özgyo'nun dragos projesine geçen seneden bugüne %100 değerleme yapılmış. Kiler gyo'nun projelerinin fezaya uçmuş olması lazım. 450 milyonluk yer 950 milyon olmuş, 500 milyon kar yahu.
ciddi değerleme karı gelebilir
"yatırım tavsiyesi değildir"
Printable View
özgyo'nun dragos projesine geçen seneden bugüne %100 değerleme yapılmış. Kiler gyo'nun projelerinin fezaya uçmuş olması lazım. 450 milyonluk yer 950 milyon olmuş, 500 milyon kar yahu.
ciddi değerleme karı gelebilir
Şimdilik temel ile ilgili bir fiyatlama yapmıyor, serseri bir satış var ve de en dipten bunu halletmeye çalışıyor satışı karşılayan.
Yani düşene acımak yok bu dünyada, biterse bu satış ancak tepki gelir, bilemiyoruz ki daha ne kadar satacaklarını, ne zaman dönüş başlar o zaman takibe değer.
Dünya malı dünyada kalır, herkes bunun farkına varsa keşke.
satış bitti sn. bawer
ama oyak satışı , tek tek saydım[emoji846] ama 200-300 daha varsa vardır belki arada o da rakaö değil zaten ky belki de adam 1 yıl bekleyecek
ama bu hisseye mi ? özderici mi ?
özderici yıl sonu 600 kar garanti, piyasa değeri 417 milyon
fk : 0.7 olacak
kilerden vazgeçtim gibi"yatırım tavsiyesi değildir"
Bugünkü kapanış bilerek isteyerek kasten eksi kapanis arkadaşlar, tamamen taktik.istese 1.66 ,67 de kapatırdı.bu hareketleri beni huylandirdi,satacaktim, vazgeçtim bekliycem.Hatta 61.lere.degerse alicam.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/rxfcf2r.jpg hergün sayıyoruz bugünde devam edelim 23. gün oldu, hergün düşüyor. en ufak tepki olmadan tam 23 gün ve bu şirketin bilançosu da çok iyi gelecek. Biyük başarı "yatırım tavsiyesi değildir"Bu arada ne alaka ise her yıl gelen değerleme raporları bu yıl gelmez oldu[emoji846]
Yürü be klgyo kim tutar seni:vk::vk:
sadece esenyurt lojistik'ten 588 milyon değerleme gelmiş
588.000.000
362.000.000 geçen sene
‐‐----------------
sadece buradan 226 milyon kar yazdı.
şu an 1 milyardan işlem gördüğünü hatırlatmak isterim."yatırım tavsiyesi değildir"
valla ben 550 milyon kar bekliyordum
ama
700 milyon kar garanti oldu gibi. defter degeri 3 liraya gitti. fk: 1.4 oldu.
yahu bedava oldu
bugün satanlar yakında almak için sıraya girer
pazartesi ilk ben alıcıyım[emoji846] artık beklemek için sebep göremiyorum
hakkımızda hayırlısı "yatırım tavsiyesi değildir"
daha gelmeyen değerleme taporları var.
Sapphire Rezidance
Zonguldak Avm
Referans Bahçeşehir
gibi.
En kötü bunlardan 75 milyon kar gelir + 225 milyon esenyurttan + 30 marmaris arsa : Toplam değerleme karı : 330 milyon kar yapar
330 + 250 9 aylık kar + 120 faaliyetten son çeyrek kar gelse = Toplam : 700 milyon yapar
ama burada bazı gayrimenkullerin değerlemesini çözemiyorum. eğer onlar da yansırsa piyasa değerine yakın kar bile gelebilir. (1 milyar yani) ucu açık bir süreç takip etmekte fayda var.
Şu anki fiyatlar bedava özellikle referans bahçeşehir + Beşiktaş Abbasoğlu projelerinin hasılata yansımasıyla değişik yerlere gidebilir.
Bist içinde bazı gayrimenkul şirketlerinin bu denli değişik karlar getirmesi kiler, özderici, özak, halk vs. bilanço döneminde bu sektör için genele yayılan büyük bir trend başlatabilir. takipte kalmakta fayda var "yatırım tavsiyesi değildir"
Sn. Hayek değerli paylaşımlarınızı takip ediyorum. Soğukkanlı tahlil ve analizler yapmak iyi bir borsacının davranış tarzıdır. Esenyurt lojistik bir başlangıç haftaya ortalık şenlenir. Ben hafta başında bedelliyi de göze alarak portföyüme ekledim. Elbette 2020 yılında yapılan yüzde 400 bedelliden sonra sıkılmadan yüzde 125 bedelli başvurusu yapmak tam bir deli saçması. Ama sızlanmak yerine bundan kim fayda sağlar ona odaklanmaya çalışıyorum. Yeniden değerleme raporları ulaştıkça hisse daha da kelepir hale gelecek. Bedelli haberi ile istavrit toplar gibi çapariyle KLGYO hissesi topluyorlar. Çok mağdur arkadaş var bu hissede inşallah zararlarını telafi edecekleri günler yakındır. Bu arada SPK’ nın bedelli başvurusunu reddeceğini bekliyorum. Ondan sonra burada neler olacak göreceğiz bakalım. Sabrın mükafatı büyük olur. YTD
sayın Hayek hocam klgyo aldığımzda bedelli parası ödemek gerekiyormu .iç kaynaklardan karşılanacak gibi yazı okumuştum bu sayfada . aydınlatırsanız memnun olurum saygılar
Arkadaşlar,
Şu fiyattan bedellinin ne anlamı var ki? Rüçhan satsan 40 kuruş falan ediyor sanırım.
Şu anki fiyattan bedellide de yeni hisse fiyatı 1,25 civarı bir şey olur ki bana hiç mantıklı gelmiyor.
Sizin düşünceniz nedir?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Demek istediğim şu.
Önceki bedelliye kıyasla bu mantıksız gözüküyor. O zaman bir firma devamlı Kayıtlı sermaye tavanını revize edip devamlı sermaye artırsın. Bunun bir yerde sonlandırılması gerekiyor. Zaten şu an için firmanın o nakde ihtiyacı da gözükmüyor.
Kar eden bir firmanın önce %400 bedelli, bir yıl sonra %125 bedelli yapması bana hiç iyi niyetli gözükmüyor açıkçası.
Borsada bu manevralarla çok güzel yönlendirmeler yapmak mümkün. O yüzden panik satış yapmak yerine temel analize dayalı hareket etmek zararı önleyecektir.
Muhtemelen alttan daha fazla toplayabilmek amacıyla yaptılar. Sonuçta almak isteyen bir de bedelliye para ödemek zorunda vs. Resmen hissenin etrafına dikenli tel ördüler.
bugün ya da yarın geri kalan değerleme raporları da geldiğinde şunu göreceğiz ki, bu şirket 700-750 milyon karı yıl sonu için garantilemiş oluyor.
Buna karşın Marmara-4 , Kartal Towers ve Başakşehir satışları da 3. çeyrek gibi devam etmişse, hatta Referans Bahçeşehir tapu teslimi başlamışsa bu kar 1 milyar hatta üstüne gidebilir.
ben bugün az miktar pızisyon açtım.
1 milyar kar ederse bu şirket 1 milyar piyasa değerinde olamaz. bu baskı boşuna değil, açık bir baskı var tahtanın üstüne zaten net gözüküyor
ama bir gün bu satanların sıraya girdiğini de göreceğiz.
nasip herşey
Yaklaşık 1 aydır düşüyor, her kademeye bariyer koyuyor. Satanları topluyor desen bence hayır, yukarıya gitmesini istemiyor desen evet..Akan suyun, düşen bıçağın önünde durulmaz derler. Sn Hayek'inde bahsettiği gibi bedelliye katılmayıp rüchanı satıp sonra bölünenden hisse alabilirsin. Yani riski azaltmış olursun, hiç risk olmasın dersen satar bölününce alırsın. Yatırımcıya kalmış. Önceki hareketlerini de biliyoruz, köküne kadar sahipli hisse ve sahiplerinin de karakteri çok iyi biliniyor.. Şahsen ben 10.000 lot kadar almıştım ve zarardayım..Bir tavan görmeden de zararım çıkmaz bekleyeceğim bir süre..YTD
zaten 1 aylık takasa bakıldığında alınabilecek büyük oktanlı tüm hisseler alındı.
şu an dibini sıyırmaya çalışıyor.
İşin ilginci sabahtan beri 62 200-250.000 civarıydı.. Yazdıktan sonra 62 alım 63 satım 550-600.000 e ye eşitlendi.. Demek ki burayı okuyorlar ve her şey dahil bir uygulama içindeler, yeter ki ky duruma uyanmasın..YTD
Okusa ne okumasa ne! İnsan psikolojisi değişmez aynıdır, tahta yapıcılar da al sat makineleri de aynı damardan beslenirler. Masaya varını yoğunu koyanın malını elinden alırlar, kural budur. Kaybı göze alan kazanır, kısa zamanda çok kazanmak isteyen kaybeder. Yatırım tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/nerilol.jpg mecnur'un beyin kanaması (7.12) geçirdiği gün tahta taban oldu. (.2.60'dan 2.11'e) o günden bugüne alan kardeşlerimizin acaba hangisi kar da ?"yatırım tavsiyesi değildir"
Bu iş su altında nefes tutma yarışına döndü, nefesi güçlü olan kazanır :))
sadece :
esenyurt lojistik : +226
Sapphire : + 51
Westalife : + 31
Marmaris : + 30
olmak üzere 338 milyon kar geldi.
9 aylık faaliyetten kar : 254 kar vardı
Şu anda sadece burası : 592 milyon kar yazmış durumda
İhlas Marmara -4 kalan daireler için : 230 milyon
Referans Bahçeşehir için : 790 milyon
değerleme yapılmış. Bunları da ayrıca incelememiz lazım.
Ayrıca ne kadar satıldı? buradan yıl sonu ne kadar kar gelir hesaplamak zor
ama kar muazzam olacak gibi duruyor.
sadece şu hali oşan 592 ile bile fk : 1.7 oldu. bedavanın bir tık altı
beni aydınlatırmısınız lütfen.
1,25 bedelliden sonra diyelimki 1,65 den bölündü hissenin fiyatı kaca düşecek ?
35 kuruşluk ruçhan hakkı bunun ne kadarını karşılayacak ?
yani maliyeti diyelim ki 1,72 olan ve bedelliye katılmayan 10 bin lot sahibi birisinin durumu ne olacak ?
bilen birisi cevap yazabilir mi lütfen
Referans Bahçeşehir'de ilginç olan şu; toplam 463 konut + 34 işyeri = Toplam : 497 üniteden
130 adedi satılmış ve bu daha hasılatta gözükmüyor.
ayrıca kalan 367 ünite için : 800 milyon değer biçilmiş.
Şirket 1 milyara işlem görüyor.
bir yerden sert patlayacak ama bakalım ne zaman. bu şirket resmen şaka bile kabul edilmeyecek bedava seviyelerden işlem görüyor.