Benim temettü bu sabah yatmış. Şaşırdım. Hayırlı olsun hazır düşmiüşken yine sahol e bağladım. 15 dolara az kaldı....:)
Printable View
Benim temettü bu sabah yatmış. Şaşırdım. Hayırlı olsun hazır düşmiüşken yine sahol e bağladım. 15 dolara az kaldı....:)
Temettü ile hisseyi değerlendirenlere iyi bir örnek oldu. Onu bile yedirtmiyorlar. Fiyattan çıkartıyorlar. :))
Şu anda fiyat 37,18
37,18 - 1,57 Net Temettü = 35,60 tan işlem görüyor. vah vah.
Evet benim de diğer kurumlar ödeme yapmadı. Ama osmanlı yaptı daha önce de benzer şekilde hep ödeme yapmıştı..
Yanlışlık olmasın diye telefon ettim t2 olarak yatırdık dediler. Zaten nakit çekmiyorsun t2 olarak alım yapıyorsun o da denk geliyor.
Netekim, borsagündem haberi de var,
Bugün Çimsa, DYO Boya, Sabancı Holding, Meditera, Pınar Et ve Un, Pınar Süt ve İş Bankası’nın ortakları nakit temettüye hak kazanıyor. Bu nedenle söz konusu şirketlere ait 10 hissenin fiyatı açılışta düzeltilecek.
BORSAGUNDEM.COM
Bugün temettünüzle hisse alabilirsiniz. Ama para olarak t+2 de çekersiniz.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ne oluyor yahu ?...:drunk:
Temettü yarın hesaplara geçecek. Fiyattan düşecek. Bu gün temettüsü üzerinde.
Ben dün sabah temettü ile hisse aldım.
M2101K6G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha önce de defalarca yazdım ve bugün gelinen aşamada yani giderek sığlaşan piyasada robotların ne kadar büyük tehlike olduğu son bir haftada anlaşılmıştır sanırım.
Borsayı kelimenin tam anlamıyla kumarhaneye çeviren robotların tek işlevi küçüklerden alıp büyüklere para aktarmaktan ibaret. Yani bir tür "yasal" soygun.
Bu soygunun durması şart. En azından robotların sınırsız talanına yatırımcıyı koruyan sınırlamalar getirilmesi şart. Şöyle:
1-Depo şartı getirilmeli, böylece robotlarla bir tür ellerinde hisse olmadan yapılan açığa satışın önüne geçilmiş olur.
2-Robotların işlem yapma hızına sınır getirilmeli, online işlem emirlerinin bilgisine, onlar gerçekleşmeden erişme ayrıcalıkları yasaklanmalı.
3-BIST'deki genel eğilime göre, suni basınç yaratma amacıyla yön aşağı olduğunda satış tarafına, yukarı olduğunda alış tarafına robotlar tarafından yazılan sonra iptal edilen fiktif alım satım emir işlemleri manipülasyondur, izin verilmemeli.
Bu önlemler alındığında soygun amaçlı fiktif işlemler azalacağı için toplam işlem hacmi en az yarı yarıya azalacaktır. Ama borsa gerçek işlemlerle, gerek temel, gerekse teknik verilere göre hareket eden bir işlem dinamiği kazanacaktır. Uzun vadede doğrusu budur.
SAHOL özelinde ise robotlara çeki düzen verildiğinde hissenin ederine çok kısa sürede erişeceği görülecek, SAHOL yönetiminin canları istediğinde devreye soktukları işlevi kendinden menkul geri alımına ihtiyaç duyulmayacaktır.
Bist dünyanın en likit ve liberal borsalarından biri.
Gavur, bisti gelişim adı altında Nastaq ile entegre etti. Orda çalışan robotlar burda da çalışıyor. Bizim yetkililer de şapşal şapşal seyrediyor.
Evet işlem hacmi getiriyor ama Sağmal inek gibi sağıyorlar. Halbuki bu robotlar birçok ülkede yasak.
Örneğin varsayalım ki bugün sabahtan bu yana yukarıda değindiğim önlemler devreye alınmış olsaydı, endeks şu sıralar 5000'in üstünde olur, yaratacağı sinerji ve yeni alımlarla, sözde uzmanların şimdilerde yaptığı 4500 altı öngörüler yerini "yeni zirvelere doğru bir rallinin başındayız" yorumlarına bırakırdı.
Hal böyle ise, yanıtlanması gereken önemli bir soru doğuyor: Neden bu soyguna seyirci kalınıyor?
Bu işleri iki taraflı düşünmek lazım.
Eğer robotlar olmasa ve spek. ler işi götürse o zaman da başka sorunlar çıkıyor.
Açığa satış olmayınca çöp kağıtlar Hiç etmeyecek değerlere ulaşıyor ordan da boşaltıyorlar ve küçük yatırımcı daha çok kaybediyor. Bunu yıllarca yaşadık.
Yani gel gel işlerinin önü bu yolla kesiliyor.
Tabi ki robotları böyle başı boş bırakmadan en azından belli bir düzenleme getirmek gerekir.
Ben yasaklama ve engelleme gibi faaliyetlerin geçici süre etkili olsa da uzun vadede etkili olmasının zor olduğunu düşunüyorum.
Daha önce de belirttiğim üzere bu konu ile mücadele için mesela Sabancı Üniversitesi gibi kurumların ellerinde imkan var (matematik, ekonomi ve yazılım bilgisi). Ben olsam bu konu ile mücadele edebilecek robotlar geliştirir, önce sömürgeci robotlara burada ve sonra da kendi memleketlerinde haddini bildirmek ile uğraşırdım...
Böylece kimse bizim memleketi de küçümsememeyi öğrenirdi.
Yazdıklarım biraz fantazi olabilir ama bir gün olup da bu işlerde biz kurban değil de oyuncuyuz demek istersek bu yollarda yürümemiz gerektiğini düşünuyorum.
Sabancılar fırıldak sektördür,koçlar gibi deil,maltaya vergi muhafiyeti için gitmişlerdi+para kaçırmışlardı ne olur olmaz diye,iktidarı destekle yurt dışına kaç,oradan ireis arkandayız de.
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX #3545 sayili gonderiden alintidir.
Sabancı ailesinin mevcut kuşağını savunmaya hiç niyetim yok. Aşikar ki pek çok hata yapan üyeleri var.
Bununla beraber halihazırda Sabancı ailesinin etkisi ilsa da Sabancı Holding' in Sabancı ailesinden büyük olduğunu düşünüyorum. Sabancı ailesinin yönetimi ellerinde bulunduranlarına belki bir övgü olarak her şeye karşın holdingde liyakat ve profesyonelliğe önem veriyorlar.
Şahsi düşüncem olarak memleketin üretiminde bu kadar söz sahibi olan bir kurumun zaten aklı başında olmayan kişilere devredilemeyeceğidir.
Yani Sahol' ü kendi adıma Sabancı ailesinin çöplüğü yerine (etkileri halihazırda az olmasa da),memlekete değer katan bir kurum olarak görüyorum ve bu kadarını da hakettiklerini düşünüyorum... Sabancı ailesinin idealist üyelerini bu kusurlardan hariç tutarım ve diğer üyelerinin de bu memleketin aydınlık geleceğine saygıli olmalarını dilerim...
Ereğli sayfasında yazmıştım ama kimse oralı olmadı.Bilgili olan birkaç sayfaya yazayımda belki cevaplanır.Şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar biraz farklı bi soru olabilir ama aklıma takılan bi konu var aydınlatabilirmisiniz.
Üzerime kayıtlı ev araba ve hisse senetlerini bi şirket kurup orada yönetsem Temettü alırken yatan temettüler net ten mi brüttenmi yatacak.Kurumsal firmalarda kaynağından direkt mi kesinti yapıyolar.Artı eksi leri ne olur.Bireysele göre çok uygun kredi vb. şartları olabiliyor.
Muhasebe gideri dışında ne tür ekstralar çıkacak acaba
Bazı muhasebecilerle görüştüm temettü meselesinin kurumsalda nasıl değerlendirdiğini pek bilmiyorlar. Dediğim gibi garip bi soru gelebilir ama öyle işte kafamda deli sorular.
Konuyu net olarak bilmiyorum ama aklımın erdiği kadarı ile açıklamaya çalışayım.
Bizler 140 bin tl nin üzerinde temettü alırsak yarısı olan 70 bin tl (bu yıl için) üzerinden vergi veriyoruz. Vergi verirken de bürüt temettü ile net temettü arasındaki farkı vergiden düşersin. Ama bu vergilendirme esnasında kira geliri gibi diğer gelirleri de birleştirmen gerekiyor. (Bu sıkıntılı bir iş olduğu için ben temettü almamaya gayret ediyorum)
Sen söyleyince bende kendim için merak ettim.
Şirket olursan elde ettiğin gelirlerden kurumlar vergisini ödemek durumunda kalırsın. Tabi gider göstererek bunu azaltabilirsin. Şirket harcamalarında arabaya aldığın benzini bile düşebilirsin.
Sonuç olarak haklı bir düşünce içindesin. Salak gibi gereksiz yere vergi ödüyoruz.
Bu konuya detaylı bir açıklama yapacak arkadaş olabilir ya da bir örnek bulursak çok iyi olur. Konu netleşir.
Bol kazançla diliyorum.
Sn.Laozi,
Sabanci ailesinin uyelerinin hatalarini bulmak, konusmak, yargilamak la bizim hic isimiz olmaz.
Bizim dedigimiz, kucuk ortagina hicbir donemde, hicbir deger vermedi bunlar, yonetim mi, aile uyeleri mi onemli degil.
Dedigimiz, bunlar gecmiste de boyleydi.
O nedenle 1984 ten beri islem yaptigim borsada asla Sabanci hissesi almadim, almam.
KORDS 3.TL.ken de almadim. Hic te pisman olmadim cunku, bu gunku degere varmasi o kadar uzun surdu ki, uzulmeye degmez.
Bizlerin onceligi, sinirli sermayemiz ile daha cok para kazanmak olmali.
Sabanci ailesini konusmakla bizim ne kar'imiz olacak ki.
Sn. Tinaz, yazdıklarınızın benzerini daha önce ben de yazmıştım. Sahol yönetimi ve Sabancı ailesinin bazı üyelerinin ortak tavrı ne yazık ki belirttiğiniz üzere hisse fiyatları üzerinde baskı yapıyor. Bu konuda hem fikiriz.
Bunun yanında Sahol almak veya almamayı tercih etmek ayrı konu. Malum bir hissenin karakterini bilirseniz ve o karakter genel olarak tutarlı ise, o hisse yükselse de düşse de para kazanabilirsiniz.
Kendi adıma kimseye yatırım tavsiyesi veremem, bu kinu beni aşar. Bununla birlikte itiraf etmeliyim ki Sahol bana makul kazandırdı ve daha da kazandıracağını umuyorum. Tabii ki alıp almamak herkesin kendi tercihi...Sahol özelinde konuşmak gerekirse en beğendiğim tarafı kafamı meşgul etmemesi. Uğraşırsam kazandırıyor ama mesela bir ay hiç borsa ile ilgilenmesem de gözüm arkada kalmıyor🙂 Tabii tahmin edileceği üzere uzun vadeci ve hırslara ihtiyacı kalmamış yatirımcı tipiyim ben. Daha önce de al satçı ve kisa vadeci arkadaslara bu hissenin uygun olmadigini düsündüğümü ifade etmiştim. Kendi adıma bir misyonum da yabancının bu borsada etkisizleşmesi icin uzerime düseni yapmaktir. Karinca kararinca tabii🙂
Sabancı ailesinin bazı üyelerinin yaptıklarını siz yazmiş olduğunuz için ben de o konuda yazmıştım aksi halde tabii ki benim de Sabancı ailesini konuşmakta bir karım yok.
Size ve bütün arkadaşlara güzel günler dilerim.
Ne garip almadigin satmadigin bir hissenin forumunda yazı dizelemek
Üzerine vazife olmayan ise burnunu sokmak gibi.
Nedir derdin ben haklıyım güdü sunu tatmin etmek mi
Tamam o zaman sen haklısın şimdi mutlu olabilirsin. Git başka yerlerde yaz. Senin yazdıklarını bu hissenin 5-10 yıllık dolar grafiğine bakan birisi de görür engin ve derin olmayan bilgilerine hiç ihtiyaç yok. Varsa kimsenin bilmediği bir iki kelam yazarsın yoksa susmak ta bir erdemdir
G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Biraz akıllı olsaydık soğan alır atardık. Geçen yıl 150 kuruş olan soğan 30 tl ye çıktı. 30 ü kırarsa 100 olacakmış.
Hadi soğanı kaçırdık başkabirşey bulalım. Saman ya da tezek biriktirmek akıllıca olacak görünüyor.:) sahol den güzel tezek olmaz :)
Belediye binası asansörü gibi fiyat 37-46 arası gidip geliyor. Birazda 46 üzerine atıp 46-56 arası bizleri kıyma yap ona da razıyım.
f/k su 1 e düştü daha debeleniyor.
ÇöpSA idi artık tezekSA oldu.
Hayırlı olsun.
Sabır sabır Elbet birgün altınSA olacak….:(
fil bu hafta 15 milyon mallandı seçim öncesi ralli hazırlığı sanırım..
55 olmasa da 52 yakar tahminim bu günde alım tarafında pd si 0,85 1.6 osa 80 yapar..80 yapmasın 60 yapsın..
1 haftadır çok aşırı yükseldi arkadaşlar. İnanılmaz bir yükseliş yaptı ya onu sindirmesi lazım önce. Tekrar aşağıdan asansörü çağırlar birazdan. 50 ve üzeri hayal bence belki çok sonra enflasyon bir 10 misli daha çıkar öyle anca 50 ye gelebilir. Bunlar kendileri yer kendileri içer kimseye para kazandırmazlar. İstersen FK ve PD/DD sıfıra yaklaşsın. Türkiyede finansal okur yazarlık tamamen boş iş. Hiçbir şey bilmeyip saçma sapan bir hisse alan adam daha çok kazandı zengin oldu. Malesef bu piyasalar böyle adaletsiz. Bu yüzden yabancı da gelmiyor işte. Finansal okur yazarlık gelişmiş ülkelerde hakkını verir.
Spek in para kazandığını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu hissede her kez robot olmuş. Grafik dönsün hemen alımlar başlar. SAHOL ün gerçek, PD/DD sıfırın altındadır. Bilançolara bakmayın artık çöp oldu. SAHOL borsanın kelepir hissesi, bakalım ne kadar daha kelepir kalacak. Düşürerek moral bozarak döktürtüyorlar. Ciddi olarak götürseler hiç toplayamazlar. Millet giden hisse peşinde. Halka yeni arz edilen hisseler bile SAHOL den pahalı.
8. Mayıs 2023 seans bitiminde üç aylık bilanço gelecek. Yeni kar ilavesi ile daha da ucuzladığını tescil edecek.
10 puana oynayan 1 milyon tl li çakal dolu günlük al sat başka bi numara yok..kaat bedava ancak fiyata bakan yokki 10 kademe ye al sat..dün kü takasta bir filim yoksa haftaya 46 ları zorlaması lazım..endeks grafine farklı bakışlarlar var bir bakışta 4700 gösteriyo diğerinde düşüş kırmış onay gösteriyo..mal da basacak olsalar gelecek hafta bir yalan dolan ralli yapmaları lazım..ki mal basabilsinler..
öyle böyle 46 bida geçecek bu meret..iyi tatiller.