dolar bazlı haftalık grafik...
https://i.hizliresim.com/vWwLET.png
Printable View
dolar bazlı haftalık grafik...
https://i.hizliresim.com/vWwLET.png
Finansal Oranlar.....Yurttaşı İskonto oranı dikkatimi çekti..
Tahminler.....Hedef/Fiyat Revizyonları dikaatimi çekti..
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=AEFES
SAB Miller 2011 yilinda 1.9 milyar degerlemesi yapilan Rusya ve Ukrayna operasyonunu aefes'e devrederek %24 aefes hissesi aldi.
Bu durumda %24 icin 1.9 milyar usd odemis oldu gibi dusunebiliriz !
Ancak ne olduysa 7 yilda yani 2018 yilinda AB InBev ile yapilan anlasmada Efes'in Miller'dan aldigi rusya operasyonlari icin 1 milyar usd degerleme yapilmis ???!!!!
Bu hesaba gore bile %24 icin 1 milyar usd deger bicebiliriz !
Bu yeni son hesapla bile aefes'in degerinin 4. 17 milyar usd olmasi lazim !!! yani kabataslak 50 lira
DOLAR BAZLI FİYAT KARŞILAŞTIRMASI...
https://i.hizliresim.com/Lv9Ztb.png
https://www.sec.gov/Archives/edgar/d...0075dncsrs.htm
bu oppenheimer'in portfoyune baktim ama 2018 de 6.47% imis 2019 ortasinda ayni imis ! demekki kap'taki 5.05% oran eski
bu adamlar Turkiye'de sadece Akbank, Garanti Bankasi ve Anadolu Efes icin yatirim yapmislar
Karantina döneminde satışlar nasıl etkilenir sizce?
Biraz eski bi haber ama
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...artti-5749683/
Ayrıca sn hayek
Sizinle aynı fikirdeyim
Aefesinde hasilati 23 milyar tl fakat piyasa değeri 10 milyar tl
Burada bile iskontolu
Benim hesaplarıma göre AEFES (CCOLA %50.5 hissesi ile netleştirilmiş hali ile - ki CCOLA da halka acık olduğundan CCOLA hariç kısma bakmak zor değil.. solo aefes'e yani..) 4.5x EV/EBITDA'lardan işlem görüyor. CCOLA payı ile birlikte de aynı yerlere denk geliyor..
İş Yatırımın 6.0x ı yanlış diye tahmin ediyorum.
AEFES'in bu çarpanlarla işlem gördüğü bir zaman hatırlamıyorum..
SU andaki fiyatın covid etkisi ile biraz hacim düşüşlerini de içerdiğini düşünüyorum..
Yatırım tavsiyesi değildir.
Şirket covid-19 un üretim ve satışları nasıl etkilediğine dair bir açıklama yapma zahmetinde bile bulunmuyor...O zaman bilançosuna bakmak gerekecek...!!! Tahtacıda kurmuş baskıyı ...bakalım sonu ne olacak!?
fabrikalar calisiyor stoklar eriyor ! bu ortamda bundan iyisi şamda kayisi sn. heval
marj daralmasi falan diyorlar e olsun o kadar !!! dünya durmus durumda
bkz. tupras, petkim, thy, pegasus, bankalar, eregli, kardemir hepsi ciddi problemli
biz calisiyoruz, sektorumuz gida (cola, bira, meyve) su an batik gida sirketleri bile ciddi prim yapti. burda tik yok ! citi satiyor hikayesine milleti dokmeye calisiyorlar.
bu sirketin sadece AB inbev Efes'teki hisseleri 1,5 milyar usd yapar, daha fazla yaparda neyse
dün dolar bazlı grafiğini paylaştım...yabancı şuan bir AEFES hisse satacak 2.2 dolar alacak.. hisseyi 30 tlden satmış olsa 4 dolar alacak...yabancı sizce hangisini yapar..
demek istediğim burada yabancı görünümlü olan patron kontrolündeki hisseler olabilir..
bu oppenheimer fonu 31.08.2018 tarihinde elindeki hisse degeri %6.47 icin (38.888.000 lot) : 144.098.000 usd gozukuyor. hisse basi 3.70 usd yapar.
şu an zarar devasa !
simdi benim anlamadigim bir baska nokta AB inbev'in elindeki %24 hisse kuşa donmus durumda 360 milyon usd yapiyor. adamlarin satin aldigi sab miller bu hisseler icin 2011 yilinda ayni olarak 1.9 milyar usd odemis. 2018 de AB inbev hesabina gore ise 1 milyar usd imis.
burda yatirim yapip kara gecen ky olmadigi gibi buyuk yatirimci da yok anlasilan.
iddia ediyorum AB inbev Efes bugun halka acilsa %50 si Anadolu Efesin piyasa degerinden daha fazla eder.
burada bir film donuyor (citi satiyor hikayesi de basrolde) bu yil bu zincir kirilacak insallah. Biz sabrederiz bekleriz !
yatırım tavsiyesi degildir
Bilgilendirmeler için çok sağolun hayek hocam
elinde devasa gıda şirketi var..gitmiyor.dandik gıda şirketleri tavan tavan gidiyor...
https://i.hizliresim.com/Xs6RHq.png
benim yönetime naçizane bir tavsiyem var ! bize temettu vermesin.
verecegi temettü rakami ile aefes'deki %24'lük AB inbev paylarini alsin !
bakalim AB inbev bu konuya ne diyecek ? valla guzel anlasma olur kabul ederlerse !!!
360 milyon usd'ye adamlardaki %24'ü alır kurtuluruz [emoji846]
sn. emektar
bu anadolu etap konusunu bugun epey bir inceleme firsati buldum. burda cok enteresan isler var.
1-) ilk olarak Brezilyali ortagin hic para almadan ayrilmis olmasi acik bir muamma , bu konuyu geciyorum ! neden ? bilmiyoruz cunku
2-) Bu brezilyali ortak ayrilmaya karar verdikten sonra 6 aralik 2019'da %26.1 lik hisse Anadolu efes'e geciyor ve paylar %65.8 oluyor !
3-) Ancak ne hikmetse bu islem gerceklesmeden 2 gun once 4 aralik gunu Ozgorkey ile bir iyiniyet anlasmasi imzalaniyor. Bu anlasmaya gore "hissedarlarin payi ne olursa olsun kontrolu tek basina saglanamamasi" garanti ediliyor.
Bu sebepten dolayi bu sirket konsolide edilemiyor ve bilancoda 62 milyon gibi komik bir ozkaynak yontemi ile yer buluyor.
808.000.000 Varliklar - 722.000.000 Yukumlulukler : 86.000 kalan %%71.7 si 62.000- (62 milyon TL'cik yani devasa sirket)
Bu nokta cok ilginc buna spk nasil mudahil olmadi cok ilginc !!! hos spk neye mudahil oldu ki o da ayri
4-) Ama daha ilginc yani Etap icin sermaye artirimina gidiliyor ve bellki parayi Efes koyuyor. Eldeki hisse 65.8'den %71.7'ye cikiyor. yani %5.9 artiyor !!!
Peki bu artan %5.9 icin sirket ne kadar oduyor 114 milyon TL (tabi burda kendi haklari icin payina dusen de var)
SONUC : adama sormazlarmi yahu ? bilanco da 62 milyon TL gorulen bir istirake 114 milyon TL aktarmisssin bu ne is diye ?
hadi aktardin niye bilancoda 62 milyon gozukuyor, aefes'in 114 milyon TL'si nerde ????
Bu etap konusu su goturur bir hikaye ! ama 3-5 yil icinde muazzam sirket olabilir
Bu sabah 18.17 den 100 lot aldım :) Bu küçük adımla bakalım ayağımız uğurlu gelecek mi :oleyo:
Analistlerin Anadolu Efes'in 2020 yılı 1.çeyrek medyan tahmini 150,4 milyon TL zarar seviyesinde oluştu.
* * Foreks'in anketine göre, Şirket'in finansal sonuç rakamına yönelik ortalama tahmin 166,6 milyon TL, en yüksek tahmin 40 milyon TL, en düşük tahmin ise 311,4 milyon TL zarar oldu.
* * Şirket'in 2019 yılı 1.çeyrek net zararı 176,8 milyon TL olarak gerçekleşmişti.
* * Ankete, Ünlü & Co, BGC Partners, ICBC Yatırım, İş Yatırım, Oyak Yatırım, HSBC, Yapı Kredi Yatırım ve Ak Yatırım olmak üzere toplam 8 kurum katıldı.
Citi sat sat da nereye kadar? Satmakla bitirecek mal değil ki elindeki..
Bu kadar istekli satıcısı olan tahtada tahta yapıcı ne yapsın!!!.... Bir ara herkese sişe ve petkm veriyorlardı şimdi de aefes veriyorlar galiba...
Tahtayı iyi baskılıyor meksadaki herif.
Aghol gitti ardindan git bari
adamlarin yukari yapma niyeti asla yok ! kisa vadeli dusununler bir daha dusunsun ?
Doğru bu kadar iştahlı endekste bile satma tuşu boş geçmiyor yabancının, meksa herhalde kendi malı değildir yangın var sanki durmaksızın satmış
Hep aynı hikaye, karanlık odada satıcı çekilince yukarı vuruyor BIST düşerken önden devam eder
Bir gün mal satmasa belki hisse tavan olacak...bu yükselişte bunu hiç düşünmediler.
büyük çoğunluğu citibankta oldığu halde hisseyi yükseltip tepelerden satmak yerine en dilten sürekli satmak..
2 ay önce 26 dan satsaydın...
AB inbev bugun bruksel borsasinda tepki vermis %5.6 yukselis ile 40.12'den islem gormus. Bir onceki kapanis 38.12 !
50 60 tl olmasi gereken Boyle bir sirket hala buralarda surunsun bu borsa cok degisik birsey cidden yazik . Yalama patronda sahip cikmiyo hissesine yazik onlarada
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettumu alir yatarim kulagimin ustune. Cirpinsin dursun yabanci hiyarlar la patron bozmasi..
SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba arkadaşlar günlük alana satan paylaşabilecek varmı acaba merak ediyorum. Birde bugün 31 lot muhabbeti dönüyor nedir konu acaba ? Şahsi fikrim bir müddet daha yatay gider sonra endeksten ayrılıp sıçrama olur diye düşünüyorum uzunda en az 30-35 bandında olması gereken bir kağıt.
Meksa Yüzde 77 satan 610 bin lot satmış bugün hatırladığım kadarıyla. 31 olayını da görmedim okudum investing de ama olduysa eğer biri satana sövmek için öyle bir yöntem geliştirmiş olabilir ki kendisini tebrik ederim bu piyasada mıh gibi caktilar kağıdı bahane ettiler temettü bilanço bakin tavhl 300 milyon zarar etti kaç tavanı var sıfır hiçbir hikayeden kağıt etkilenmiyor
× bunun temettu ile alakasi yok !
×× ilk çeyrek bilançosunda zarar bekleniyor deniliyor iyi de zaten ilk ceyrek bilancolari hep kotu ! gecen yilki muazzam kar ortaminda bile 1Q zarar yazmis.
diyorum temettu falan vermesin ! Ab inbev'in %24'luk payini nakit verip alsinlar. 360 milyon usd yapiyor. Sonrada sermaye azaltip, hissedarlarin pay oranini artirsinlar.
ama hikaye farkli, oyun buyuk !