Yok Arkadaşım. Keşke öyle olsa.
Ama iyi ki ben değilim.
Demek ki baskalarinin da ilgisi var.
Günlük 1000 adet işlem olurken ikibin üzerinde işlem olunca yalandan karaladik işte
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Yok Arkadaşım. Keşke öyle olsa.
Ama iyi ki ben değilim.
Demek ki baskalarinin da ilgisi var.
Günlük 1000 adet işlem olurken ikibin üzerinde işlem olunca yalandan karaladik işte
Aslında daha fazla almak istiyorum ama tahta likid değil.
İhtiyaç anında satmak istediğimizde sorun yaratabilir.
Kademeler kalın olsa rahatlıkla bu fiyatlardan almakta sıkıntı görmüyorum. Bu yüzden sadece uzun vade tutabileceğim kadar aldım şimdilik.
Söylediğiniz durum hepimiz için geçerli ve öylede yapıyoruz zaten ,ama bu durum,hisse A gurubuna çıktığında ve bana göre mecbur bedelsiz yaptığında değişecek tahta derinleşecek ve yeni alıcıların gelmesiyle al sat ve tut a daha uygun hale gelcektir diye umuyorum , şu an ortalama tutuyor haziranda A gurubu olmamızı çok kuvvetli ihtimal olarak görüyorum,ama öncesinde 1e 4 bedelsiz çok şık olur , bütün iş Almanlar neye karar verirse o olacak, bizim yaptığımız eldeki verilere göre ileriye dönük çıkarım ve tahmin yapmak :).
Convetya genel kurulda söylediklerini yaptığına elimizdeki son veriler olan Şubatta başlayacığını söylediği yatırımlar ve VUK taki olumlu satış artışı ve karlılık rosyosunun artışı ile argeye yapılan harcamalarile bizi inandırdı ,kesinleşmiş konselide bilanço ise bunun teyidi niteliği taşıyacak,orda benim için merak konusu olan ve şimdiye kadar convetya etkisinin ne olduğu konusunda hiç bir veri alamadığımız (en azından benim için)Amerikadaki iştirakimiz olan şirketin,convetya çatısı altında geçen 1 yıl içinde neler yaptığı ve neleri başardığı bunu ilk defa bu bilançoda görmek imkanı bulacağız .Doğrusu sabırsızlıkla pazartesiyi bekleyeceğim ,bugün birileride ,pazartesiyi hisse sahibi olarak karşılamak istemiş olacak ki, tahta bugün hareketlendi diye düşünüyorum .bakalım sonuçta al sat yapmak için burda değiliz.daha çok yıllar bu kağıttayım .1 nisanda biraz daha poltk leneceğım kaçtan alırım Allah bilir .:Sad:
Bilanço geldi donem kari 7.191.788 yüzde 33 artış hayırlı olsun
#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...
Hasılat 32%, net kar da 33% artmış dolayısıyla neredeyse sabit bir kar marjı var ve esas faaliyet karında küçük bir iyileşme var; 21,8%'den 22,5%'a çıkmış.
Dönen varlıklarda 40% bir artış varken, özkaynaklarda 44%'lük bir artış gerçekleşmiş.
Hisse başı kazanç da 1,94 TL.
Öte yandan; not 4'e göre Politeknik USA Inc. zarar etmiş. Bunun hakkında bir fikri olan paylaşırsa sevinirim.
İlk gözüme çarpanlar bunlar, değerlendirmesini tecrübeli isimlere bırakmanın doğru olacağını düşünüyorum.
Saygılar.
"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
Ben bilançoyu beğendim.
Coventya etkisi ile bir tık daha fazla gelebilir mi diye düşünüyordum ama mevcut haliyle de gayet güzel.
Öngörülebilir bir bilanço olmuş, bundan sonrası için umut vermiş. Finansal taraf da görebildiğim kadarıyla gayet temiz. Sürpriz yok.
Ciro artışında bir ivme yakalanabilirse faaliyet karlılığı ve net kar rakamı da doğru orantılı olarak artacaktır hızlı bir şekilde. Borç yükü az, finansal tarafta beklenmedik gider görülme olasılığı düşük.
Ar-ge konusundaki hedefler de umut verici, özellikle Coventya'nın bu bölgedeki yaratıcı gücü olma hedefi güzel. Bu Politeknik'in kendi aldığı bir karar olamaz, Coventya'nın Politeknik ile ilgili projeksiyonu ve ortaya koymak istediği sinerji bu yöndedir ve rapora da özellikle altı çizilerek yansıtılmıştır diye düşünüyorum.
Coventya ağına dahil olabilmek için ürün bazında bir çok düzenleme ve yenilme yapıldı bu sene, yavaş yavaş bu network'ün nimetlerinden faydalanmaya başlayacaktır, bu bilançoda çok sınırlı görülmüş gibi ama zaman ilerledikçe daha bariz kendisini belli edecektir.
Özet olarak arkasına alanında güçlü bir Alman markasını almış, aktif kalitesi iyi bir bilançosu olan, düşük sermayeli, net karını her sene çift haneli oranda büyütme potansiyeline sahip ve forumdan gözlemleyebildiğim kadarıyla bilinçli bir yatırımcı kitlesi tarafından sahiplenilen bir şirket bu Politeknik.
Aluminyum ve periferisindeki alanları geleceği en parlak sektörler olarak görüyorum. O nedenle bu şirketten umutluyum.
Bol kazançlar.
Bilonço ortaklara hayırlı ve uğurlu olsun ,henüz detaylı okuyamadım ama burda yazan değerli arkadaşların çok değerli yorumlarına göre şirkete olan güvenimizi ve (convetyanın ilk yıl sınavı olarak düşünürsek ) beklentilerimizi karşılamış ve geleceğe daha güvenle bakmamıza imkan veriyor olması çok güzel .Herkeze huzurlu hafta sonları....
Benim beklentim daha yuksek idi.
Ne kadar yuksek beklenti o kadar guclu hayal kirikligi.
Sanirim feylezoflarin dedigi gibi ne kadar dusuk beklenti o kadar huzur.
Syg,
sn Dudu, neye göre beklentinizin daha yüksek olduğunu biraz açarsanız sevinirim .
Bilanço geçiciye uygun çıktı .Durum ortada ,burda yukarıdak iarkadaşların yazdıklarına katılıyorum ve rakamlara hiç girmiyorum,
Önemli olan şirketin bu bilançosu ve karlılığın şirketin tahtadaki fiyatına izdüşümümüdür değil midir .buna karar vermek önemli diye düşünüyorum ,bana göre hak ediyor evet esas faliyet karlılığındaki artış oranı düşük kalmış doğru,ama bunun izah edilebilir olduğunu düşünüyorum ,bunun cevabı henüz ürünlerin Avrupa ve Asya pazarlarında satılabilir durumda olmamasında bu durum satışlar kısmunda yurt içi ve yurd dışı satış karşılaştırmasında var (yurt içi satışlar 35 milyon,yurt dışı şatışlar 6 milyon ) bana göre
şirketimiz bu yıl yapacağı yatırım ve araştırmalarla bu handikapı geçtiğinde ,inanıyorum ki bu oran tersine dönecek ( yani ben yurt dışı satışlarda ,yurt içi satışlari katlayacağımıza inanıyorum ,daha da fazlasına inanıyorumda şimdilik bu kadarını söyleyeyeyim:))
Ne yani convetya bu şirketi ,dur şu ürünleri türklere hoca satmasında ben satayım diye mi aldı .tabiki hayır bu şirketin ürettiği ürünleri tüm dünyaya satmak için aldı ve satacak ta ....Tüm ortaklara güzel hafta sonları ve parlak bir gelecek ümidiyle.....
Sanırım geçen sene verdiği düşük temettünün karşılığını tam vermediğini düşünüyorsunuz. Zira beklentiniz 10M diye hatırlıyorum.
ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın,
Konsolide bilançomuz gelmiş. Öncelikle bilanço beklentimin altında. VUK dan sonra 8,5-9 milyon civarında net kar bekliyordum ancak 7,27 milyon geldi. Bilanço da dikkat çeken Politeknik USA zararı 522 bin e ulaşmış. Genel yönetim giderlerinde artış var. Yurt dışı satışlar bir önceki yıla göre düşmüş. Coevntya ile 427 bin TL lik bir ticaret olmuş. Yurt içinde ciddi büyüme var. Pazar mı büyüdü yoksa Politeknik mi iç pazarda güçlenmiş tam net olmasa da herhalde ikisinin de etkisi var gibi.
Cironun %95 i kimyasal satışlarından gelmiş.
Özetle bilanço da coventya etkisi 427.000 TL, Argeye harcanan para büyümüş. Açıklamasalarda orada faaliyetler artmış. Bir de yatırım konusu var.
Bu hafta GK gündemi belli olur. Umutlar sonraki deönemlere kaldı şimdilik
41.98'den aldım
Bilançoda Coventya etkisinin daha kuvvetli hissedileceğini düşünüyorduk o nedenle beklenti yüksekti. Onu karşılamadı, yoksa dışarıdan bakan biri için iyi bilanço. Genel Kurul'da bir çok şey netliğe kavuşur herhalde.
İşin doğrusu bilanço benim de beklentimi tam karşılamadı.
Satış rakamlarının yüzde 32 artması çok parlak değil. Yani Coventya olmasa da bu kadar artışı normal karşılardık.
Artık daha çılgın artışlar bekliyoruz.
İlk 6 Aylıkda 18.1 M. iken 2. altı ayllıkta 22,8 M.
2018 İlk çeyrekte 12 milyon civarı satış rakamı gelirse beklentimizi karşılamaz.
Demek ki ancak yeni yatırım sonrası daha büyük rakamlar beklememiz gerekecek demektir.
Genel Kurulda yaldızlı laflar ediliyor ama Coventya etkisini hala göremiyoruz.
Coventya etkisini neden göremedik sorusuna cevap ararsak;
- Coventya'nın hedef pazarlarına uyum için gerekli arge ve sertifikasyonlar tamamlanmadı mı? Arge giderlerinde artış var ama çalışmalardan bihaberiz.
- Yurt içi pazardaki büyüme nereden kaynaklanmakta? Coventya sayesinde pazardan daha büyük mü pay alındı yoksa Türkiye pazarı mı büyüdü?
- Kapasite artışına neden ihtiyaç duyuldu? Kapasite artışı % kaç olacak? Şuanki kapasite kullanım oranı nedir?
- Arge süreçleri tamamlanınca sert bir şekilde hedef pazarlara girileceği için mi ilave kapasite ihtiyacı oldu?
Tüm bu sorulara cevap araştırmamız lazım... Bunları gk da öğrenmeye çalışacağız gibi...
Kapasite ile ilgili daha önce şöyle bir çıkarım yapmıştım .
Yatırım yapılacak tutar 600 bin euro. Yani 3 milyon liraya yakın bir rakam.
Bilançoya göre maddi duran varlıklar içindeki makina ve teçhizat bu rakamdan daha düşük .
Yani yeni makinaların daha sofistike olacağı söyleniyordu. Yeni makinaların üretim kapasiteleri de daha fazla olabilir.
Bir bilgi verilmediği için ancak zorlama yorum yapabiliyoruz.
Şirketin sorumlusunu aradım . Şubat'ta başlayacak dediniz. Mart geldi bildirim neden yok dedim. -Başlama ve bitiş tarihleri ayrıca bildirilecek yazıyor dedi.
[emoji35] [emoji15] [emoji15] [emoji15] [emoji51] [emoji51]
Yav ne yapaydım, telefonda dilbilgisi mi tartişaydım hanımefendi ile.
Bence buradaki herkes arasın sırayla şirketi.
Kardeşim Şubat'ta başlayamadık, Mart Nisan ....
Tarihte başlayacağız vs desinler de boşa beklemeyelim.
o hanımefendi önce düzgün faaliyet raporu yayınlamayı öğrensin. 6 aylık ve yıl sonu yayınladıkları faaliyet raporlarında 31.12.2016 tarihinde fabrikada çalışan beyaz ve mavi yaka sayıları farklı. Biteli 1 yıl olmuş bir yılın personel sayıları nasıl değişebiliyor? Muhtemelen sehven hata yaptı ama topu topu 35-40 kişilik personel sayısını hatalı yazmamalıydı ...
Sekreter falandır o bence. Öyle bu konulara hakim biri olsa yatırım Şubat'ta başlayacak gibi kesin ifade yazmazdı zaten.
Şubat'ta başlamayı planlıyoruz derdi.
Şubatta başlayacak diye yazdiysan . Şubat bitmeden yeni bir bilgilendirme yazısı göndermen gerekirdi.
Ben mi yanlış düşünüyorum .
Elimde iki hisse daha var. Birisi kısa vade yüzde 15 yapsa ben biliyorum buna yapacağımı da.
Hazır bu fiyatta iken
Günaydın,
YK toplanıp GK gündemini belirlemesi lazım şu sıralar...
40.98'den alım yaptım
Twitter da Serdar Varol isimli arkadaş paylaşmış.
İhracat devam ediyor.
2018 ilk çeyrek umarım güzel gelir.
https://i.hizliresim.com/RnvllZ.jpg
Amerikaya ihracat devam ediyor orda bir sıkıntı yok umarım artarak devam eder ,ama asıl patlama ürün uyumluluğu sağlandıktan sonra Avrupa ve Asyaya olacak olan ihracatta ,şirketten bekletim bu yöndeki atacağı adımlar ve aldıkları yatırım kararı bunu kapsıyor esas itibarıyla ,sakin ve sabırla beklemeye devam ,1 nisanda lotlarımı biraz daha artıracağım .saygılar...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/669951
POLİTEKNİK METAL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Gönderim Tarihi:22.03.2018 18:04:25
Bildirim Tipi:ODA
Yıl:
Periyot:
Özet Bilgi
Yapılacak Olan Yatırımlar Hakkında
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
29.01.2018
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
29.01.2018 tarihinde kamuoyuna duyurmuş olduğumuz yaklaşık 600.000 Euro tutarındaki Yüzey İşlem Kimyasalları üretimi amacıyla makine tedarikine ilişkin yatırımımıza 21.03.2018 tarihinde başlanmıştır.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Hadi bakalım hayırlısı
Evet böyle açıklama yapılınca hayırlısı demek lazım .
Oysa yatirim aciklamasi böyle mi olur değil mi.
Bu yatırımla ne hedefliyorsun
Üretime ne kadar katkısı olacak
Verimlilik etkisi ne olacak
Vs vs
Malesef sadece Poltk değil çoğu şirketimiz böyle .
Keşke SPK bu yatırım açıklamalarına da içerik kriteri getirse, değil mi?
Şubat sonu başlanmayacak mıydı normalde? Mart sonuna kalmış..
42.50'den alım yaptım
Topik sessizliğe boğuldu. Aslında bu firmadan kim ne bekliyorsa kısa vadeli değil uzun vadeli beklemeli. Onu da kademe kademe gelişmeleri gördükçe yapmalı.
Canini yedim poltk bak masallah das dass gimaldamiyo bile ;)