Lambent abi senin bar analizin ne diyor
Aylık haftalık vs vs
Printable View
uzun vade elinde tutmak için bir çok kişi hisse alabiliyor.. ben de alıyorum yeri geldiğinde..
ayrıca viopta da hisse alınıp satılabiliyor.. vadeli kontratları var.. endeks kontratına ek olarak..viopta spekülatif ve hedge amaçlı stratejiler oluşturabilirsin..bu anlamda strateji gereği spot/vadeli hisse alan/satan ve endeks kontratı alan/satana hisseci denilemez.. yatırımcı denilebilir..finans piyasasının diğer enstrümanlarını da kullanarak sigortalı işlem yapıyor demektr..
ama sadece spotta hisse alıp depoya atıyorum demek bu başlık için yanıltıcı..bir kaç nedeni var:
* sigortasız işlem yapıyor..temelsiz bir güvene dayanıyor işlem..
* depoya attığı ürünün kesin olarak değer kazanacağına iman etmiş.. ama değeri sıfırlanabilir de.. zira teknoloji değişir, şirket batar..trendler değişir.. insanların harcama alışkanlıkları değişir.. garantisi yok..
* vade.. viopta aylık (hisse), iki aylık (hisse,endeks) ve 12 aylık (hisse, endeks) kontratları var.. yani vade denilen şey bu kadar.. ama depoya atıyorum diyenin ima ettiği şey isterse 10 yıl kalsın umrumda olmaz değerini bulur demektir ki bu mantık viopta işlemez senin hissen değerini buluncaya kadar defalarca taban yer ve marjin call ile iflas edersin veya masa dışına atılmış olursun..
dıkkat edersen 3.4 haftadır paylasmıyorum nedenı de bar boylarının haftalık ve aylık olarak rekor sevıyelerde uzaması.....bu hafta 99 tepe dersek normalde.......buralarda 95.99 arası bıter....aylık olarak.....vobda 14bın yaklkasık oldu.....yatay gecer normalde....ama 113 600 700 kırılırsa asagısı agırlık kazanır....ama bı 94 suprız olmaz gıbı cumaya kadar
Tepki verse dahi 115.200 ü gecemez gibi duruyor. Olumlu bir haber lazım ancak
Asagıda 112.700 var.
makası artıya alacak gibi
O yüzden adam gibi düşemiyoruz.
mesela bu son tüy siklet rallisinde, 18bin puanlık (80bin - 98bin)Pega ve tüple yaptılar
şindi ikiside şelale yapıyor ama bist oralı değil.
bi sonraki rallide bankalarla mı yoksa demirceliklerlemi yapacaklar bilemeyiz. bildiğimiz birşey varsa o da bisttin düşmesine izin verilmiyor
mal tezgahta kaldı 1 saatır alan da yok satan da yok....mal curuyecek cumartesi pazar sokaga cıkma yasagı var...:kahkah:
https://i.imgyukle.com/2020/04/16/Qs01Zn.png
endeks 30
yükselen ilk beş vs düşen ilk beş
Dün yapılan düzeltmelere (düşüşlere) ABD piyasaları tam manasıyla katılmadı. Bazı borsalar haftalık barlarını kırmızıya çevirdi. Acaba ABD süpriz yapar mı? Banane bende düşeceğim derse, ortalık karışır...
aşı çıktı çıkacak.............
migros'da erken long açmışım, sabahki gapi kapatacak gibi duruyor.
Gap kapansın ondan sonra bakalım duruma tekrar.
113.800 3/10 lonk 114.125 den flatlendi yeniden açma fırsatı kollayacam...
Eregli ve petkimle endeksi alırlar diyordum dünden ereğli çıktı ama uyuz eşşek petkim katılmıyor. Belki akşama doğru hareket eder. Petkim long devam ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
5 günlük ortalama 96.100 çevresinde nabız yoklamaca.
pegasus......... endeks gitse burdan tavan olur mu ? acaba..........
ECB/LAGARDE: EURO LİKİDİTESİ SAĞLAMAYA YÖNELİK OLARAK DAHA FAZLA SWAP HATTI İÇİN TALEPLER DOĞRULTUSUNDA DEĞERLENDİRMELER YAPIYORUZ
Bu konu yeni mi? yoksa bilinen bir şey mi? Takip edemedim.
114.475 3/10 cort
Corona virüsü ile ilgili flaş bir açıklama Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Henri Kluge.den geldi. DSÖ tarafından yapılan açıklamada, Almanya, İspanya, İtalya ve İsviçre'den pozitif veriler geliyor. denirken. Fakat bazı ülkelerde azalma yok ya da artış var. Bu ülkeler arasında İngiltere, Türkiye, Belarus, Ukrayna ve Rusya yer alıyor. ifadesi kullanıldı.
Borsaların bugünkü yükselişi şimdilik bana hiç inandırıcı gelmiyor.
Borsalar yükselir yükselir gerçek aşı haberi gelince malı kitleyip basarlar aşağı :)
adamlar yerli dezenfektan çıkarıyorlar özelliği antibakteriyel olması
yahu mücadele ettiği şeyin viral olduğunun bilincinde bile değiller, bomboş adamlar
bir de bakanlar toplantısında o kadar geyiğini yaptılar, anti viral özelliği bile şüpheli..!!
Bigşort abi bugün de bir çok kişi ütülür mü
114.725 ten de 2/10 cort...
114.775 ten 2/10 ve 10/10 oldum
115.075 stop olurum...
Biz bize yeteriz temsili :kahkah::kahkah::kahkah:
https://twitter.com/R832418___vwq/st...722260996?s=20
Burası karışacak vazıyet alın.
İlerleyen dakikalar da dolar tl de
Hareket bekliyorum
Dik ve Diri olarak nitelendireceğim şekilde
( Dolar pozum yoktur / sadece sezgi )