çok zayıf görünüyor maalesef. tahtada güç yok, bir süre daha süründürecekler anlaşılan..
Printable View
çok zayıf görünüyor maalesef. tahtada güç yok, bir süre daha süründürecekler anlaşılan..
Bu hafta genel endekse göre sağlam durdu, bedelsiz hikayesi vardı hissede. Yakın zamanda bir kap mı gelecek acaba.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilanço sonrası yönünü tayin edecek gibi
Bekliyoruz. Bekledikçe iniyor
unknown cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haydi YEO, yapabilirsin sen de bilanço gönderebilirsin, biraz güven kendine..
Bu arada vergi beyannamesindeki kar oldukça düşük görünüyordu (135 milyon civarında yanılmıyorsam), bilançoda işlerin değişmesi gerekiyor iştirakler de katılınca.
Bilanço bence çok iyi, enerjiler arasında en iyi iki bilançodan birisi, hayırlısı olsun
DFG tarafından yorumlanan Yeo Enerji Teknloji ( Yeotk ) Bilanço Analizi 2024-3 :
https://www.youtube.com/watch?v=Aerw7xCM6vo
İyi seyirler.
son KAP olumsuz
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1324213
%51'ine sahip olun sirketin%75'i SEP'e satilmis(finans sikintisi?)
Yani Yeo payi %12.5'a dustu(gerisi Emsolt'un)
Bu kdr dusuk payla 2030'a kdr 1GW kapasitedn Yeo'ya gelir olark ne duser?
Isin muteahhitligini yapicaz demis,biz seni o yuzden almadik ki Yeo?
Sn. bravoecho,
Eğer finans sıkıntısı varsa bu şekilde aşmaları bence o kadar olumsuz olmayabilir, bu tarz büyük şirketlerle ortaklık kurabilmek de önemli diye düşünüyorum. Tabi bu paylar kaç para karşılığında devredilecek vs bunları da belirtseler daha iyi olurdu.
Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde şirketler bu tarz hamleler yapabiliyor maalesef, tabi ki ben de oradaki payların %12.5 seviyesine gerilemesini en nihayetinde istemezdim.
Bu arada burada satılan payların sadece Romanya tarafındaki paylar olduğunu anlıyorum, umarım bu şekildedir.
Son zamanlarda özellikle batarya tarafındaki gelişmeler ve yapılan ortaklık, Tuzla’daki fabrikanın sene sonu açılacağı beklentisi, 2 kalemde alınan 99 milyon dolarlık işler vs bunların hiçbirine tepki vermedi hisse, üstüne aşağı geldi. Maalesef enerji hisseleri birbirine eklemlendi, diğerlerinin bilançoları kötüydü ve daha çok düştüler ama bizi de sürüklediler, can sıktı. Faizler inmeden hisselerin hareket etmeyeceği yönünde görüş oluşturdu. Yine de sabırla beklemeye devam ediyorum.
Selamlar
Seviyorum seni !!!!
:halay: !!!!!!!!!
İki günde alınan iş 109 milyon 750 bin dolarlık, sene başından beri ise 336 milyon dolarlık iş alındı. Hisse fiyatı 188.5 tl’de, şirketin piyasa değeri 528 milyon dolar, piyasa değerimizin %64ü kadar iş almışız sene başından beri. Çok iyi bence.
Enerji şirketleri içerisinde, büyüme potansiyeli oldukça yüksek, çünkü enerji işletmeciliğinden çok enerji teknoloji geliştirmeye yönelik iş kollarında son dönemde halka arz edilen şirketlerin içerisinde en başarılı büyüyen ve en güvenilir yönetime sahip olanlardan birisi, şirketin geleceğinin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Bu hisse fiyatına da eninde sonunda yansıyacaktır. Bir dönem belki pahalıydı, ama artık o fiyatın içini doldurdu ve nispeten ucuz.
Enerji şirketleri içerisinde güzel bilanço açıklayan şirketlerden oldu. bu şirkete düze enerji şirketi olarak bakmamak lazım, bu şirket bir enerji teknolojileri şirketi ve arge süreçleri, yenilikçi bakış açıları ve mühendislik kapasiteleri diğer alternatiflerden ciddi derecede ayırılıyor. F/k belki enerji şirketleri ile kıyaslanınca pahalı görünebilir. ama gelecek bilançoların da güçlü, hatta daha da güçlü gelebileceğini, ve bu şirketinin bir teknoloji şirketi gibi fiyatlanması gerektiğini gözden kaçırmamak lazım
Bilanço gayet güzel, fk ve pdd ikisi de anlamlı oranda düştü, pdd hala yüksek gibi ancak güçlü büyümeye devam ediyoruz. Ortaklara hayırlı olsun,
Yeo Teknoloji temel analizi: https://youtu.be/fPlGxBcKDmQ?si=CKRNv2iAi3a5Y6b-
Hala elimdeki en büyük pozisyon bu, son 2 bilanço beklentinin oldukça altında gelince hisse de saldı ancak beklemeye devam ediyorum, hele bir genel kurulu görelim, gitmeyi planlıyorum.
YEO Teknoloji'nin %51 hissesine sahip olduğu DEFİC Globe Romanya'da kurulu iştiraklerinin uhdesindeki toplam 105 MWp kapasiteli 3 ayrı güneş santralinin yatırımını birlikte gerçekleştirmek üzere İsviçre merkezli bir yatirim şirketi ile ortaklık anlaşması imzaladı.
KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Şirketimizin %51 hissesine sahip olduğu DEFİC Globe Enerji A.Ş.'nin (Defic Globe) Romanya'da kurulu iştiraklerinin uhdesindeki toplam 105 MWp kapasiteli 3 ayrı güneş santralinin yatırımını birlikte gerçekleştirmek üzere İsviçre merkezli bir yatirim şirketi ile ortaklık anlaşması imzalanmıştır.
Romanya Rekabet Kurumu'nun onayı ve gerekli diğer formalitelerin tamamlanması sonrası yürürlüğe girecek anlaşmaya göre iştiraklerin %50 hissesi devredilecek olup %50 hissesi ise Defic'te kalacaktır.
Anlaşma kapsamında santrallerin mühendislik hizmetleri, yüksek gerilim trafo merkezleri ve enerji nakil hatlarının kurulumu dahil anahtar teslim inşası Grubumuz şirketleri tarafından yapılacaktır.
Daha önce Çinli Shanghai Electric Power ile 129 MWp ve Norveçli Scatec ile 190 MWp kapasiteli güneş enerjisi santrali birlikte yapmak uzere anlaşmalar imzalayan şirketimiz, 105 MWp'lik yeni anlaşma birlikte uluslararası iş birlikleri ile kuracağı GES kurulu gücünü toplam 419 MWp'ye ulaştırmıştır. Bu güçlü deneyimiyle, yenilenebilir enerji sektöründe küresel ölçekte büyümeye kararlılıkla devam etmektedir.
Yenilenebilir enerjide 2030 yılına kadar 1 GW kapasite hedefleyen Şirketimiz, dünyanın farklı coğrafyalarında ofisleri ve iş yapma kabiliyetiyle global oyuncu olma yolunda adım atarken diğer yandan da taahhüt hizmetlerindeki büyümesine önemli katkılar sağlayacaktır."