı "BORÇ" adı altında vermediler. Dolayısıyla borcumu ödeyeceğim demesi biraz da "geçersiz".
Zor bir durum, intihar edip kolaya kaçmadıysa helal olsun. Çok zor bir durum. Ama sorumluluğu tamamen hacklenmeye yıkamaz...
Selamlar
ben ise binlerce insanın bedduası ve kul hakkıyla ölmek durumunda olacaktım.
İntihar etmemesinin nedeni. Bu korku tarif edilemez birsey ve samimi ise yaptığı tercih cok akli basinda. Mücadele etmeye karar vermek. Bu tercihi yapmasına saygı duydum.
Mektubu bitirirseniz göreceksiniz bazi cozumler sunmus zor durumda olan insanlar için. Bu etkileyiciydi.
Kalbim ona inaniyor. Samimi değil ise Allah daha çok yardımcısı olsun diyebilirim ancak.
Evet haklısınız borç olarak almamış. Ama insanız ve hata yapabiliriz. Cok buyuk hatalar hem de. Hata yapmış.
Insallah telafi eder.. Kendisini geri kazanır. Ve zararda olan insanlar da zararlarını telafi ederler..
Sevgiler:)
Sizin Altin analiziniz daha tutarli. Bir kere daha belirteyim:)
Derin bir yarama parmak bastınız.
Mantı sarımsaksız olmaz. Ama bi sorun yiyebiliyor musun diye :(
Sarımsak yediğimde yediğim lafin da haddi hesabi olmuyor o yüzden kestim:(
Dişlerimi 2-3 defa fırçalamama rağmen. Etrafımda burnu cok hassas insanlar var. Özgür degilim:( (Hüngür hüngür ağlama emojisi)
Eurusd 1.19 hedefimi hala koruyorum.
O derdi çok iyi biliyorum. Ben de sevmeme rağmen yıllardır sarımsak katamadım yoğurda etraftakiler rahatsız olmasın diye. Ama siz de bilirsiniz ki pişince koku yapmıyor (Özbek pilavlarına, eğer yapan kişi hakiki Özbek ise sarımsağı bütün halde kabuğuyla mabuğuyla atar). Şimdilerde rahatsız olan kimse yok, netten araştırıp küçük parçacıklar haline getirilmiş kurutulmuş sarımsak aldım. Hatta daha geçen hafta 1 KG daha aldım :) Toz değil, dikkatinizi çekerim...baya ufacık ufacık sarımsak parçacıkları. Kurutulmuş olduğu için, her neye katacaksanız bir müddet o şeyin içinde bekleyip yumuşamasını beklemeniz gerekiyor. Atıyorum yoğurda katacaksınız, bi yarım saat falan yoğurdun içinde beklemesi gerekiyor...
XAUUSD - tahmin ettiğim gibi, siz yine doğru çıktınız ve ben SATIŞ işlemini olası en yüksek seviyeden zararla kapadım :) Ve ALIM (1791) tarafına döndüm. Buradan aşağıya dönecek olursa tam tepeden almış olacam. Ve siz de TP olmak üzeresiniz.
Eğer bu sinyal doğru ise, üst tarafta TP seviyem 1803
Zaman her şeyi gösterecek
Çok iddialı bir tahmin... ama muhtemelen doğru :)
Ben olsam şöyle bakıyo olurdum olaya:
Üstte Hedef: 2150
Altta Hedef: 1990
https://i.hizliresim.com/omjotg.png
Altin 1792 görmeden 1803 gorurse şayet hesaba para aktarir shortlarim 1792 hedefli.
Insallah once sizin hedefi gorur:)
Ama şartım önce 1792 görmemesi.