endeks 2 günde yüzde 6 mı yaptı ne yaptı tam bilmiyorum..bu hisseyi gerçekten 66 da tutan arkadaşa üstün hizmet madalyası versinler herkesin yapabileceği bir şey değil..herhalde resesyon sadece arçelik şirketini etkileyecek..
Printable View
mail atın 5 dakikalık iş rahatsızlık verin endeks yuzde 7 yukarı yaptı bunda info a1 ve deniz yatırım tahtanın içine etmekle mesgul
insan gibi geri alıma başlamadan bu at hırsızlarına kalır bu tahta gelip supurmeleri lazım
Aynen, açıklanan geri alımı düzenli devam ettirmeleri lazım. Neyi bekliyorlar acaba?
bugün en azından 67 üzerine atmalı çok geride kaldı..endeksin dönüşünü bekliyor sanki adi hisse..eksi piyasa da şov yapar
Kağıda girenleri Sıkıştırsınlar bakalım,daha ne kadar yapacaklar bunu .?
Elbet bir yerden patlayacak..
Bir hafta öncesine kadar, yeotek isimli kağıdı da 58-62 arasında günlerce ,haftalarca pres yapmışlardı.. Bu gün 90 TL ye dayanmış.
diskette 600 bin lot basmak nedir ayı yavrusu seni
bu adamlar niye geri alım yapmıyor gerçekten anlayamıyorum
kriz var zaten büyük düşüşler olur o zaman alır ucuza kapatırız diyorlar herhalde..
Bana artık "2.geri alım kararı blöftü." gibi geliyor. Yoksa 88 lira ortalama oluşacak şekilde geri alım kararı alan niye uygulamasın? Zaten 2.geri alım için paraları da yok gibime geliyor. Kesin blöf yaptılar.
Ayrıca 2.geri alım kararından sonra yapı kredi müthiş mal çıkışı yaptı ve yapmaya devam ediyor. Koçlar manipülasyon yapmazlar diyorum ama ya bunlar insan değil mi, çiğ süt emmemişler mi demiyor da değilim yani.
..Borsa İstanbul , % 1.22 + da ilen ,Ortağı olduğumuz hisse 67.30 TL de,Çelik gibi mübarek...!!!
Takipteyiz
yaw arkadaş şu endekse bi gömseler de bu da ne cehenneme düşecekse düşsün herkes rahatlasın..
Bu tahtada-Hissede yapılanlar,Gerçekten mide bulandırıcı-İğrençlik olmaya başladı..
endeksin bugün yarın içinden geçerler artık bunun durumunu siz düşünün..nereden bulaştım bu adi hisseye..
Bu arçelik nerelere gitmek istemektedir?
Kardeşler bugün davamıza omuz verdim :) yarın Allah kerim..
hasılat 60 milyar
net kar 1,424 milyar
pazarlama giderleri 11 milyar -- reklama çok gitmiş bee
Beklenti pek iyi değildi, gerçekleşti. Bundan sonra rahatlar sanirsam
Bilanço geldiğine göre,Merak da bitti..
Ne umduk,ne bulduk.?
Kendi adıma;Hissede,80.TL Civarında bilanço karşılaması bekler iken,Kuyudan su doldurup,Tepeden Aşağı aşağı sallana sallana ,döke döke su taşıyan Eski Köylü ,taze gelin Safiyye gibi, 66.30 TL ile günü kapattık.
Karlılık fena gelmiş. Detaylarını anlamak lazım. Hayırısı.
Satışlar beklentiler dahilinde ancak net kâr beklentilerin baya altında. Ortalama beklenti zaten gayet mütevazı şekilde 539 milyondu. Gerçekleşen ise onun yarısı (258 milyon) olmuş. Temel etken pazarlama giderlerindeki yüksek rakam ve türev araçlardan edilen zarar gibi duruyor. Bununla beraber nakit akışında bozulma gözlemliyorum. Parlak bir bilanço değil kanımca. Hissenin tepkisi nasıl olur orası ise ayrı konu. Ne hisseler var beklenti üstü kâr getirip ertesi gün testereye uğrayan.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
5 dakikalıkta ikili dip taban oluşumu var. 64 altına inmezse ve 64.45 üzerine atarsa toparlar gibi görünüyor.
bu yakında soluğu 55 lerde alacak gibi..paçayı nasıl kurtaracaz bundan bilmiyorum..
01.07.2021 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla başlatılan ve 24.05.2022 tarihli Yönetim Kurulu kararıyla devam edilen pay geri alım işlemleri kapsamında 27.07.2022 tarihinde yapılan alımlar tabloya eklenmiştir.
27.07.2022 tarihinde 63,75 TL - 64,20 TL fiyat aralığından (ortalama 63,9750 TL) 500.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu ARCLK payları 68.094.433 adete ulaşmıştır. (Şirket sermayesine oranı %10,0772)
Geçiş olsun, 2. çeyrekte bir darbe aldık.
3.çeyrek düşen emtia fiyatlarıyla beraber bir miktar toparlarız diye düşünüyorum. Cironun artıyor olması olumlu. Şirketin hisse geri alımını sürdürmesi önemli, parşütsüz düşmeyiz [emoji846].
Uzun süre devam etmesi muhtemel savaş, resesyon beklentisi ve avrupa'da düşmeye başlayan talep önümüzdeki riskler.
Kendi adıma fırsat buldukça al sat'la lot sayımı arttırmaya çalışacağım, Arçelik'ten vazgeçmek yok, uzun vade de beraberiz.
Her kışın bir baharı, Her gecenin bir sabahı vardır.
Demek ki şirketin bozulacak olan bilanço görünümünü firsata çevirip borsadan çekecekler Arçeliği. Bu bilanço ekonomik gidişat nedeniyle sonraki iki ceyrek iyiden iyiye bizulur. Sadece citi yabancıdaki 35 milyon lot bile yarısını doldurur alım kotasının. Agresif alım yerine defansif karşılama yöntemi sanırsam taktikleri.
Çok farklı düşünmüştüm haber çıkınca ama borsa bu işte işler değişebiliyor. Ama en azından aşağı fazla sarkmaz diyebilirim ama aylık enflasyonun 5-7 olduğu ülkede yerinde saymak bile büyük zarar.
Sonuç olarak Vehbi Bey'in koç holdingi öyle üç kuruşa beş köfte yedirmez kolayca...
İlk geri alımdan sonra ikinci alım haberi beni çok mutlu etmişti. İlkinde yatırımcıyı koruyan, hisse degerlemesine dayalı ve net alımları görünce yeni bir dalgaya kendimi hazırlamıştım ama sanırım koç hisse alım işini Sabancı ekibine devretmiş...
Sinir harbine döneceği belliydi ki şirket satın alma haberiyle 80'leri dendiğinde çıkmıştım ama surdan alayım ama burdan alayım derken geldiği yere bak hissenin şu enflasyon ortamında.
Buradan bir arkadasimiza cevap yazmıştı yatırımcı ilişkileri orada yok dolar bazinda böyle yok alım haberi sonrası bu kadar prim yaptı fakan filan gibi komik ifadeler kullanmıştı. Oradan belliydi işin sarpa saracagi.
Çıkan parayla biraz asuzu almıştım geldiği yere bakın yani borsada bu ekonomik ortamda yerinde saymak bile batmakla eşdeğer maalesef bu bir de geri geldi ve geri alım haberi nedeniyle artık tamamen şirketin elinde yani spek falan daha bulaşmaz bu tahtaya.
Umarım bekleyenler sonunda sabirlarinin karşılığını alırlar.hepinize bol şans diliyorum...
[QUOTE=acm;6021716
Çok farklı düşünmüştüm haber çıkınca.. Aylık enflasyonun 5-7 olduğu ülkede yerinde saymak bile büyük zarar.
Sonuç olarak Vehbi Bey'in koç holdingi öyle üç kuruşa beş köfte yedirmez kolayca...[/QUOTE]
Son cümleniz,her şeyi çok iyi anlatıyor..Köfteye niyet ettik,Koç'un boynuzunu yedik..
ARCLK in geri alınan payları işlem görmeyen tipe dönüştü.Dolaşımdaki pay 160 milyondan 100 milyona düştü
Borsa seçim sathına girmiş görünüyor.
Doğrusunu Allah bilir ya muhtemelen de endeks 2023 seçimlerini 3.500 üzerinde karşılayacak.
Peki bu ağır eşşek nerede karşılayacak, bu gidişle anca 70'lerde.
Borsanın % 2.5 Yükseldiği bir günde ,Bu kağıdın yerinden kımıldamadan ,65.45 TL de kapatması anlaşılır bir durum değil..Şirket, arada bir iş olsun, ''Dostlar alışverişte görsün'' diye Hisse geri alımı yapıyor.Gene faydasız..
Maalesef:Güvendiğim dağlara kar yağdı,Umudum söndü..
Ülkemizin seçim dönemine girdiği,Borsaların yukarı gideceği konuşuluyor da,Siyasette 24 Saatin bile uzun zaman olduğunu herkes unutuveriyor..O Tarihe kadar,Borsa da çoook masalar devrilir,Kasalar boşalır,canlar yanar,cepler dolar..!!
Şimdilik ,Bilanço rüzgarları ile ılık meltem esintisi,Yaz Marulu yeşilliği var..!!
Mühim olan,bundan sonrası..