Trump: Diğer ülkeler Basra Körfezi'nde tankerlerinin korunmasını istiyorsa, bundan böyle bize ödeme yapacak.
Kafayı yedi iyice bu deli. Deli dumrula bağladı iyice.
Printable View
Trump: Diğer ülkeler Basra Körfezi'nde tankerlerinin korunmasını istiyorsa, bundan böyle bize ödeme yapacak.
Kafayı yedi iyice bu deli. Deli dumrula bağladı iyice.
Dile kolay 6 yıllık zirveyi tazeledi ons altın
1400 seviyesi 6 yıldır geçilemiyordu
Şimdi hedef 9 yıl evvel ki zirve 1920
12 ay içinde o zirvede potaya girer.
Sınırsız parasal genişleme 2007 ile 2011 arası oldu. Ons altında o süreçte 400 dolardan 1920 ye gitti. Sonra ki yıllar frene basıldı. Son yıllarda sıkılaştırma ve faiz artışaları vesaire derken ons altın baya dayak yedi.
Şimdi bu döngü tersine dönmek üzere hatta döndü gibi.
G20 zirvesine kadar yukarı yönü koruyacaktır diye düşünüyorum hatta Trump, Çin ile buzları eriteceği algısını oluşturursa bir miktar geri gelebilir. Temkinli olup izlemekte fayda var bence.
1420 yukarı kurulacak gibi görünüyor.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın aksine "B Takımı" olarak adlandırdığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un başını çektiği grubun diplomasi yerine savaş istediğini belirtti.
Ne kırılması, delmiş geçmiş resmen. An itibarıyla 1437$
Rsi 88 oldu günlükte
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
95 çıkıp sert düzeltme yapabilir
SM-T817 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
IMF Başkanı Christine Lagarde, ticari gerilimlerin, borçlarda artışın ve finansal şartlarda belirsizliğin global ekonomi için ağır aşağı yönlü riskler ortaya çıkarmakta olduklarını bildirdi.
Gram altın tarihi rekorunu kırdı bugün. Geçen sene Ağustos ayında gördüğü 264 liranın üstüne attı.
Dolar ise maalesef geçen sene gördüğü zirvesi olan 7.20 nin hala %25 altında işlem görüyor.
Dolar gram altıncıları desteklemedi.
Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov, S-400 hava savunma sistemlerinin parçalarının Türkiye'ye sevkiyatının yakın zamanda başlayacağını belirtti. "Sevkiyat için gereken tüm kararların alındı" diyen Manturov, Türkiye'nin, S-400 sistemlerini almasını istemeyen ABD karşısında takındığı 'sağlam tavrı' da övdü.
ABD'nin, İran'ın dini lideri Hamaney'i de kapsayan yeni yaptırımları devreye sokmasına sert yanıt veren Tahran, diplomasi yolunun kalıcı olarak kapandığını söyledi.
Şant Manukyan’dan çok güzel bir video. Altın, gümüş ve platin hakkında.
https://youtu.be/zGo1h1fYIGs
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'ın müzakere masasına dönmemesi halinde Washington'un bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulayabileceği tehdidinde bulundu.
Fed faiz indirimi beklentileri, ülkelerin tekrar parasal genişlemeye gidecek olması. ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımlar küresel piyasalarda belirsizliğin artırması ile birlikte 6 yılın zirvesinde bu akşam 2. kapanışımızıda yapmak üzereyiz. Altının onsu 1430 doları tekrar geçti, gram altın 266 TL oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, "İran tarafından Amerikan unsurlarına yapılacak herhangi bir saldırı büyük ve ezici bir güçle karşılık bulacaktır" açıklamasını yaptı.
Hoşt küpek.🤣
Ons altında düzeltme geldi. Bakalım kapanışı 1400 üstünde yapabilecek mi!?
Onsun artışı kuyumcuları perişan edecek.
Artık altın ticareti falan yapılamaz.
Bu fiyatlarla kimse bırak çeyreği gram bile alamaz.
Altın takı olma özelliğini kaybediyor.
Şimdilik kuru gürültü.. esas yükseliş bazı aktörlerin fiziki talebi karşılanmayınca başlar... gerçek fiyat o zaman oluşur
O gün hangi gün sayın kutsi. O dediğiniz ne zaman olacak sizce?
Savaş veya büyük ekonomik krizi bekliyorsunuz sanırım.
D*****n kuyruğu kopmalı artık. Ben ralli başladı diyorum.
1360 geçilince boğa piyasasına girdi ons altın bence.
2 gün 1400 üstünde kalmasıda bunun teyiti oldu gibi.
Lakin G20 yi bahane edip bir düzeltme gelecektir.
1400 e kadar bir geri çekilme olabilir normaldir.
ABD devalüasyona hazırlanıyormuş ilginç.
Bizde bekliyordum ben haber ABD den geldi.:)
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...na-hazirliyor/
Sarı küpek çok havlıyor demek ki ısıramıyacak.
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...ok-aciklamasi/
Şimdi bir kısa değerlendirme yapalım. G-20 var hafta sonu bildiğiniz gibi. Çin ve ABD ticaret savaşları konusunda anlaşmaya çalışacakler. Muhtemelen yine anlaşamıyacaklar ama dünyaya olumlu geçti anlaşacak gibiyiz anlaşıyoruz vesaire gibi yine yalan dolan bir açıklama yapacaktır sarı fırlatma. Ons altını bu olumlu açıklamalar kısa vadede negatif etkiler. Zaten ons altın bu beklentiyle G-20 öncesi biraz gevşeyecektir.
Birde malum bizim reis ile sarı kafa görüşmesi olacak bu zirvede. Bu görüşme öncesinde dolar zaten her gün düşüyor ince ince. Cumaya kadar bu düşüşün sürmesi sürpriz olmaz. Sonrasında malum açıklamalar olacaktır, iyi bir görüşme oldu vesaire diye. Ama bu beklenti zaten satın alınmış olduğundan haftaya dolarda yukarı hareket başlayabilir. Malum 2 hafta sonra füzeler burda olacak. ABD den muhtemelen bir kaç yaptırım gelecektir. Bunların çoğu askeri olacak gibi görünüyor.
Kritik bir hafta sonuna giriyoruz G-20 zirvesinden dolayı. Gram altında kısa vadeli bugün 268 lirayla zirveyi görmüş olabiliriz. G-20 den sonra tekrar değerlendirmek lazım altını. Ben fiziki aldığımdan 1 yıldır satmadan bekliyorum. Kağıt üzerinde alsaydım satışı-al belki düşünebilirdim. Ancak bu senaryo tam aksi olumsuz bir sonuçla biterse yani G-20 den bir uzlaşma çıkmazsa Çin ve ABD arasında ons 1500 doları deler geçer haftaya.
Bayramda gram 241'e kadar inmişti. nerden nereye geldi.
Bu fiyattan girilir mi kestiremiyorum.
Bugun biraz altin ilave ettim. Bakalim ons beklenen duzeltmeyi yapti dahada asagi inermi?
Ben 2 yildir topluyorum. Sonucta dunyada kendinden kiymetli olan kac tane nesne var?
Kaydi alimlar icin alis satis komisyonu 1 tl den daha az olan bir yer yada banka bilen varmi?
O güne buyük başlar kara verecek.. musical chairs olayı... müzik devam ettigi sürece sıkıntı yok..
https://pbs.twimg.com/media/D92ptyaWkAAw3Mu.png
Sabır işi bu altın işi sevgili Kutsi. Kağıt düzeni çökmeden çok agrasif hareketler görmek mümkün değil.
Buna rağmen altın uzun ince bir yola girdi gibi. Az gidecek uz gidecek dere tepe düz gidecek.
Bitcoin gidiyor İngiliz atı gibi, altın gidiyor inatçı yaşlı bir katır gibi. Yoruldu dinlesin biraz.
Şu G-20 bi bitsin, gelecek ayda fed faizleri indirmeye başlasın hele bir bakalım.
ABD Başkanı Trump, "Çin ile ticaret anlaşmasına varamazsam ek gümrük vergileri getireceğim" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret anlaşmasına varamazsa, ek gümrük vergileri getireceğini belirtti.
Trump, Fox Business Network ile yaptığı söyleşide "Eğer işe yaramazsa, anlaşmaya varamazsak ek gümrük vergileri, çok önemli ek gümrük vergileri getireceğim" dedi.
Ancak Trump iki liderin daha fazla gümrük vergisi getirilmesini önlemek için Japonya'daki G20 zirvesinde anlaşmaya varma olasılığını açık bıraktı.
Öte yandan ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının "yaklaşık yüzde 90 oranında" tamamlandığını belirtti.
Mnuchin CNBC ile yaptığı söyleşide, "Anlaşmanın yaklaşık yüzde 90'ını yaptık ve anlaşmayı tamamlamanın bir yolu olduğunu düşünüyorum" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 11 aydır süren ticaret savaşını yatıştırma umuduyla bu hafta Japonya'daki G20 zirvesinde biraraya gelecek.
Onsun işi bitti iğne barı attı aylıklarda bi müddet dinlenir