En kaliteli domates yerlisi ayrılışı bizde o da beş lira İstanbul'da manavda bu 10 dan aşağı olmaz.
Printable View
En kaliteli domates yerlisi ayrılışı bizde o da beş lira İstanbul'da manavda bu 10 dan aşağı olmaz.
Ben stok amacıyla değil her zaman toplu alırım alışveriş sevmediğim için. Gittim mi 6 aylık 1 senelik alırım her şeyi 1 kere giderim.
O nedenle her gittiğimde şok geçiriyorum :)
2018 dolar krizinde 1 kasa viski almıştım baktım hava alanından bile ucuz... Kasiyer abi marketsen fatura keselim filan diyor yok dedim yaa içiciyiz Chivas Regal.. Zula da bitti kaldık AEFES'e o da güzel ama namussuz :)
Markette kalitwli domates Ankarada 7-8 bandına oturdu. 2 hafta önce2,5 tl ye aldığım çankırı domatesinin son demleri artık sulanmadan kızaranları her hafta kamyonetle getiren adam 5 tl den kaktırdı iyi domates ama 2 haftada %100 artmış. Sera domatesi anca çıkmaya başlayacak muhtemelen domatesin bu sene fiyatı 5-8 bandında gidip gelecek.
Herkese tavsiyem evde un kullanan varsa stoklasın. bu sene en az %100 daha artacak.
Ankara en ucuz şehirdir.genel anlamda.bu bir kaç kez haberlere de konu oldu.
emlak-sağlık-eğitim-gıda-ulaşım vs. de ortalama olarak diğer yerlere göre ucuz sayılır.
özellikle İSTANBULA göre ucuz.hele AVRUPA YAKASI fiyatlar çok pahalı.
yerli muzu Antalya da 9 tl .ye aldığımda, mahalle pazarında 7 liraydı..bu tür olaylara çok sahit oldum.(İNCİR-SUÇUK,KAYMAK VS.)
HALKIN %80 NİN YAŞADIĞI YERLERDE FİYATLAR DİĞER YERLERE GÖRE UCUZDUR.
ÇAY YOLU-ÇUKURAMBAR VS. gibi isitisnalar zaten %20 lik dilimdedir.
ford focus abd fiyatı 20 bin dolar diyelim..
ama Turkiye de 40 bin dolar civarı.. ben öyle biliyorum..
ama belki halkın %80'nin yaşadığı yerlerde 20 bin dolar dır?? :kahkah:
Zeytinyağı kendimiz üretiyor ve toplatıp satıyoruz halis ayvalık yapı 1. Sınıf natürel sızma geçen sene 130 dan başladı yeni mahsül. Bu sene henüz toplamaya başlamadık 135-140-150-170 şeklinde arttı fiyat. Şu anda eski yani geçen senenin ürünü180 tl olmuş. 40 tl lik ayçiçek yağı 60 tl ye vurdu. O mantığa vurursak yeni mahsül 200 den piyasa
Çıkması lazım
ford focus bimde 18bin dolar + kdv
fişi var derdim ama almadım kanıtlayamam :he:
Qgeçen sene ekşm ayında 189.000 tl olan
full Ford focusun şu anda satış fiyatı 330.000 dolara vurunca 40.000 dolar
bu adamı içeri attıgımızdan bu yana burnumuz boktan çıkmıyor.
https://twitter.com/gh_voltage/statu...60398331248641
Temel gıda maddelerine bile son bir ayda %15 ila %35 arası zam geldi,eğer bir insan nargileci tayfadan değilse her şekilde bu fiyat artışları üzer,dediğiniz fiyatlar küçücük ilçede bile aynı ayrıca çok değil 2 sene evvel marketlerde kışın ortasında bile çok uygun fiyatlara salkım domates vardı,her yönden uçuyoruz...:)
domates manavda 10-15 tl dir doğrudur ama çoğumuz marketten alışveriş yapıyoruz bizim markette bu sabah 5,99 tl idi...tabii şu an bu fiyatsa kışın havalar soğuyunca 8-10 tl civarına çıkabilir...
manavdaki mal elbette daha kalitelidir bir nevi ihracat malları gibi oluyor...malum her şeyin iyisi yurt dışına gidiyor kalanları bize yediriyorlar...ama halkın az bir kesimi manavdan alışveriş yapar...çoğunluk market pazar alışverişi yapar...
mevzu şuanki domates fiyatları.ANKARADA 15tl. domates mi satılıyor..ha..bir kaç market sazan avına çıkar. ama şuan marketlerde 5.50 ye domates satılıyor.bir de kışın erik yiyen 100 tl. gözden çıkaracak.SAĞLIK HER ŞEYDİR.DOMATESİ yazın 2 tl. den yersin(O FİYATTAN EPEY DOMATESİ ANNEM İÇİN KIŞA HAZIRLIK FAALİYETLERİ BAZINDA ALDIM-KONSERVE VS.)..ama illaki kışın yiyeceğim dersen biraz paraya kıyacaksın.AMA ŞİMDİ ankara da 4-7 tl. arası çoğu yerde bulabilirsiniz.
Biz eskiden yoğurdu köyde yapardik. Kayinco inekleri var küspe yedirir miş. 100 kg sütten 15 kg yoğurt çıktı. Baldız da bu oran yarı yarıya. Şimdiki süt fiyatından hesapla 60 TL kg Maliyeti
Dünyada covid-19 salgınında vak artışı hızlanıyor. Avrupa’da İngiltere’de rekor günlük vaka sayısının ardından Fransa’da da günlük vaka sayısı 30 bini aştı. Almanya, tedbirleri sıkılaştırdı. ABD’de ise birçok eyalette vaka sayısı rekor artış gösteriyor.
Korona’ya selam pencerede saç taramaya devam.
Herkes görmek istediği yerden bakıyor. 20 sene önce ülkenın ancak %5 i bankalardan kredi cekebilirdi kredi kartı alabilirdi. Halk birikimi ile sıfır borc ile hem geçinir hem ev araba sahibi olurdu. Mesela 30 sene önce emekli tazminatı ile hem ev hem araba alabilirdi. Mesela evin babası tek basına 6 nufus geçindirebilirdi.
Şimdi farklı olan şu herkes krediye karta dadanıyor adam elektrk faturasını ödemek için kredi cekıyor. Böylelıkle cark dönüyor halk gırtlak borc. Sorsan herkesın 2 arabası var dıyorlar.
Market alısverısını kartla yapıp kartı taksıtlendırıyor millet. 30 sene once cebınde para yoksa hiçbirşey alamazdn ama sımdı cebınde para yokken dünyaları alıyorsun borclanıp.
Böylelıkle 30 sene once alım gücünün yüksek oldugu ortaya cıkıyor. Bir öğretmen kart kredi olmadan 6 nufus geçindirip birikim yapıp tazmınatı ile bir ev bir araba alabilirmi ?? Değil 6 nufus sadece ev kirası fatura yol karın tokluguna calısabilir tek basına geçinebilmek için
Duztaban yok iyiyiz :)
Yalniz bence bist sert duzeltecek
Faiz karari ve tesvige kadar dayanirsak iyidir
Burdan shortlayacagim da tesvik den cekiniyorum
Buradaki çoğu kişi bilmezler. Geçmiş yıllarda Çinde Bebek ölümlerine sebep olan melamin maddesi bizde belirli bir gram yasal. Bu olmadan yoğurt yaparken çoğu suyuna çıkar.
Verilmiş sadakan varmış.
adamlar minyon lira zervatif almış.
hani düz düşününce için gıdıklanıyor ama ya
ters düşünüyorlarsa. :he:
Günahlarını almayalım belki fare öldürüyorlardır onlan.
Çocuk sorar anne bu ne?
annesi kıvırır, baban bunlan fare öldürüyor,
çocuk şaşırır, anne babam çok acımasız, baksana fareleri bile öpe öpe öldürüyor. asdas :he:
Genel olarak faiz artışı bekleniyor. Bu pandemi döneminde faiz artışı olursa üretim sektörü ve çalışmayan kesim nasıl ayakta kalır.
Özel de çalışan bazı doktorlar ücretsiz izinde. Sevisvi, kahveci çalışmıyor. Giyim sektörü yatay gidiyor. Ulaşım turizm yok. Bu durumda birde faiz artışı herhalde dibine kibrit suyu döker
Borsa sağlam duruyor.
eskiden olsa eksi 3 açar, 6 ya inerdi bikaç saatte.
bence palagöze laf etmeyin.
Trump seçilecek, AB yaptırım yok, faiz artışı ve iyi bilanço satın aldık gelmeyince görecegiz. Daha o dağıtılan krediler geri dönmeyince bedelli gelirse göreceğiz
Yaşantımiz paşa gibi halimiz itten beter
Faiz artışı olursa kamu bankaları kentsel dönüşüm içerisindeki konutlarvicij ve üretim için piyasanin altında Kredi verir