Üstad. Zor soruları sever.
Perşembe görülen 11.35 in altı bir daha hiç görülmeyecek diyebilir misiniz?
Mesela ben bir daha bu hisse 7 lira olmayacak diyebiliyorum:))
Printable View
Üstad. Zor soruları sever.
Perşembe görülen 11.35 in altı bir daha hiç görülmeyecek diyebilir misiniz?
Mesela ben bir daha bu hisse 7 lira olmayacak diyebiliyorum:))
PEKİ GERCEKTE OLAN NEYDİ?
Haftalar önce zikrettiğimiz 84xx 85xx direnci ne carpan endeks oralara geldikce ve faizlerin yuksekliği nedeyli buralardan satıs yiyor. yabancılar ise bilanco beklentisi ve faizlerin banka ve nakit zengini holdinglere yarayacağı dusuncesiyle buraya yöneliyor. ama halka arzların devam etmesi ulastırmaya gelen satıslar taze para eksikliği ve paranın maliyetinin artması direnc kuvvetlendiriyor. HEEE bu direnc gecilmeyecekmi? tabi ki gecilecek sonucta bu kadar enflasyonun olduğu yerde fiyatların baskılanması bir yere kadar. . . . ama 91xx 94xx hareketinden önce millet iyice bezdirilecek ve birden harekete baslanacak. yok öyle göz göre göre KY ye para kazandırmak. . . . .öyle olsa hafta bası koy hisseye para hafta sonu al yuzde 10 nu. . . . .ama olan genelde koy hafta bası parayı al BABA yı hafta sonu seklinde . . . .
saygılarımla[/QUOTE]
Madde 1. . . . .
Sn filozof,
Yukarda yazdıklarımdan sonra göruleceği uzere aslında cizilen yol belli ve belli sartlar dahilinde olacak seyler. . . . . . . Netanyahu ya atılan fırcadan (reis racon kesti) sonra endeks devre kesti global ise verdiğimiz ilk hedef olan 0.40 a geldi. . . . . . ikinci desteğe geliş kurecik radar ussunun kapatılmasıyla olur. . .3. destek isse daha kötu şeylerle olur. olursa zaten orasıda tutmaz. . . . . yani borsa ne olmazsa olmazları gördu ama hepsinin oluşması için bazı sartların olusması lazım. . .. öyle zart dedin zurt dedin le olmaz. . . .
bu arada kaptın jeostratejik/politik analizi :)))))
not. . . . .cıksada dussede hep kenarda para bırakın . enflasyonda erir diye takılmayın öyle devre kestiği gunlerde havadan alacağınız yuzde 3 5 zaten size bir aylık banka faizini verir. :))))
Evet kaptık:)
Çok tşkler üstad.
Küreciğe dokunursak, 40 centin de 11.35 in de altı var.
Mesajı aldık.
Kürecik üssü kapatılması filan derken natodan çıkarız gibi… sayın beşiktaş birşey bilmese demezdi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu aşamada yok. Lakin kulislerde muhabbeti dönuyor..... Natodan cıkma demişken isvec in reddi beklenirken tersi bir supriz kimseyi sasırtmasın. Bu hususta derin pazarlıklar var arkada bakalım ne olacak? Ama batı tarafını sec anlamında ciddi sıkıştırıyor turkiyeyi. Butun bu kakafoni içinde israille ters dusmeyelim buyukelçi yi istenmeyen adam ilan etmeyelim diye guvenlik bahane edilerek buyukelçilerini geri cağırdılar. Yani carsı pazar cok karısık işlere gebe. Bilanco guzel gelecekmi evet cokkkk yuksek ihtimal suslu püslü cilalı boyalı bir bilanco gelecek ama bilanco yu ortalık karısırsa kim alır bilmem. Koca holdingin kademeleri tamamen boş kendi calıp kendi oynuyor ağalar. Emir girmeseler herhalde benle beraber birkaç kişi ve Allah olacak yani okadar kurudu tahta.
Keşke düşse de alsam......yakında yönetim kuruluna girerim....ytd
Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun....tanrı türk ü korusun....ne mutlu türküm diyene.......
İyiki varsın CUMHURİYET...... Allah bu vatan için maddi, manevi emek vermiş ahirete intikal etmiş buyuklerimize rahmet eylesin.... . yaşanlara (bizlere) ise cumhuriyetimizi 200. Ve daha ötesine tasıyabilme gucu ve aklı nasip etsin..... Sen ben demeden BİZ olmayı başarırsak gelecek bizimdir.
Görduğunuz gibi kızımız nazlı ama yuz vermeyince dönup dolasıp istediğiniz yere geliyor. . . . . . . .
PEGYO hissesi patronun ne kadar mal olduğunun kanıtıdır...
Dışardaki kızlara (hisselere)bakıp evdeki hanımınızı (sahip olduğuuz hisseyi) eleştirmeyin. Sevmiyorsanız boşanın (satın hissenizi) olsun bitsin.
Her hissenin dinamikleri farklıdır.. . . Bunun mallıkla zerre alakası yoktur. sn bjg sayfaya arada bir girip ya hakaret ya eleştiride bulunmanız dısında bir aktivitenizi maalesef göremiyoruz. İş bu sebepten hakaret vari sözlerle ne kendinizi ne sayfayı geriniz. Daha dun yazdık sn zigana dusur de alalım kağıt diye bende gerekli cevabı yazdım. ordan bile trendi az bucuk anlayabilirdiniz. daha ne yapalım size bilmiyorumki. . . . . .Biraz gözunuzu, biraz kulağınızı acık tutun globalin bahcesinden meyvelerinizi toplayıverin. bu kadar basit
saygılarımla
ben bu hissede çok rahatım, yüklü taşıdığım bir tutar var, ortalamam eksi rakamlarda, her gün bu hissede trade etmeye devam ediyorum al-sat gerektiğinde sat-al yapıyorum, etmeme gerek var mı yok ama tahta yapıcısını sürekli zarara uğratmak benim en büyük eğlencem oldu, bu hisseden para kazanmama rağmen içimden patrona küfür yağdırmadığın bir gün bile yok, bu adamın dürüst olduğunu inanıyorsan, senle zaten tartışmanın bir anlamı yok, bu başlıkta bilgi paylaşmak anlamsız buluyorum, sağolsun nöbetçileri ve avukatları dikmişler, saniyesinde her bir şahısa cvp vermek için yetişiyorlar
çünkü başka bir hissede olsam 10 mislisini kazanmış olurdum, örnek belli bir tutarla hisseyi girmeye karar verdiğimde Alarko ve GLYHO ikiside 3 tl civarındaydı ve hata yaptım bunu seçtim. KY inciten asıl sensin, burada zararda olan arkadaşlar varken, şurdan aldım şuradan sattım havalarınla, mehmetçikkk seni çok seviyorum naralarınla.... O zaman hepimiz yazalım, ama bu konular kimi neden ilgilendirir ki? Malı tabii ki ondan alıyorum, alan da satan da onlar, bütün gün top çeviriyorlar. PEGYO yazımı okurken de neden hemen defansa çekilip saldırma gereğini duydun ki anlamış değilim... Benim o yazımda anlatmak istediğim, eğer bir hisseyi yukarı taşımak istiyorsan, Fed miş, savaşmış, enflasyonmuş, kurmuş, bilançoymuş hepsi hikaye. İşler bu sene bu kadar iyi giderken, glyho nun TL bazında %8 artması, ve dolar bazında -%35 düşmesini nasıl açıklıyorsun? Her bir düşüşe kılıf uydurmaktan sıkılmadınız mı ben okumaktan yoruldum :) Yazacak çok şey var ama zaten morali bozuk olan ky moralini daha fazla bozmayalım.
Not: kendimi FB gibi hissediyorum, maçı kazanmak için hakemleri de yenmeleri gerekiyor, bende burada para kazanmak için patronu yenmem gerekiyordu, FB hakemleri veya benim patronu yenmem için uğraşı vermemiz gerekir mi?
Heeehhhhh şimdi oldu. . . . .zarar kol gibi ama ben kendimi kandırıyorum UNNN resmini cizdin. aferinnnnnn. Biraz karısırınca nasıl yumurtluyorsun. . . yahu arkadas zaten arkadaslar bilancodan konustuklarında ben demiyormuyum hepsi masal hepsi hikaye diye bir kere bile bilanco ile ilgili detay acıkladımmı? gerek yok. cunku andersenden masallar yazıyor orda. dususe kılıf aramıyorum. ben zaten aylarrrrrr önce hele bi bu sene 15 görelim gerisine bakarız diye yazmısım sen ne anlatıyorsun? görduk mu orayı görduk. oraya cıkarken bir kac ay içinde 8 den 16 ya yuzde 100 arttımı arttı. ben ne den bu kağıt alıp yatma kağıdı değil diyorum işte bu sebepten alıp sat işine bak. olayımız bu. neyse senin maliyet eksi ya dert etme sen baskasının zararına uzuluyorum ayağınada aslında farkında olmadan millete MAL deme. Senin bugun fabrika ayarların bozulmus sende haklısın 125xx e cıkınca satmayın 12 ye gelince adam sarsılır. :))) takma kafaya fazla kafanda kalan 3 5 sacıda bu mevzuyla dökeceksin :)))
saygılarımla
Sayın beşiktaş, bjg haklı ben al sat yapabilen biri değilim ama sizin de şuradan aldık buradan sattık, mehmetçiği seviyorum tavırlarınız cidden benim gibi yatırımcı varsa üzüyordur... al sat yapamayacağımdan değil ama yukarıda ikinizinde saydığı nedenlerden dolayı etik gelmiyor... bu etik olma kısmı tartışılabilir ama benim gibi bir çok kişide olduğuna eminim...
kısacası kar eden var ise hayrını görsün ama gözümüze de sokulmasın lütfen...
Pegyo neredeyse glyho yu geçicek diye ironi yaparken geçmiş bide farka gidiyor.....ytd
1. bjg haksız. . . . . (cunku bu kağıt yatırım kağıdı değil bunu defalarca dedim) uzun sure tutmanın bedelini öduyor ödeyecek.
2. aldık sattık mevzuu söyle bana gunde 50 100 kişi fikir soruyor özelden ben danısmanlık yapmıyorum. heleki öyle sanal alemden masal hiç anlatamam. lakin kabaca genel hatlar anlasılsın diye arada alın satın demek yerine aldım sattım diyorum. böylece hem özelde soru soran kalabalığa cevap vermiş oluyorum. hem bana sallamak kolay diyenlere noktaları işaretlemiş oluyor cenelerini kapatıyorum.
3. ben para kaybettiğimde ağlayıp, kazandığımda MAL da demiyorum.
saygılarımla,
1. eksi maliyetle ve trade ederek maliyeti daha da aşağıya çekmek nasıl zarar oluyor? sanırım hesap konusunda pek başarılı değilsin, kimseye bir şeyler kanıtlamak zorunda değilim, bazıları gibi de üstünlük kompleksim hiç yok, relax
2. o zaman özelden yazarsın her birine, bu başlıkta 50 ve 100 kişi de yok atma :) relax
3. yalan söyleyen, sahtekarlık ve manipülasyon yapan (kazansamda da) her patrona mal derim, neyse o, sana çok dokunmuş bu mal kelimesi neden acaba? relax
easyyy boyyyy . . . . solwwllyyyyy. . . .
1. bakıyorum. . . patrondan izin aldın yazı yazmak için.
2. bana yazan herkes aynı andamı yazıyor sanıyorsun?
3. mal diyebilirsin ama bu sadece aslen senin zararda olduğunu kuyruk acın olduğunu ve içini rahatlatmak için yazdığının aleni bir göstergesidir.
Bana dokunan ne olacak. . . . sadece bu sayfaya hakaret tasıma diye kibarca uyardım. . .ama sen rogar kapağı actın masallah.......
Hırsızlık ve yalan dolandan kurtulunca pera da güven oluşmuş kâğıt gidiyor….ytd
Güvenilir fonların başında olan strateji agresif değişken fon..
Eylülde 0.58 olan oranını %3.75e çıkarmış.
Bu ekimdeki yuklü alım, yakın gelecek için umut verici.
Portfoydeki ağırlığı artırmayı düşünüyoruz.
Strateji fonunu Mehmet Ali Güleç'in x hesabından..
Diğer fonları da her ayın ilk 9 günü yine x'te fon takip hesaplarından görebilirsiniz sn. airforce
Fonlar topluyorsw bu kadar düşüşümüz ondandır ucuza fonlara mallar veriliyordur… yıllardır info hisse senedinde bu durumu yaşadım, fonlara hep ucuza verilir yükselir sonra yine sağlam bi düşüş yine fonlara… patron namık hep bunu yapardı, desenize kutide bu yola girdi
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...zG5vDeBYg&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaptanın seyir defteri,
Kurulusundan 100 ısık yılı gecmiş cumhuriyetimizin aldığı yok insanlar için uzun ama devletler için 1 adımdan ibaretti. . . . cumhuriyet gemisinin personeli kağnı hızıyla ilerleyen kazanclarından sıkılmış artık ışık hızına gecmeyi talep ediyorlardı. . . . . .Bu bağlamda çeşitli takviyelere ihtiyac duyuyorlardı. . . .Yabancı yatırımcı, fonlar vs vs oysa cumhuriyet gemisinin ilk komutanı gazi KEMAL paşa uzay yolculuğuna cıkarken MUHTAC OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR diyerek kimseden medet umulmaması gerektiğini ,aklını ve kişisel yeteneklerini kullanmayı tavsiye etmişti gemi personeline. ama hala bazı gemi personelleri fonlardan ve yabancılardan medet ummaya devam ediyorlardı. Ama hesap yanlıştı. geminin delisi BEŞİKTAŞK defalarca ama defalarca ikaz etmişti. neydi o ikaz.
1. Patron alışlarına dikkatli yaklasın
2. Nitelikli yatırımcı muhabbetine dikkat edin
3. fon alıslarına dikkatli yaklasın
ilk ikisini defalarca acıklamıstı geminin delisi oysa 3. ikaz nerden cıkmıstı?
3 nolu ikazın sebebi suydu . . . . genelde (illa olacak diye bir sey yok. . . . )patronun baska yere para kaydırma kaynaklı ihtiyac duyduğu nakiti belirli bir kar vaad edilerek malın fonlara yuklenmesinden ibaretti. zira fonlar spekulatif hele helede manipulatif işlere girmez/giremezdi ama hamallıklarıyla meshurdular. iyi mal tasış az belirli bir kazanca eyvallah derlerdi. yani ısık hızı istemek gibi bir durumları yoktu. bu yuzde gemi ahalisi yukselen radyasyonlu (faiz) ortamında dikkalı olmalıydılar. . . . . .ama gezengenler arasında yolculuk yaparken yanlarından gecen ŞİMSEK adı gök cismi (mehmet şimsek) enflasyon muhasebesinin sinyallerini vermişti. . . .buda GLOBAL gemisine enerji yukleyecek bir bir sinyaldi. sebeplerini uzun uzun tartısır ama geminin delisi şimdilik kenara odasına giderken herkese hayırlı yolculuklar (kazanclar)diler.
NOT endekste 7750 ustunde kalıslar yapmadıkca suyun ustune cıkmıs sayılmayız nefesinizi (sermayenizi) akıllı kullanın.
Benim anladığım kadarıyla duran varlıklarda enflasyon artışı kaynaklı değer artışları bilançolara vergilendirilmeksizin yansıtılabilecek. Çünkü bu varlıklar genel olarak edinin değeriyle izleniyor.
Gel gelelim Glyho duran varlıkları ağırlıklı olarak imtiyaz haklarından kaynaklanıyor ve zaten dolar bazlı değerleniyor. İlave bir değişim yaratır mı bilmem. (Yaratsın lütfen maldayım:))
Konuya daha vakıf arkadaşlar bilgilendirirse çok seviniriz.