Hahaha
Kelin ilaçı olsa... SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Hahaha
Kelin ilaçı olsa... SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba geniş bant toplam abone sayısı ve parakende farkı nedir... Toplam abone sayısı 14.3 mu değil mi emin olamadım.Ek 28406
Tablodaki tek olumlu şey fiber hattın 7,3 milyondan 9,6 milyona çıkmış olması. 1 yıl içinde çok iyi gelişme.
Abone başı gelirler, 12 liraya tavuk döner-ayran satan esnaf ile aynı gibi.
2 telekom şirketinin 2021 verilerini yazacam, birincisi fransız ikincisi ispanyol.60-65 milyon nüfuslu 2 ülke.
Piyasa değeri : 28 milyar EUR- 23,5 milyar EUR
Ciro (yıllık) : 42 milyar EUR- 39 milyar EUR
Kar (yıllık). : 3 milyar EUR-2,42 milyar EUR
Temettü(yıllık) :1,8 milyar EUR- 1,58 milyar EUR
Yıllık temettüleri > 1,65 milyar dolar.
şirket için çok olumlu bir haber.daha önce söylediklerimizi özet geçmiş.şirketin en büyük sorunu lisans yenilenmesi ve altyapıydı.bu satın almanında bu sorunları çözmek amaçlı olduğu vurgulanmış.
şirketin değerinin mevcut satınalmanın çok üstünde olduğu ve bu değerlere çıkarılıp borsada satılacağı çok olumlu bir haber.
-şirket imtiyazları yenilenecek, lisaslar verilecek , faturalara yapılmayan zamlar yapılıp şirket çok daha karlı bir hale getirilecek ve borsada çok daha yüksek fiyatlara rahatça satılabilecek.....:ok:
ekgyo
halbank gibi ikincil halka arz yapılmış şirketlere baktığımızda sayın temelci gerçekten umudunuza hayran olmamak elde değil.
%13 küsurluk bir açıklık çok az olduğunu, bunu artırma niyeti için büyük bir avantaj olduğunu daha önce belirtmiştik zaten.
Hiç zaman kaybetmek niyetinde değiller, onaylar hemen alınıyor, öncelikle bir cazibe merkezi olmalı ki istedikleri fiyattan arz etsinler, ben açıkça iştiraklerini arz edeceğini bekliyordum.
Bakalım daha neler göreceğiz.
şirketin ederinin çok daha yüksek olduğu , şirketin değerine ulaştırılacağından söz ediliyor dikkat ederseniz...şirket temettüsü hariç 12,70 e alındı...ederi bunun çok üzerinde demek en kötü 2 misli demektir......şirket 30 liradan ikinci halka arz yapılırken borsadaki senetler 10 liradan işlem görüyorsa kim 30 liradan alır sizce...kimse belki farkında değil ama şirketin önü açıldı... şirket için çok olumlu.bütün sorunları hızlı bir şekilde çözülecek artık...:wave:
peki şirket için bu kadar olumluda neden gitmiyor diyorsanız takasları inceleyin.malesef fiyatları baronlar belirliyor.ordan sat öbür taraftan al.al gülüm ver gülüm istediği fiyata çekiyorlar.bize sabretmekten başka birşey düşmüyor malesef....:(
Kamyondaki 5milyon kimin..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şirketin ağzına şıcan yöneticiler.daha temettü miktarını bile belirmediler.mahsustan yapıyorlar. ttkom bir temettü hissesi olacak ve yıllık karını yüksek bir oranda yatırımcı ile paylasacak diye açıklama yapsalar. ozaman şirketin önü açılır belirsizlik diz boyu olmuş hala şirketin önü açıldı diyorsunuz. gizli niyetini açıkça yazamaan ttkom yöneticileri. bakın ey israil amerika avrupalı siyon para babaları biz ttkomu halka arz edecez fiyatı düşürün en düşük fiyattan size devredelim demek istiyor.baskının nedenibu. piyasa böyle tercüme ediyor. anlıyamıyorsunuz.tl varlıklarının en rezil en sefil fiyata düşürülüp peşkeş çekildiğini hala anlıyamıyorsunuz.??????? bunca zaman oldu hala dağıtılacak temettü belli değil yuh olsun yuh yuhh.....
Daha hisseler resmen onlara geçmeden ellerini beli etmeleri, yani niyetlerinin yeni arz olduğunu açıklamaları biraz tuhaf.
Beli yatırımlar yapılıp şirketin piyasa değeri hedeflenen yerlere yükseldikten sonra bu tür değerlendirmeler yapılmalıydı.
Bunun yerine temettüyü açıklamaları gerekiyordu, diğer konu uzun vadeli bir hedef olmalıydı, bu düşünceyle bırakın yenisini eski yatırımcıları da kaybederler.
Hisse devri bile henüz bitmemişken, şirket üzerinde olumsuz etkisinin olacağını bile bile, niçin böyle bir açıklama yapma gereği duydular merak ediyorum.
Bu haliyle bile bakan yok hisseye, 2. halka arzı kim naapsın. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
12,70 artı temettü ödemesi şartıyla satın alınan TTKOM arda ermut beyfendinin açıklamasına göre 9 tl li fiyatlardan ikincil halka arza hazırlanıyor sanırım. bir milletin serveti nasıl talan ediliyor bizde seyrediyoruz.bu ikincil halka arzı piyasa çok kötü algıladı.
halka açık bir şirket için en çirkin şey ikincil bir halka arzdır. bu
şirketin mali durumunun kötü olduğu anlamı taşir.bilal erdoğanın okul arkadaşı kartal imam hatip liseli arda ermut ttkomun borsadaki hisseleri için bombayı koydu bugün.endeks yüzde 1,5 artı iken ttkom negatif seyrediyor.benim söylediklerim tek tek çıkıyor.ttkom bundan sonra abuksubuk icraaatlarla 6 tl altına gelecektir.bakın bunuda yazıyorum buraya.9 tl n
n çok altında ikincil halka arz edilecek amma yabancı yine almıyacak.
Yandaş badem, yandaş havuz medyasına açıklama yapmış. Bunların Allah 1 sözüne dâhi inanmam inanmasına da; tut ki gerçekten halka arz edildi diyelim, şimdi bu bademler 13 TL'na aldıkları hisseleri neden ve hangi mantıkla 9'lu veya 8'li rakamlardan arz edecekler. Tam anlamıyla gerçekten güzelim ülkemin içine sıçtılar. Vergilerimizi betona gömdükleri, 5'li çeteye ve devlet garantili sözde yatırımlara aktardıkları yetmedi, şimdi de yönetemedikleri ekonomi politikaları yüzünden kur korumalı TL mevduat hesabı açanlara kur farkı olarak ödeyecekler. Bizler böyle yönetilmeyi hak etmiyoruz, yazıklar olsun. En sevdiklerinden çıksın inşallah fitil fitil... [emoji35][emoji34][emoji35][emoji34][emoji35]
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
onlara bişey olmaz para bol onlarda sınırsız organ satınalırlar yine bişey olmaz.onlara göre cennet bu dünyadadır.bizimgibi ALLAHTAN KORKAN HELAL RIZIK PEŞİNDE KOŞANLAR ONLARIN BU DÜNYA CENNETİNDEKİ AVLARIDIR. onlar lüks içinde yaşamaya bizler sürünmeye mahkumuz.
8 e 9 a halka arz olacağını nereden çıkarıyorsunuz...? 12,70 + temettü ödenen bedel budur.şirketin gerçek değerinin bunun çok üzerinde olduğunu söylüyorlar.5 g lisası verilip , imtiyaz süresi uzatılınca önündeki engeller kalkacak çok daha karlı bir şirket olacak.uzun süredir faturalara yapılmayan zamlar yapılacak..şirketin albenisi iyice artacak.şirketin bugünkü gebermiş fiyatlarına aldanmayın.devir gerçekleşince temettü belli olunca lisanslar yenilenince her haberde yükselecektir hisse.mantıklı olun.dün aldığını yarın zararına satmaz devlet..merak etmeyin .önünü tıkayanlar basa basa topluyorlardır eminim...:ok:
Yanlış anlamadıysam Arda bey imtiyaz durumu uzatılıp halka arz planlanıyor diyor. Açıklamasının başka yerinde ise imtiyaz durumu ne olacak tam belli değil gibi konuşmuş. Net bir.rota belirlenmemiş yani. Ttkom halka arzı 10-15 yıl önce de konuşuluyordu, 1-2 yıl daha konuşulsa pek fark olmaz bence. Konuşmadan anlaşamayız , konuşalım 😅 iyidir.
hazine tam takır kuru bakır.önümüzde seçim var ve para lazım.her türlü imtiyaz iyileştirme düzeltme yapılıp çok iyi bir fiyata kapışılacaktır borsada.batık bitik şirketleri misli misli kakalıyorlar borsada 2-3 yıldır.ttkom bunların yanında altın yumurtlayan tavuk sayılır....:ok:
Haberleşme fiyatlarının enflasyon sepetinde ağırlığı 4.64% den 3.78% geriledi. Buda önümüzdeki zamanlarda güzel zamların geleceğinin habercisi bence. Devletin elinde %86.68 oranında hisse var. Bugün 3 kademede 6 milyon hisse ( toplam malın %1 civarlarında)vardı 9.65 ortalama ile alınabilecek niye gelip cizmiyor tvf anlamıyorum. Aldığın fiyatın %30 altında toplu mal var, gel da, geldi al işte.SM-G780F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
daha istihdamı desteklemek için çalışan sayısında güncelleme dahil değil.. ... ..... takmayın kafaya... seçimler gelirken bir istihdam hamlesi olabilir veya internet promosyonları. bunlar vatandaş için çok güzel şeyler.. ve hepimizin isteyeceği şeyler.
fakat tüm birikimini getirip bu işlerde heder edenler için değil. internet tüm halka bedava olsa ne güzel olur değil mi hepimiz destekleriz ama parasını getirip buna yatıran için bir yıkım oluyor.
falan filan...
daha bunun reklamı var ihaleleri var etiket sticker çakmak kalem promosyonları var var oğlu var araba kiralaması var bina kiralaması var var da var... vakıflar var yönetime gelecekler var maaşlar var eşdostakraba var da var...
burası çok önemli daha bunun yeni ekonomi modeli çerçevesinde liralaşması var.. hedge i var kkm si var.. kredi alması var vermesi var.. yabancı para geldi gittisi var.. var oğlu var.. annadın mı. gülücükcü..
Eregl'ye bakın, bugün temettü verdi ve hisse ona rağmen %6 yukarıda, bizimkiler temettü açıklayacaklarına halka arzdan söz ediyorlar.
Genel kurul gündem maddelerinin detayı ilerleyen sayfalarda şu şekilde verilmiş:
10. Kâr dağıtımı hususunun karara bağlanması,
.
.
d) Birinci kâr payı matrahı 5.797.400.185,95 TL olarak belirlenmiştir. (Bu tutar SPK düzenlemelerine göre 5.761.454.000 TL tutarındaki 2021 yılı dağıtılabilir kârına, yıl içinde yapılan 35.946.185,95 TL tutarındaki bağışların eklenmesi ile bulunmuştur)
e) 2021 dönem kârının dağıtımına karar verilmesi halinde tutar, oran ve ödeme zamanı, 2021 faaliyet yılına dair yapılacak olan Olağan Genel Kurul toplantısında Genel Kurul tarafından belirlenecektir.
Kar dağıtımını genel kurulda belirleyecez demişler. Rakamı önceden bekleyenler için paylaştım.
yav kardesim senden bir Deutshe Telecom performansi yada onun gibi 82 miyar euro degerinde olmani beklemiyoruz ama sende 85 milyonluk ulkenin tum altyapisina sahip bir telekom firmasisin. Azicik hakkini ver be. Hic olmazsa 2.3 milyar usd degerini en az 3 yada 4 katlaman gerekmiyor mu?
Çok haklısınız, ama bunun olması için vizyon lazım.
İmtiyazı uzatıp, 5G başta olmak üzere yatırımları hızlandırarak şirketin rekabet gücünü artırmak.
Şirketin piyasa değerini ikiye üçe katlamadan yeni arz veya yabancıya satışı gündeme getirmemek, onun yerine iştiraklerin halka arzı değerlendirmek.
Temettü politikasına her şartta devam etmek.
Daha çok şey var ama bunları dile getirmekle başlasalar gerisi gelir, ilk açıklamada arzı dile getirince hissenin nefesi kesildi, ne gerek vardı şimdiden.
çok güzel bir tahlil yüreğine sağlık kardeşim. ne luzum vardı halka arzı yumutlayıp hisseyi körleştirmeye diyorsun.bunu arda ermut denilen zat bilmiyormu kafasında bütün şeytanlıklar var bu adamın.biliyor elbet misyonu odur onun ttkom bir milli kuruluş bu milli yapıyı en değersiz hale getirmekte onun misyonu..bu misyonu yerine getirmek için o makama tavsiye edildiğini ve bu görev için atandiğina inanıyorum.ikincil halka arz iki yıl içinde olacakmış yani hisse iki yıl bu fiyatlar civarında üç aşağı üç yukarı stabil yatay pis donuk hareketler sergiliyecek demektir hissedeki baskılı satışın nedeni bu.işte TÜRKİYE VARLIK FONU DENİLEN ŞEY BÖYLE BİR ÇÜRÜK İÇİ BOŞ VİZYONSUZ BİR YAPI.
Ben biraz farkli dusunuyorum bu halka arz bahsinde. En guvendigim sey ise mevcut iktidarin laflari ile icraatlari tamamen zit. yani demem o ki, Armut ozellikle blok satis yok dedi ama bence olacak. Bu arada da bankalar ve fonlar araciligi ile tirtikliyarak ve kimseye caktirmadan toplayacaklardir diye dusunuyorum.
Haa ben olsam zaten ters kose yapar Garanti gibi herkese cagri yapar tumunu bu bele; fiyattan almak isterim ve sonra lisans haklarini yeniler tekrar allayip pullayip satarim.
Ek olarak kar dağıtım tablosu da eklemişler ancak yasal kârı özellikle belirtmemişler. Spk mevzuatına gore ödenmiş sermayenin %50 si kadar yedek akçe dağıtılamaz, kalanlar dağıtılabilir. Basında çıkan bankalar 200 mio usd alacaklar sozu sanirim şu anlama geliyor. Yasal kar ve yukarıda belirttiğim sınır haricinde tüm yedekler dağıtılacak. Ttkom Istiraklerden temettü almadıysa yasal kar spk karı kadar değildir. Tahminim 1.5 tl temettü ödenebilir. 31 mart akşamı öğreneceğiz.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana da 1,50-1,60 dağıtılabilir gibi gelmişti göz kararı , ama ne karar verirler bilemeyiz . 31 martta belli olur. Hayırlısı olsun.
Muhtemen bu kar dagitim sirketin tvf nin elinden çıkışına kadar son temettü dağıtımı olur. Her ne kadar tvf bankalara borcumu aldığım temettü ve 2. Halka arzla ödeyeceğim dese de orta vade yeniden temettü dağıtacak hale gelemez şirket. Hem temettü dağıtımı sonrası borclulugu artacak hem de enflasyonist ortama gecikmeli uyum sağlayacak. Tvf bu kadar uzun vade düşünmez, ülkeye usd girişi sağlayacak bir satış imkanı bulursa satisi yapar diye düşünüyorum.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir şirket temettü vermez ise yatırımcı bu şirkete neden yatırım yapsın.bu aklı yerinde olmayanların iddasıdır.TVF nuna neden rağbet yok çünkü şirket karını yatırımcı ile gerektiği kadar paylaşmıyarak şirket karını bilanço oyunlarıyla siyasi amaçlar için kullanmasıdır.eğer ki TVF nu şirketleri adil yönetilse paylaşma kültürü yerleşse yabancı BİSTE akın eder ve güven duyar.her yıl sermayesinin üzerinde kar eden bir şirket temettü vermeden mi borçlarını ödeyecek bu sonderece hırsızana saçma bir düşünce.
10 üstünde 10 gün durmadan inanmam sana.
Temettü ile ilgili tüyo alanlar, ya da tahminin üstünde beklentisi olanlar var galiba... [emoji848]
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[emoji3][emoji3][emoji3][emoji3] cift haneli fiyat alerjisi tuttu.
2. halka arzdan bahsedilmiş
https://www.bloomberght.com/tvfermut...aniyor-2302072
2.halka arz fiyatı ne olur dersiniz
O kadar iş bilmezler ki..
Şu an 2.halk arz söylemi hissede sadece baskı yapar.
Eğer amaçları halka açık kısmını da toplamak ise tabiki durum değişir.
Lisans sorunu çözülmüş Ttkom un bu fiyatta kalması akıl mantığa aykırı.
Neyse benim alımlar 3 -5 yıl vadeli..
Bu söylemler olmasa 9.5 dan ilave hisse alamazdik