Enflasyonla ilgili olarak John Maynard Keynes şöyle demiş; "Hükümetler gizlice ve farkedilmeden sürekli enflasyon yoluyla vatandaşların varlıklarının önemli bir bölümünü kamulaştırmış olur"..
Printable View
Enflasyonla ilgili olarak John Maynard Keynes şöyle demiş; "Hükümetler gizlice ve farkedilmeden sürekli enflasyon yoluyla vatandaşların varlıklarının önemli bir bölümünü kamulaştırmış olur"..
Ayva üretiminde dünya 1.’si olan Türkiye, şampiyonluğu hiç ayva üretemeyen Hollanda’ya kaptırdı.hey gidi heyyy...
Dünyanın ilk vatandaş robotu Sophia, kadın hakları savunucusu oldu https://t.co/evkkXoAQb9 ucuz yırttın abi verilmiş sadakan varmış
İyi insanlar cennete gider değil.İyi insanlar nereye giderse cennet orası olur. -Osho https://t.co/ve2f9EDnEF güzel söz abi
Bilgisayarı yeneceğini zanneden yatırımcıya ,küçük yatırımcı denir..hi hi ho...
Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman Fransa'da Versay sarayı yakınlarındaki 14. Louis şatosunu 300 milyon $'a satın almış. 500 milyon $'a yat, 450 milyon $'a Hz. Isa portresi şimdi bu. Kaç yaptı toplamda? https://t.co/BNxJgRuUvC
Hampa petrol paralarını bunlara yedirecek değil batılı ülkeler. Fahiş fiyatlara ya silah ya da gayrimenkul alıyorlar. Paranın hepsi ABD ve Avrupa'ya akıyor. Hepsi haraç bunların. Bizim sokaktaki vatandaş da Kudüs diye kendini paraliyor.@aihsangöker
2* Sakarya... 26 Ağustos 1921... Yunan taarruzları sonucu Türk cephesi yarılmış ve düşman kazanmaya başlamıştır...
Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz!
Bu emir askerde öyle bir tesir yapmış ki, karşı tarafta bulunan General Hamilton sahneyi şöyle anlatmıştır:
Gebe dağlar Türk doğuruyor...
Atatürk bu konuşmaların tamamında ordusunun başında, önde ve ölüm tehlikesi ile koyun koyunadır. Zaten askeri ateşleyen de komutanlarıyla aynı şartlarda bulunmasıdır.
“İki yol var her insanın önünde / kolayını arar gelenekte dininde / İçine yolculuk yaparsa eğer / Farklı yollar bulacaktır derinde†Mevlana...en güzel geceler...
:)))))))))))))))))))))))))
Ooooooo zemaaaan, adamin malini mulkunu elinden aliriz, veririz eline bir dokmak, Aşkale'ye daş kirmaya gondeririz....
Tarihte hiçbir zaman David, Goliath'a karsi basarili olamamistir. Incil ve Tevrat'a dayali efsanelere inananlar icin, bu kendi bilecekleri iştir.
Turkiye'de "geleneksel güç odagi, Tsk'dir". Bu degismez.
Turkiye disinda dunyanin hicbir ulkesinde gorulmeyen, kışla- cami kavgasi bu cografyada 200 yildir yani Vaka-i Hayriye'den beri devam eder.
Sayet olumcul bir hata yapilmazsa, artik bu catisma bitmek uzeredir.
Bu ahmakliga devam edemeyiz. Bu cografyada yasayan insanlarin gelecegi icin bu catisma bitmelidir.
Bitecek...
http://enerjienstitusu.com/2017/12/1...eri-kapatamam/
Surekli degil, yesil hic degil, bir poh degil...Degil oglu degil...Alıntı:
Macron: “Yenilenebilir enerji sürekli değil, nükleer santralleri kapatamam”
Komur santrali yapilmaz diyenler var ya direk elentrugunu kesceynnn...Kes elentrugunu dinleyelim bakalim ne konustugunu...
Bu gadder bilmişin oldugu ve ahkam kestigi yerde para kazanmak, cocuk oyuncagi...
Long devam long...
Furup kafayi yatceyn, peralar gelir fosur fosur uyurken...
:))))))))))))))))))
Hedef kaç longda 120 olur mu?
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
137.500'de kapatirim...10.000 puvan iyidir...
https://www.cnnturk.com/amp/yasam/ca...mpression=true
Alıntı:
Lüleburgaz'da katıldığı bir söyleşide konuşan Prof. Dr. Canan Karatay, erkeklere yüklendi. Sağlıklı yaşam için önerilerini yineleyen ve soruları yanıtlayan Karatay, "Geleceğimiz, barışımız ve huzurumuz kadınların elindedir. Erkekler olmasa savaş da olmayacak" dedi.
FED/Williams: Para politikasını sıkılaştırma konusunda acelemiz yok.
Bir dönem Ceyşu'l- Muhacirun ve'l- Ensar adlı örgütün liderliğini de yapan Selahaddin Şişani (Çeçenistanlı) Hama'nın kuzeybatısında Suriye ordusu tarafından öldürüldü.
http://www.avazturk.com/service/amp/...mpression=true
:)))))))))))))))))Alıntı:
15 Temmuz’un indirdiği maskelerden biri daha ortaya çıktı. Muğla’da 20’ye yakını tutuklu 42 sanıklı FETÖ Çatı Davasının tutuklu sanığı Sami Çoban’ın avukatlığını, FETÖ’nün kaset kumpası mağduru, DGM eski Savcısı Nuh Mete Yüksel üstlendi.
Bunun bir kardesi daha vardi...Hanibal Kaddafi...Iddiali bir isim, kim koymus acaba?Alıntı:
Seyfülislam Kaddafi, 2018 başkanlık seçimlerinde, aşiretlerin ortak adayı olmaya hazırlanıyor: "Libya için birlik, güvenlik ve stabilite"
Pyd gider, kurtarir onlari...Alıntı:
Irak KYB, eylemler nedeniyle karışık. Salt ekonomik nedenlerle başlayan eylemlerde, siyasi talepler öne çıkmaya başlafı. Bölgedeki gazetecilerin yazdığı ortak kanı: Bölgede insanlar, hiç bu kadar gergin olmamıştı.
Abi simcik 87-91 arası bnm fakülte taksim in göbeği
Ama asosyallik genetik
Yürüyüp gittiğimiz de yok
Ama son iki sene
İki ilginç olay oldu
Bi bilgisayar odası Kurulunca inekler mudavim oldular
Bi de halı saha kuruldu es zamanlı
Zokarim bilgisayarına sürekli aklım topta
Bzm ekip beceriksiz surekli üst sınıfla maç ediyom bilgisayara da yerime imza attiriyom
Sonra gel zmn git zmn
Bnm Dr arkadaşlar var bikaç dene
Görüntülü görüşme skype mkype çıkınca
Kaçak et kesmeye (onlar icin) elemanlarin cep telefona. ambulans Siren ses i felan yukluyoz
Yengede az akıl fakiri herhal. her aramada Siren mi çalar telefondan. .
Olum dedim bu böyle olmaz
İnternet muhteşem olay
Sende de fikir gani
Yaz ulen o gün bugün yazıyoz
Yani bunu suna baglicaz
Dedesi muhtemel hanibal ismi komustur ona
Amma mecra yanlış
Yani isim dogru cunkum tüm haniballer internette
Ha ben gariban bi cobanim
Ama bu bnm de içinde yaşadığım dünyanın farkına varmadigim manasina gelmez
Adamın dedesinin günahı yok abi
O dede bey
Vizyoner vizyoner
Hannibal'in kardeşi var, Hastrubal...
Hastrubal niye komamiş?
:)))))))))))))))
Abi sual e tam cvp olur mu bilmemde
Sual e icabet etmeme olmaz
Türk Kültürü bildiginiz gelmiş geçmiş en eski köklü olanı
Çin min hikaye değilde yanında ufak kalır
Hatta kinem etraftaki batılı özenti zuppegiller bana hep ilginç gelmistir
Simcik abi
Ana yapı şu
Eseği suya goturun
Doğe doge iciremen
Ama bekle içer
Her eşek içer
Gazoz bilmez esek
Motto danda anlamaz
Susuzluk hecbisey gazozzuzluk efsane felan
Yalan u
Bu minvalde dağa coh hatruballer gelecektir
Hastruballer ölmez abi
Hastruballer içimizde
Onlar ölmez
Bi dogsalar olceklerde
dogmuyolarki bi aq larım :-)
Yani dogmayan ölmez o sebeb herhal ismi de konmaz
Off be uzun oldu ama iyi bagladik
Ama su konuda temin ediym dostum
İnternet dünyası yakın gelecekte oldukça hastruballesecek
Bu konuda fark etmesende
ileri goruslulugun taktire şayan
Soole reel ve sanal dünyalar iyice bi saflari siklastirsinlar hele
http://m.hurriyet.com.tr/galeri-amel...ndi-40681656/1
Yani ben demiom medya dio
Ayvagubek abi yazilarim asla dalga yollu değildir
Pas Attın gol e cevirduk abi
Saygılar
Borsaya nasil basladima devam edeyin ben.
Abi şinci benim bir halam var, biliyon nu? Sapanca Kaymakaminin hanimiyla cok samimi arkadasti. Hafta sonu davet etmisler Sapanca'ya, halam da beni cigirdi, beraber gitcemisiz.
Adabazari trenine pindik, gidiyoz. Izmit'i gectik, tren boyle kus ucmaz, kervan gecmez bir estasyonda durdu. Lem bakiyon etrafta hicbir yerlesim yok. Bir adam elinde 2 kova, icinde kucuk saksilar icinde ciceklerle trene pindi, bizim oturdugumuz koltugun karsisina oturdu. Abi cicekler cok guzel be ya...
Halam sordu, siz mi yetistiriyonus, satiyonus mu deye? Adam yok didi, estasyondan yokari dogru toprak bir yol gidiyor, ordan 2 km yuruyunce bir duzluge geliniyormus, bu cicekler orda kendiliginden yetisiyormus. Ben estasyonu da adamin tarifini de kafaya yazdin tabe...
Ertesi hafta sonu, aldim elime 4 kova, yanina da 30-40 dene ufak saksi pindim Adabazari trenine. Tren ogrenci dolu. Izmit'te ogrencilerin cogu endi. Bunlar Yildiz'a bagli Kocaeli muyendislikte okuyorlarmis. Bir de Adapazarinda Itu'ye bagli Sakarya Muyendislik varmis. Trenle uraya gidenlerde vardi.
Sinci bunlari gorunce bendeki girisimcilik ruhu depresiveriyore biliyon nu? Abi nerde bi insan toplulugu varsa urdan mutlaka yontulcek kerizler cikar.
Neyse ben kus ucmaz, kervan gecmez estasyonda indim, adamin tarifine uygun yolda ilerledim, tepenin etegine dogru sanki bir cicek tarlasiyla karsilasiverdin. Envai cesit cicekler durup duru. Abi el kuregiylen kokleyip, ufak saksilarin icine yerlestirdim begendiklerimi. Kovalari doldurdun, tekrar estasyona, urdan dogru Haydarpasa'ya, urdan bubamin burosu vardi, Taksim Ayazpasa'ya.
16 yasinda felanim...Abi cicekleri, bizim buronun onune dizdin...Lem kadinlar basima ususme mi, 2 saat surmedi hepsi satilivedi abi, yarisini travestiler aldilar. Peralari cukkaladik tabe...
Abi cicek isine buyle devam ederkene, bir taraftan da Sakarya ve Kocaeli Muyendislik bolumlerini etud etmeye basladin. Once bunlarin kitap satis yerlerine gittim, baktim dogru durust kitap yok. Sonra Yildiz ve Itu kitap satis yerlerine gittim, baktim onlarda ulmayan tonla kitap var, kitap fiyatlari cok ucuz. Buralardan baslangicta 200 dene kitap aldim, kitaplar ortalama 1 TL bile degil, biliyon nu? Sonra bunnarin fiyatlarini kalemle karaladim, 1 TL olana 10 TL olacak sekilde hepsinin fiyatini degistirdin. Kitaplari buyuk, tekerlekli cantalarin icine yerlestirdin, sonra pindim Adabazari trenine, once Kocaeline, sonra Adabazarina gettim, kantinlerde masalarin ustune kitaplari yaydin abi. Lem herkes basima usustu, 2 saatte butun kitaplari sattim abi.
Bi teraftan cicek, bir taraftan kitap derkene abi ben 1, 5 senede neredeyse sifir bir tomofil alcek kadernpera yaptin abi.
Tabi bu arada bir arkadasla kofte ekmek isine de girdik. Varan terminalin onune kofte ekmek arabasi koyduyduk biliyon nu? Bir keresinde Akm'de Cumhurbaskanligi Senfoninin konseri var, kofte arabasini Akm'nin onune surduk. Abi cok iyi giyimli insanlar, papyonlu mapyonlu tipler, bize once acayip acayip baktilar biliyon nu? Sonra bi tanesi yarim ekmek kofte aldi, yemeye basladi, abi sonra hepsi birden kuyruga girme mi? Ne kofte kaldi, ne ekmek kaldi abi.
Netice itibariyle abi bende 17 yasinda bir tomar para vardi. Bir gun Sali Pazarinin urda Amerikan Pazari vardi biliyon nu? Uraya gittin, ustume basima bir seyler alceyn. Fus bir kot, bir sweatshirt, bir de Nike ayakkabi aldim, ustume de iyi uydurdum biliyon nu? Filinta gibin giyinmisim, eskileri de bir posetin icine doldurup, firlatip attim cope, elimde mi tasicem abi?
Amerikan Bazarindan Karakoye dogru, kovboy gibin yuruyon, bir teraftan da dusunuyon, cepte bir tomar pera var simci ne yapem deye...
Didim ulla, buraya gadder gelmisken ben bir de kerraneye gidem. Alt yoldan yurumeye devam ettim.
Biraz yorudukten kelli, baktim ki bir binanin altinda insanlar toplanmis. Abi bir topluluk gordun nu icine dalma huyum var biliyon nu?
Insanlar bir cesit kagitlari veriyorlar, para aliyorlar, peralari veriyorlar kagitlari aliyorlar. Abi burasi borsaymis.
Iste bule abi, benim borsayla tanismam aynen bole oluverdiydi.
:)))))))))))))))))))))
Güzel renkli bir hikayeymiş teşekkürler paylaşımınız için
General Mobile 4G Dual cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.msn.com/tr-tr/eglence/un...cid=spartanntpAlıntı:
Süreler böyle olduğu sürece ben yokum! Bu kadar uzun süreli projelerde oynanmaz. Oyuncuya da yazık, senariste de, yönetmene de, seyirciye de.'
:cool:
Ali Koç, "50 yaşındayım ve ülkemde hiç bu kadar ayrışma görmedim. Ülke karpuz gibi ortadan ikiye bölünmüş durumda" dedi.https://t.co/eCJC36y4LM ...benim kahramanın sensin gene kırmadın sağol abi
Afrine gidiş için hazırlıklar tamamlanmış diyorlar. Sürpriz bir gece ansızın girermiyiz Sn. CB nin dediği gibi ?
Happy nerelerdesin?
Yok abi bağlantı çıkmadı iyi kopyaliyamadi meret...3 tanesi sildim bu kalmış kusura bakma...soyadı abi her yerde bunu kullaniyom daha kolay oluyo...
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence "at pazarligi" yapiyor. Kurecik'e radar konduktan sonra da boyle pazarliklar olmustu. Hatta Kurecikte radari istemiyoruz diyen bir sivil hareket olusturuldu, radara giden yolda yuruyusler yapildi, yolun basina bir cadir da kurulmustu. Bu goruntuler haber bultenlerinde gosterildi ve tabii ki dis basina da servis ediliyordu. O donemki doviz ve borsa hareketlerini simdiyle karsilastirmak lazim. Radar sebebiyle Israil cok elestiriliyordu. Ayni anda da Ahmedi Necat, Iran'dan Israil'i haritadan sileriz gibi seyler soyluyordu.
Long acmamin sebeplerinden biri de bu. Afrin'e gireriz deyip, girmeyince borsa yukari, dolar asagi...
Alıntı:
BBC Türkçe
@bbcturkce
#SONDAKİKA – Suriye Devlet Başkanı Esad: ABD destekli Kürt güçler vatan hainidir
Arkasi gelirse muthis olumlu bir gelisme...Aylardir bekledigimiz ve yazdigimiz bir konuydu bu.Tabii Esad'in aciklamasi Afrin'i baglamaz, Afrin'dekiler Abd destekli degil, Rus destekli.Alıntı:
EHA MEDYA
@eha_medya
"ABD başta olmak üzere yabancı bir ülkenin çıkarına hizmet eden PYD/YPG, vatan hainidir" diyen Beşşar Esed'e PKK/YPG terör örgütünden ilginç cevap:
"Esad hükümeti ihanetin bizzat kendisidir. Biz, tereddüt etmeden terörizmin peşine düşeceğimizi bir kez daha teyit ediyoruz."
Esad'in aciklamasi Ruslarin bilgisi dahilindedir.
Tehdit Iran'a dogru kayiyor. Suriye'de savasan, Ruslarin olusturdugu Turan tugayi, Turkiye ve Azerbaycan'in dahil oldugu Ortaasya kolluk kuvvetleri sebebiyle haberler olumluya donecektir. Turkiye'nin yonunu hizla ortadogu batakligindan, ortaasyaya cevirmesi gerekir.
Bunun icin siyasi bir dizayna ihtiyac var. Bunun icin uygun siyasi yapi, Türk-Islam sentezi yani Ülkücülüktür.
Tayyip Agam bu iş için maalesef uygun degil.