Iste budur....
Cok tskler sn abim...
Syg,
Annemin yaptığı pizzayı dışarıda yaptırsam tepsisine 500TL isterler.
Kaliteli pizzayı kendi evinizden başka yerde yiyemezsiniz. Kimse uğraşmaz. Aşçı uğraşırsa ve kaliteli malzeme kullanırsa da bedeli aşağı yukarı yukarıdaki kadar olur.
Avrupa'da ana caddedelerki pizzacılarda (dominos bilmemne değil) bile 20euro'dan açıyorlar turist menusunu. Lan pizza yiyelim be diyince 30-40-50 diye gidiyor.
Arasıra yiyorum LittleCaesars'tan ama yediğimin çöp olduğunun farkında olarak yapıyorum :/ 30-50tl lik pizza ne kadar iyi olabilir yani.
En guzeli esasinda disarida hic yemek yememek..
Syg,
düşmanlarını sevindirmek istemiyorsan,
pizza, hamburger, fried chicken dan kaçabildiğin kadar kaçınız.
runaway from that's all shit seven miles. :)
işlenmiş et,ticari yağlarda kızartılmış etler,hamur yoğunluklu karbonhidratlı gıdalar. zehirden başka bir şey değil.
hele ki yanında gazlı içeçek varsa beyninize sıkın daha iyi.
bana bir şey olmaz diyenlerin haaa bugün haa yarın kalp damar tıkanıklığı ile kap krizi yakındır.
şeker,kolesterol,tansiyon hastalıkları da beraberinde. yaşamaya da hazır olun
para piyasası fonları,
% 0 stopaj oranı ile,
kemiksiz %19 ile 19.5 arasında getiri vermeye devam ediyor.
150k devlet güvencesi olmaksızın düşünülebilir.
Alisveris yaptik.2 pantolon 2 tisort 320 tl.tuttu.heryer pahali.
Aktif özel bankacılıkta şef pozisyonundaki şahsa watsaptan mesaj yazdım. Görüldü bile yapmıyor. Eee sen şimdi o mesajı yalandan görmezsen yarın ben seni gerçekten görmem.
Yazın zaten pizza yemem.:cool:
Kışında ya bir bilemedin iki kere yerim.:)
Bu ppflerde devlet güvencesi yokta zaten içeriği /%70 repo repo denen herhalde MB ile alakalı bir durum.busebeple ppf ler aslında yüzde yuz devlet garantisi gibi durmuyor mu .yada şunu sorayım. Ben x bankasından ppf aldım .x bankasi battı benim fonlarim da batar mi ..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son 10 yıla bakınca
Emekli maaşları dolar bazında zaten %35-40 oranında azaldı
Birde dolar enflasyonuna baktım, son 10 yılda %24
https://i.hizliresim.com/leprh6u.png
ppf’lerde hiçbir güvence yok
hatta bazılarında özel sektör bonosuda var
ppf yöneticisi batarsa fonun varlığı ayrı olduğundan fon varlığına birşey olmaz
ama repo için verilen batarsa o para gider
o yüzden ben hiçbir zaman büyük bankaların fonları dışındaki ppflere yüklü girmem
EIL'in bu günkü mevduat kaşılığı 19.21052632%'dir.
..........
Çalıştığınız Kurum Batarsa Paranız Da Batar Mı?
Aracı kurum veya portföy yönetim şirketi batarsa, buralarda hesabı olanlar etkilenir mi?
https://www.paradurumu.com/yatirim/c...mi-haberi-3640
Bankacılık sistemimize güvenim tam. O kadar ülke gezdim bizimki kadar modern ve güvenilir bankacılık sistemi görmedim. Herşeye rağmen banakacılık sistemimiz çok iyi.
Gelelim yatırım fonlarına. Bence yatırım fonu almak bankadaki mevduattan da güvenilir. Çünkü Resmi kurum olan Takasbank MKK ya girdiğinizde (e-devlet şifrenizle de girmeniz mümkün) aldığınız her yatırım fonunu ve portföy miktarınızı net bir şekilde görebilir isterseniz bloke bile koyabilirsiniz. ama bankadaki mevduatınızı mkk da göremiyorsunuz inisiyatifi tamamen bankaya emanet ediyorsunuz. Bence ikisi de güvenli ama PPF tarzı yatırım fonları bir tık daha güvenli
Aktifbank 191 gün veriyor şu anda almak isteyen yüzde 3 stopajı kullanabilir. Fakat başka bankaya para transferi yaptım 1 saat oldu hala aktifbank gondermemis bu da ayrı sorun
aylık bakalım,
FIL %1.522
yıllık karşılığı ise %19.49
PPF larında stopaj sıfır degilmi bir de aylık 1,53 net getirirse yıllık 20 getirir yanlış mıyım
https://twitter.com/feliscatuse/stat...103517697?s=19
Pizzayi buradan alin.