Sağlam gelsin de 1-2 gün geç de gelse önemli değil.
Printable View
Gitmermek için nasılda kasılıyor ya..
Bravo alaman bravo..
Bugün durup dururken gedik bir anda 25 k aldı iş verdi sonra 9 lara geldi gene en azından fazla eksi olmadan kapattı. Komik komik hareketler oluyor.
Sermaye artışından sonra tahta daha istikrarlı hareket eder diye bekliyorduk ama değişen bir şey olmadı, hala çok omurgasız hareketler sergiliyor maalesef.
Bilanço hisseleri yavaş yavaş ayrışmaya başlıyor, Konfrutti henüz havaya giremedi, zaten bir tek bilanço dönemi biraz hareketleniyordu onu da yapmıyor.
Bilanço beklenti nedir.bilen arkadaşlar yorum yapabilirmi
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son zamanlarda gördüğüm en düşük hacim. Öğle oldu 300bin hacim yok. Birkaç kademe yukarıda kapasın yeter.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
9 un üzerine atma çabası iyiniyet değilmiydi...hisse başıboş değil bu bilmediğimiz bi durum değil ki...
gereğini yapınca aferin demedik şimdiye kadar ...
eylül sonuna kadar kazanan pozisyonundaydık bunu hep hatırlatıyorum kusura bakmayın..zaten yan tahtalar eylülden sonra uçunca biz de beklentiye girdik moral bozdu...
gereğini yapacak inşallah ...yaparsa unutmayalım bu sefer ...
hep beraber kutlayalım ekibi...
Sen hiç merak etme ortak, iyi olduğu zamanlarda çok kez helal olsun, budur dedik, hani kötü bir durum yak ama son zamanlarda sıkmaya başladı.
Dediğiniz tarihe kadar yani eylül ayına kadar da öyleydi ama sonradan geri kaldı.
Benim hep kıasladığım Jants ve Eggub hisseleriydi, bu ikisi temettü de verdiler onların önündeydik ama şimdi gerisindeyiz, işlemsizlik hastalığından da sermaye artışına rağmen kurtulamadı tahta, haliyle bir sahipsizlik görüntüsü vardır.
Tahtacı da ekmeğinin derdinde, kendi işini yapıyor, yapsın bakalım, bilançoya kadar da yorum yapmıyorum şahsen.
Evet, hiç beklenmeyen kötü bilanço sonrası güven kaybetti, hatta bildiğim bir kaç eski yatırmcı hisseden çıktılar, şahsen bende her zaman vardır, ama çok ama az, bilanço sonrası tekrar değerlendiriceğim, hani derler ya bunun bebekliğini biliyorum, :) arada bir eleştirme hakkımız da olsun, bunu şirkete de hep bildiriyordum geçmişte, çok da dikkate alıyorlardı gerçekten.
Bugüne ve geleceğe dair çok pozitif bir haber.
Arkasında döhler gibi bir grubun olduğu Konfrutti pastadan daha çok pay almalı.
Zaten şirket o yüzden hep yeni yatırımlarla kapasite artırma gayretindeydi, yeni haftaya haber ve güzel bir bilançoyla taçlandırsa ne güzel olur.
adamlar sanki google bilançosu hazırlıyor..
altı üstü bir fabrikanın bilançosu ya..
patron olsam zarar yazarım
benim gibileri dökerim
aşşağıdan malı alır
2020 bilançolarında iyi bilançolarla aldıklarımı itelerim
hep yaptıkları gibi..
onuda olağan üstü giderlerle
üretim maliyetlerini şişirerek yaparım..
nasıl olsa kimse hesap sormuyor..
Hadi daraltiyorum ciroyu 180-185 milyon arası bir ciro bekliyorum
Geçmişte bu gecikmeler konusunda şirket yönetimine şikayetlerim olmuştu, genel olarak yönetimdekilerin yurtdışında olmalarından dolayı bazı gecikmeler oluyor diye cevap vermişlerdi.
Neyse sağlam gelsin de gecikmesi problem değil, bugün büyük olasılıkla gelir, geçen sene de 18 di galiba.
2018 yılında kur farkı geliri vardı...33 icin de..
23-26 milyon arası bir kâr bekliyorum...
Bu sene de kurdan biraz kar yazması lazım, 3.çeyrekte %10 luk artışta 7.500 milyon kar yazacak diye yzmışlar, iki çeyrek arasında kur farkı ne kadar tam bilemiyorum ama artış var.
Ama asıl olan üretim, ciro ve esas faaliyet karı, döhler'in pazarlama kabilyeti ortadayken yeni pazarlarla cira artırmış olabilir.
25-28 milyon da kâr bekliyo rum..
normal şartlarda 190 milyon üstü gelebilir.
yatırımların devreye girmiş olması kur avantajı ile 200 gelmemesi için sebep yok
tabi bence.
200 milyon ciro yapsa %20 karla çalışsa
40 milyon bürüt kar yazar
ona buna şuna kesintiler yapar
25 civarı açıklarlar diye düşünüyorum
nekadar iyi gelirse gelsin
beklenti bitti deyip salarlar
kötü gelirse kötüydü deyip basarlar
tek istisnası olağan üstü bir beklenmedik kardır ki
oda zor..
Ciro iyi güzel hoş da
Bilançoya yansımadıkdan sonra içi biraz boş kalıyor
Bence 200 milyon ciro 2020 yılı için fazla temkinli bir tahmin olmuş. 190 milyon ciro zaten 2019 yılında yakalanmak üzere. Kurdaki beklenen artışı ve kapasite artışlarını da düşünürsek 250 milyon ciro gayet olası bir hedef gibi duruyor. Bu da kabaca 50 milyon kar demek olur ki 9 f/k gibi nispeten muhafazakar bir fiyatlamada %50 gibi bir marj anlamına gelir hisse fiyatında. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Neden yansımadığını düşünüyorsunuz? 2018 cirosu 135 milyon idi. 2019 ise yaklaşık 190 milyon. O zamana göre %50 den daha fazla yukarıda değil miyiz? Diğer hisselerdeki balon fiyatlamalar yanıltmasın. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 milyon üstü ucu açık rakamlar..siz 250 milyon deyibilirsiniz sakıncası yok [emoji4]
Dondurulmuş gıda sektörüne mal veren biri olarak bu sektör bun dan sonra altın cağını yaşacak o yüzden kapasite artışları..
Arkadaş dedi geçenler de bebekliğini bilirim..
Bir dönem yani 15-20 yıl önce kadar konfruta mal vermiştik o yıllarda merkonun iştiraki idi konfrut..merko sattı sonra..şimdi de kendisi sektörden çekilecek tepecik fabrikasını sanırım burcu konserveye kiralayacak..
Sektör oyuncularıda az aslında yani global tarafta..dohler zaten anlatmaya gerek yok .
Sizin marj anlamında telaffuz ettiginiz rakamları piyasa bunu daha net görürse ciro anlamında bölündüğü fiyatlara gitmesi 2 yılı bulmaz.
Çünkü 2011-2017 ciro ortalaması 75 milyon konfrut bugün açılacağı bilanco ile 185 milyona dayanacak .o yüzden 15 lira benim için çok muhafazakar kalır artık ..