maşalar ayrı mıydı ?
Printable View
Londra' da kış günü gecenin 3.5 uğunda , kızlar club çıkışı ellerinde topuklu ayakkabıları , kafa full kıyak , çıplak ayak gece en ıssız yerde bile yürürler. bi de bu ingilizler soğuğa çok alışkın millet... club'da incecik üstüyle eğlenir kızlar , üstüne bi şey giymeden kış günü sokağa çıkar... çocukluktan alışıyorlar soğuya...
benim yarpağımda benim dalımda bülbül yaptım seni güllere yazdım. hep benim dilimdeğ , hep benim elimde mızrap yaptım seni, tellere yazdııııım... damarımdasın sen, her an kanımdaaağ , her gün kollarımdaaağv, her gün yanımda. bir şiirsin artık hep dudağımda. bir şiirsin artık dudağımda , şarkı yaptım seni dillere yazdım. ben şimdiden seni yollara yazdddıı--ıı--ıığğğmmm kusura bakmayın rahmetli atilla kaya böyle okurdu şarkıyı... ıııığğğvvvv
Bizim orada et, balık, kelle bunlar yenilir elle diye bir söz vardı.
Her birine ayrı maşa zor.
https://www.youtube.com/watch?v=y5TGoRO9a54
Uzi - Krvn (Sözleri/Lyrics) Kardeşim Helikopter
az sonra , altınorta : anlamadım ? ... as usual ... :kahkah:
Bizim kentsel dönüşüm bölgesinde eski evimiz vardı. Orada boş bir eve kağıt toplayan bir aile taşındı. Kış günü ayaz yerler buz. Titreye titreye işe giderken çocuğa baktım yalınayak geziyor. Uyandım üşümem geçti. Onlarda çocuklarda ayakkabı ile yürüme olayı yok. Zaten evde pencere soba yok. Adamlar kuzey kutbuna uyum sağlamış.
iyi bir çocuk doktoruna sor... çocuğu üç - 3.5 yaşına kadar her türlü soğuğa ( tabii dondurmadan ) , aşırı sıcağa ( kaynama derecesine gelmeden ) ve ani ısı değişikliklerine alıştırırsan çok sağlam bünyesi olur... 4 üncü yaştan başlarsa işe yaramaz... T.C. de ebeveynler çocuklar üşümesin diye çok kalın giydiriyoruz bu bir mesela... bi de çocuk büyütürken anneler çocuklarına , annem ablam aşkitom falan diyor bu da çooook büyük bir hatadır... çocuk ne dendiğini soyut algılar... ne demek bir annenin çocuğuna yolda giderken gel annem demesi falan olacak iş değil... bi de bebeklikten mümkünse 4 -5 yaşına kadar çocuğa ayakkabın terlik neyin giydirmemek lazım ki sağlam olsun tabanı kasları iyicene gelişsin... çok incecik kaydırmayan çorap gibi,, altı kaymayan ince deri de olabilir... ayakkabı terlik olmaz.....
diyorlar ki sen delisin , hiç bu kadar sevilir mi ? değmeyecek biri için gurur yere serilir mi ? bir ateşe attın beni , alev alev yaktın beni. değersiz mi benim aşkım , yalanlara kattın beni... dost üzülür düşman güler... böyle derde gülünür mü ? bilseydim hiç sever miydim , aşkın sonu bilinir mi ? kamuran akkor
bu işi profesyonel olarak yapacaksan ya da hakikaten yapıyorolageliyorsan , her tavşanı kovalamazsın... senelerce bir kaç hisseyle nefes alıp verirsin... fazla dağılmazsın , nadiren eğer iyi bir fırsat görürsen geçici olarak başka hisselerde trade yaparsın ... bahsettiğim trading & al - sat. .....yatırımcılık ayrı...
hayatta üstüme giymeyeceğim markalardan birisi de moncler... yeter be ... bizim sosyete ve sosyetenin takipçileri ile ben aslında bir üst sınıftayım imajı vermek içinciler tarafından satın alınan, ahan burdayım diyen logolu ve yazılı bir şeyi asla giyemem... eskiden ( 90lı yıllar ve öncesi ) Lacoste çok daha kaliteli kumaştan pololar üretirdi ( bence öyleydi , subjektif) .... o zaman terziye tek tek timsahları ağlatırdım*.
* söktürürdüm...
geçmişine baktığında gördüğün mahcubiyetler geleceğine mecburiyetler eklemiyorsa, heyhat işte buna tükenen ömür denir.
dostum , dostum
diye yazdık , kaçak akım rölesini attırdın , iki gün off modda kaldın, beynin sinyal alamadı. şimdi mesela şunu* yazsak bu sefer kofrayı attıracan... bu işin sonu ne ola ?
*şunu ;
'' samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde çay kaselerinin içine dalıp suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.''
Çitakta acayip seri yazıyor eğer yazdığı gibi de konuşuyorsa aman allahım.
Sent from İPhone 16 Pro Max
bunu chatgpt de açıklayamıyor, oradan da yardım alamazsın :halay::halay::halay: mahmut tuncer eşliğinde...
Bu tür bir anlatım samuraylar ve ninjalar arasındaki yaygın bir miti yansıtıyor gibi görünüyor. Ancak, gerçek tarih ve kaynaklar, samuraylar ve ninjaların aynı dönemde farklı rolleri olduğunu gösteriyor. Samuraylar, feodal Japonya'nın savaşçı sınıfını oluşturuyorlardı ve genellikle açık sahada savaşlara katılıyorlardı. Ninjalar ise casusluk, istihbarat toplama ve sabotaj gibi görevlerde uzmanlaşmış gizli ajanlardı. İki grup arasında karışıklık ve yanlış anlamalar tarih boyunca ortaya çıkmış olsa da, bu gibi dramatik hikayelerin gerçek tarihi temeli olmayabilir.
Bilemedim, Ben senin tarzı düşünüyorum şimdi de kafamda Turist ömer gibi, yada Almanya'dan elinde kaset çalar ile gelen gurbetçi gibi bişey canlanıyor.
Sen soruyu veya sözü karşi taraf anlamasın diye yazıyorsun sanki ego mu kasiyorsun, dalga mı geciyorsun, filozof musun, köyün delisi misin çözemedim.
daha önce bu cümlenin ne anlama geldiğini de yazmıştım... eski arşiv kayıtlarında hisse.net 'in duruyor... bu borsayla ilgili.
Benim tarzım değilsin çınk benim adamım Ariston abi. Elektrik alamadım senden [emoji23]
Yanlış anlama belki de burada espiri yapıyorsun ama toplumumuzdaki iletişimsizligin sebebi senin buradaki imajın tarzında bazı insanların olması.
https://www.resmigazete.gov.tr...esk...20230808-2.pdf
Kozalakları nasıl etkiler.
Benim anladığım, dışarıdan getirmek zorlaşınca içerideki üreticiye ekstra prim verilmesi gerekebilir.
Bezen pazarlık yaparken şurada daha ucuz diyorsun, satıcı o zaman git oradan al diyor.
Öte yandan madeni üreticileri öncelikle TCMB'ye satmak durumunda diye biliyorum.
Altıında XAUTRY den üretilen ve reel piyasadan üretilen ikili fiyat veya kur oluşabilir. XAUTRY'yi altın olarak alamıyorsun.
Gri listeden çıkmak için de olabilir, ihracatta şu ülkelerden altın almadığına dair belge isteniyor olabilir.
Tam bütün parayı altına bağlayacağım, yok Kanada'da denizdeki çözülmüş altınları dönüştüren bakteri bulundu, yok düşen meteorda altın bulundu, yok düşük ayarlı altınlara dikkat vs haberler çıkıyor.
Hisse vadeliler APS
https://i.hizliresim.com/kkzkr01.jpg
Altıında XAUTRY den üretilen ve reel piyasadan üretilen ikili fiyat veya kur oluşabilir. XAUTRY'yi altın olarak alamıyorsun.
Bu kısmı anlamadım abi.
Gubref altın üretiyordu değil mi
nassim nicholas taleb'in kitaplarını ve makalelerini okuyun. youtube da kurcalayın dinleyin... bu bir corç soros iki... bunlar değişik kafalar... faydasını çok gördüm. en son , talebin aklına uyduk , portföy sigortası için yüklü thy satım varantı aldık... mis gibi kol gibi zarar yazıyor pozisyon, siyah kuğu bekler olduk, bu kremin su bazlı olanı var mı modunda aktar aktar gezer durumdayım.
Eczacıbaşı Esan madencilik ile altın işinde
https://www.esan.com.tr/tr/faaliyetl...madenler/altin
Bugün ağaç filan dinlemeyin madenleri çıkarın mesajı aldım.
Geçen bir sohbet programında teknik analize güvendiğin anda artık haber vs bakmaman gerekiyor dediler.