Kerizden çok ne var ki!!!
Printable View
1Ç 90
2Ç 87
3Ç 122
Toplam 299 Milyon 9 aylık karı
Şimdi açıklanan 2021 Net Dönem Karı 228 Milyon ??
2020 yılında vergi dairesine 400 milyon kar acikla , spk ya 48 milyon ... 2021 vergi dairesi 228 milyon ... Bakalım ne yumurtlayacak....
2020’deki olayın nedeni, Silopi Elektrik ile ilgili anlaşmanın revize edilmesiydi. Açıklanan gelir tablosunda zaten dişe dokunur sadece kambiyo karı var. Orada da muhtemelen Silopi Elektrik’in 30 milyon dolarlık satış hakkından vergi ödemediği için SPK mevzuatına göre hazırlanana göre düşük kambiyo karı açıklıyor. Bana tek ilginç gelen seans içinde gönderip sanki kötü bir haber varmış gibi hisseleri aşağıya basmaları. Hiç hoş olmadı.
ziraat b. kambiyo geliri beklentilerinde 400 mil. üzerinde bir rakkam açıklamıştı.
vergi finansalları ile kendimizi germemize gerek yok bence.
epey yanıltıcı olabiliyor
"yatırım tavsiyesi değildir"
Düşürmek için bahane arayıp duruyorlar. Hepsini tebrik ediyorum. Hiçbir fırsatı kacirmiyorlar. Yani hisse zaten yerin dibinde seans içinde böyle bir haber vermeniz şart zaten... Neyse hepsi iyi niyetli yatırımcı dostu arkadaşlar zaten...
kambiyo karına göre hold. de ne kadar döviz var?
6 aylık gelir tablosuna göre yaklaşık hesapla vergisi ödenen net döviz pozisyonu şöyle.(9 aylık olan Kap’ta yok.) Kur 6 ayda yaklaşık 4.30 TL arttı. Her bir geçici gelir tablosunda kambiyo karından, kambiyo zararını çıkardım. 30 milyon dolar Silopi’deki payların satılma hakkı. Onun vergisi ödenmiyor galiba. Ayrıca 3. çeyrekteki döviz pozisyonu ile 4. çeyrekteki döviz pozisyonu farklıdır. 3. çeyrek sonundaki durumu bilmediğimizden bu 42 milyon dolar 4. çeyrekteki durumu tam yansıtmaz.
[(271-7)-(86-3)]/4.3=42 milyon dolar
Oğlum turgut,güççük turgut.Bak abin de yiyemedi gitti,yeğenin de.Kimin ne zaman öleceği belli olmaz da böyle ucuz numaralara lüzum yok.Delikanlı gibi iyi işler yaptık,kar ettik daha da edeceğiz de.2020 de verdiğin 8 krş temettü gibi bu yılın karından en az 50 krş vereceğiz de çık ekonomi kanallarına da kul hakkı yeme,hayır duası al.Gerçi o ta.ş.k sende ne gezer de.Marta az kaldı,son çırpınışlar,kıvranıyorsun bari karı gibi kıvırma.
file:///C:/Users/User/OneDrive/Masa%C3%BCst%C3%BC/Hedge%20ve%20Pozisyon%20-%2003_12_2021.pdf
Dü.bük duydu sesi verdi de bir balya daha kaptık.Sonunda donunu da alacağım güççük turgut,donunu.
En basitinden glyho ya bakın. Adam şirket içsel değeri 20 TL diyor ama şirketin değeri 2 TL:). Şaka gibi !!! Yani tamam bizde temele göre yatırım yaptık ama adamlar sulalecek aynı kafadalar. Bugünkü olay da herzaman yaptıkları işlerden sadece bir tanesi. Seans içi vermek zorundaydilar bu bilgiyi...
Sn dipdip,
Sağolsunlar onlar şimdilik genele verici ben alıcıyım.Aldığım bu balyaları hisse münasip yerine geldiğinde bunların münasip yerine iade etmezsem neyim.Balya balya aldık balya balya so.acağız.
.
Kutman mesut'un kaynı olur.Bunlar ondan öğrendi bu işleri de en azından Mehmet benim kağıdım 20 TL eder deyip sürekli alım yapıp kapta bildirim yapıyor(Naturel gaz arzında glyho yu 6 TL nin üzerine atmıştı.).Bu şabalakta en az 10 TL olsa niye oldu denmeyecek kağıtta 3 ün birine idare ettiriyor.
Selamlar,
Şurada bilancoya ne kaldı. Ya bunlar 4 liradan dağıttılar mali. Ucuza toplayacağım diye yemedikleri nane yok. Bdi,endex,döviz ... Şirket için efsane geçen bir senenin ardindan geldiğimiz yere bak. Global bir kriz var şu an . Tüm endexler ciddi düşüş yaşadı. Bizim endexi 2-3 hisse ile ayakta tutmaya çalışıyorlar. Dun Turkcell bugün Ereğli. Dövizde düşüş olursa bu sefer bunu bahane edip düşecek, yada bdi ve ya endex...şirket adına efsane geçen bir senede bu şekilde hareket eden hisse yoktur... Bu şeref de onlara ait... Yarın döviz 17-18 lira olsa 3 kez tavan yapacak mı? 3 kez taban yaptirdilar ardarda. Döviz topladı , bdi topladı , bilanço yaklaştı hala ..... Peşinde.
Boschish kardeş hoşgeldin sende.Tahtaya bir giriş yaptın beli doğrulmaz oldu.Yükün ağır anlaşılan,seni hafifletmeden götürmez hacı bu güççük turgut.
.
Syg
GSDHO GSD Holding TRY 1.609mn döviz fazlalığı USD fazlası bulunan Holding TL'nin değer kaybından 413mn TL olumlu etkilenebilir
ziraat yatırımın linkini bulamadım elimdeki pdf. den copy yapabildim. '' 9 aylık bilgi tazeleme'' aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=lqTJsitPEAk&t=438s
Selam arkadaşlar herkes kızgın kağıdın gerçek değerini yansıtmadığı için aynı şekilde bende anlam veremiyorum 17 ağustosta 6 aylık karı geldikten sonra o gün 1.88 den almistim baya yüklü bir lot ve 2.2x lerden çıkmıştım daha sonra 2 80 liraları gördükten sonra tekrar 2.40 Lara düştüğünde aldım ve ev alacağım için 2.65 lerde satmak zorunda kaldım sağolsun iyi pişman ettirdi 4 lirayı gördü artık dedim treni kaçırdık derken şaka gibi 2.60 lardan tekrar geri mallandim ve bekliyorum bilancoyu gormedende tek lot satmıyorum çünkü çok dengesiz hareketler başladı 10-15 kuruş anlık alış verişler başladı şimdi 228 milyon vergi dairesi karı açıklamış ve alenen seans ortasında göndermişler sagolsunlar ve bunu 11 marta kadar baskı olarak tahtada kullanacaklardır bunada eminim ama bassinlar keşke gene 2.50 lere bassalarda bilinçli yatırımcı nallansa açıkça ben pozisyonumu artırım açıkça. Bide konuşulması gereken daha öncede yazmıştım acaba temettü verirmi azda olsa bu 228 milyonla 50 kuruş temettü dağıtabilir istese ama sembolik olarak 15 20 kurus temettü dagitasa beklentiler aşırı artar kağıtta ve bir daha 3 liraları görmez bence 11 marttan sonra 800 850 milyon kar ile güzel bir hareket bekliyorum herkese bol kazançlar ve sabırlar dilerim
Gerçekten çok adı bir tahtacı var ben yazarken 3 dakka içinde 2.87 den 2.82 gösterdi şuanda gerçekten sabır...
Ya bir de bilancoyu duyan yabancı yatırımcı ve fonlar gelecek ... Bilancodan sonra roket vb.. deniliyor. Herkes bu insanları tanıdığı için gelmiyor zaten... Deutcheden 2.50-2.60 dan mal boşaltan yabancı mi Allah aşkına? Neyse ky den mali almadan yürütecek mi gorecegiz. Ama her türlü..... Yaptıkları veya yapacakları kesin...
Daha önce ünlü den yaptıkları işi bugün global ile yaptılar .
Son iki bilanço iyiydi ve sonrası roket oldu. Bu bilançodan sonra beklettiler diyelim, 2 ay sonra bir önceki seneye göre daha iyi 1. çeyrek bilançosu açıklayacak. Spotta navlunlar her gün yükseliyor. Vadeli fiyatlara göre yükselmeye de devam edecek gibi. Geçen seneye göre daha iyi çeyreklik bilançolar bu yılın son çeyrek bilançosuna kadar devam eder. Fiyat değişmese, yıllıklandırılmış net kar ile 1 F/K’ya yaklaşacağız. Fonun ya da yabancının yapacağı 1-2 F/K’dan toplayıp 2-3 F/K’dan satmak olsa bile güzel kar yazar. 2-3 F/K’dan alan da ucuza aldım der ki haklı. Gerçekten çok ilginç bir durum. 😅
Bu paylaşıma ekleme yapayım.
https://twitter.com/jhannisdahl/stat...140986893?s=21
Vadeli fiyatları da paylaşayım. Bu vadeli fiyatlar spotta gerçekleşirse son çeyreğe kadar rekor kırarız. Ayrıca navlunların tarihsel olarak endişem olduğu aylardan biri olan Şubat ayı bitmeden durum böyle. Bu sene içinde navlunlarda yeni zirveler bekleyenler de var. 🤑
https://twitter.com/joeriwestland/st...017757190?s=21
Sn meteor City ve deutchenin aldıkları bıyıklı. Çoğu hisse için bu böyle. Yani adamların alış ve satış maliyetlerine bakarsanız anlayacaksınız zaten. Bugün 10 gündür 2.93 ile mal toplayan global elinde ne varsa boşalttı. Bank -of ve yatırım finans da aynı şekilde. Kaç gündür topluyorlar di. Yani alan da satan da kendileri. Arada ky de giriyor topa.
Kesin olmamakla birlikte,güççük turgutu yıllardır takip eden biri olarak,küçükyalı holding genel merkezinde yatırımcı ilişkileri odasının yanında operasyon merkezi kurulu ve yönetmen eşliğinde takas dağılımında görmüş olduğumuz tüm kurumlar(alb,teb,halk ve ışık yat hariç belki onlarda dahil) film çeviriyorlaar ve bizde izliyoruz.Devam sülalesini eşek kovalayacalar.
Daha önce ardyz için kötü patron nasıl olunur örneği gösterilmişti. Bugün Turgut Yılmaz dosta dusmana iyi patron nasıl olunur gösterdi. Kendisini tebrik ediyorum
ne güzel gidiyordu...yazan ve dolayısıyla izleyen-takılan çok olunca böyle oldu...
spek hisselerine güzelleme çekilmez..
bence gene kimse yazmasın...
Katılıyorum şurada kalmış 15 gün civarı. Totem yapalım. Herkes ölü taklidi yapabilir. Ben forumu okuyunca farkettim bugünkü durumu. İzlemeye gerek yok. 2 hafta daha sabır.
Selamlar,
Bir kaç arkadaşımız konsolide bilanço için 700 - 800 milyon TL kar tahmini yapmışlardı....Bugün açıklanan vergi finansalından sonra kar tahminini negatif yada pozitif güncellemek isteyen olur mu ?
2020 Yılı vergi dairesine sunulan mali bilançoda;
İştiraklerden Gelen Temettü 131.911.200,
Bağlı Ortaklıklardan Gelen Temettü 187.287.241
2021 Yılı vergi dairesine sunulan mali bilançoda;
İştiraklerden Gelen Temettü 0
Bağlı Ortaklıklardan Gelen Temettü 8.801.000
Enteresan
Bir şekilde beklediğimizin çok altında kar açıklayacakmış gibi....
bizim bilmediğimiz insider bilgiler var herhalde satanların elinde.
Bugün BDI +4,47 dünde benzerdi, dolar savaş nedeniyle +%2,5 - 3 hisse dün -%4 bugün -%7-9 endeksten fazla düşüyor.