Burasi telegram chat grubu değil.
Printable View
Merhaba,
Yanıtınız için teşekkür ederim. Yabancı hisse senedini her ay düzenli olarak almak komisyonlar sebebiyle daha pahalıya gelebilir düşünüyorum. Bu sebeple fonlara yönelmeyi düşünüyorum.
Fon geleceği hakkındaki uyarınız gerçekten önemli. Diyelim ki fon teması değişti, ya da fon tamamen kapatıldı. Böyle bir durumda nasıl bir prosedür oluyor? Güncel değerden satıp çıkış yapılabiliyor mu? Bundan zarar etme ihtimali nedir?
Ziraat müşterisinin İki hesabı var,Parayı hep yatırım hesabında muhafaza et- Fon alıp satarken hangi hesap tan diye hesap sorar- Aynı şıbede 2 hesap gözükür. Yatırım hesabında para geceyi ZİRAAT PARA PİYASALARI FONUNDA MUHAFAZA EDER
Yüzde 10Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nnf mac pdd Ytd var bugün getirisini görebiliyor muyuz
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nnf 0.06 bildirmiş, kesin olmayan sonuçlara göreRedmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elz % + 1.33
Pdd % + 0.044
05 Nisan Pazartesi günü, kesin olmayan getiri oranımız:
NNF +0,06%
Bist100 +0,83%
ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi Mart ayında %3.36 arttı.
Gerçek enflasyonu yansıtan %3,36'yı aşan portföyler başarılı sayılır.
https://twitter.com/ENAGRUP/status/1...902422017?s=20
Tca % + 1.07
Zpf % + 1.31
Zpe % + 1.51
Zpk % + 0.054
Evet ne gunlerdi gunluk takip edyorduk
Birkac gun fpk ve hpt den iyi getiri yapmisti.
Zorlugu su alican fonun icindeki kisa vadeli tahvillerin saat 13.30 kadar
Dusustemi yukselistemi kontrol etmek. Ben bi iki yerden bakiyordum.
Sonucta tahvil faizlerine bagli oynak piyasa.
Ppz 19.20 bugun ortalama 19 gunluk getirsin yeter.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fonların getirilerini gösteren excel listesi vardı. linki olan varsa atabilir mi?
Mps %+1,423
mac %+0,857
opb %+0,482
sua %+0,128
ktm *
Oph +0,663%
ıdh +0,030%
Gmr 0.913
Nnf 0.083
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/916744
Arkadaşlar şuradaki pdf'nin 13-14-15-16. sayfalarında yazan performans ücretine göre örneğin; MAS'a 500.000 lira yatırmış olsak ve fon yıl sonunda %50 getiri sağlamış olsa ne kadarlık bir performans ücreti alınıyor? Ben pek anlayamadım anlayan birileri anlatırsa çok sevinirim.
Geçtiğimiz günlerde Aura Portföy'den Alper Bey ile görüştüm TLE ( yabancı eurobondlar taşıyor) fonu ile ilgili..
usdtry bazında reel getiri yaptığından dolayı daha önce de dikkatimi çekmişti. Bir çok husus konuştuk.
Ancak daha önce bilmediğim ve döviz bazlı fonlar için yeni bir şey öğrendim. Eğer bu fon, fonun sahibi kurumda hesap açılarak alınırsa, fiyatı dolar olarak açıklanıyormuş, Dolayısıyla %10 stopaj dolar fiyatı üzerinden alındığı için , tefaş üzerinden almaktan çok daha avantajlı oluyormuş.
Döviz bazlı fonlar için bu örnekten yola çıkarak başka diğer fonlarda da uygulanıyor olabilir.
Ben kişisel olarak tefaş üzerinden alınamayan fonları almıyor, sadece bir kamu bankası üzerinden kuruyorum tüm portföyümü.
Bir kuruma para aktarıp direk almak istemiyor, kurum riskini üstlenmiyorum.
Ancak bu, belki başka arkadaşların ilgisini çeker diye paylaşayım dedim. Belki başka döviz ile hesaplanan fonları için başka kurumalr da bu süreci uyguluyor olabilir.
Selamlar,
Ppz tefasta normal
Tabloda bugunku oran yok.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dun ogleden once TGE alis talimati verip , bugun fon alimi gerceklesecek olan var mi ? Dun Banka sistemi fon alisimin bugun gerceklesecegini gosteriyordu. Fakat simdi baktigimda yarin gerceklesecegini gosteriyor. Dun londra piyasalari kapaliydi o yuzden herhalde.
Merkez Kur % + 0,06