Sıra gıda ve maden şirketi olan AVOD
ta sanırım
Printable View
Sıra gıda ve maden şirketi olan AVOD
ta sanırım
Maden raporunu bastan sona okudum
Bugünku bakir fiyatiyla çok cazip bir degerlemesi var.
Ama raporun başındaki uyarilar biraz mide bulandırıcı..
Bu maden gerçekten var mi?
Neden yıllardır daha fazla çalışma yapılmadı
Neden hem koç hem eczacıbaşı gizlilik sözleşmeleri imzalayip iptal ettiler?
Patron neden 55 milyon Tl degerindeki alacağından vazgeçti?
Alip sattim..
Ama aklımda cok soru kaldi
Vay beeee. Piyasa değeri 35 milyon dolara inmiş. Bakır madeninin kurulum maliyeti 70 milyon dolar falan. Bu maden bu şirkete bir boy büyük gelecek sanırım.
3,50 de stop ettirerek bana zarar ettirdi....
2,42 de tekrar giriş yaptım bilanço ile birlikte yine geçmişteki benzer yukarı hareketi yapabilir
teknik olarak karar noktasında
[IMG]https://i.hizliresim.com/9w9n3km.jpg[/IMG]
Gıda açısından bilançosu güzel geldi. 2023 ilk üç ay gıda ihracatı aynı güzellikte devam ederse, en azından iyi bir gıda firması olduğu pekişir. Malum madencilik boyutu muamma. Villa inşaat işi de ayrı bir muamma
AVOD-A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda 2022 yılı 12 aylık konsolide net dönem karı 113.262.405 TL (Önceki 21.778.286 TL )
ytd.
Takip ettiğimiz İhracaat oranlarında ki artış bilançoya etki etmiş. Ocak ayında ki 4 sevkiyat daha yapmış geçen yıla göre artış var.
Maden için beklediğimiz 4 durumdan biri bu yıl içinde gerçekleşmesi gerekiyor neydi onlar ?
1- Madeni kendi işletecek.
2- Ortak bulup birlikte işletecek.
3-Madeni satacak.
4-Ölü yatırım diyerek madeni kapacatak.
İnşaatla ilgili ise ortaklarını araştırdım ama web siteleri olsun firma sahipleri olsun bana güven vermedi. Cimere Şikayet ettim neden haber yok diye gelen cevap :
İlgi:05.01.2023 Tarihli Başvurunuz
Kurulumuzun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği (Tebliğ)’nin 5’inci maddesi uyarınca, payları Borsa’da işlem gören ortaklıkların, içsel bilgiler ve bu bilgilere ilişkin daha önce kamuya açıklanan hususlardaki değişiklikler ortaya çıktığında veya öğrenildiğinde özel durum açıklaması yapması gerekmektedir. Anılan Tebliğin 27’nci maddesinin verdiği yetkiye istinaden kamuya açıklanan “Özel Durumlar Rehberiâ€nde ayrıntılı olarak açıklandığı üzere, bir bilgi, olay veya gelişmenin içsel bilgi niteliğinde olup olmadığının değerlendirilmesi ilgili şirkete aittir.
kısa vadede beklenti nedir acaba? FK olarak gayet makul, özkaynaklar giderek artıyor.
2022 Şubat ayında bedelli yaptı, bir de her son çeyrek Seferihisar arsasının değerlemesini yansıtıyorlar bildiğim kadarıyla. Özkaynak artışları ağırlıklı buralardandır.
Avod için en önemli beklenti bakır madeni. Net değeri 400 küsür milyon doları bulabilir dediler. Bakır fiyatları yukarı giderse bu değer daha da artabilir. Ama şirketin gücü bunu çıkartmaya yeter mi bilemiyorum. Bugün başlıyoruz deseler 2 sene sonra faaliyete geçecek.
Benim beklentim büyük bu hisseden ama diğer taraftan da patronları hisse almıyorsa temkinli olmak lazım. Şirket geri alım programını yeniledi oradan da alım gelmiyor şimdilik.
Bu hisse için bedelli bedelsiz bir haber mi düştü?
Patronlar 2 yıl önce sattıkları hisselerden aldıkları 50 küsür milyonluk parayı 4'e katladılar mı acaba?
A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda, Manisa'da üretim tesisi kurulmasına karar verdi
11/05/2023 06:21:00
A.V.O.D. Kurutulmuş Gıda, Manisa'da üretim tesisi kurulmasına karar verdi.
Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimiz 10.05.2023 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile,
Şirketimiz kapasite artışına yönelik hedeflerini gerçekleştirebilmek, yurt dışı müşterilerimizin artan taleplerini karşılayabilmek ve üretim faaliyetlerini artırmak amacıyla, Manisa İli Saruhanlı İlçesi Alibeyli Mevkii'ndeki şirketimiz aktifine kayıtlı gayrimenkulünde;
- Tamamlanmakta olan Soğuk Hava Depo yatırımımızın yanında, üretim tesisi kurulmasına,
- İlçe bazlı 3.üncü bölge destekli mevcut Yatırım Teşvik Belgemizin kullanılmasına, bununla ilgili gerekli işlemler için resmi kurum ve kuruluşlara başvuruların yapılmasına, karar verilmiştir,
Yaklaşık olarak 2000 m2 alanda yer alacak olan üretim tesisi, yıllık 3000 ton Kurutulmuş sebze ve meyve üretim kapasitesi ile 150 kişilik ek istihdam sağlanması hedeflenmektedir.
2023 yılı içinde tamamlanması planlanan ve yaklaşık olarak 50.000.000 TL tutarında tahmin edilen bina ve makina yatırım bedelinin, şirket iç kaynaklardan sağlanması planlanmaktadır.
Yeni alınacak makine yatırımı ile birlikte, Bağlı ortaklığımız Hasat BNO Grup Gıda Yemek Hayvancılık Tekstil İnş.San.Tic.A.Ş. bünyesinde yer alan Bayındır Şubesi üretim tesisinin, yeni kurulacak üretim tesisine taşınması planlanmaktadır."
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Soru bile insanın içini sızlatmaya yetiyor dostum, bizde ilim ve bilimden uzaklaşma ve çıkar uğruna liyakatsizlere iş verme kısır döngüsü varken biz çorbaya talim ederken elin oğlu ballı kaymaklarımızı bizim sırtımıza binerek yer .
şimdi insana sormazlar mı sen bu maden sahasını alıyorsun da işletmesini biliyor musun cevap hayır çünkü işletmesini bilse elin oğluyla satış görüşmesine oturmaz kendi işletir kaymağı kendi yer .
bu daha öncede Eczacıbaşı'yla ve Koç holdinglide görüşmeler yaptı anlaşamadılar .al birini vur ötekine onlarla dada maalesef o kapasite yok ayrıca birbirimizle anlaşamamak içinde yaratılmışız oda ayrı mesele
asıl suçlu bu madeni buna veren devlet anlayışında ,şimdi bu üç kuruşa aldığı maden sahasını on üç kuruşa satıp kar edecek ,elin İsviçrelisi yüz otuz üç lira kazanacak ,arada millet kaybedecek
böyle yazdığım için amacım kağıdı kötülemek değil bendede epey var, sadece ülkenin gerçeğini göstermektir, tıpkı Kazdağılarındaki Kanadalılara verilmeye çalışılan alan gibi ,gittim gördüm inanın hüngür hüngür ağladım ve kendi toprağıma Kanadalı korumalar tarafından sokulmadım,
satış konusunda anlaşmışlar fiyat açıklamamışlar henüz ama ilginçtir hisse gidecek gibi durnuyor yada maden çk düşük fiyatamı satıldı acaba???
Dediler ki:
"Şirketimizin bağlı ortaklığı Avod Altın Madencilik Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin %100 hissesinin satışıyla ilgili AFK ENTERPRISE AG. İle her konuda anlaşmaya varılmış olup, gerekli kurul görüşleri alındıktan sonra anlaşma detayları en kısa zamanda siz yatırımcılarımızla paylaşılacaktır."
Şimdi bu durumda alan şirkettekiler, satan şirkettekiler, kuruldakiler, hatta içeriden haber alan büyükler satış fiyatını biliyor da bir bilmeyen biz küçük yatırımcılar mı kaldık?
Bundan daha kötüsü bu adam bu tür işleri zaman zaman yapıyor olması,bana göre bu bir maniplasyondan başka bir şey değil,çünkü satış ile ilgili her türlü her türlü anlaşmaya varıldığını belirttiler eeeeeee peki ne zaman ? en kısa zamanda peki en kısa zaman ne zaman işte orada filim kopuyor belirszlik var zamanda çıkıp dokuz ay sonra tokalaşırken elime diken battı o nedenle anlaşamadım dese ki geçmişte bunu Koç ve Eczacı grubundaki haberlerinede uyguladı bu uyanık patron müsveddesi.ben şirketi arayıp bunu CİMERE ve SPK ya şikayet edeceğimi belirttim ,elinde hissesi olan derhal şirketi arayıp durumu protesto edip bu en kısa zamanın takvimini açıklayın demelidir ,aksi taktirde yukarıdan satıp malı bize yükledikten sonra tekrar aşağıdan yerine koyup aradaki parayı bu maniplasyon haberle ceplerine indirecekler,öyle ucu açık haber mi olur ya en kısa zamanmış en kısa zaman bu gün olur bilemedin yarın olur bunlarınki bir hafta oldu eeeeeeee kocaman fıssssssss
yatırımcı şirketi arayıp hakkını istemezse üzerine bir bardak su içip başına gülecekler bu haramiler ,ha bir takvim açıklarsın olur sende bilirsinki o tarihte iş bitecek ona göre pozisyon alırsın ,burada bizi dolandırma durumu var eğer pazartesi açıklama yapmazlarsa ,eğer dediğim gibi maniplasyonsa şirketin patronunu bizzat ziyaret edip tekme tokat girişmek hakkımız doğar
en kısa zamanda açıklama yapacağız diye dolandırıcılığamı soyundun laaaaaaaa ,ne zaman bu en kısa zaman ,neden takvim vermeyip ucu açık bırakıyorsun ,yatırımcıyı mal yerine koyanın taaaaaaaaa mına koyayım ,yoksa tokalaşırken eline dikenmi battı denyo açıklama yapta durumu anlayalım bari
Bu gün saat 14,00 de genel kurul var ,bir babayiğit çıkıpta şuna ısrarla bu kısa zaman ne zaman neden takvim açıklamıyorsunuz ve madem her türlü anlaşmaya vardınız ,anlaşma nedir bizimde bilme hakkımız var deyip kellesine ve yüzüne vurarak soracakmı acep,ben İstanbulda değilde orada olsam yüzüne yüzüne vura vura cevap almadan o salondan çıkmam,halimize bak ya tam bir rezillik,uyut ve unut aradan parayı götür yazıklar olsun bu açıklanmadığı sürece bu görüşümde ısrarlıyım
Anlaşma içeriği belli oldu. Umarım yetkili kurullar iptal eder.
Patron Nazım yine kendine yakışır bir anlaşmaya imza atmış görünüyor. Kimsenin anlamaya fırsat bulamadığı bir satış kap ı sonrası daha önceki hareketlerinde de ana oyunculardan biri olan info yatırım 10.662.000 lotu 3.236 ortalama ile alarak Avod u tavan yaptı.
Sayın Horasanlı siz ne düşünüyordunuz satış kap ı hakkında
daha önceki tavanlarda hep eksi takasla tavan yaptı saman alevi gibi hemen söndü
ilk defa cuma günü artı takasla tavan oldu 3,39 üstü kalışlarda önü açılır
[IMG]https://i.hizliresim.com/2zsgb9t.jpg[/IMG]
https://www.tradingview.com/x/FjkiE0b9/
2. alternatif olarak burada bulunsun, tekrar kanal içine girmeden bi cacık olmaz. ( 3.65 )
Sayın Passenger69
durum gene belirsizlik içeriyor bence ,çünkü bu yabancı şirketle anladığım kadarıyla karşılıklı hisse takası yapılacak ,fakat yabancı şirketin hisse değeri borsaya arz edilince belli olacak, ancak her halükarda son derece olumlu bulduğumu da söyleyebilirim bizim Nazım efendi eskisi gibi at oynatamaz, işin içine gavur girdimi pek katakulli olmaz ,elin oğlu atını sağlam kazığa bağlar.
Teşekkürler sayın Horasanlı.
1.000.000 Eur nominal değerdeki paylarının şirketin yüzde 2.3436 üne denk geldiğini ve avod altın ın bu oransala karşı satıldığını düşündüğümde. Bu şirketin isviçre borsasına kotasyonu gerçekleştikten sonra değeri tamamen atmasyon olarak 1 milyar euro olarak belirlenirse( yurtdışı borsaları takip eden biri değilim ama internet araştırmalarına göre pek de hakkında bilgi olmayan bir şirket olduğu için ancak bu değeri kendimce baz aldım) avod altının satış fiyatı 23 milyon euro kadar oluyor. Planet-Scan AG nin çok daha değerli bir şirket olmasını umuyorum.
Papaz her zaman pilav yiyemez, bu defa basın ve SPK da olayı gözleme almış kolay kolay fırıldak çeviremezler, info alışları belki çok ince bilgilere ve hesapları bilmeye dayanan alımlardır . kimse bile bile lades demez
Bu harekete benzer bir hareket 2020 yılında da olmuştu olayın düzelmesi güzel bir KAP gondermeleriyle bir anda patlayabilir
Sn Passenger69, zaten bütün mesele şirketin arz değeri değil mi? 1 milyar euro mu? 100 milyon euro mu? Yoksa 10 milyon euro mu? Belki de 2 milyar euro. Sonuçta bizim açımızdan belirsizlik dolu bir anlaşma. Halka arz fiyatı belli olmayan şirketin küsüratına kadar belirlenmiş bir oranına endekslemişler alacakları parayı. Bari Pİ sayısı üzerinden anlaşsalardı. Bu oran nereden çıktı bunu açıklamalılar. İlgili şirketin iştirak ettiği Namibya'da 5 maden ruhsatı varmış, bir de bunun maden şirketini aldı. Bakalım halka arzda nasıl fiyatlayacaklar tüm bu maden ruhsatlarını...
2.1lerden 3.2lere gelmiş tahta düşüş eğilimindeyken 3 civarı haber geldi, hafif yukarı yapıp tekrar düşüşe başladı, yani piyasa anlaşma haberini beğenmedi veya realize etti. O sırada İnfo hızlıca 2.97lerdeki tahtayı yukarı götürüp karla boşalttı. Şöyle adam gibi 50 milyon dolara veya üstüne sattık diye bir haber gelse piyasa götürürdü bunu, İnfo'nun falan götürmesi gerekmezdi.
Ayrıca İnfo, BofA ve diğerleri zaten bu hisseyi doldur boşalt yapa yapa iyice mundar ettiler bu da ayrı konu.
Sonuçta bugün haber geldiğindeki seviyenin altına ve İnfo'nun girdiği seviyelere geri inmiş oldu. Bakalım bundan sonra nasıl hareket edecek.