Arkadaşlar bilanço geldi 539 M TL
Acaba beklenti ne yöndeydi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8b0a569348.jpg
IN2010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Arkadaşlar bilanço geldi 539 M TL
Acaba beklenti ne yöndeydi?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8b0a569348.jpg
Evet. Çünkü başka türlü beslenme biçimimle başa çıkamıyorum. Sevgili Torik duymasın ama, paket paket Toblerone'ları götürüyorum fırsat buldukça, bazen 1 kg profiterol, ekler pasta, frambuazlı pasta, çeşitli dondurmalar.. Kendimi kaybettiğim zamanlarda farklı farklı şeyler.. Dedim, böyle beslenirsem, kendimi geçtim, canda değil maldayım, Brisa'nın 2040'ını göremem. Bir çözüm bulmam lazım. Yemeyeceğim. Ama baktım, 3 gün yemiyorum zararlı şeyleri, sonra yiyorum.
Ne yapayım, ne yapayım derken; intermittent fasting'i keşfettim. Yeme aralığını belli bir zamana sıkıştırmak ve bunu disiplinle uygulama zorunluluğu hissetmek çok yararlı oluyor. Hem geri kalan, yemek yemediğin 16-18 saatlik zamanda vücut kendini temizleme imkanı buluyor (tansiyondan, dolaşıma ve kan şekerine), hem de sadece 6-8 saat aralığında yiyebildiğin için junk food denilen abur cubur zararlı yiyecekleri yeme imkanı bulamıyorsun. Öğlen 2'yi başlangıç yapıyorum mesela (bazen 12'yi), o saate kadar bir şey yemiyorum. Buradan bir 4-5 saat kazanıyorsun. Sonra kahvaltını ediyorsun. 2-3 saat acıkmıyorsun, akşam 5-6 oluyor. Son yemek yiyeceğin saat 8 veya 10 oluyor, ilk yemeğini kaçta yediğine göre değişir. Birkaç saatlik vaktin kalıyor yemek için. Oraya da bir akşam yemeği sıkıştırıyorsun. Torik kadar olmasa da belki küçük bir tatlı. Sonra bir bakıyorsun, saat 10 olmuş, bitmiş. Gece 1-2'de acıktığında yemiyorsun. Ağzıma bir parça çikolata atayım, sandviç yapayım yok. Bir dahaki gün öğlen 2'ye kadar yemek yok.
İşe yarıyor. Bu beslenme biçimiyle, arada kafana estiğinde, akşam 10'a kadar filmini izlerken cipsini de yiyebilirsin, 1 biranı da içebilirsin. Ama seçim yapıyorsun mecburen. Hem bunları yer içerim, hem 1 saat sonra makarnamı yerim yok. Zaman doluyor. Vücut onu telafi ediyor geri kalan saatlerde.
Piyasa 180 milyon bekliyordu.beklenti üstü yanılmıyorsam.son çeyrek 208 milyon çıkmış.benim basit oran- orantım olmamış.her şeye rağmen piyasa bu kârı sever bence.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zaman zaman mercimek çorbası yapmaya çalışıyorum. Su kaynıyor, buharlaşıyor, ama mercimeklerim çatlamıyor. Bütün olarak kalıyor.
Bu karla, mercimeğimiz çatlamasa da hiç olmazsa çorbamız kaynar, içemesek bile odaya bir mercimek kokusu yayılır.
Çorbayı içebilmek, midemize sıcak bir şeyler girmesi için yolumuz uzun; belki 2030.. O zaman bir şeyler şekillenecek diye umuyorum.
216-270 bandının alt sınırına yakın.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Brüt 80 kuruş, net olarak 68,5 kuruş kar payı dağıtımı.
Sayın jnothan yolumuz uzun.
Hem Ocak ayı da iyi geçmiş olmalı değil mi sayın Jonathan usta.kar güzel ama önemli olan sürdürülebilirlik.çarklar dönsün fabrikada,biz mercimek çorbasına talim ederiz.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günde 1 öğün yesek yeter bizim için. Fazlası zararlı..
Bu arada, kar dağıtımı VUK'a göre yapılır. Bu açıklanan 540 milyonu baz almayın dağıtımda, 395 milyon baz alınır. Dağıtılacak miktar brüt olarak 246 milyona denk geliyor, düz bir hesapla VUK'un 3'te 2'sini dağıtıyorlar diyebiliriz. Gelecek yıl da buna dair bir beklentiye girebiliriz.
Jonathan hocam Petkim ile yollarınızı ayırdınız mı
Ana yemek olmasa da, bir kase mercimek çorbası, içine limon, bol pul biber, karabiber ve 1 parça siyez ekmeği yeter bize.
Asıl dikkat etmemiz gereken şu; tl bazlı ciro artmış olsa da, şöyle bir göz gezdirdim, bazı satışlarda satış adedi bazlı azalma söz konusu. Bu tabii piyasadaki yavaşlamayla da ilgili. Ve üretim kapasitemiz 11 milyon. Bunu ilerleyen yıllarda 15 milyona çıkaracağız. Ancak sabit giderlerimiz sabit kalacak. Bu da olumlu etki yaratacaktır. Bir de kauçuk fiyatları var, o ayrı bir hikaye.
Genelde brisa kârin yüzde 80 ve üstünü dağıtırdı eskiden.geçen sene yüzde 25 dağıtmış.temettü da sürdürülebilir olursa ecnebi ilgisi de artar zamanla.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VUK tablosu hoşuma gitti onun da, UFRS görmedim henüz. Ama şunu diyeyim, nafta-etilen marjından ötürü net kar beklediğim seviyelerde gerçekleşmiş son çeyrekte; VUK'tan hatırladığım (ki dağıtılabilir kar o) son çeyrek 600 milyon gibi bir kar söz konusu. Bunu 2021'e uyarlarsak, bütün yıl boyunca 2,5 milyar civarı bir kar gelebilir. Yani ödenmiş sermaye kadar kar. Bu da onu 2 haneye yaklaştırır diye tahmin ediyorum. Hisse başı 1 lira temettü verme imkanı olabilir ama genelde yarısını dağıtır, 50 kuruş verir. 2022 başlarından bahsediyorum. Bu açıdan olumlu. Benim gördüğüm bu.
Ancak yollarımı başka bir hisse için ya geçici, ya kalıcı olarak ayırdım. İkisinde de yanılacağımı sanmıyorum ama hangisi daha çok kazanç getirecek, bekliyorum. Geçen yıl yaptığım analiz dahilinde bugün itibaren %100 bir kar potansiyelinden vazgeçerek neye yöneliyorum, ne istemekte, neyi amaçlamaktayım bilmiyorum ama ben de göreceğim.
[emoji1547][emoji122][emoji1319][emoji1376][emoji1433][emoji1490]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet dağıtır %80 ve üstünü ama sonrasında finansman olarak zora giriyor. Mesela, hala daha ödenmesi gereken borçlar var ve refinansman yapmak zorunda kalıyor. Şu an 246 milyon değil de, 400 milyona yakın bir dağıtım yapmak isterse o geri kalan para kasadan çıkacak ve nakit durumumuzu belli oranda zayıflatacak. Bu şekilde her yıl dağıttığını düşünelim, yıllar geçtikçe belli giderler artacak, yeni yatırımlar ve modernizasyonlar da söz konusu olacak ve bunların finansmanında kredi kullanmak zorunda kalacak, faiz giderleri de duruma göre artacak ama biz kasamızı güçlendirmemiş olacağız. 2016-2019 arasında yaşadığımız durumları yaşamak zorunda kalacağız. O nedenle, bundan sonra daha akıllı olmalılar ve UFRS'de açıklanmış olan rakamın yarısına denk gelecek bir miktarı dağıtmalılar. Geri kalan para kasada sürekli artmalı. Her daim en azından 1-1,5milyar tl arası nakitimiz bulunmalı kasada.
Aksaray yatırımı daha bitmedi. Önce kademeli olarak tam kapasiteye ulaşılacak, bu birinci faz. Sonrasında ikinci ve üçüncü fazlar gelecek. Bunların yatırım bedelleri de yüz milyonlarca dolar olacaktır. Kişisel tahminim 2025 civarı bunlara başlayacak olmaları üzerine. O zamanlarda dolar en iyi ihtimalle 10 lira olsa, 300-400 milyon dolarlık ek yatırım, 4 milyar tl'ye denk gelir, dolar daha da yüksek olursa belki 6 milyar tl'ye denk gelir; bunun hepsini krediyle yapmak istese ve bunu yıllara yaymak istese, bu sefer faiziyle birlikte 10 milyar tl civarı bir borçla uğraşırız; bunun faiz gideri de yıllık 1-1,5 milyar tl olur. Buna gerek var mı? Şirket yönetimi bunu kesinlikle bugünden düşünmeli. Bu yatırım başladığı esnada kasamızda en azından 2 milyar tl nakit olmalı. Yatırıma hazırlıklı olmalıyız. Kredi kullanımını kısıtlı tutmalıyız. Temettüyü gerekirse hep UFRS'nin %50'sine denk gelecek şekilde versin ama kar sürdürülebilir olarak artsın, kasa zarar görmesin, faiz giderleri yüksek olmasın, ödeme gücümüz olsun, hatta kasadaki paradan faiz alalım. Benim düşüncem bu.
neredeyse tek kalem sahol deyim. o nedenle iştiraklerinden gelecek temettüyü çok önemsiyorum. bunlardan biride brisa. kabaca 250 milyon dağıtmasını makul görmüş, sahol topiğinde yazmıştım. geçen sene iyi geçti, bu sene nasıl olacağı hakkında bilginiz var mı?
Ben de zaman zaman iştiraklerini almaktansa holdingleri almanın nasıl olacağını düşünmüşümdür temettü getirisi olarak ama o verimin her daim gerçekleşmediğini gördüm. Holdinglerin temettü getirisi nasıl oluyor, memnun musunuz?
Mesela Sahol alarak, hem Enerjisa'ya, hem Kordsa'ya, hem Brisa'ya, hem bankaya, hem de diğer iştiraklerine ortak olmuş oluyorsunuz. Temettü getirisinden ve performansından memnun musunuz?
Gayet güzel bir izah olmuş, teşekkür ederim.ben pek temettü olayını sevmem , çünkü temettü yatırımi için senedi senelerce tutmak şart.ancak o zaman anlamlı oluyor temettü.onun yerine trend analizi ile sat-al yada al-sat yapmak benim tercihim.brisa özelinde de durum aynı benim için.belli bir miktar brisa kilit, gerisi al-sata açık.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
öncelikle heyecanı yok. benim gibi 60 ına gelip, statik bir kar, temettü sana yetecek ise koc yada sahol ideal. ortak olunan şirketlerden birinin eksisini diğerinin artısı kapatıyor. lakin hisseyi uçuracak bir haber olmuyor. bu sene sahol ekstra ucuz kaldı. satma gibi bir düşüncem olmadığından beni çok rahatsız etmedi, buna karşılık bu seneki bist 30 dışı hisseleri uçup giderken, temettü beklemek her bünyenin kaldıracağı iş değil.
Keko hoca ile Dudu hocayı göremedim eski brisacılar , üzüldüm.
Temettü açıklandı mı?
Merhaba,
Bloga #BRISA 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Dudu hocam Petkim hakkında değerli düşüncelerinizi rica etsem? Malum pandemi dolayısıyla plastik büyük önem kazandı ayrıca Star Rafineri ile birleşecekler önümüzde ki dönemlerde? Star Rafineri bir Tüpraş kadar büyük olmasa da niyetinde son teknoloji inşa edilmiş yani esnek yapıda bir rafineri..
brisa brisa dır.. geçmişte 400 leri görmüş bölünmüş bir hisse, şimdi bu yeni fabrika tamamen tamamlandığında ve hatta eski izmit fabrikasının şehrin en güzel yerindeki arsası satılsa neler olur neler..
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/RWV3Es.gif
Yaş otuz beş yolun yarısı eder
Dante gibi ortasındayız ömrün
Delikanlı çağımızdaki cevher
Gözünün yaşına bakmadan gider.
Nur içinde yatsın..
Ben beklentilerimi, hayal kırıklığına uğramamak için hep düşük ve zamana yayılmış şekilde ayarlarım. Ben, Brisa'nın bu hareketini 2023 sonrası bekliyordum kendi adıma. Bu karları da öyle. 2020 ve 2021'de değil, 2 yıl sonra.
Kordsa'da da insanlar bana kızıyor. 20-30 arasını, birkaç yıl boyunca sindirmesi gerekebilir dediğimde kızdılar. Bilmiyorum, belki boğa piyasasının etkisidir, insanlar artık %50-%100 primleri gözlerinde normalleştirmişler, oysa ki normal değil. Şöyle ki, bir kağıt bugün %300 primi bir yılda yapıyorsa, bu demek değil ki her yıl yükselişlerle geçecek. Bir sonraki yıl o kağıt %50 düşüşü yer, 6 ay yatayda kalır, bir sonraki yılı da eski yerine gelmekle geçirir, bir bakmışsın 2,5 yıl geçmiş aynı yerde. İnsanların unuttuğu bir ayı piyasası gerçeği var. Uzun vadeli yatırımcılar, öyle her yıl %200-300 yükselişleri gözlerinde normalleştirmezler. Bunun hep böyle olmayacağını bilirler. Yeri gelir, bir kağıt 4 yıl yatar, telafisini sonra yapar. Çok hevesli olmamak gerekir.
Brisa'da bir kar artışı söz konusu. Bu yadsınamaz. 4-5 yıl yatmasının telafisini yapıyor. Fakat 2021 yıl sonu tahmini yapmak için bilançoları görmek gerekir. Bakalım, ilk çeyrek, 2020'nin son çeyreği gibi gelecek mi; gerek satışlar, gerek karlılık. Eğer çeyrek bazlı 2020 sonunu baz alarak ilerlersek, neden daha iyi rakamlarda olmayalım. Fakat ben kendi adıma neyi bekliyorum; burayı ve buraların %100 yukarısını 2-3 yıl içinde sindirir diye bekliyorum. Beklentim bu. Üstü olur, altı olur, piyasa nasıl bir düzeltme yapar, onu bilmiyorum. Göreceğiz.