Parayı nasıl yatıracaklarmış.
Printable View
Bizimki yine iyi dayanıyor ruslarla sıkıntımız yok, savaşla ilgilide bizim risk pek görülmüyor şu an ama en ufak bir haberde tepetaklak oluruz.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizim piyasaya nasıl bakmak lazım şaşırdım
Bu kadar sağlam nasıl duruyoruz
tamam şirketler iyi
enflasyon var
fiyatlar ucuz
acaba bunlar mi sadece
Yarın gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 2 lira 34 kuruş, benzine 1 lira 12 kuruş zam geleceği iddia ediliyor.
şahlandık...
twitter da benzine zam haberi yapanlari gözaltına aldikmiydi heç bişe olmaz hamdolsun iyiyaaah..
size bol şanslar..ben kaçar.
yabanci agirligi cok az,körler sağırlar birbirini ağırlar modundayiz galiba..diğer borsalar düşüyor onlarin bizim gibi halkini enflasyon canavarinin kucağina iten yonetimleri yok,borsada ki yatirimlarini bir süre satsalarda olur...bizde paramizi koruyacak yer kalmadi..nereye gidelim ?
son bir parti alımım kaldı. tüyler diken diken. ya devre kese ya kuzgun leşe
XU100 hadi neyse, dolar bazında dipte sonuçta fakat Amerikan endekslerine ne demeli? Bu krize aşırı şişkin seviyelerde yakalanmasına rağmen büyük piyasalar arasında en az düşen piyasa durumunda. Şu grafiğe bakın, 3. dünya savaşı çıkacak lütfedip 10 yıllık yükselen kanalın içine girmedi ya Nasdaq. Olacak iş değil.
https://www.tradingview.com/x/CaP6F0Kt/
sevdiğim vadeli kağıtlar da batık..Toaso,pgs,froto,
Yan tahtalarda, ağırlığın yerli yatırımcı olduğu tahtalarda, satış başladığında taban taban gidiyor. Beni de bu düşündürüyor çünkü şu an bist yerli yatırımcıda. Kenardan izlemek daha mantıklı geliyor bana.Alıntı:
Originally Posted by gmt[emoji2400
Ytd.
bence 8.90 endeks için dip sayılır.
(yılbaşında bist100/ayçiçek 16.66 idi
şu an 8.90)
CDS 700 ü aştı
Hakkaten çok sağlam bir bisttimiz mevcut, heran deptürürler gibi duruyor
RUSYA, DOST OLMAYAN ÜLKELER LİSTESİNE ABD, AB, UKRAYNA, JAPONYA VE İNGİLTERE'Yİ EKLEDİ - TASS
dost olmayan demekle düşman demek arasında çok da bir fark yok....
Saat 11:30-13:55 arası USDTRY 14,30 dan 14,37 ye yükseldi. (7 kuruş) USDTRY0422 15,22 de sabit kaldı. Tecemebe yine satışa mı başladı bakalım, akşam görürüz.
Çin Dışişleri Bakanı: Rusya'yla dostluğumuz kaya gibi sağlam
https://www.gazeteduvar.com.tr/amp/c...-haber-1555622
---///
Şu an Rusya-Ukrayna sıcak savaşında
Avrupa-Abd güçlü şekilde Rusya ya karşı birleşmişti
Çin de tavrını Rusya dan yana kullanmış göründü
Abd-Avrupa-Ukrayna bi taraf
Rusya-Çin bi taraf
Savaş uzadıkça tüm dünya
Lose-Lose
Petrol uçtu, buğday uçtu
Çoğu büyük yatırımcılar Nakite uzun yönlü döndü
Coinler ve hisse senedi piyasalarından büyük çıkışlar var
Şu an insanlar hayal peşinde koşmuyor
Herkes gerçeklerle yüzleşti
Dünya Nakit paraya döndü
Fonların bi kısmı da petrol ve Buğday da
Rus şirketlerinin default olma riski daha da artıyor. Rus para birimi ilk develüasyonu gördü
2. Ne ne kadar dayanır belli değil
Yatırım tavsiyesi değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
Nasıl bir sağlam borsamız var büüüle insan ister istemez etkileniyor
Spotta dolar yukarı, VİOP'ta aşağı gidiyor son iki saattir.
Yarın yeşillendirirler heralde, üst üste 2 gün kırmızı yaktırmıyolla
Dax %3,2 aşağıda bugün. Kaç gündür de şelale modunda bizim borsa ?? %1,3 aşağıda sadece. Vallahi de Alamanlar bizi kıskanıyordur.
SM-A217F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kaç kaplan gücünde bu yahu, sindoma abi gelir birazdan ipten aldılar bistti deye
Çin Dışişleri Bakanı: Rusya'yla dostluğumuz kaya gibi sağlam
https://www.gazeteduvar.com.tr/amp/c...-haber-1555622
---///
Piyaslar hayal satın almıyor artık
Hayvan terli. Sadece gerçekler
Sıcak savaş ve taraflar
Abd-Avrupa-Ukrayna bi taraf
Rusya-Çin bi taraf
Hayalden kaç
Gerçeği Satın Al
Ya da 'Cash is King' Nakit Can dır
Yatırım tavsiyesi değildir
Al-Sat-Tut tavsiyesi değildir
Dikkat edin güçlü başlangıç yapıp vere vere iniyor..Bazı baba kağıtlar 200 günlüklere dokunmak isterse endeksi aşağı çekerler..Ama bademlerin işi belli olmaz..
Spotta 2 kuruş daha yükselip 14,39 oldu. VİOP'ta hala 15,2198 :) Acaip basıyor birisi
Rusya meydan okuyacak abd borsası düşecek? illimünati adamı oyar ya hu.
bizdeki hesabı yine 1 günde kesecekler gibi duruyor, bakalım hangi şanslı gün ?"yatırım tavsiyesi değildir"
Çin'in de ekonomik sıkıntıları var. Rusya'nın hareketlerinden memnun olduğunu sanmıyorum. Mevcutta zaten resesyonun eşiğinde ve büyüme hedeflerinden uzaktalar. Ekonomiyi hızlandırmaya çalışırken hem emtialardan hem enerji maliyetlerinden gol yiyorlar. Ayrıca içeride emlak piyasasında çöküşe bir gıdım uzaktalar. Putin'in saçmalıklarından memnun olduklarını sanmıyorum. Dostlukları da Rusya'nın durumundan faydalanarak Rusya'dan leş fiyata ucuz petrol ve gaz almak kadar olur. Daha ötesinde bir şey bana sürpriz olur.
Şu an en büyük iki risk Putin'in "escalate to deescalate" stratejisini güderek Avrupa'ya sıtmayı gösterip vereme razı ederime oynaması olur. ABD ve İngiltere de olaylar yatışsın istiyor gibi gelmiyor. Putin hata yaptı ve ona şerefli bir dönüş yolu vermeyecekler. Putin'i Rusya'dan sökünceye kadar bu oyunu sert oynayacaklar. Putinsiz Rusya Çin'i yalnız bırakacak. Önce Putin'in kafasını sonra Çin'in kafasını kopartmaya oyanayacaklar gibi.
Şerefli çıkış yolunu Rusya az önce ajanslara tanımladı. Kırım'ı bana ver, Donbass'ı tanı, tarafsız ol vs. Normalde Ukrayna'nın bu şartlar altında kabul etmesi makul olabilir fakat bakalım ABD izin verecek mi? Eğer kabul edilmezse Putin için tek yol "escalate to deescalate"
suyun içinde hesaplama tekniğini bilen var mı?
ben bir çok tekniği bilirim ama bunu çözemedim...
bilen yardımcı olabilir mi?
hadi geçmiş olsun. dax boğa dönüşü yaptı derim ben.